«Μένουμε πάντα παιδιά», Μουσικοχορευτική Παράσταση από το Γυμνάσιο Πεντέλης

GiorthGymnasiouPentelhs_23_6Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε το Γυμνάσιο Πεντέλης την Τρίτη 23 Ιουνίου τη μουσικοχορευτική Παράσταση «Μένουμε πάντα παιδιά»Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης μαθητής της «Παράγκας», όπου σήμερα στεγάζεται το Γυμνάσιο της Πεντέλης, αναφέρθηκε στην διαδρομή των μαθητών και στον ρόλο των εκπαιδευτικών μέσα σε αυτήν.....

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                        Μελίσσια, 24 Ιουνίου 2015

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 225

 

ΘΕΜΑ : «Μένουμε πάντα παιδιά», Μουσικοχορευτική Παράσταση από το Γυμνάσιο Πεντέλης 

 

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε το Γυμνάσιο Πεντέλης την Τρίτη 23 Ιουνίου τη μουσικοχορευτική Παράσταση «Μένουμε πάντα παιδιά».

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης μαθητής της «Παράγκας», όπου σήμερα στεγάζεται το Γυμνάσιο της Πεντέλης, αναφέρθηκε στην διαδρομή των μαθητών και στον ρόλο των εκπαιδευτικών μέσα σε αυτήν.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης κ. Ιωάννης Ζώης και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σίσση Ντούρη.

Ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου στο συνημμένο που ακολουθεί.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων


 


 

Συνημμένο

 

 

Καλοκαιρινή Γιορτή Γυμνασίου Πεντέλης, 23 Ιουνίου 2015

Ομιλία Δημάρχου

 

Αγαπητή διευθύντρια, αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητά παιδιά είναι αλήθεια ότι το κλείσιμο ενός κύκλου σηματοδοτεί πάντα τη στιγμή απολογισμού και προγραμματισμού και προφανώς αντιλαμβάνομαι πλήρως και την συγκίνηση και τα λόγια της διευθύντριας με την οποία συνεργάστηκα τη μακρά αυτή περίοδο που ήταν εδώ διευθύντρια και αισθάνομαι ιδιαίτερη την υποχρέωση να της πω ότι οι άνθρωποι διακρίνονται για δύο πράγματα. Το ένα πράγμα λέγεται η διαδρομή της ζωής τους και το δεύτερο πράγμα είναι το στίγμα τους, η αύρα τους. Σ’αυτά και τα δύο σημεία μπορώ απερίφραστα να της πω ότι αφήνει πίσω της και μια διαδρομή σημαντική για τον τόπο μας και μια αύρα ανθρώπου, που ήταν έκδηλο το θέμα αυτό στην ομιλία της λίγο πριν.

Αναφερόμενος στα παιδιά θα ήθελα να τους υπενθυμίσω ότι η ζωή είναι η διαδρομή των μεγάλων εκπλήξεων. Τίποτα δεν είναι μεγαλύτερο από αυτά και τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από τα παιδιά τα ίδια. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι ζούνε σ΄ένα σύστημα, μέσα από το οποίο καταξιώνονται ή απαξιώνονται. Άλλωστε η ρήση της κοινωνιολογίας ότι ο άνθρωπος καταξιώνεται στην αλάνα και η έννοια αυτή είναι διαχρονική, θεωρώ ότι θα πρέπει να μπει στο μυαλό τους από τώρα και να καταλάβουνε ότι από εδώ ξεκινάνε όλα. Αυτό το στίγμα και αυτή τη ρήση την ξέρω πολύ καλύτερα απ όλους σας και απ΄όλα τα παιδιά, αφού εγώ ξεκίνησα απ΄αυτήν την αλάνα πριν μισό αιώνα ως μαθητής της παράγκας τότε που ήταν εδώ. Αγαπητοί μου τα παιδιά επίσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο χώρος αυτός δεν είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης, δεν είναι μόνο χώρος εφαλτήριο για την διαδρομή της ζωής και την επαγγελματική αποκατάστασή τους, είναι κυρίαρχα ο χώρος μόρφωσης και διαμόρφωσης του χαρακτήρα τους. Εάν αποδίδω κάτι στην διευθύντρια και με όλη τη κούραση της ημέρας είμαι αυτήν την ώρα εδώ, είναι για να δώσω το στίγμα ότι ο καλός εκπαιδευτικός δεν είναι αυτός που μεταφέρει γνώσεις από το βιβλίο στον μαθητή είναι αυτός που συνεχίζει τη δουλειά της οικογένειας που διαμορφώνει το χαρακτήρα του παιδιού και το καθιστά άνθρωπο χρήσιμο στην κοινωνία σωστό στον εαυτό του και στους συνανθρώπους του. Δυστυχώς ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να ζει το τώρα. Είναι πάντα και όλοι μας είμαστε στο μετά. Δεν βλέπεις έναν άνθρωπο να κάθεται να λύσει ένα πρόβλημα και να επικεντρώνεται στο πρόβλημα, φεύγει στο μετά. Πείστε τα παιδιά ότι είναι ανάγκη να ζήσουν αυτό το χώρο και αυτήν την όμορφη διαδρομή την οποία εμείς είχαμε συνδεδεμένη με το κίτρινο τυρί και το άσπρο γάλα σκόνη, ενώ αυτά τουλάχιστον αυτή την περίοδο έχουν τα αυτονόητα από εσάς τους γονείς και μεταδώστε τους ότι ο σεβασμός δεν είναι πλήγμα στον εγωισμό τους, αλλά είναι στοιχείο απαραίτητο γι αυτά, για το σχολείο και κυρίως για την οικογένεια.

Και για να γίνω πιο γήινος θα ήθελα να σας πω ότι ο Δήμος Πεντέλης θεωρώντας τα σχολεία ως βασική κοιτίδα ανάπτυξης πολιτισμού και σφυρηλάτησης χαρακτήρων προωθεί το πρόγραμμά του για σχολικές μονάδες και ήδη θέλοντας να εξυπηρετήσει το πρόβλημα μιας μεγάλης γειτονιάς που ανέκαθεν εμείς οι μεγαλύτεροι την είχαμε ως πεντελική γειτονιά και δυστυχώς τώρα έγινε παραθαλάσσια χωρίς να είναι, βρίσκεται σε καλό δρόμο το συγκρότημα των σχολείων στο 122Ο.Τ. και εκτιμώ ότι εκεί πολλά παιδιά από τα παιδιά που είναι στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο θα βρουν προσφυγή από το 2016. Είναι ένας αγώνας ζωής εικοσαετίας που κάνω, που κάναμε και νομίζω τεκμηριώθηκε. Παράλληλα υπάρχουν και τα άλλα σχολεία που γίνονται και παράλληλα υπάρχει και η συντήρηση που εδώ ο τοπικός αντιδήμαρχος ο κ. Ζώης που είναι μαζί μου θα αναλάβει την περίοδο που εσείς θα φύγετε για τις διακοπές σας. Να συντηρήσει και να διατηρήσει.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ στην κυρία Διευθύντρια να έχει από εδώ και πέρα μια διαδρομή που της αξίζει και να της πω ότι κάποτε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής αποστρατεύτηκα από τις ένοπλες δυνάμεις, θεωρούσα ότι έκλεινε ο επαγγελματικός μου κύκλος για μένα τότε άνοιξε ελπίζω και γι αυτήν να ανοίξει με τη  έννοια ότι ο επαγγελματικός κύκλος δεν είναι τα λεφτά ούτε το επάγγελμα. Είναι η έννοια της προσφοράς και του εθελοντισμού που την έχει μέσα της και θα ήταν τιμή για μένα στη συνέχεια αυτής της διαδρομής να έχει χώρο στο εθελοντικό κίνημα του Δήμου Πεντέλης.

Για τα παιδιά σας να ευχηθώ το καλύτερο στο νέο κύκλο που ανοίγει και λέγεται Λύκειο, το καλύτερο από πλευράς διαμόρφωσης χαρακτήρα κυρίως και από σπουδές δεύτερο.

 

Σας ευχαριστώ, Καλό Καλοκαίρι.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν159
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1262453

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση