Εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Πεντέλης.

Ο Δήμος Πεντέλης γιόρτασε διπλά την ημέρα περιβάλλοντος. 

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στα πλαίσια του  προγράμματος καθαρισμού αστικών και περιαστικών δασών πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός  στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης. 

KathPlateias25hsMartiouNPentelh

 

 

 

Την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος «Βριλησσός» διοργάνωσε πεζοπορία στη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου....

PezoporiaRematiaPentelhs_Xalandriou_f1 PezoporiaRematiaPentelhs_Xalandriou_F2

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                       Μελίσσια, 6 Ιουνίου 2016

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 106

ΘΕΜΑ: Εορτασμός της Ημέρας Περιβάλλοντος στο Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης γιόρτασε διπλά την ημέρα περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στα πλαίσια του  προγράμματος καθαρισμού αστικών και περιαστικών δασών πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός  στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης.

Στην δράση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Ν.Πεντέλης κ. Γεώργιος Μουαμελεντζής, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων  κ. Ηλίας Τσουχνικάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Λευτέρης Κιτσούλης και  Δημήτρης Σταυρόπουλος, εκπρόσωποι του ΣΠΑΠ, εργαζόμενοι του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Ορειβατικός Σύλλογος «Βριλησσός» διοργάνωσε πεζοπορία στη Ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου και:

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης  καλωσόρισε τους φυσιολάτρες στην εκκίνηση της διαδρομής στη Σπηλιά Νταβέλη, την 09:00 ώρα και ως αυτόχθων Σαρακατσάνος τους μίλησε για την Πεντέλη, την γενέτειρα του Συμβόλου της Δημοκρατίας, του Παρθενώνα, τον τόπο που πότισε τους Αθηναίους νερό για δύο χιλιετηρίδες.  Το βουνό των Αμώμων που η Χριστιανοσύνη βρήκε προσφυγή και στήριξη τα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατία. Το βουνό που με τα πλούσια δάση του χάρισε ζωή στους φυματικούς τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’50 και που φώλιασαν στις πλαγιές του μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Το βουνό όπου οι αυτόχθονες Σαρακατσάνοι κάτοικοι στήριξαν το δοκιμαζόμενο από την πείνα Αθηναίο με τα γιδοπρόβατά τους και τις αντάρτικες ομάδες δολιοφθοράς κατά  των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, κατάσταση για την οποία πλήρωσαν μεγάλο φόρο αίματος με τις εκτελέσεις των Γερμανών στην Παλλήνη. Την Πεντέλη που αποτέλεσε και αποτελεί σοβαρό οικονομικό παράγοντα στην περιοχή τουριστικής αξιοποίησης, εξόρυξης και εμπορίας μαρμάρου, στηρίζοντας για δύο δεκαετίες του ’50 και του ’60 την εσωτερική μετανάστευση των νησιωτών, λαξευτών μαρμάρου, κύριο παραθεριστικό τόπο για τους Αθηναίους και τους Πειραιώτες για πολλές δεκαετίες. Αναφέρθηκε όμως και στον «πολιτισμό» που δυστυχώς κατέστρεψε το πεντελικό περιβάλλον, είτε με την έννοια της άκρατης οικοπεδοποίησης πλαγιών και λυκορεμάτων που μόνο η ονομασία τους υποδηλώνει και την παλιά τους χρήση, με στόχο το κέρδος, είτε με τις ηθελημένες ή από αμέλεια φωτιές που κατέστρεψαν το πεντελικό δάσος.

Στη δράση συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτης Χρυσικός, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βριλησσίων κ. Αλέξης Μαυραγάνης και πλήθος κόσμου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν90
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263302

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση