Μικροψυχία σε θέματα Εθνικά

BloodForest

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σε πλήρη άγνοια και πανικό για την αγωγή του Δήμου μας κατά της Τουρκίας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050018 // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr // www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/7/2012

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σε πλήρη άγνοια και πανικό για την αγωγή του Δήμου μας κατά της Τουρκίας.

Προκαλεί πραγματική έκπληξη το μέγεθος της σύγχυσης, από την οποία διακατέχεται ο συντάκτης του σχολίου, αναφορικά με την κατάθεση αγωγής του Δήμου Πεντέλης κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας. Όχι απλώς αγνοεί τη θεωρία και τη νομολογία εσωτερικών και διεθνών δικαστηρίων για το ζήτημα της ετεροδικίας των κρατών, αλλά δεν αντελήφθη την πραγματική και νομική βάση της αγωγής που κατετέθη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τον εμπρησμό του δάσους της Πεντέλης από πράκτορες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αν είχε διαβάσει με προσοχή την αγωγή και αν κατείχε στοιχειώδεις γνώσεις του διεθνούς δικαίου και είχε και επαφή με τη νομολογία, θα είχε αντιληφθεί τα εξής:

  1. Ότι το ζήτημα της ετεροδικίας των κρατών συνδέεται με πράξεις που τα κράτη τελούν iure imperii. Ουδέποτε όμως η αδικοπραξία εκ μέρους κράτους, η οποία έχει διαπραχθεί όχι σε καιρό πολέμου, αλλά σε καιρό ειρήνης και μάλιστα από μη ένστολους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, έχει θεωρηθεί ή μπορεί να θεωρηθεί δράση iure imperii.
  2. Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης που αφορά την εκτέλεση απόφασης των Ελληνικών Δικαστηρίων στην Ιταλία κατά περιουσιακού στοιχείου της Γερμανίας αφορά τελείως διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αδικοπραξία που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων των επισήμων γερμανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια επισήμως κηρυχθέντος πολέμου.
  1. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για ομολογημένες και τεκμηριωμένες παράνομες πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα από μη ένστολους πράκτορες μυστικών υπηρεσιών της γείτονος σε βάρος του δάσους της Πεντέλης, οι οποίες σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν νόμιμη άσκηση βίας, πολύ περισσότερο τοιαύτη iure imperii, και άρα δεν τίθεται θέμα καμιάς απολύτως ετεροδικίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, τόσο κατά τη διαγνωστική διαδικασία ενώπιον των Ελληνικών Πολιτικών Δικαστηρίων της ουσίας όσο και στη φάση της αναγκαστικής εκτέλεσης.
  2. Τα Ελληνικά Δικαστήρια, εφόσον δεν τίθεται θέμα ετεροδικίας του αλλοδαπού κράτους, έχουν δικαιοδοσία να εκδικάσουν την παρούσα υπόθεση, ενώ το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έχει αρμοδιότητα εκδίκασης της υποθέσεως με βάση τις κοινές διατάξεις.
  3. Η δημιουργία εντυπώσεων, ιδίως όταν η σχετική προσπάθεια βασίζεται εμφανώς σε πλήρη άγνοια του διεθνούς δικαίου, αλλά και της νομολογίας εσωτερικών και διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της νομολογίας του Δικαστηρίου της Χάγης, τελικώς οδηγεί σε γελοιοποίηση όσων από άγνοια ή δόλο αποφαίνονται για ζητήματα που εμφανώς δεν γνωρίζουν.
  4. Ο Δήμος Πεντέλης προδήλως εξεπλήρωσε το καθήκον του για την προστασία συλλογικών και ατομικών αγαθών και είναι βέβαιος ότι η προσπάθειά του θα αποδώσει τα ζητούμενα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και των ατομικών δικαιωμάτων των δημοτών του.
  5. Οτιδήποτε άλλο στην παρούσα φάση παρέλκει, δεδομένου ότι σύντομα η Ελληνική και πιθανώς η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής δικαιοσύνη θα αποφανθούν.

 

Είναι κρίμα, αυτό για το οποίο απ’όλη την Ελλάδα συγχαίρουν το Δήμαρχο Πεντέλης Στεργίου-Καψάλη Δημήτριο, ο κ. Γραφάκος να το αντιμετωπίζει με μικροπολιτική κακομοιριά!

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάϊος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν151
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1201270

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση