Τελετή Έναρξης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης

EleuferoPan1EleuferoPan2EleuferoPan3EleuferoPan4EleuferoPan5Παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 η τελετή έναρξης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων, σε υλοποίηση πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                      Μελίσσια 4 Φεβρουαρίου 2016

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 27 

ΘΕΜΑ: Τελετή Έναρξης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης

Παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 η τελετή έναρξης του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης στο Πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων, σε υλοποίηση πρωτοβουλίας του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και σε εκτέλεση της υπ’ αρ. 27/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης.

Οι προσπάθειες του Δημάρχου για συνεχή βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών και του πνευματικού τους επιπέδου, αποδίδουν στο Δήμο Πεντέλης το θεσμό του «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Πεντέλης», που απέκτησε πλέον βάση. Τα θέματα των διαλέξεων θα επιλέγονται από την 4μελη Οργανωτική–Επιστημονική Ομάδα, αποτελούμενη από τους Ακαδημαϊκούς Καθηγητές κ. Νίκο Κόλια (Πρόεδρος), Ιωάννη Τσιτσιπή, Δημήτρη Λαμπρέλη, Ηλία Λαμπίρη, και την Θεματική Αντιδήμαρχο Πεντέλης Άντα Μπούσουλα.

Την έναρξη των εργασιών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης έκανε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η Θεματική Αντιδήμαρχος κα. Άντα Μπούσουλα συντόνισε την εκδήλωση και παρουσίασε το βιογραφικό σημείωμα του ομιλητή της πρώτης διάλεξης και Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Στην ιδιαίτερα προσεγμένη διάλεξή του ο Δήμαρχος στηριζόμενος στα πραγματικά ιστορικά στοιχεία της περιοχής της Πεντέλης, ανέπτυξε ένα στρατηγικό σχέδιο για το Δήμου και λαμβάνοντας υπόψη, τα επιτεύγματα του παρελθόντος έβαλε στόχους απόλυτα ταιριαστούς στην ιστορία της περιοχής και στους κατοίκους της με βάση τις αρχές:

-          Πεντέλη γενέτειρα του Παρθενώνα

-          Πεντέλη περιοχή αμιγούς κατοικίας

-          Πεντέλη τουριστικός προορισμός

-          Πεντέλη ποιότητα ζωής για τον πολίτη

-          Πεντέλη ιστορικός τόπος

-          Πεντέλη τόπος Λατρείας της Χριστιανοσύνης

-          Πεντέλη τόπος προσφοράς, τόπος λατρείας και αγάπης, τόπος μεγαλείο

-          Πεντέλη τόπος Ελληνικά, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια γνωστός

Ο Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του με την ευχή:

«Ας αποτελέσει η βαριά ιστορία και η ταυτότητα του τόπου μας όπως αυτή σας εκτέθηκε, βαρόμετρο ποιότητας στην πρόοδο των εργασιών του Πανεπιστημίου μας».

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αφού χαιρέτησε τις εργασίες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Πεντέλης, ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Πεντέλης, διότι όπως ο ίδιος τόνισε η διάλεξή του, προσέφερε, ευχάριστο ξάφνισμα, καθώς η ιστορία της περιοχής δεν του ήταν γνωστή με τόσες λεπτομέρειες. Υπογράμμισε επίσης, ότι στην σημερινή εποχή που με δυσκολία δημιουργούνται τέτοιου είδους κοιτίδες θετικού προβληματισμού και γνώσης, αξίζουν στήριξης και συγχαρητηρίων γιατί αυτές οι οάσεις δημιουργούν προοπτικές τονίζοντας ότι η προσωπικότητα και η λειτουργία του Δημάρχου δημιουργεί ελπίδα και εμπνέει εμπιστοσύνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο π.Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Χαράλαμπος Αθανασίου, οι Ακαδημαϊκοί κ.Νίκος Κόλιας, κ.Ιωάννης Τσιτσιπής, κ Δημήτρης Λαμπρέλης, κ.Ηλίας Λαμπίρης, κ.Γιώργος Καραχάλιος, κ.Βασίλειος Γκολεμάτης, ο Πρόεδρος Εφετών κ.Θεοχάρης Μπίρμπος, ο Επίτιμος Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ.Γιώργος Σανιδάς, ο Συγγραφέας κ. Ελευθέριος Παπακώστας , ο κ. Φώτης Χρυσικός εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κα. Ρένα Δούρου, η κ Σαμαρά Μάρθα εκπροσωπώντας τον Βουλευτή της ΝΔ Κουμουτσάκο Γιώργο, η πολιτευτής Πολυτίμη Λεονάρδου, ο π.Δήμαρχος Χαλανδρίου Κουράσης Γιώργος, οι Αντιδήμαρχοι Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, Ηλίας Τσουχνικάς , Γιώργος Μουαμελεντζής, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτα Κυβέλου και υπ/νη Α ΚΑΠΗ Μελισσίων, Αικατερίνη Μασμανίδου και υπ/νη Β ΚΑΠΗ Μελισσίων, Παναγιώτης Μούστρης, Γιάννης Ζώης και υπ/νος ΚΑΠΗ Πεντέλης, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΚ Μελισσίων Γιώργος Βορέας, ο Πρόεδρος της ΔΚ Ν.Πεντέλης Εμμανουήλ Μιχελακάκης, η Σταυρούλα Μιχαλοπούλου υπ/νη Γ ΚΑΠΗ Μελισσίων, , Κανέλλος Γεωργόπουλος, ο υπ/νος ΚΑΠΗ Ν.Πεντέλης Ελευθέριος Κιτσούλης, οι Πρόεδροι Συλλόγων : Πελοποννησίων Πεντέλης Νίκος Καμπέρης, Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Βασίλειος Θεοδωρίδης, Συνδέσμου Μικρασιατών-Γκιουλμαξιωτών «ΝΕΑ ΡΟΔΩΝΗ» Χρήστος Κάζος, Πολιτιστικού-Λαογραφικού Μελισσίων Γιώτα Λαμπίρη, Εξωραϊστικού- Επιμορφωτικού Πεντέλης Βασίλειος Δουκάκος, Εμπορικού Μελισσίων Γιώργος Καλαιτζίδης, Εξωραϊστικού- Πολιτιστικού «ΜΟΡΤΕΡΟ» κατοίκων Νέας και Παλαιάς Πεντέλης Αλέξανδρος Βασιλείου, καθώς και αρκετά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής και πλήθος πολιτών.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν119
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263841

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση