Με τη δική σας εμπιστοσύνη συνεχίζουμε το έργο μας μαζί και για όσο ο Θεός και εσείς το στηρίζετε».

Ο Δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής του Συνδυασμού: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» κος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2016 παρουσία του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα, του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Θεσπρωτίας κ. Βασιλείου Γιόγιακα, εκπροσώπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της Βουλευτού της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, και του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου  Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, παρουσίασε σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής...

ApologismosEtous2015_f2

ApologismosEtous2015_f4 ApologismosEtous2015_f1 ApologismosEtous2015_f3

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                 Μελίσσια 14 Νοεμβρίου 2016

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –204

ΘΕΜΑ: «Με τη δική σας εμπιστοσύνη συνεχίζουμε το έργο μας μαζί και  για όσο ο Θεός και εσείς το στηρίζετε».

Ο Δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής του Συνδυασμού: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» κος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης την Τετάρτη 07 Νοεμβρίου 2016 παρουσία του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα, του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Θεσπρωτίας κ. Βασιλείου Γιόγιακα, εκπροσώπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της Βουλευτού της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, και του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου  Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, παρουσίασε σε Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία (άρθρο 217 Ν3463/06 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.14 του άρθρου 20 του Ν.3731/08 καθώς και το άρθρο 14 του κανονισμού λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης) για το έτος 2015.

Στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκαν επίσης το Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. κα Μάρθα Σαμαρά, ο πρώην Δήμαρχος Διονύσου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Καλαφατέλης, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Βριλησσίων κ. Νίκος Μπαμπούνης, ο πρώην πρόεδρος Εφετών κ. Θεοχάρης Μπίρπος, προσωπικότητες της πόλης, Εκπρόσωποι Τοπικών Φορέων, Προϊστάμενοι των  Διευθύνσεων του Δήμου και πλήθος πολιτών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε απαρτία με την παρουσία δέκα εννέα (19) Δημοτικών Συμβούλων όπως παρακάτω:

 1. Μπουσίου-Μοσχοπούλου Ευαγγελία-Πρόεδρος Δ.Σ.
 2. Μασμανίδου Αικατερίνη-Γραμματέας Δ.Σ.
 3. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης-Αντιδήμαρχος
 4. Μπούσουλα – Χάνου Αρχοντία- Αντιδήμαρχος
 5. Τσουχνικάς Ηλίας-Αντιδήμαρχος
 6. Μουαμελετζής Γεώργιος-Αντιδήμαρχος
 7. Μωραϊτης Κωνσταντίνος-Αντιδήμαρχος
 8. Βιλιώτης Ηλίας-Δημοτικός Σύμβουλος
 9. Βορέας Σεβαστός-Δημοτικός Σύμβουλος

10.  Παλαιοδήμος Άγγελος-Δημοτικός Σύμβουλος

 1. Κυβέλλου Παναγιώτα-Δημοτικός Σύμβουλος
 2. Μούστρης Παναγιώτης-Δημοτικός Σύμβουλος
 3. Αποστολόπουλος Θεόδωρος-Δημοτικός Σύμβουλος
 4. Κιτσούλης Ελευθέριος-Δημοτικός Σύμβουλος
 5. Μιχαλέλης Δημήτριος-Δημοτικός Σύμβουλος
 6. Κοντουλάκος Ελευθέριος-Δημοτικός Σύμβουλος
 7. Κολιός Μιχαήλ-Δημοτικός Σύμβουλος
 8. Ζώης Ιωάννης-Δημοτικός Σύμβουλος
 9. Δρόσος Γεώργιος-Δημοτικός Σύμβουλος

 

Απόντες ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

 1. Καλλανιώτης Κωνσταντίνος – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
 2. Μπούρας Βασίλειος-Δημοτικός Σύμβουλος
 3. Αποστολάκος Δημήτριος-Δημοτικός Σύμβουλος
 4. Γραφάκος Εμμανουήλ-Δημοτικός Σύμβουλος
 5. Κοσμοπούλου Αναστασία-Δημοτική Σύμβουλος
 6. Πολίτη Ελένη-Δημοτική Σύμβουλος
 7. Κεχαγιά Δήμητρα-Δημοτική Σύμβουλος
 8. Σταυρόπουλος Δημήτριος-Δημοτικός Σύμβουλος
 9. Μητροπούλου Γεωργία-Δημοτική Σύμβουλος

10.  Λίγκας-Καπλάνης Νικόλαος-Δημοτικός Σύμβουλος

11.  Σιώμος Βλάσιος-Δημοτικός Σύμβουλος

12.  Φειδοπιάστης Αντώνιος-Δημοτικός Σύμβουλος

13.  Τζουμάκας Κωνσταντίνος-Δημοτικός Σύμβουλος

14.  Κωνσταντάς Σπυρίδων-Δημοτικός Σύμβουλος

 

Η παρουσίαση των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έγινε με οπτικοακουστικό υλικό και είχε χωριστεί σε ενότητες ανά Διεύθυνση, ΝΠΔΔ, Δημοτική Κοινότητα και το οποίο διενεμήθη σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης ιδιαίτερα επεσήμανε:

… «Εγκαταστήσαμε την Καλλικρατική διακυβέρνηση στο Δήμο Πεντέλης και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητές του.

Νοικοκυρέψαμε το διοικητικό και οικονομικό χάος της Δ.Κ. Μελισσίων και τώρα προχωράμε στην ανάπτυξη με έργα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους του Δήμου.

Στόχος μας, ένας άριστα λειτουργών Δήμος με σύγχρονο και πρότυπο ISO πάνω σε οργανόγραμμα και ΟΕΥ σχεδιασμένο για τον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης με εξειδικευμένους επαγγελματίες εργαζόμενους που λειτουργούν αυστηρά με βάση τις διαδικασίες και το θεσμικό πλαίσιο της πατρίδας μας, με πλήρη επαγγελματισμό και σεβασμό του Πολίτη-Δημότη που υπηρετούν, με πλήρη καθαρότητα επί 24ωρου βάσεως. Με αιρετό αυτοδιοικητικό προσωπικό που λειτουργεί με αίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας μακριά από κόμματα στρατηγικές διαπλοκής και ιδιοτέλεια, με κύριο γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των Δημοτών του.

Το σύστημα διοίκησης μας ήταν είναι και θα είναι ανθρωποκεντρικό, για μας «Άνθρωπος η Απάντηση στην όποια ερώτηση».

Στόχευσή μας για τις μεγάλες παρεμβάσεις στον τόπο μας τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

Διευκρινίζουμε για μια ακόμη φορά ότι εντός του οικιστικού ιστού του Δ. Πεντέλης δεν υπάρχουν δασικά και αυθαίρετα δασικά κτίσματα όπως αυτά που αριθμίστηκαν  με το Νόμο 4389/2016 (ΦΕΚ Α/94/27-5-2016) του Υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.

Στόχοι μας στα Πολεοδομικά: Η ολοκλήρωση της ένταξης της περιοχής 25ης Μαρτίου της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης, η 3η-4η γειτονιά της Δ.Κ. Μελισσίων, η αναθεώρηση του ΓΠΣ της Δ.Κ. Μελισσίων και  η υπογραφή του ΓΠΣ της Δ.Κ. Πεντέλης.

Στα μεγάλα έργα στοχεύουμε για τα Μελίσσια: το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου όπως αυτό θα αυξηθεί με την απόκτηση οικοπέδου που απαλλοτριώνουμε σύντομα. Για την Δ.Κ. Πεντέλης: η μεταφορά των πυλώνων υψηλής τάσης και η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου και του αποχετευτικού συστήματος απορροής ομβρίων της. Για την Δ.Κ. Πεντέλης: η  αποχέτευση περιοχών Καλλιθέας Πεντέλης, ο δασικός δρόμος και η πλατεία στη Νταού Πεντέλης.

Στην κοινωνική πρόνοια, επιδιώκουμε ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας και στήριξη των κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από την κρίση. Για μας στον τομέα αυτό το τοπικό εθελοντικό κλιμάκιο με τη συνδρομή της χορηγίας μπορούν να αποτελέσουν τους καταλύτες επιτυχίας του.

Στον πολιτισμό και αθλητισμό λειτουργούμε βάση τη στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων οι οποίοι αξιοποιούν τις κτηριακές υποδομές και με τη στήριξη και τον έλεγχό μας αναπτύσσουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στην εκπαίδευση επιδιώκουμε επαρκή και καλοσυντηρημένα σχολικά κτήρια και στήριξη της εξωσχολικής ενισχυτικής διδασκαλίας.

Αγαπητοί συμπολίτες η συνεργασία και η άποψή σας βοηθάει στην προώθηση του περάσματος του Δήμου μας από τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε την πρώτη θητεία στην ανάπτυξη που ήδη ξεκίνησε προ 2ετίας με μεγάλα έργα και σοβαρές λειτουργικές και θεσμικές παρεμβάσεις.

Συνεχίζουμε μαζί με αίσθημα επαγγελματισμού προσφοράς και ανιδιοτέλειας»….

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλα τα Αιρετά στελέχη του Συνδυασμού, εκλεγμένους και μη για την εξαιρετική συνεργασία, τα Αιρετά  στελέχη της Αντιπολίτευσης για τη θετική κριτική τους όπου αυτή υπήρξε. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εργάστηκαν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας, της πόλης και των δημοτών.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης www.penteli.gov.gr καθώς και στην προσωπική ιστοσελίδα του Δημάρχου Πεντέλης www.stergiou-kapsalis.gr έχει αναρτηθεί αναλυτικά ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015.

http://www.penteli.gov.gr/index.php/dimotiki-arxi/o-dimarxos/apologismos-dimarxou/8836-apologismos-dimarxou-pentelis-gia-to-etos-2016

Παρακολουθήστε τα βίντεο με τον Απολογισμό του Δημάρχου Πεντέλης για το έτος 2015 στα παρακάτω link:

https://www.youtube.com/watch?v=7Pi4SXuq7xU

https://www.youtube.com/watch?v=fJnIOqJhPWU

Πηγή: thessi.gr

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν173
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261599

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση