Μελωδικά Αγωνιστική ήταν η Βραδιά για τον Αγαπημένο μας Ιστορικό Χώρο του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας...

mdp_5IMG_6246 Mdp_candlIMG_5970 Mdp_DimLefIMG_5957 MDP_IMG_5864 Mdp_IMG_5913 Mdp_KraounIMG_6141 Mdp_kraounIMG_6172 Mdp_livaIMG_5952 Mdp_papadIMG_5873 Mdp_zIMG_6012 

Αφιερωμένη στον υπέροχο ιστορικό χώρο του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη ήταν η βραδιά του Σαββάτου 13/9/2014. Ο παραμυθένιος, γεμάτος ιστορία και αισθήσεις αυτός χώρος, ήταν η αφορμή για να ταξιδέψουμε ξανά μελωδικά, με παλιά και νέα τραγούδια των εκλεκτών αγαπημένων καλλιτεχνών μας, του συμπολίτη μας Πεντελιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Λειβαδά και των εξεχόντων καλεσμένων του, τον φίλο του και ήρωά του Σταμάτη Κραουνάκη και τη συνεργάτιδά του Ζωή Παπαδοπούλου οι οποίοι τόσο πρόθυμα θέλησαν να προσφέρουν για τη συντήρηση του χώρου αυτού.

Σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης και τη δυναμική στήριξη του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο «Σύλλογος Φίλων Του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας» με μπροστάρη τον Αντιδήμαρχο Λευτέρη Κοντουλάκο, μας χάρισε μια εξαιρετική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αναστύλωση του τεράστιας σημασίας αυτού ιστορικού μνημείου της Πλακεντίας, για την προστασία, τη συντήρησή του αλλά και για να υλοποιηθεί το αίτημα όλων μας, να ανήκει στο Δήμο ώστε να συνεχίσει την πορεία του σαν κύτταρο πολιτισμού και τέχνης, όπως μας αξίζει...  Το σύνθημα έδωσε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι: «Πριν 20 χρονια που ξεκινούσα την αυτοδιοικητική μου πορεία εδώ, οι έννοιες εθελοντισμός και χορηγία ήταν έννοιες άγνωστες. Είμαι ευτυχής που σήμερα βλέπω ανθρώπους που χρόνια πολεμούν στην 1η γραμμή για τα αυτονόητα που είναι και ζητούμενα, όπως και βλέπω τους εκλεκτούς αυτούς καλλιτέχνες μας που είναι σήμερα εδώ, να πολεμούν για τη διάσωση του χώρου αυτού και να μεταφέρουν το στίγμα μας... Το στίγμα ότι, η εκγατάλειψη αυτού του χώρου, δεν μας εκφράζει και θα αγωνιστούμε με ψυχή και σώμα για τη διατήρησή του...

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050 018

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr

www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/9/2014

Μουσική – αγωνιστική βραδιά για τον αγαπημένο ιστορικό χώρο

του Πύργου Δουκίσσης Πλακεντίας

Αφιερωμένη στον υπέροχο ιστορικό χώρο του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη ήταν η βραδιά του Σαββάτου 13/9/2014.

Ο παραμυθένιος, γεμάτος ιστορία και αισθήσεις αυτός χώρος, ήταν η αφορμή για να ταξιδέψουμε ξανά μελωδικά, με παλιά και νέα τραγούδια των εκλεκτών αγαπημένων καλλιτεχνών μας, του συμπολίτη μας Πεντελιώτη συνθέτη και τραγουδιστή Κώστα Λειβαδά και των εξεχόντων καλεσμένων του, τον φίλο του και ήρωά του Σταμάτη Κραουνάκη και τη συνεργάτιδά του Ζωή Παπαδοπούλου οι οποίοι τόσο πρόθυμα θέλησαν να προσφέρουν για τη συντήρηση του χώρου αυτού.

Σε συνεργασία με το Δήμο Πεντέλης και τη δυναμική στήριξη του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ο «Σύλλογος Φίλων Του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας» με μπροστάρη τον Αντιδήμαρχο Λευτέρη Κοντουλάκο, μας χάρισε μια εξαιρετική παράσταση, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αναστύλωση του τεράστιας σημασίας αυτού ιστορικού μνημείου της Πλακεντίας, για την προστασία, τη συντήρησή του αλλά και για να υλοποιηθεί το αίτημα όλων μας, να ανήκει στο Δήμο ώστε να συνεχίσει την πορεία του σαν κύτταρο πολιτισμού και τέχνης, όπως μας αξίζει...

Το σύνθημα έδωσε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι: «Πριν 20 χρονια που ξεκινούσα την αυτοδιοικητική μου πορεία εδώ, οι έννοιες εθελοντισμός και χορηγία ήταν έννοιες άγνωστες. Είμαι ευτυχής που σήμερα βλέπω ανθρώπους που χρόνια πολεμούν στην 1η γραμμή για τα αυτονόητα που είναι και ζητούμενα, όπως και βλέπω τους εκλεκτούς αυτούς καλλιτέχνες μας που είναι σήμερα εδώ, να πολεμούν για τη διάσωση του χώρου αυτού και να μεταφέρουν το στίγμα μας... Το στίγμα ότι, η εκγατάλειψη αυτού του χώρου, δεν μας εκφράζει και θα αγωνιστούμε με ψυχή και σώμα για τη διατήρησή του. Είναι χώρος που κουβαλάει αρκετή ιστορία από την Πεντέλη μας κι αξίζει να είναι το λίκνο Πολιτισμού της περιοχής...»

Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Κώστα Λειβαδά αλλά και τραγούδια από τις συνεργασίες του με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη όπως «Ο Λήσταρχος Νταβέλης» αλλά και απρόβλεπτες στιγμές της ιδιαίτερης σκηνικής του παρουσίας, μας χάρισαν συγκίνηση, γέλιο μα και προβληματισμό.

Στη βραδιά συμμετείχαν μαζί με το Δήμαρχο Πεντέλης, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας και Αντιδήμαρχος Ν. Πεντέλης κ. Κοντουλάκος Ελευθέριος, η θεματική Αντιδήμαρχος κα. Άντα Μπούσουλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Βιλιώτης, πολλοί καλλιτέχνες όπως η Πεντελιώτισσα ηθοποιός Λίλη Τσεσματζόγλου και ο Πασχάλης Τσαρούχας καθώς και φίλοι εντός και εκτός του Δήμου μας.

Συνεχίζοντας, την Παρασκευή 19/9/14 και ώρα 20:30 στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάσουμε μια μουσική παράσταση για την ενίσχυση του αγώνα κατά του Καρκίνου του μαστού, από τουςHarmonia Misturata”…

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν140
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139553

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση