Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία και Κοπή Πίτας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δ.Κ. Μελισσίων.

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Δ.Κ. Μελισσίων εορταστική Θεία Λειτουργία και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης  είπε στο σύντομο χαιρετισμό του....

LeitourgiaProtoxronias_f1 LeitourgiaProtoxronias_f3LeitourgiaProtoxronias_f2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                           Μελίσσια, 2 Ιανουαρίου 2017

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1

ΘΕΜΑ: Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία και Κοπή Πίτας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Δ.Κ. Μελισσίων.

 

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Δ.Κ. Μελισσίων εορταστική Θεία Λειτουργία και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης  είπε στο σύντομο χαιρετισμό του:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

είναι καλό που αρχίζουμε τη χρονιά από τη βάση μας, από την εκκλησία μας. Η Χριστιανοσύνη και ο Ελληνισμός είναι δύο έννοιες που βαδίζουν μαζί, που ενώθηκαν αυτές τις δύο χιλιετηρίδες και η Χριστιανοσύνη είναι εκείνη που στήριξε τον Ελληνισμό να βγει απ’ τα αδιέξοδά του. Ελπίζω ότι και τώρα θα υλοποιήσει αυτή της την αποστολή. Στην ανατολή αυτής της καινούριας χρονιάς βρισκόμαστε εθνικά και παγκόσμια σε μία περίοδο όπου θα πρέπει να μας προβληματίσει κι αν θα σκεφτούμε να πούμε μερικές ευχές τώρα στην αρχή απ΄την πλευρά μου θα ήθελα να σας πω, η ελπίδα μας να γίνει πράξη, να έχουμε υγεία, να συνεχίσουμε να ζούμε μακριά από τον τρόμο της τρομοκρατίας που μαστίζει την περιοχή μας και την Ευρώπη ευρύτερα  και όλα αυτά επιτυγχάνονται αν αναδείξουμε τον άνθρωπο που ο Θεός έχει βάλει μέσα μας και αν λειτουργήσουμε μαζί κάτω από τη σκέψη των χριστιανικών αρχών. Να είστε όλοι καλά και εσείς και οι οικογένειές σας και  περισσότερα ελπίζω ότι θα πούμε στην κοπή της πίτας του Δήμου, η οποία θα γίνει για την Δ.Κ. Πεντέλης την Παρασκευή 13/1 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Δ.Κ. Πεντέλης, για την Δ.Κ. Μελισσίων το Σάββατο 14/1 και ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων και για την Δ.Κ. Ν. Πεντέλης την Κυριακή 15/1 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Ν.Πεντέλης,  αφού για πέντε (5) μέρες με τα χιόνια στην Πεντέλη και τα τέσσερα (4) ξενύχτια, προφανώς δεν ήμασταν σε θέση να κόψουμε και την πίτα. Τότε θα δούμε πως προχωράμε και σε τοπικό επίπεδο με προγραμματισμό και  προοπτική όχι μόνο για το 2017.

Να έχετε υγεία, εσείς οι οικογένειές σας και να είμαστε όλοι καλά. Θα κόψω αυτό το κομμάτι της πίτας με τη σκέψη ότι μπορούμε να ευχηθούμε να χορτάσει όλους αυτούς οι οποίοι και το κομματάκι αυτό δεν το έχουν αυτονόητο στο σπίτι τους, για τη φτώχεια και τον αδύναμο, γιατί όσοι από εμάς πεινάσαμε ξέρουμε πάρα πολύ καλά τι σημαίνει γεμάτο τραπέζι. Να είστε καλά.»

Το φλουρί της πίτας του Ενοριακού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής ήταν στο κομμάτι της πίτας που δόθηκε στο Δήμαρχο.

Στη Λειτουργία συμμετείχε επίσης ο Θεματικός Αντιδήμαρχος κος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κος Ηλίας Τσουχνικάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σάββας Βορέας, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων κος Γιώργος Μαγιάτης και πλήθος πιστών.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν132
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263625

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση