Τιμητική Βράβευση Δημάρχου Πεντέλης από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Π.Ε.Δ.Α.

Για την πολυετή προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση (5 θητείες) βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Π.Ε.Δ.Α. στα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης......

VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F1 VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F2 VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F3  VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F4_ VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F5 VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F6 VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F7 VravefshDhmarxou_SDAT_PEDA_F8

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                      Μελίσσια, 6 Δεκεμβρίου 2017

Τηλ: 2132050017-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 213

ΘΕΜΑ: Τιμητική Βράβευση Δημάρχου Πεντέλης από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Π.Ε.Δ.Α.  

Για την πολυετή προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση (5 θητείες) βραβεύτηκε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την Π.Ε.Δ.Α. στα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» που πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πρόσωπα και φορείς που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στην Αυτοδιοίκηση και στο Κοινωνικό Σύνολο.

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή βράβευσης ο Δήμαρχος Πεντέλης τόνισε:

«Κύριε Πρόεδρε, εκλεκτοί μου Συνάδελφοι, προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι,

Η πρωτοβουλία της βράβευσης για την 20ετή αυτοδιοικητική προσφορά μου με τιμά και σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Οι αυτοδιοικητικοί συνάδελφοι και οι εδώ κοντινοί μου φίλοι προφανώς και αντιλαμβάνονται το αίμα της 20ετούς αυτής αυτοδιοικητικής προσφοράς από τη θέση του Δημάρχου σε ένα Δήμο Ορεινό ογδόντα χιλιάδων στρεμμάτων (80.000) περίπου, που τον ταλαιπωρούν κάθε χρόνο οι φωτιές και τα χιόνια.

Αντιλαμβάνονται επίσης την ανάταση ψυχής και την ηθική ικανοποίησή μου να αναγορεύομαι εν τοις πράγμασι, ως αυτόχθων Σαρακατσάνος Πεντελιώτης, απόγονος του πυρπολητή Χρήστου Καψάλη, «Άγιος στον τόπο μου».

Οι σκέψεις αυτές ηθική κληρονομιά και ζωή, για την κόρη μου Βασιλική που παρακολουθεί τη βράβευση και σ΄όλους τους δικούς μου ανθρώπους που λείπουν και υφίστανται και αυτοί το βάρος αυτής της προσφοράς ζωής για τον τόπο μας, την Πεντέλη και τους ανθρώπους της.

Η Αυτοδιοικητική εξουσία είναι κοντά στην κοινωνία και τα προβλήματά της και μπορεί με αμεσότητα να βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων της και να απορροφά τους κραδασμούς της με όλο το ψυχικό κόστος που αυτό συνεπάγεται για το Δήμαρχο «που για όλα φταίει».

Σήμερα η αυτοδιοίκηση μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της πατρίδας από την κρίση με ανασυγκρότηση του κράτους που θα στηριχθεί σε μία αυτοδιοίκηση σε ανθρωποκεντρική φιλοσοφία λειτουργίες με:

  • Σταθερό θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ελλήνων.
  • Κανένα περιθώριο χειραγώγησής της από την κεντρική εξουσία.
  • Εξασφαλισμένους πόρους, κυρίως όμως με
  • Δημάρχους που οι κοινωνίες θα επιλέγουν με κριτήριο την αξιοσύνη, την αυτοδημιουργία και την προσφορά στον άνθρωπο.

Κυρίες και κύριοι, οι εξουσίες αποτυγχάνουν, όταν ξεχνούν ότι «ανθρώπων άρχει, ουκ αεί άρχει και κατά νόμων άρχει».

Στη Διοίκηση, το τίποτα στη τύχη, το δίκαιο και το παράδειγμα, η πρόβλεψη και η πρόληψη, ο εσωτερικός έλεγχος, η στοχοθεσία και η αξιολόγηση εγγυώνται την επιτυχία.

Αξιότιμοι Πρόεδροι, προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι, καλούμαστε να φωνάξουμε «παρών» στο προσκλητήρι των καιρών, όπως μας προτρέπει ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, με τους στίχους:

«Ανάξιος, όποιος ξάφνου, ακούει,

Το προσκλητήρι των καιρών,

Να το φυσάη ή να το ακούη

Σάλπιγγα ή τύμπανο,

Το ακούη, δεν λέει «παρών»

Κλείνοντας σας ευχαριστώ γιατί σήμερα μου δώσατε την ευκαιρία να σταματήσω για λίγο τη ροή του χρόνου στην 20ετή αυτοδιοικητική διαδρομή μου και μετρώντας κόστος και ηθικό κέρδος να σας πω ότι: Η Αυτοδιοίκηση είναι η εξουσία της ευτυχίας που ο Θεός απλόχερα προσφέρει σ΄αυτούς που επέλεξε, αφού η ηγεσία, το εκπαιδευτικό χάρισμα και η επικοινωνία που σε βοηθούν να κατακτήσεις τη νίκη είναι θεϊκά χαρίσματα που τα έχεις και τα βελτιώνεις.

Καλές γιορτές, σας ευχαριστώ, να είστε πάντα καλά.»

Στη βράβευση του Δημάρχου παραβρέθηκαν, η κόρη του κα Βασιλική Στεργίου Καψάλη, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής και πρ. Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο κ. Ευάγγελος Χρόνης από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι.Σ. Λάτση, ο πρ. πρόεδρος Εφετών κ. Θεοχάρης Μπίρπος, ο άμισθος Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνος Καζάκος, ο κ. Θεόδωρος Κατσόρχης Πρόεδρος Πανεπιστημιακού Ομίλου Κοινωνικής Ενημέρωσης, ο κ. Αθανάσιος Καρανάσιος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κα Μπουσίου-Μοσχοπούλου Ευαγγελία, ο Θεματικός Αντιδήμαρχος Δήμου Πεντέλης κος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και η Δημοτική Σύμβουλος κα Άντα Χάνου-Μπούσουλα. 

Δείτε τo βίντεο με την βράβευση και τον χαιρετισμό του Δημάρχου στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=u6HIZyQp9ns&feature=youtu.be

Πηγή: thessi.gr

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάϊος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν224
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1292644

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση