Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η 1η Ανοικτή Εκδήλωση-Διαβούλευσης για την Αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών στη Δ.Κ. Μελισσίων

1hDiavouleysh_MelissiaΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ανοικτή Εκδήλωση-Διαβούλευσης για τις Αντικειμενικές Αξίες στη Δ.Κ. Μελισσίων τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                              Μελίσσια 23 Απριλίου 2015

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 129

 

ΘΕΜΑ: Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία η 1η Ανοικτή Εκδήλωση – Διαβούλευσης για την αναπροσαρμογή των Αντικειμενικών Αξιών στη Δ.Κ. Μελισσίων»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ανοικτή Εκδήλωση-Διαβούλευσης για τις Αντικειμενικές Αξίες στη Δ.Κ. Μελισσίων τη Δευτέρα 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης  χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε ιδιαίτερα τη σοβαρότητα του θέματος των αντικειμενικών αξιών και προς τούτο αποφασίστηκε η ανοικτή Δημοκρατική διαδικασία της διαβούλευσης, έτσι ώστε να καταγραφούν οι απόψεις όσο γίνεται περισσότερων Συμπολιτών. Επισήμανε επίσης  την ανάγκη να έχει η Αυτοδιοίκηση περισσότερες αρμοδιότητες, σχετικά με τα Χωροταξικά και τα Οικονομικά και δεσμεύτηκε πως θα τις διεκδικήσει από την πλευρά του και δια μέσου της ΠΕΔΑ. Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες.

Στη συνέχεια, ο θεματικός Αντιδήμαρχος  κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου  ως εισηγητής της εκδήλωσης αφού παρουσίασε την ισχύουσα Νομοθεσία (Ν.1249/1982), ενημέρωσε για τις τιμές ανά ζώνη στη Δ.Κ. Μελισσίων, τις χρήσεις γης, την έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (έτος 2012) και αποτύπωσε με παραδείγματα την υφιστάμενη κατάσταση.

Ακολούθησε  γόνιμη διαλογική συζήτηση  μεταξύ των παρευρισκομένων Πολιτών,  του Εισηγητή και Θεματικού Αντιδημάρχου κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και του Διευθυντή Πολεοδομικών  Εφαρμογών  του Δήμου Πεντέλης κ. Ιωάννη Ξανθάκου, η οποία και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα :

α) Η αναγκαιότητα  αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών,

β) Η αναπροσαρμογή να γίνει με τρόπο ορθολογικό και επιστημονικό, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους (οικονομικές, πολεοδομικές κτλ) και

γ) Τη σύσταση από το Δήμαρχο ολιγομελούς επιτροπής η οποία θα διαμορφώσει και θα συντάξει την εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο έως το τέλος Μαΐου και θα απαρτίζεται από το Θεματικό Αντιδήμαρχο, το Διευθυντή Πολεοδομικών Εφαρμογών  του Δήμου, καθώς και εξειδικευμένους Συμπολίτες οι οποίοι και συμμετείχαν στην 1η Διαβούλευση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η Θεματική Αντιδήμαρχος κα Άντα Χάνου-Μπούσουλα, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Μελισσίων κ. Ηλίας Τσουχνικάς, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑ κ. Άγγελος Παλαιοδήμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καίτη Μασμανίδου, Γιώτα Κυβέλου, ο Πρόεδρος της Α΄θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κωστόπουλος Βασίλης, η Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κα Μπάρα Βασιλική, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών – Γκιουλμπαξιωτών «ΝΕΑ ΡΟΔΩΝΗ» κ. Κάζος Χρήστος,  ο Πρόεδρος του Μικρασιατικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΕ κ. Γκατζώλης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Μελισσίων κ. Καλαϊτζίδης Ιωάννης και πλήθος Πολιτών.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν32
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263983

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση