Παρουσίαση του Βιβλίου «Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα» του πρ. Λυκειάρχη του Λυκείου Δ.Κ. Πεντέλης Ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα.

Parousiasi_Vivliou_Papakosta_10_18Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.ΑΘ.) του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκη το βιβλίο του πρ. Λυκειάρχη του Λυκείου της Δ.Κ. Πεντέλης, ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα «Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                          Μελίσσια, 18 Οκτωβρίου 2018

Τηλ: 2132050017-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 211

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση του Βιβλίου «Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα» του πρ. Λυκειάρχη του Λυκείου Δ.Κ. Πεντέλης Ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε υπό την Αιγίδα του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ο.Π.ΑΘ.) του Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκη το βιβλίο του πρ. Λυκειάρχη του Λυκείου της Δ.Κ. Πεντέλης, ιστορικού Λευτέρη Παπακώστα «Ένας Κυβερνήτης για την Ελλάδα» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων.

Ο Δήμαρχος προλογίζοντας το βιβλίο του Λευτέρη Παπακώστα χαιρέτησε την έκδοση και εξήρε τη συγγραφική προσωπικότητά του.

Σχετικά με το βιβλίο τόνισε: «Οι εξουσίες είναι απαξιωμένες, μέσα στη γραμμή απαξίωσης υπάρχουν φωτεινοί άνθρωποι, οι οποίοι είναι εμπνευσμένοι και ταγμένοι να προσφέρουν και οι άνθρωποι αυτοί που είναι ταγμένοι να προσφέρουν πολλές φορές έχουν την τύχη του Καποδίστρια. Ο Καποδίστριας, μια προσωπικότητα καταξιωμένη πανευρωπαϊκά, μια προσωπικότητα που έδειξε τη δυναμική του σε μια υπερδύναμη της εποχής, έδειξε τις ικανότητές του στην ανάπτυξη ενός κράτους που τον τιμάνε ακόμη σήμερα, της Ελβετίας. Ήρθε στην Ελλάδα το 1928, φορτώθηκε στην πλάτη του μια πατρίδα, η οποία έβγαινε από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και εκεί αγωνίστηκε να στήσει ένα κράτος. Σ΄αυτή τη διαδρομή της επαναλειτουργίας ενός κράτους τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, ιδίως αν το επιδιώκεις να το κάνεις σε μία χώρα που οι άνθρωποί της, όπως είναι η Ελλάδα, είναι πάρα πολύ ικανοί με τεράστιες ικανότητες αλλά και ελαττώματα. Έτσι λοιπόν διαχρονικά απαξιώσαμε και απαξιώνουμε τις εξουσίες στην πατρίδα μας, σε όλα τα επίπεδα και εκείνο που δημιουργείται είναι ο φθόνος και γίνεται ακόμα χειρότερος όταν υπεισέρχεται το συμφέρον, όπως έγινε στην περίπτωση του Καποδίστρια. Ένα συμφέρον το οποίο εναργώς το τοποθετεί στο βιβλίο του ο εκλεκτός μας συγγραφέας, ο Λευτέρης Παπακώστας. Ένα συμφέρον το οποίο είναι καταστρεπτικό για την πατρίδα μας γιατί χάνονται τέτοιοι άνθρωποι της ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο. Εκείνο που θεωρώ ότι πρέπει να μείνει σε όλους εμάς από το βιβλίο είναι το δίδαγμα ότι τελικά οι εξουσίες πρέπει να επιλέγονται αξιοκρατικά. Η επιστήμη της λογικής λέγεται “πολιτική” και όπως είπε ο Μαχάτμα Γκάντι η πολιτική πρέπει να γίνεται με αρχές».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σάββας Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κος Γιάννης Ζώης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Βορέας, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Γιώτα Τσινού, το Μέλος Δ.Σ. της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Μιχάλης Λαγουδάκος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν142
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1264594

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση