Διάλεξη του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη με θέμα «Γεωπολιτική της Παγκοσμιοποιήσεως και των Εθνικών Ταυτοτήτων».

Mazis_1_19_F1Mazis_1_19_F2Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη του Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Παν. Αθηνών κου Ιωάννη Μάζη με θέμα «Γεωπολιτική της Παγκοσμιοποιήσεως και των Εθνικών Ταυτοτήτων» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση :Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                               Μελίσσια, 28 Ιανουαρίου 2019

Τηλ: 2132050017-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 30

ΘΕΜΑ: Διάλεξη του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη με θέμα «Γεωπολιτική της Παγκοσμιοποιήσεως και των Εθνικών Ταυτοτήτων».

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε διάλεξη του Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Παν. Αθηνών κου Ιωάννη Μάζη με θέμα «Γεωπολιτική της Παγκοσμιοποιήσεως και των Εθνικών Ταυτοτήτων» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης συνεχάρη την υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου κα Γιώτα Τσινού και τον χορηγό της εκδήλωσης, το βιβλιοπωλείο monogram για την επιλογή του θέματος, που έδωσε τη δυνατότητα προβληματισμού σε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του τόνισε: «Επί του θέματος που αφορά στην παγκοσμιοποίηση και στις εθνικές ταυτότητες ως άνθρωπος, ο οποίος έχω ζήσει σε πολλές διαφορετικές χώρες και ιδίως σε ανατολικές, χάρηκα ιδιαίτερα όταν άκουσα ότι υπάρχει μεταξύ μας ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ο οποίος διδάσκει στις ένοπλες δυνάμεις. Για να προσεγγίσει κάποιος ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν το σημερινό, πρέπει να διαθέτει και γνώσεις του διεθνούς ευρωπαϊκού και παγκόσμιου περιβάλλοντος και κυρίως εμπειρίες. Θα ήθελα να θέσω έναν απλό προβληματισμό πριν ο εκλεκτός κύριος καθηγητής μας οδηγήσει στη γνώση και στην εμπειρία, αν και τέτοια θέματα προσεγγίζονται περισσότερο ατομικά και λιγότερο συλλογικά. Σήμερα η παγκοσμιοποίηση, που φαίνεται να είναι θεσμός, αντιμετωπίζεται διαφορετικά από διαφορετικά κράτη και πολύ διαφορετικά από διαφορετικούς ανθρώπους και δεν ξέρει κανείς, αν η ισχύ και η προσωπικότητα της εθνικής ταυτότητας είναι αυτή η οποία θα πρέπει να κρατηθεί στην πρώτη γραμμή και να περάσει στον κόσμο ή αν θα πρέπει να υπερισχύσει το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης ή αν θα πρέπει και τα δυο. Αυτός είναι ένας βασικός προβληματισμός που πολλές φορές υπήρχε και στα διεθνή διπλωματικά σεμινάρια, που ως στρατιωτικός διπλωμάτης είχα την τύχη να περάσω, διότι στο ευρύτερο πλαίσιο ενός διπλωματικού τραπεζιού προφανώς και μπορούσες να «παίζεις» την παγκοσμιοποίηση, μέσα σου όμως προφανώς και η εθνική ταυτότητα θα υπερνικούσε. Και αν αυτό ισχύει σε εθνικό επίπεδο, το βλέπει κανείς μέσα στα ίδια κράτη ότι η ταυτότητα πολλές φορές υπερισχύει και σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο. Βλέπουμε τι έγινε με την Βρετάνη στη Γαλλία και την προσπάθεια της Αγγλίας το προσεταιριστεί το όνομα, βλέπουμε τι έγινε με τη δικιά μας τη Μακεδονία και το τι πρόκειται να συμβεί. Ελπίζω σ’ αυτούς τους προβληματισμούς και σ’ αυτούς τους δρόμους με περισσότερη γνώση και κυρίως εξειδίκευση να μας οδηγήσει ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης τον οποίο ευχαριστώ και τιμώ που είναι απόψε μαζί μας».

Η διάλεξη ήταν η πρώτη από τις εφτά διαλέξεις με γενικό Θέμα «FUTURE HISTORY 4.0» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων στο προσεχές διάστημα.

Τον Δήμαρχο συνόδεψαν οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ηλίας Βιλιώτης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Γιώργος Μαγιάτης, Ρένα Δαύλεια-Βλάχου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλης Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, το Μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ κος Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, το Μέλος Δ.Σ. του Ο.Π.ΑΘ. κος Νίκος Μαυρομάτης και ο πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης κος Παναγιώτης Γκατζόλης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βλάσης Σιώμος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούνιος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν286
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1301027

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση