Συντονιστική Σύσκεψη Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη με τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πεντέλης

sxolikes_epitropesΤην Τρίτη 12 Μαΐου  2015 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του  Δημάρχου κ. Δημητρίου Στεργίου -Καψάλη  προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πεντέλης....

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                                      Μελίσσια, 13 Μαϊου 2015

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                                 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 8895

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

ΠΡΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

ΘΕΜΑ: Συντονιστική σύσκεψη Δημάρχου με Σχολικές Επιτροπές

 

1.  Την Τρίτη 12 Μαΐου  2015 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του  Δημάρχου κ. Δημητρίου Στεργίου -Καψάλη  προκειμένου να συζητηθούν  επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Πεντέλης.

2.  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου , η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Άντα Μπούσουλα, ο Τοπικός  Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Τσουχνικάς Ηλίας, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης κ. Κοντουλάκος Ελευθέριος, η Πρόεδρος της Ββαθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ντούρη Χρυσούλα ,  ο Πρόεδρος της Α΄βαθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κωστόπουλος Βασίλειος , ο Δ/ντης του Λυκείου Μελισσίων κ. Ιωάννης Μαρκότσης, ο Δ/ντης του Λυκείου Ν. Πεντέλης κ. Γρηγόρης Σάββας καθώς και στελέχη των υπηρεσιών του δήμου.

3.  Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α. Διεξαγωγή των Πανελλαδικών  Εξετάσεων στο Δήμο Πεντέλης

Στο δήμο μας θα λειτουργήσουν  δύο (2) εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις: Το Λύκειο Μελισσίων και το Λύκειο Ν. Πεντέλης.

Οι Δ/ντες των Λυκείων δήλωσαν ότι  έχουν μεριμνήσει για τις απαραίτητες συντηρήσεις των φωτοτυπικών μηχανημάτων και των λοιπών μηχανημάτων που θα απαιτηθούν , καθώς και για την προετοιμασία των  αιθουσών στις οποίες θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος είπε ότι ο δήμος ζει στο ρυθμό των εξετάσεων στις ωραίες αλλά δύσκολες στιγμές των μαθητών και έδωσε τις παρακάτω οδηγίες:

-    Η  Πρόεδρος της Β΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με τους Δ/ντες των δύο σχολείων που είναι εξεταστικά κέντρα και να συνδράμει  σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.

-    Ο Δήμαρχος θα εξασφαλίσει από χορηγία περίπου 1.500 μπουκαλάκια νερό τα οποία θα μοιράσει στους εξεταζόμενους μαθητές

-    Επίσης θα εξασφαλίσει λεωφορείο (εφόσον υπάρξει ανάγκη) για τη μεταφορά των μαθητών της Πεντέλης στο Λύκειο Ν. Πεντέλης

-    Η   Δ/ση Παιδείας να αποστείλει  έγγραφο προς τα Αστυνομικά Τμήματα Μελισσίων και Πεντέλης με το οποίο θα ζητάμε την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής των δύο σχολείων προς αποφυγή οποιαδήποτε όχλησης στους διαγωνιζόμενους.

-   Η Δ/ση Υποδομών να εξασφαλίσει αυτοκίνητο του δήμου με οδηγό   για τη συνοδεία των γραπτών από το Λύκειο της Ν. Πεντέλης στο βαθμολογικό κέντρο τις ημερομηνίες Διεξαγωγής Πανελληνίων Εξετάσεων δηλ. 18/5, 20/5, 22/5, 25/5, 27/5, 29/5, 2/6 και ώρα περίπου 12.30μ.μ.

β. Λειτουργία κυλικείων

Σχετικά με τη λειτουργία των κυλικείων του δήμου εφαρμόζεται το υπ΄αριθ. 67184/Δ2/29-4-2015 έγγραφο  του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το  οποίο ενόψει νέας νομοθετικής ρύθμισης αναστέλλονται προσωρινά οι νέες προκηρύξεις διαγωνισμού εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων ενώ για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας μπορεί να γίνει παράταση της υπάρχουσας σύμβασης.

γ. Οικονομικά Σχολικών Επιτροπών

Σχετικά με την οικονομική λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι:
- Απαιτείται οικονομική ενίσχυση της Α΄βαθμιας Σχολικής Επιτροπής για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις της, όπως άλλωστε προκύπτει από  τις καταστάσεις εσόδων -εξόδων που μας έχουν αποστείλει οι Σχολικές Επιτροπές

- Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για νέα κατανομή των λειτουργικών δαπανών των σχολείων ανάμεσα στις δύο σχολικές επιτροπές λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες ( αριθμός αιθουσών, μαθητών , παλαιότητα σχολείου), ώστε να μπορέσει και με αυτό τον τρόπο να ενισχυθεί η Α΄βαθμια Σχολική Επιτροπή η οποία καλείται να καλύψει τα περισσότερα αλλά και τα πιο παλιά σχολεία.

Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά ότι πρώτη προτεραιότητα του δήμου είναι η παιδεία και ο δήμος πάντοτε θα στηρίζει τα σχολεία με όλες του τις δυνάμεις.

 

Ο Δήμαρχος

 

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΠΡΟΣ

- Πρόεδρο Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής  Δήμου Πεντέλης

  κα Ντούρη Χρυσούλα

- Πρόεδρο Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πεντέλης

  κ. Κωστόπουλο Βασίλειο

- Προϊσταμένη Δ/σης Παιδείας

  κα Παναγιώτα Κουλάκου

- Προϊστάμενο Δ/σης Υποδομών

  κ. Αναστάσιο Χριστίδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

- Διεύθυνση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας

  Ανάφης & Σαντορίνης, Νέο Ηράκλειο

- Διεύθυνση Β΄θμιας Β΄Εκπαίδευσης

  Μεσογείων 324 – 15141 Αγία Παρασκευή

- Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Πεντέλης

  κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου

- Αντιδήμαρχο Παιδείας

  κα Μπούσουλα – Χάνου Άντα

- Αντιδήμαρχο Δημ. Κοινότητας Νέας Πεντέλης

  κ. Ελευθέριο Κοντουλάκο

- Αντιδήμαρχο Δημ. Κοινότητας Μελισσίων

  κ. Ηλία Τσουχνικά

- Αντιδήμαρχο Δημ. Κοινότητας Πεντέλης

  κ. Ιωάννη Ζώη

- Προϊσταμένη Δ/σης Οικονομικών

  κα Βασιλική Καπετσώνη

- Προϊσταμένη Δ/σης Ηλεκτρον. Διακυβέρνησης

  κα Μπούσια Ιωάννα

- Διευθυντές Σχολείων Α΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πεντέλης

- Διευθυντές Σχολείων Β΄θμιας εκπαίδευσης Δήμου Πεντέλης

- Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πεντέλης

- Ένωση συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πεντέλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν168
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1262462

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση