Συνάντηση Δημάρχων Βορείων Προαστίων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, σύσκεψη με τους Δημάρχους της Βορειανατολικής Αττικής με αντικείμενο συζήτησης τη βελτίωση της αστυνόμευσης.......

SynanthshmeToska_f1 SynanthshmeToska_f3SynanthshmeToska_f2

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                    Μελίσσια, 28 Ιουνίου 2018

Τηλ: 2132050017-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 148

ΘΕΜΑ: Συνάντηση Δημάρχων Βορείων Προαστίων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, σύσκεψη με τους Δημάρχους της Βορειανατολικής Αττικής με αντικείμενο συζήτησης τη βελτίωση της αστυνόμευσης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθανάσιο Βαλυράρη, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, Αναπληρωτής Δήμαρχος Αμαρουσίου Σπυρίδων Σταθούλης, Αναπληρωτής Δήμαρχος Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ από την Ελληνική Αστυνομία ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βουτσελάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Λασπάς. Τον Υπουργό συνόδευαν ομάδα επιτελών του Γραφείου του.

Η σύσκεψη διήρκεσε πλέον του διώρου και άνοιξε με αρχική μικρή τοποθέτηση του Υπουργού και ετέθησαν θέματα από τους Δημάρχους προτάσεις, προβληματισμοί και αντηλάγησαν απόψεις που ο Υπουργός άκουσε με προσοχή.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας μετά τις τοποθετήσεις των Δημάρχων διευκρίνισε ότι καταγράφηκαν όλες οι θέσεις και προτάσεις τους και μπορούμε να δεσμευτούμε για την άμεση υλοποίηση επί των προτάσεων των παρακάτω:

  • 24ωρη λειτουργία των περιπολιών «ΔΙΑΣ» που σταματούν την 01.00.
  • Ένα περίπολο εποχούμενο κατ’ ελάχιστον από όλα τα Αστυνομικά Τμήματα κατά Δήμο για την Ζώνη Ευθύνης του επί 24ώρου βάσεως.
  • Επιδίωξη είναι και ένα βραδινό περίπολο από τα Τμήματα Ασφαλείας για την Ζώνη Ευθύνης του Δήμου ευθύνης του.
  • Αξιοποίηση του προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων κατά τον καλύτερο τρόπο με βάση την Αστυνόμευση των Πόλεων.
  • Ένστολη υπηρεσία των στελεχών των Αστυνομικών Τμημάτων.
  • Επιδίωξη τήρησης αναλογίας στελέχωσης πεδίου γραφείου με προτεραιότητα τις υπηρεσίες πεδίου.
  • Αστυνόμευση από την Τροχαία των Κεντρικών Οδικών Αρτηριών των Πόλεων.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας επεσήμανε το άριστο κλίμα συνεργασίας των στελεχών των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας στη Ζ.Ε. του κάθε Δήμου με τους Δήμους. Άποψη που όλοι οι Δήμαρχοι εξέφρασαν στη σύσκεψη.

Μετά την ολιγόλεπτη τοποθέτηση του Γ.Γ. του Υπουργείου την σύσκεψη έκλεισε ο Υπουργός που όρισε ότι μετά από διάστημα ενός μηνός θα επανεξεταστεί η πρόοδος υλοποίησης των δεσμεύσεων του Υπουργείου στα θέματα που τέθηκαν.  

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούνιος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν281
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1301022

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση