«Ημέρα Αλληλεγγύης –Εθελοντισμού–Εργαζομένων»

LOGO_CIVIL_PROTECTION_newHmeraAllhleggyhs_Pasxa2016Την Ημέρα Αλληλεγγύης, Εθελοντών και Εργαζομένων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, στην ομιλία του έθεσε τα παρακάτω κύρια μηνύματα.....

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

______________________________

Βριλησσίων 22, Πεντέλη ΤΚ. 15236

Τηλ-Φαξ: 210 8040580  

Μελίσσια, 4 Μαΐου 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Ημέρα Αλληλεγγύης –Εθελοντισμού–Εργαζομένων»

 

Την Ημέρα Αλληλεγγύης, Εθελοντών και Εργαζομένων, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου Πεντέλης και Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, στην ομιλία του έθεσε τα παρακάτω κύρια μηνύματα:

«…Είναι ανάγκη να μην ξαναγίνουν πραγματικότητα οι μνήμες της ΟΥΝΤΡΑ και του κίτρινου τυριού της  δεκαετίας του ΄50. Το οφείλουμε ως Έλληνες σε μία πατρίδα, που αποτελεί το καλύτερο οικόπεδο του πλανήτη. Ζήλια και φθόνος των «βαρβάρων»  γιατί ο Έλληνας έχει δώσει τα φώτα των Επιστημών και του Πολιτισμού σ’ όλο τον κόσμο και παρά την πρόσκαιρη ανέχεια του σήμερα, ζει καλύτερα από τον ευρωπαίο πολίτη αφού έχει τα δώρα του θεού, τον καταγάλανο ουρανό και τον ήλιο της Ελλάδας, της γενέτειρας του Παρθενώνα και της Δημοκρατίας. Άλλωστε αν κάποιος επισκεφτεί τα μουσεία του κόσμου θα διαπιστώσει πως  ο Ελληνισμός είναι η βάση σύστασης και ύπαρξής τους. Τρανταχτό παράδειγμα η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου που εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου της Γαλλίας, τα γλυπτά του Παρθενώνα στο μουσείο του Λονδίνου.

… Η σημερινή μέρα, αφιερωμένη στην Αλληλεγγύη στηρίζεται και στη λειτουργία προσφοράς του αιρετού, της αυτοδιοίκησης,  ο οποίος εργάζεται εθελοντικά επί 24ώρου βάσεως μόνο για προσφορά και τον οποίο η πολιτεία όχι μόνο έχει ξεχάσει αλλά και τον κοσμεί με την μομφή της κακοδιαχείρισης του Δημόσιου Χρήματος.

…Ο αγώνας που γίνεται πρέπει να στηρίζεται στην ομαδοκεντρικότητα χωρίς δυστυχώς να λείπουν οι πανταχού παρόντες «Εφιάλτες».

… Σέβομαι τον επαγγελματία εργαζόμενο, όχι όμως τον τεμπέλη που μαζί με το διεφθαρμένο πολιτικό οδήγησαν την  πατρίδα μας εδώ.

Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην δυναμική του Εθελοντισμού και της Χορηγίας που αναπτύσσονται στο Δήμο Πεντέλης και αποτελούν εκείνα τα δύο στοιχεία που μας κάνουν υπερήφανους γιατί στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και τιμούν τον άνθρωπο.

Έκλεισε δε με την έκφραση:

Για μας τους Εθελοντές της Πεντέλης και το Δήμο Πεντέλης, στόχος μας είναι να στηρίζουμε με την εθελοντική μας προσφορά και την λειτουργία μας, την σταθερή μας θέση  «Άνθρωπος η Απάντηση στην όποια Ερώτηση».

 

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Εθελοντικού Κλιμακίου

 

 

Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

          Δήμαρχος Πεντέλης

 

 

Σχετικό βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω link:

https://youtu.be/reM7-wkP0Ng

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν100
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1262728

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση