Δελτίο Τύπου Συλλόγων Πελοποννησίων & Αγ. Γεώργιος Γκιούλμπαξε για την Εκδήλωση "Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη"

LogoSyllogouPeloponnhsionagios_georgiosgioulmpaxeΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Μελισσίων και ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» διοργάνωσαν και παρουσίασαν σε κοινή εκδήλωση μια εξαιρετική βραδιά στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821....

 

 


 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Μελισσίων και ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» διοργάνωσαν και παρουσίασαν σε κοινή εκδήλωση μια εξαιρετική βραδιά στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων την 24η Μαρτίου 2016.

Τους δύο Πολιτιστικούς Συλλόγους ένωσε το «Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη».

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση για το Γέρο του Μοριά στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων. Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος χαρακτήρισε ευρηματικό το γεγονός της συνεργασίας των δύο Συλλόγων στα πλαίσια του εορτασμού «του σημαντικότερου γεγονότος της νεότερης ιστορίας μας, της Επανάστασης του 1821».

Ο κ. Στεργίου τόνισε ότι το μήνυμα της συνεργασίας των δύο Συλλόγων είναι ότι οι Έλληνες παρά τα αιώνια προβλήματα διχόνοιας και χαρακτήρα που τους χωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά τις έννοιες της λευτεριάς και πώς να την υπηρετούν.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και με κατάθεση ψυχής, μακριά από την πεπατημένη γλώσσα που εκφέρεται από επισήμους ημέρες εθνικών εορτών, στιγμάτισε τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι για να βγει η Ελλάδα από το βούρκο χρειάζεται άτομα που θα αναδειχθούν αξιοκρατικά και κυρίως άτομα που γίνονται ολοκαύτωμα για την υλοποίηση της εθνικής τους αποστολής, όταν ο Λαός τους την αναθέτει…

Κυρίαρχα συναισθήματα της εκδήλωσης ήταν η συγκίνηση, η ανάταση ψυχής, ο πατριωτισμός, που πρόσφερε η αφήγηση του Προέδρου του Συλλόγου Πελοποννησίων Μελισσίων κ. Νίκου Καμπέρη -με συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού- για τη ζωή και τη δράση του στρατηγού της Επανάστασης του 1821 Ο Πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε Μελισσίων κ. Παναγιώτης Γκατζόλης, στη συνέχεια εκφώνησε την ιστορική ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παρακαταθήκη προς τους νέους, που έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου 1838 στην Πνύκα. Ο κ. Γκατζόλης αναφέρθηκε στο ιστορικό που προκάλεσε την ομιλία του στρατηγού στην Πνύκα και στη συνέχεια εκφώνησε τον γεμάτο πατριωτισμό και ταπεινότητα λόγο του Κολοκοτρώνη.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Μικρασιάτικου Πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιουλμπαξέ»

Το αφιέρωμα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος κος Στεργίου Καψάλης Δημήτριος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης, ο Στρατηγός Χρήστος Τόιλος οι Θεματικοί Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Μπούσουλα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σάββας Βορέας, Παναγιώτης Μούστρης, Θεόδωρος Αποστολόπουλος και Ιωάννης Ζώης ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Μελισσίων κ. Γιώργος Βορέας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων κ.κ. Μαίρη Δούκα, Γιώργος Μαγιάτης, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Νίκος Δροσάτος, Κανέλλος Γεωργόπουλος και Αθανάσιος Μπάρκας (που εκπροσώπησε και το Σύλλογο Σείριος), η Υπεύθυνη του Δ΄ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων κ. Γιώτα Τσινού, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λαλητάδων Δημήτριος Τζαμτζής, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» Σωτήρης Δαγδελένης, με ενεργό συμμετοχή στα κοινά οι κυρίες Χρύσα Μπάμπου, Σέβη Πάχνη, Αγνή Ζώη, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της πόλης και πλήθος πολιτών που κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

 

 Νίκος Καμπέρης                                                Παναγιώτης Γκατζόλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν108
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263830

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση