Εορτασμός Αγ. Γεωργίου στη Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Ο Μικρασιατικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε» σε συνεργασία με τον Ενοριακό Ναό Αγ. Γεωργίου της Δ.Κ. Μελισσίων διοργάνωσαν διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη χάρη του προστάτη του Συλλόγου Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Μικρασιατών της Δ.Κ. Μελισσίων με την προετοιμασία του παραδοσιακού φαγητού «ΚΕΣΚΕΚΙ» (χυλός από βρασμένο κρέας και σιτάρι) και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου....

Keskeki18_f1 Keskeki18_f2 Keskeki18_f3  Keskeki18_f4

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                           Μελίσσια, 23 Απριλίου 2018

Τηλ: 2132050017-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 82

ΘΕΜΑ: Εορτασμός Αγ. Γεωργίου στη Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης.

Ο Μικρασιατικός - Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε» σε συνεργασία με τον Ενοριακό Ναό Αγ. Γεωργίου της Δ.Κ. Μελισσίων διοργάνωσαν διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη χάρη του προστάτη του Συλλόγου Αγ. Γεωργίου στην πλατεία Μικρασιατών της Δ.Κ. Μελισσίων με την προετοιμασία του παραδοσιακού φαγητού «ΚΕΣΚΕΚΙ» (χυλός από βρασμένο κρέας και σιτάρι) και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης στον χαιρετισμό του (συνημμένο 1) συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κο Παναγιώτη Γκατζόλη, τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ναού του Αγ. Γεωργίου Πατέρα Λουκά και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για τη διοργάνωση και τη λειτουργία τους και έδωσε επίκαιρα πατριωτικά και εθνικά μηνύματα αισιοδοξίας που πηγάζουν από τις Γκιουλμπαξιώτικες και Χριστιανικές ρίζες των Δημοτών μας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθησαν επίσης από την Ομοσπονδία Μικρασιατικών Σωματίων Ελλάδος ο Πρόεδρος των Μικρασιατών Ν.Ερυθραίας κος Κυριάκος Μαρτάκης, οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Ηλίας Βιλιώτης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Σάββας Βορέας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν.Πεντέλης κος Λευτέρης Κιτσούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Άντα Μπουσούλα, Άγγελος Παλαιοδήμος, Πρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Τίτσα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης, Πρόεδρος Ο.Π.ΑΘ., Ιωάννης Ζώης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ Απόστολος Φραντζής, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Βλάχου, Γιώργος Μαγιάτης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.ΑΘ. κος Βασίλειος Λάζος, η Αντιπρόεδρος της Β΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Χρυσούλα Μπάμπου, τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Π.ΑΘ. κ.κ. Γιώτα Τσινού, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Δημήτρης Τζαμτζής, το μέλος Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α. κα Ελένη Γκρέτσα, το μέλος του Δ.Σ. της Α΄ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κος Βασίλειος Κωστόπουλος, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Συνημμένο 1 : H Ομιλία του Δημάρχου

 

 


 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΚΕΣΚΕΚΙ 2018

Στην πόλη των Γκιουλμπαξιωτών και των Ποντίων η σημερινή ημέρα αποτελεί Εθνική Εορτή.

Οι πρόγονοί σας, μεγαλωμένοι στα ιερά χώματα της Μικρασίας, συνεχιστές του πανάρχαιου Ιωνικού Αρχαιοελληνικού Πολιτισμού, υπέστησαν την βαρβαρότητα της Μικρασιατικής Καταστροφής του ΄22 και ξεριζωμένοι ήρθαν εδώ στη φιλόξενη Πεντελική γη, στα Μελίσσια.

Δεμένοι πλέον με τη νέα πατρίδα, τα Μελίσσια και με τις βάσεις του Μικρασιατικού Πολιτισμού και το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας που κουβαλάτε με τις μνήμες της καταστροφής, προχωράμε μαζί μπροστά στη νέα πόλη, την πόλη μας που δημιουργήσατε.

Χρέος, χρέος όλων μας να στηρίξουμε τις ρίζες και να περάσουμε στα παιδιά μας την ιστορία, εφαλτήριο ζωής και λόγος ύπαρξής μας.

Σήμερα με το Σουλτάνο πάλι να βρυχάται και να ονειρεύεται «παστά ψάρια» στο Σαγγάριο και πνιγμούς καθολικούς στον κόλπο της Σμύρνης, οφείλουμε να μην ξεχνάμε, να επαγρυπνούμε, να στηρίζουμε τις ρίζες μας, να τιμούμε τους προγόνους μας, να είμαστε ενωμένοι και να θυμόμαστε, ότι ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός ενωμένοι βγήκαν από τις καταστροφές του βαρβάρου κατακτητού μας το ΄21 στο Μεσολόγγι, στη Μικρασία, παντού και δημιούργησαν τη νέα Ελλάδα, ισχυρή Εθνικά και Παγκόσμια που οφείλουμε να κρατήσουμε ελεύθερη και δυνατή.

Τα μηνύματα, της πλατιάς προσφυγιάς και πάλι από τα Άγια Χώματά μας, της ομηρίας των Αξιωματικών, των προκλήσεων του Σουλτάνου στο Αιγαίο και όχι μόνο, που έδωσαν ήδη έναν ακόμα ήρωα αεροπόρο στο βωμό της μισαλλοδοξίας και της προκλητικότητάς του, προφανώς και πρέπει να μας αφυπνίσουν, γιατί τον εχθρό και τους τρόπους λειτουργίας του, τους ξέρουμε και δυστυχώς, τους βίωσαν καλά οι πρόγονοί μας.

Ενωμένοι με εφαλτήριο τις ρίζες μας, τις ρίζες που αντιπροσωπεύετε, μπροστά για την Ελλάδα της Ειρήνης και της ευημερίας πάντοτε σε συνεχή επαγρύπνηση για την πατρίδα με σημαία μας τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

 

Ο Δήμαρχος Πεντέλης

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν1
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1264453

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση