Δεύτερη Παρέμβαση του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» Δημήτρη Στεργίου Καψάλη.

Dsk_HarleyΕίναι λυπηρή η κατάσταση που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα με τους εργαζόμενους του Δήμου μας να διεκδικούν τα αυτονόητα κόντρα στις αποφάσεις της Διοίκησης για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και την Διοίκηση να καλεί την Αστυνομία για να μπορεί να κάνει Οικονομική Επιτροπή και να τεκμηριώσει στην ουσία τις αποφάσεις της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ - ΚΑΨΑΛΗΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

www.stergiou-kapsalis.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Μελίσσια, 10-6-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ: Δεύτερη Παρέμβαση του Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δημοτική Συμμαχία» Δημήτρη Στεργίου Καψάλη.

Είναι λυπηρή η κατάσταση που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα με τους εργαζόμενους του Δήμου μας να διεκδικούν τα αυτονόητα κόντρα στις αποφάσεις της Διοίκησης για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και την Διοίκηση να καλεί την Αστυνομία για να μπορεί να κάνει Οικονομική Επιτροπή και να τεκμηριώσει στην ουσία τις αποφάσεις της.

Ο δρόμος για μία δυνατή υπηρεσία καθαριότητας και διαχείριση κλαδεμάτων και ογκωδών στον Δήμο Πεντέλης έχει χαραχτεί από τη Διοίκησή μας μετά το οδυνηρό ξεχρέωμα των δεκατεσσάρων (14) εκατομμυρίων ευρώ που ο Δήμος Μελισσίων χρώσταγε και με οικονομικό πλεόνασμα πλέον πρέπει να ακολουθηθεί. Ειδικότερα:

- Εγκαταλείφτηκε στην τύχη του η αγορά πολυμηχανήματος κομποστοποίησης των κλαδεμάτων και μετατροπής τους σε πέλετς για τους Δημότες. Υπ΄όψιν ότι το ποσό για την αγορά του μηχανήματος μισού (0,5) εκατομμυρίου ευρώ περίπου, είχε διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής, είχε μπει στον προϋπολογισμό της και είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Η νέα Διοίκηση του Δήμου δεν αξιοποιεί τη σύμβαση αυτή προφανώς για δύο λόγους. Είτε γιατί θέλει να υπογράψει νέα σύμβαση με την Περιφέρεια, όπως έκανε και για τις ασφαλτοστρώσεις, για να φανεί ως έργο δικό της, είτε γιατί γνωρίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα για την καθαριότητα του Δήμου Πεντέλης είναι τα κλαδιά και τα ογκώδη λειτουργεί με τη σκέψη «απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο» ευνουχίζοντας έτσι την αποστολή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

- Είχαν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις, τις οποίες οι υπηρεσίες προφανώς γνωρίζουν, για την προμήθεια με λίζινγκ οχημάτων εξοπλισμού καθαριότητας (όχηματα καθαριότητας, σκούπας, πλυντηρίου κάδων μετά την αγορά των δύο (2) αρπαγών που ήρθαν στον Δήμο).

- Είχε προβλεφθεί η αγορά πεντακοσίων (500) κάδων απορριμμάτων η οποία ευτυχώς προλάβαμε και υλοποιήθηκε.

Σήμερα τι ζητάει η νέα διοίκηση, να πάρει τα κλαδιά, τα ογκώδη και σταδιακά την καθαριότητα από τις υπηρεσίες του Δήμου και να την δώσει σε ιδιώτες; Έτσι και προφανώς απαξιώνεται η λειτουργία του Δήμου, αλλάζει πρόσωπο η προσφορά προς τους Δημότες, αυξάνεται η διαπλοκή με τις εταιρίες καθαριότητος και ορθώς οι εργαζόμενοι ανθίσταται σε αυτές τις αποφάσεις.

Η λύση είναι μία τώρα πλέον που δε χρωστάμε γιατί η Διοίκηση Στεργίου ξεχρέωσε το Δήμο Μελισσίων και άφησε οικονομικό πλεόνασμα, είναι καιρός να εξοπλίσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας και να λειτουργήσουμε με βάση τον ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) και τον κανονισμό του Δήμου μας.

 

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Δημήτρης Στεργίου Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν140
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1234221

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση