Εκδήλωση Δήμου Πεντέλης με Βασικό Ομιλητή το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη για τους Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο


cyperbullyingΟ Δήμος Πεντέλης διοργανώνει εκδήλωση με βασικό Ομιλητή το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων στις 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00μμ...

 

 

ΘΕΜΑ: Ομιλία του Επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κο Εμμανουήλ Σφακιανάκη για τους Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Προστασία των Νέων από το Διαδικτυακό Εκφοβισμό.

Η ραγδαία ανάπτυξη της επιστήμης της Πληροφορικής με συνεπακόλουθη επίδραση στον τομέα της επικοινωνίας έχει καταστήσει το Διαδίκτυο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου που επιθυμεί μέσω αυτού του μέσου την ανταλλαγή πληροφοριών, την προφορική και γραπτή επικοινωνία αλλά και ψυχαγωγία.

Αντιστοίχως, πέραν των αδιαμφισβήτητων πλεονεκτημάτων του, ο τρόπος χρήσης του μέσου έχει αναδείξει και την εμφάνιση νέων παθολογικών, αντικοινωνικών συμπεριφορών όπως αυτής του κυβερνοεκφοβισμού.

Ο όρος διαδικτυακός ή εναλλακτικά ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbullying),έννοια κατά το πρόσφατο παρελθόν άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά και τις κοινότητες των εφήβων.

Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει εκδήλωση με βασικό Ομιλητή το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων στις 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 7.00μμ, που θα πραγματεύεται το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού όπως εκδηλώνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν μαθητές και νέοι.

Επιδίωξη μας είναι να καταδείξουμε την αναγκαιότητα έγκαιρης ευαισθητοποίησης μαθητών/ τριων, γονέων, εκπαιδευτικών και κοινωνίας, έτσι ώστε να παρουσιαστούν μέθοδοι αυτοπροστασίας και πρόληψης προς αποφυγή και προς αντιμετώπιση του φαινομένου.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σας προσκαλεί σε εκδήλωση με θέμα:

«Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο- Προστασία των νέων από το Διαδικτυακό εκφοβισμό ( Cyberbullying ) »

την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων

( 17η Νοεμβρίου , έναντι Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου – Μελίσσια )

Βασικός ομιλητής ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας                                                                                    Ο Δήμαρχος

Αρχοντία Χάνου – Μπούσουλα                                                        Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης


 

 

 

 


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν140
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139553

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση