Πρόταση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου - Καψάλη επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»

Stergiou_EktakthGSyneleushPEDA_9_5_18Βασική και αποδεκτή από την πλειοψηφία του σώματος της ΠΕΔΑ ήταν η θέση του επικεφαλής του Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΕΔΑ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ που έγινε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Καλαμβόκη 2α – 151 27 Μελίσσια

Τηλ. 2132050002-Fax 2132050039

Μελίσσια, 10 Μαΐου 2018

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 8010

 

ΠΡΟΣ

-Τον Υπουργό Εσωτερικών

κο Πάνο Σκουρλέτη

Την ΚΕΔΕ

-   Πρόεδρο

-   Μέλη Δ.Σ.

-   Μέλη Γ.Σ.

-   Εποπτικό Συμβούλιο

Την ΠΕΔΑ

-   Πρόεδρο

-   Μέλη Δ.Σ.

-   Μέλη Γ.Σ.

-   Εποπτικό Συμβούλιο

- Τους Δημάρχους της Ελλάδας

                                                                                                                 ΚΟΙΝ. : - Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδας

κου Αλέξη Τσίπρα

- Αρχηγοί Κομμάτων της

Βουλής των Ελλήνων

- Βουλευτές της Βουλής των

Ελλήνων

- Περιφερειάρχη Αττικής

κα Ρένα Δούρου

- Ιστοσελίδες Δήμου και

Δημάρχου Πεντέλης

 

ΘΕΜΑ: Πρόταση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτριου Στεργίου - Καψάλη επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»

1.Βασική και αποδεκτή από την πλειοψηφία του σώματος της ΠΕΔΑ ήταν η θέση του επικεφαλής του Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης της ΠΕΔΑ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ που έγινε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στο Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ.

2.Μπροστά στη στείρα θέση της ΚΕΔΕ «απόρριψη του Νομοσχεδίου και πάρτε το πίσω» και μερικών ακραίων φωνών κυβερνητικών ή φιλοκυβερνητικών αυτοδιοικητικών ο Δήμαρχος Πεντέλης διαμόρφωσε πρόταση λύσης.

3.Τάχθηκε υπέρ της διαβούλευσης τονίζοντας ότι ο Υπουργός οφείλει να λάβει υπόψιν του ότι η διαβούλευση ενός νομοσχεδίου δεν σημαίνει άκαμπτη θέση στις απόψεις του και ότι οι διαβουλευόμενοι οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψιν   μας ότι κάτι δίνουμε κερδίζοντας μία καλύτερα δουλεμένη πρόταση για την συζήτηση στη Βουλή εφόσον όλοι υπηρετούμε το συμφέρον του πολίτη και το αυτοδιοικητικό συμφέρον.

4.Τόνισε επίσης ο Δήμαρχος ότι εδώ υπάρχουν δύο θέματα που πρέπει να συνεκτιμηθούν η αναλογικότητα στην έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας και η διοικησιμότητα των Δήμων.

5. Ο Δήμαρχος ζήτησε να τεθεί η πρότασή του για συναινετική λύση με κύρια σημεία τα παρακάτω:

α. Ναι απλή αναλογική αλλά αυτοδυναμία στο Δημοτικό Συμβούλιο στους Συνδυασμούς που θα λάβουν ποσοστό από 42% και πάνω την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

β. Αύξηση του ποσοστού των επιπλέον υποψηφίων των Συνδυασμών στο ψηφοδέλτιο από το 10% στο 40% ή 30%.

γ. Επαναφορά των ψηφοδελτίων των Συνδυασμών στην εκλογή Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας άνω των πεντακοσίων (500) δημοτών και εκλογή του πλειοψηφήσαντος Προέδρου από τον Συνδυασμό του Δημάρχου. Ένα ψηφοδέλτιο κατά Συνδυασμό, μία κάλπη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

δ. Καμία εφαρμογή της πρότασης του νομοσχεδίου για τους Ανεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους που η πρόταση του νομοσχεδίου διαστρεβλώνει τη λαϊκή βούληση.

ε. Θέση σε Αργία του Δημάρχου από τα καθήκοντά του και διοικητική δίωξή του όχι με την παραπομπή του για κακούργημα αλλά με την τελεσιδικία της υπόθεσης που τον αφορά.

στ. Όριο εκλογιμότητας Δημοτικού Συμβούλου στους συμμετέχοντες στις εκλογές μεμονωμένων ή συνδυασμών 3% με 5%.

ζ. Κόκκινη γραμμή για την αυτοδιοίκηση η ένταξη των υπηρεσιών πρασίνου στα ανταποδοτικά και η επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων δημοτών με ένα ακόμα βαρύ τέλος.

6.Ο Δήμαρχος δεν συμφώνησε με την πρόταση του Προέδρου της ΠΕΔΑ για αναβολή της λήψης απόφασης και την παραπομπή του θέματος για ψήφιση στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ τονίζοντας ότι η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ είναι το ισχυρό όργανο για να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

7.Ο Δήμαρχος ζήτησε τη λήψη πρωτοβουλιών διαβούλευσης του νομοσχεδίου με βάση την πρότασή του και άμεσο αίτημα συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Πάνο Σκουρλέτη για ανταλλαγή απόψεων επί των βασικών του προτάσεων.

8.Κλείνοντας τόνισε ότι οι ακραίες θέσεις σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΝ.

 

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν91
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263584

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση