Πραγματοποιήθηκε η 13η Θεματική Διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό τη 13η Θεματική Διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με θέμα   «Σύγχρονη θεώρηση για τη Γέννηση και την Εξέλιξη του Σύμπαντος» και ομιλητή τον κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.......

13hThematikhDialexh_f1 13hThematikhDialexh_f2 13hThematikhDialexh_f3

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                      Μελίσσια, 11 Δεκεμβρίου 2017

Τηλ: 2132050017-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 217

ΘΕΜΑ: Πραγματοποιήθηκε η 13η Θεματική Διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό τη 13η Θεματική Διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με θέμα   «Σύγχρονη θεώρηση για τη Γέννηση και την Εξέλιξη του Σύμπαντος» και ομιλητή τον κ. Εμμανουήλ Πλειώνη, Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Καθηγητή Παρατηρησιακής Αστρονομίας στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.

Την εκδήλωση προλόγισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα Άντα Μπούσουλα η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το παλαιότερο ερευνητικό ίδρυμα της χώρας μας με διαχρονικά σημαντικό ερευνητικό έργο, μεγάλο μέρος του οποίου εκπονείται από το επιστημονικό προσωπικό στις εγκαταστάσεις στο Λόφο Αστεροσκοπείου (Κουφού) στην Πεντέλη.        Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την αποδοχή της συνεργασίας και έκανε μία ιστορική ανασκόπηση για την ίδρυση και ανάπτυξη του ιδρύματος με σημείο αναφοράς τον αστρονομικό σταθμό της Πεντέλης. Επίσης ενημέρωσε το κοινό ότι το Ελέυθερο Πανεπιστήμιο θα παρουσιάσει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου το Θεματικό Κύκλο «Περιβάλλον- Κλιματική Αλλαγή».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου Καψάλης ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την κ. Μπούσουλα για την πρωτοβουλία της και ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Πρόεδρο κ. Πλειώνη για την συμμετοχή του στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δυο φορέων τονίζοντας ότι η Πεντέλη είναι ένας χώρος που έχει συνδεθεί με κάθε σταθμό της ιστορίας και διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο πολιτισμού μεταξύ αυτών και το Αστεροσκοπείο Πεντέλης -Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Στη συνέχεια ο ομιλητής κ. Εμμανουήλ Πλειώνης , παρουσίασε την προσφορά του ιδρύματος στους τομείς της πολιτικής προστασίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στο τρίπτυχο μετεωρολογία-σεισμολογία-αστρονομία. Στην ομιλία του με κατανοητό επιστημονικό λόγο ανέπτυξε την επιστημονική θεώρηση για τη γέννηση και την εξέλιξη του σύμπαντος από τις κοσμολογικές θεωρίες των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων μέχρι το μοντέλο της «μεγάλης έκρηξης» που αποτελεί την αδιαμφισβήτητη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται το σύγχρονο κοσμολογικό πρότυπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Κόλιας Νικόλαος, ο Ακαδημαϊκός κ. Τσιτσιπής Ιωάννης, η Ερευνήτρια Μηχανικός Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου κα Ασημακοπούλου Βασιλική, οι πτέραρχοι ε.α κ.κ. Νόκας Νικόλαος, Δημητρίου Αντώνιος και Κουρούνης Χρήστος, ο Στρατηγός ε.α. κ. Τόιλος Χρήστος, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Δροσάτος Νικόλαος, η Αντιπρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Μπάμπου Χρυσούλα, τα μέλη του ΟΚΠΑ κα Γκρέτσα Ελένη και κα Λεονταρίτου Αιμιλία, η κα Πάχνη Σέβη, Μέλος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μορτερό κ. Βασιλείου Αλέξανδρος.


Αρμόδια Διεύθυνση: Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ζαμάνου Μαρία, Τηλ: 213-2050087 εσωτ.187, Email:zamanou@melissia.gr

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν33
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263245

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση