Πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πεντέλης η Εκδήλωση για το Cyberbulling και με Κύριο Ομιλητή τον Επικεφαλής της Μονάδας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο κ. Μανώλη Σφακιανάκη

Dhm_Sfakianakis_3_2015Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων  η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και την προστασία των νέων από το Διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbulling)»......

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                        Μελίσσια 20 Μαρτίου 2015

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 88

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων  η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και την προστασία των νέων από το Διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbulling)».

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κύριος  ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο επικεφαλής της Μονάδας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγος κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο Δήμαρχος  Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, Γονείς , Εκπαιδευτικοί , παιδιά , νέοι ,Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου, Εκπρόσωποι της Περιφέρειας, Διευθυντές των Σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών, η Ένωση Γονέων και Εκπρόσωποι  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων, Εκπρόσωποι Αθλητικών -Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κόσμου για το  επίκαιρο και ιδιαιτέρως σοβαρό θέμα.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Άντα Μπούσουλα -Χάνου η οποία αφού καλωσόρισε τον κ. Σφακιανάκη,  εξήρε το έργο του ιδίου αλλά και της ομάδας του, και τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης από το Δήμο Πεντέλης.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης τόνισε τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις του διαδικτύου και συνεχάρη τον κ. Σφακιανάκη απονέμοντας του τιμητική πλακέτα για την προσφορά και το έργο του.

Στη συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης κάνοντας μία εξαιρετική παρουσίαση και χρησιμοποιώντας απλό και κατανοητό λόγο, παρέθεσε  τα οφέλη του διαδικτύου αλλά συγχρόνως και τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη χρήση του. Ανέπτυξε τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και τόνισε ότι πρέπει όλοι να τους γνωρίζουν γονείς και παιδιά.

Απευθυνόμενος κυρίως στους γονείς τόνισε ότι η υπερβολική ή η μη ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους νέους. Για αυτό οικογένεια και σχολείο πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά , φίλοι και αρωγοί, ώστε έγκαιρα να μπορούν να αντιμετωπίσουν ή να προλάβουν τους κινδύνους.

Τέλος ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε πως η ιστοσελίδα που η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δημιουργήσει   www.cyberkid.gr , προσφέρει την απόλυτη ασφάλεια για τους χρήστες του διαδικτύου καθώς γονείς εκπαιδευτικοί και νέοι μπορούν να απολαύσουν τα θετικά οφέλη του χωρίς κανένα κίνδυνο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  λεπτομέρειες , αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις για θέματα διαδικτυακής χρήσης προς τον κ. Σφακιανάκη και τους εξειδικευμένους Αξιωματικούς της αρμόδιας Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που τον συνόδευαν, οι οποίες και απαντήθηκαν με  κάθε λεπτομέρεια.

 

Αρμόδια Διεύθυνση: Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Αρμόδια Υπάλληλος: κα Κουλάκου Παναγιώτα

Τηλ: 213-2050079 εσωτ.179 Email:koulakou@melissia.gr 

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν140
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139553

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση