Τοποθέτηση Δημάρχου Πεντέλης στο σημερινό Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο ευρείας συμμετοχής της ΠΕΔΑ που έγινε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε ως επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης  «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής  (Ε.Α.Α.)» ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης και τοποθετήθηκε υπέρ της ανάληψης της αρμοδιότητας ευθύνης διαχείρισης για τα απορρίμματα από τους Δήμους με αρμόδιο φορέα διαχείρισης την ΠΕΔΑ διά του ΕΣΔΝΑ....

StergiouDSPEDA_1_9_16_F1StergiouDSPEDA_1_9_16_F2_ 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                        Μελίσσια, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 162

 

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση Δημάρχου Πεντέλης στο σημερινό Δ.Σ. της ΠΕΔΑ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο ευρείας συμμετοχής της ΠΕΔΑ που έγινε σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2016 συμμετείχε ως επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης  «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής  (Ε.Α.Α.)» ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης και τοποθετήθηκε υπέρ της ανάληψης της αρμοδιότητας ευθύνης διαχείρισης για τα απορρίμματα από τους Δήμους με αρμόδιο φορέα διαχείρισης την ΠΕΔΑ διά του ΕΣΔΝΑ.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του διευκρίνισε ότι το  θέμα δεν θα πρέπει να εξελιχθεί σε ενδοαυτοδιοικητική αντιπαλότητα αλλά να αποτελέσει εφαλτήριο συναίνεσης και συνεργασίας για την προώθηση λύσης στο σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων.

 

Συνημμένο 1 : Η τοποθέτηση

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

 


 

ΕΝΩΜΕΝΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΤΤΙΚΗΣ(Ε.Α.Α.) 

Επικεφαλής Ε.Α.Α. - Δήμαρχος Πεντέλης

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.stergiou-kapsalis.gr

EAA3

Μελίσσια, 1 Σεπτεμβρίου 2016

 

 

 

Κύριοι Συνάδελφοι,

-Θεωρώ ότι σήμερα το Διοικητικό μας Συμβούλιο δείχνει να τεκμηριώνει το ρόλο και την αποστολή του αφού επέλεξε να ασχοληθεί με το κυρίαρχο θέμα της Αυτοδιοίκησης Α΄Βαθμού, τα απορρίμματα.

-Ένα θέμα που χειριζόμενο για δεκαετίες ευκαιριακά για εξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων συμφερόντων και σκοπιμοτήτων, διογκώθηκε και απειλεί να πνίξει  τους κατοίκους της Αττικής, να καταστρέψει το Αττικό και όχι μόνο περιβάλλον, να απαξιώσει πλήρως τον αυτοδιοικητικό μας ρόλο και να μας διχάσει.

-Ο τρόπος, η στιγμή και το έναυσμα προσέγγισης αυτού του θέματος από το Προεδρείο μας αποπνέουν ρεβανσισμό, δείχνουν σύγκρουση συμφερόντων και οξύτητα, γίνεται δε χωρίς επαγγελματική θεώρηση  ευκαιριακά και χωρίς τεκμηριωμένη εισήγηση.

-Όλοι μας και περισσότερο εμείς οι παλιοί αυτοδιοικητικοί έχουμε ευθύνη αυτής της κατάστασης στα απορρίμματα, άλλοι γιατί βολευόμαστε, άλλοι γιατί κυλάμε το χρόνο ήσυχα για την επόμενη θητεία, άλλοι γιατί έτσι υπηρετούμε τον κομματοκεντρισμό.

-Η ΠΕΔΑ αποδυναμωμένη από τον πλουραλισμό ικανών,  έμπειρων

και επιτυχημένων στελεχών της στη διοίκηση, κατόρθωσε να διοικείται εναλλάσοντας τις δυνάμεις της μειοψηφίας στην προεδρία με μόνο κοινό την αγάπη για την εξουσία και πυξίδα κομματοκεντρικές διαδικασίες αρνούμενη να κάνει τα αυτονόητα να προτείνει την εκλογή των προεδρείων των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ από τη βάση σύμφωνα με το άρθρο 246  του Δημοτικού Κώδικα (ν. 3463/2006) όπως γίνεται και για τους Συνδέσμους, που έχουμε προτείνει.

-Έτσι φτάσαμε σε  τέτοιες  καταστάσεις για την αυτοδιοίκηση, τα κόμματα να συνδιαλέγονται και τελικά να καθορίζουν εν πολλοίς  τα προεδρεία των κύριων συνδικαλιστικών οργάνων μας ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ.

-Κύριοι Συνάδελφοι η παράταξή μας «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» θεωρεί ότι η Αυτοδιοίκηση, η εξουσία του πολίτη και του αποτελέσματος, απαξιώνεται καθημερινά και γι’ αυτό φταίμε εμείς που:

    -Δεχόμαστε ελεγκτή νομιμότητας στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

    -Δεχόμαστε να οδηγούμεθα ως κατηγορούμενοι στα πειθαρχικά και στα ποινικά δικαστήρια από υπαλλήλους.

    -Δεχόμαστε την απαξίωση να αμοιβόμαστε ως ερασιτέχνες και να εργαζόμεθα και ελεγχόμεθα ως επαγγελματίες.

    -Δεχόμαστε καταλογισμούς πολλές φορές  δεκαετίες μετά την αποχώρησή μας και τόσα άλλα.

-Στον προεκλογικό μας αγώνα για την ΠΕΔΑ στηρίξαμε το αυτονόητο ότι δηλαδή η διαχείριση των απορριμμάτων  στην Αττική είναι θέμα δικό μας των Δήμων, της ΠΕΔΑ.

-Η παράταξή μας δεν είναι εδώ για να κρίνει αποφάσεις άλλων φορέων ούτε να αποδώσει ευθύνες, είναι εδώ για να βοηθήσει στη διαμόρφωση βιώσιμης λύσης που θα δρομολογεί οριστικές λύσεις στα προβλήματα των απορριμμάτων πάντοτε στο αυτοδιοικητικό πλαίσιο Α΄ βαθμού.  Θα καθορίσει και σφυρηλατήσει θέσεις σχέσεων αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης με την Περιφέρεια και το Κράτος. Θα δει με αυτοδιοικητική θεώρηση την λειτουργία και το μέλλον το σήμερα και το αύριο της Ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτοκριτική απαλλαγμένο από κομματοκεντρισμούς και συμφέροντα.

Προτείνουμε

- Άμεση συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με τους εκπροσώπους στον ΕΣΔΚΝΑ εμπλουτισμένο ή όχι με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ και με άλλους συναδέλφους, η οποία θα μελετήσει και θα εισηγηθεί την διαχείριση των απορριμμάτων από τους Δήμους με αρμόδιο φορέα την ΠΕΔΑ και την  συνεργασία  με τον ΕΣΔΚΝΑ.

- Στήριξη και προώθηση των προσπαθειών για εφαρμογή σε τοπικό δημοτικό ή διαδημοτικό επίπεδο της διαχείρισης των απορριμμάτων από τους Δήμους στα δικά τους πράσινα σημεία σε πρώτο βαθμό.

- Διαχείριση με διαφάνεια των κονδυλίων των απορριμμάτων για να οργανώσουμε και λειτουργήσουμε προς όφελος των κοινωνιών που υπηρετούμε την διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό επίπεδο Δήμου ή Δήμων και κεντρικό ΠΕΔΑ.

- Πέρα και πάνω από όλα όμως απαιτούμε να συμμαζέψουμε τα του οίκου μας και να δρομολογήσουμε ενέργειες επανάκτησης της τρωθείσας αυτοδιοικητικής μας ταυτότητας ηθικά και υλικά τα τελευταία χρόνια.

 

Κύριοι Συνάδελφοι,

δεν αξίζει να υπάρχουν στο εσωτερικό του αυτοδιοικητικού μας κλάδου ομάδες που σχηματοποιούν τα μικροσυμφέροντα και ο κομματοκεντρισμός.

Ο αυτοδιοικητικός μας ρόλος κυρίαρχος στην λειτουργία των κοινωνιών που  υπηρετούμε μας επιβάλλει έξω απ’ όλα να μιλήσουμε να αξιοποιήσουμε την μεγάλη τράπεζα τεχνοκρατικής γνώσης που ο κλάδος μας διαθέτει, να δώσουμε σταδιακά και σε βάθος χρόνου λύσεις στα προβλήματα των απορριμμάτων, κυρίως όμως να εγκαταστήσουμε αξιοκρατία, Δημοκρατία και σωστές και σύννομες διαδικασίες στην λειτουργία μας.

Δεν έχουμε χρόνο και μέρος ψυχής για διαμάχες. Είναι μονόδρομος η συνεργασία.

Κλείνοντας θεωρώ ότι έχει πληγεί και απαξιωθεί η αυτοδιοικητική μας θέση διαχρονικά και μεθοδικά με πράξεις και ενέργειες της κεντρικής εξουσίας και δεν θα πρέπει αυτή η κατάσταση να μετατραπεί σε  ενδοαυτοδιοικητική σύρραξη αλλά να αποτελέσει εφαλτήριο ανάδειξής του αυτοδιοικητικού μας ρόλου συνεργασίας και διεκδίκησης των αυτονόητων.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Επικεφαλής της

«Ενωμένης Αυτοδιοίκησης Αττικής (Ε.Α.Α)»

και Δήμαρχος Πεντέλης

 

Δημήτριος Στεργίου -Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν244
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1264195

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση