Ανακήρυξη του Δημάρχου Πεντέλης ως Τακτικό Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.).

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης από σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 ανακηρύχθηκε επίσημα Τακτικό Μέλος της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.ΑΚ.Ε.) σε Τελετή Ανακήρυξης....

Stergiou_AAKE_F1 stergiou_AAKE_F3STERGIOY_AAKE_F2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                        Μελίσσια, 7 Οκτωβρίου 2016

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 185

 

ΘΕΜΑ: Ανακήρυξη του Δημάρχου Πεντέλης ως Τακτικό Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.).

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης από σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 ανακηρύχθηκε επίσημα Τακτικό Μέλος της ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Α.ΑΚ.Ε.) σε Τελετή Ανακήρυξης πέντε (5) νέων μελών, ενός (1) Βουλευτή, δύο (2) Δημάρχων και τριών (3) Ανώτατων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ακαδημίας στην Αθήνα και παρακολούθησαν πλήθος δημοτών του Δήμου μας.

Στην Τελετή απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Νικόλαο Νόκα στον Δήμαρχο, Δίπλωμα και ειδικό σήμα της Ακαδημίας. Στην συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας κ. Κατσαντώνης ανέγνωσε το βιογραφικό του.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας για την ιδιαίτερη και σημαντική τιμή που έγινε προς στο πρόσωπό του και προσέφερε στον Πρόεδρο της Ακαδημίας πλακέτα «τιμής ένεκεν» με το έμβλημα του Δήμου.

Στην Τελετή επίσημης εισόδου του Δημάρχου στην Ακαδημία παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ευαγγελία Μπουσίου-Μοσχοπούλου, οι θεματικοί Αντιδήμαρχοι Δήμου Πεντέλης κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Χάνου-Μπούσουλα, οι Αντιδήμαρχοι Μελισσίων, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης κ.κ. Ηλίας Τσουχνικάς, Κων/νος Μωραϊτης και Γιώργος Μουαμελετζής, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πεντέλης και Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού κ. Κων/νος-Πολυχρόνης Τίγκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάββας Βορέας, Παναγιώτα Κυβέλου, Παναγιώτης Μούστρης, Ελευθέριος Κιτσούλης, Ιωάννης Ζώης, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Ν. Πεντέλης κ. Μανώλης Μιχελακάκης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Απόστολος Φρατζής, Μαρία Δούκα-Λασηθιωτάκη και Νίκος Δροσάτος, ο Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης κ. Σταύρος Λεμπετζόγλου, ο Επιχειρηματίας κ. Κων/νος Καζάκος, ο Πρόεδρος Ν.Π. Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Πεντέλης κ. Βασίλης Κωστόπουλος, η Αντιπρόεδρος του ΟΚΠΑ Δ. Πεντέλης κα Εύη Ευαγγελίου, η Υπεύθυνη του Δ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων κα Παναγιώτα Τσινού-Σουλίου, και η Υπεύθυνη Αιμοδοσίας του Δήμου Πεντέλης κα Αγνή Ζώη.

 

Συνημμένο 1: Η ομιλία του Δημάρχου Πεντέλης 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

 


Για αναλυτικό Φωτορεπορτάζ και ΒΙΝΤΕΟ δείτε το παρακάτω link:

http://www.thessi.gr/?p=147186

Πηγή: thessi.gr

 


 

Συνημμένο 1

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                    

Καλαμβόκη 2α – 151 27 Μελίσσια

Τηλ. 2132050002- Fax 2132050039

 

Μελίσσια,  7 Οκτωβρίου 2016

Τελετή Ανακήρυξης

Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη

από την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος ως Τακτικό Μέλος της.

 

Κύριε Πρόεδρε της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος,

εκλεκτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας,

αγαπητοί μου συνάδελφοι Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων,

εκλεκτοί μου συμπολίτες,

κυρίες και κύριοι,

σας ευχαριστώ για την ιδιαίτερη και σημαντική τιμή στο πρόσωπό μου με την απόφαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου, να εισέλθω ως μέλος στην Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος. Θεσμό που τίμησαν και τιμούν διαχρονικά πολλά εκλεκτά μέλη της Ελληνικής κοινωνίας εντός και εκτός του χώρου των ενόπλων δυνάμεων.

Ως αξιωματικός του όπλου των τεθωρακισμένων και απόστρατος Ταξίαρχος είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ υπηρεσιακά σε θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που υπηρέτησα και να συνδεθώ φιλικά με στελέχη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πολλά εκ των οποίων με τιμούν σήμερα με την παρουσία τους εδώ και τους ευχαριστώ. Η επικοινωνία αυτή έχτισε με τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας σχέσεις σεβασμού και εμπιστοσύνης και θεωρώ ότι η σημερινή Τελετή, όσο και αν αυτή έγινε χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό, τεκμηριώνει από θεϊκή πρόνοια μία δια βίου φιλοσοφία σχέσης μου με τον Έλληνα Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν έχω την εμπειρία του Έλληνα πιλότου μαχητή, γνωρίζω όμως πολύ καλά το τεράστιο μέγεθος προσφοράς που καθημερινά δίνετε με τα εν ενεργεία στελέχη σας στο Αιγαίο και γι’αυτό σας τιμώ.

Οι διαδρομές της επαγγελματικής μας ζωής στις ένοπλες δυνάμεις κυρίως όμως οι αρχές και οι αξίες που σφυρηλατούνται μέσα από τις διαδρομές αυτές, μας συνδέουν και τεκμηριώνουν την αμοιβαία εκτίμηση, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη.

Το εφαλτήριο της ζωής που ήταν και είναι για όλους μας η οικογένεια ήταν για μένα δύσκολο με μικρή ως ελάχιστη δυνατότητα εκτόξευσης στον ουρανό της ζωής. Αγωνίστηκα για την αυτοδημιουργία μου και σήμερα αυτή είναι η προίκα, η δύναμη και η βάση της αυτοπεποίθησής μου.

Αυτή η δύναμη αυτοδημιουργίας όπως στοχοθετείται στην παραπάνω παράγραφο, δομημένη με τις αρχές και τις αξίες της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας, μπήκε στο καμίνι της σφυρηλάτησης του χαρακτήρα και του επαγγελματία των ενόπλων δυνάμεων προσδίδοντας οργανωτικές, διοικητικές και μορφωτικές δυνάμεις, δημιουργώντας έτσι ένα έτοιμο υλικό για την αυτοδιοίκηση της πατρίδας μας.

Η αυτοδιοίκηση αγαπητοί μου συνάδελφοι, το επίπεδο εξουσίας που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη – δημότη από οποιονδήποτε άλλο, απαξιωμένη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, έγινε για μένα χώρος καταξίωσης απομυθοποιώντας τη ρήση «ουδείς άγιος στον τόπο του».

Έγινε χώρος προσφοράς και ανάδειξής της ανθρωπιάς που στερήθηκα στα παιδικά μου χρόνια και σήμερα μετά από μία εικοσαετή διαδρομή στον αυτοδιοικητικό χώρο ως Δήμαρχος επιβεβαιώνεται η σταθερή θέση, ότι η πολιτική είναι η κορωνίδα των εξουσιών.

Δραττόμενος της ευκαιρίας που μου δίνεται με βάση το επίπεδο του ακροατηρίου, θα ήθελα να θέσω μερικά βασικά ρητορικά ερωτήματα για προβληματισμό:

  • Αντιπροσωπεύουν στην πατρίδα μας οι εξουσίες τις κοινωνίες που κυβερνούν;
  • Η δαπάνη επένδυσης της πατρίδας μας στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων εξαργυρώνεται από την πατρίδα μετά την αποστρατεία τους;
  • Γιατί τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δύσκολα ως καθόλου περνούν σε ηγετικές θέσεις των κοινωνικών εξουσιών;
  • Τι κάνουμε ή τι τελικά μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς που έχουμε την τύχη να είμαστε μέλη τέτοιων υπέροχων δομών σφυρηλάτησης απόψεων και προβληματισμού για το καλύτερο αύριο της πατρίδας μας;

Θεωρώ ότι στη διαδρομή αυτών και άλλων σημαντικών ερωτημάτων και προβληματισμών μας μπορούμε μέσα από το στίβο της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας να γεννήσουμε ελπίδες και γιατί όχι ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Κύριε Πρόεδρε, είμαι ευτυχισμένος, ενθουσιασμένος και προβληματισμένος θετικά για την τιμή που μου κάνετε σήμερα. Η τράπεζα εμπειρίας της ζωής μου, συμπυκνωμένη στο βιογραφικό που διαβάσατε με στρατιωτική, αυτοδιοικητική, προπονητική, αθλητική, επιχειρηματική, κυρίως όμως ανθρωπιστική και περιβαλλοντική διάσταση μπορεί να βοηθήσει μαζί να κάνουμε τα αυτονόητα, να στηρίξουμε για ακόμα μία φορά αυτό που στηρίζετε με τη ζωή σας στο γαλανό ελληνικό ουρανό πάνω από το Αιγαίο στην πατρίδα: ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ.

 

Ο Δήμαρχος Πεντέλης

 

Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν39
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261160

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση