Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

STO_9_1_17Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 μμ,  έπειτα από την πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημητρίου Στεργίου- Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση  και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                       Μελίσσια, 9 Ιανουαρίου  2017

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 4

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων .

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:00 μμ,  έπειτα από την πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης κου Δημητρίου Στεργίου- Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο την συζήτηση  και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Ο Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο και Δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συνδρομή τους στις προηγούμενες χιονοπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν θετικά. Τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Ε.Μ.Υ για τη πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα όρια του Δήμου για σήμερα και αύριο.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο Δήμαρχος επέστησε τη προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε την συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επεσήμανε την ανάγκη για πλήρη λειτουργικότητα των μηχανημάτων και οχημάτων καθώς και την ανάγκη συνεννόησης  με τους ιδιοκτήτες (ιδιώτες) ερπυστριοφόρων οχημάτων ώστε να είναι σε ετοιμότητα διάθεσής τους όταν αυτό απαιτηθεί.

Ο Δήμαρχος ανέλυσε με λεπτομέρεια και τις δύο φάσεις αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων ανάλογα με τον όγκο τους με τροχοφόρα ή με τροχοφόρα και  ερπυστριοφόρα μέσα αντίστοιχα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κος Βλάσσης Σιώμος, από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής οι κ.κ. Καραμάνου Ασπασία και Μακρής Σπυρίδων, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Μιχαήλ Κολιός, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Μουαμελετζής Γεώργιος, ο Πρόεδρος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης κ. Μιχελακάκης Μανώλης, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ κος Ιωάννης Μιχαλακούκος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΙΚΠΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. Νικολάου Σπύρος, από τη Τροχαία Κηφισιάς οι κ.κ. Μουτάφης Κωνσταντίνος και Κατσάπης Θεόδωρος, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο Διοικητής κος Μπακαλώνης Ανάργυρος, από τον 9ο Π.Σ Αθηνών  ο Επιπυραγός κος Κούρος Νικόλαος, από τον 12ο Π.Σ Αθηνών  ο Υποδιοικητής κος Ζαμάνης Ιωάννης, η Διοικητής Α.Τ. Μελισσίων κα Δούκα Αικατερίνη, ο Διοικητής Α.Τ. Πεντέλης κ. Πλεξουσάκης Δημοσθένης, ο Διοικητής Τ.Α. Πεντέλης κ. Τζατζάκης Γεώργιος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Διακομανώλη Κέλλυ, από τον ΣΠΑΠ ο κ. Δημητρίου Σπύρος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης κος Χριστίδης Αναστάσιος, και υπάλληλοι του Δήμου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν243
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261669

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση