O λαός των Μελισσίων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και δικαίου, στο Δήμαρχό τους Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη

melissiaDimSim300414_2100Είσασταν όλοι κοντά μας γιατί:

ΔΕΝ έχουμε ΤΙΠΟΤΑ να κρύψουμε,
ΔΕΝ μας δένει ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον,
ΔΕΝ έχουμε δέσμευση σε ΚΑΝΕΝΑ κόμμα,

Είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με μόνη δέσμευση: Την ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στον ΤΟΠΟ μας!

Σας Ευχαριστούμε!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. //www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/5/2014

ΘΕΜΑ: Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ –ΚΑΨΑΛΗ

 

«Είμαστε εδώ, είμαστε εδώ όλοι μαζί, Τρεις Συνδυασμοί, Επικεφαλής, Στελέχη, Δημότες. Έχουμε εμπειρία, έχουμε γνώση, έχουμε όραμα, έχουμε την ομάδα να προχωρήσουμε μπροστά, να αφήσουμε μακριά ίντριγκες, δολοπλοκίες, εκβιασμούς και συμφέροντα του χθές.

Αυτή την άνοιξη αλλάζουμε πραγματικά εποχή. Δεν πάμε στην κάλπη με δίλλημα «τι να ψηφίσουμε». Τώρα γνωρίζουμε ποιοί υποθήκευσαν και αιχμαλώτισαν την προοπτική στην πόλη μας και ποιοί την απελευθερώνουν από τα δεσμά της οικονομικής ασφυξίας.

Συσπειρωθείτε στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, σας συμφέρει, συμφέρει τον τόπο. Η διαδρομή της ζωής μας το εγγυάται».

 

Στα Μελίσσια, στην καρδιά του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης έστειλε μήνυμα νίκης και ενότητας σε όλους τους συνδημότες του Μελισσιώτες, που πλημμύρισαν την πλατεία του Αγ. Γεωργίου την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης παρουσίασε το πρόγραμμα – συμβόλαιο με τον πολίτη για την επόμενη πενταετία, το οποίο και διανεμήθηκε στους παρευρισκόμενους και τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάιου.

 

Γνήσιος, αληθινός, μαχητικός δήλωσε παρών και δεσμεύτηκε στην ανάγκη για προσφορά στο τόπο και στον Άνθρωπο, στην Πεντέλη, στον Μελισσιώτη και στον Πεντελιώτη, σε όλους εκείνους που η παρουσία τους και η δύναμή τους, δίνει δύναμη στην προσφορά και ανταμοιβή των κόπων και των θυσιών για ένα καλύτερο αύριο.

Πρωτοπόρος στην αυτοδιοίκηση εφάρμοσε την ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και δεκαεπτά χρόνια και σήμερα εισάγει το μοντέλο του Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού των ευρύτερων αυτοδιοικητικών συναινέσεων και συμμαχιών γιατί :

 

« -δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε

-δεν μας δένει κανένα συμφέρον

-δεν έχουμε δέσμευση σε κανένα κόμμα, γιατί ανήκουμε στην Αυτοδιοίκηση και

στην   κοινωνία που αυτή υπηρετεί.» 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο του σε όλους τους τομείς, μια προσπάθεια επίπονη και κοπιαστική με απότοκα, χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν τους πολίτες να βρουν δίκαιη λύση, την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου θέτοντας οριστικό τέλος «στο Δήμο -Όμιλο Κοινωφελών Επιχειρήσεων» και την εγκατάσταση αισθήματος εργασιακής ασφάλειας στους εργαζόμενους.

Παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, το οποίο έχει εκπονηθεί με γνώμονα την ανάπτυξη πραγματικής κοινωνικής πολιτικής για όλους τους δημότες με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη με διαφάνεια, και καθαρότητα σε όλους τους τομείς. «Xτίζουμε σε γερά θεμέλια το αύριο με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Αυτή είναι η απάντησή μας στο νοσηρό χτες της προχειρότητας, της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, του Διοικητικού αλαλούμ του «Ομίλου επιχειρήσεων» στο Δήμο.» τόνισε ο Δήμαρχος.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, παρουσίασε στους δημότες όλους τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της « ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ».

 

Στο πλάι του οι πρωτεργάτες και συντελεστές της «Δημοτικής Συμμαχίας» κ.κ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της «Ανθρώπινης Πολιτείας» και Νίκος Τόλιος επικεφαλής του «Μελίσσια Πεντέλη μαζί», καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων.

Παρόν δήλωσε και ο πρωτεργάτης της δημιουργίας της «Δημοτικής Συμμαχίας» πρώην Δήμαρχος του Δήμου Μελισσίων κ. Δημήτρης Τομπουλίδης.

Στην πανηγυρική παρουσίαση του προγράμματος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ παρευρέθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, από τον χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών, Στρατηγοί Ε.Α., υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι και υποψήφιοι σύμβουλοι από την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης και οι υποστηρικτές της Εστίας Δωρεάν Τροφίμων, Ιματισμού και Οικιακού Εξοπλισμού.

Το Όραμα έγινε πράξη.

Τα Μελίσσια ψήφισαν Δήμαρχο – ηγέτη το Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

Ακολουθεί η ομιλία του Δημάρχου Πεντέλης, Δ. Στεργίου-Καψάλη

 


OMIΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

 

Ευχαριστώ το Γενικό Γραμματέα Τύπου και ΜΜΕ για την παρουσίαση και τα καλά του λόγια.

Αγαπητοί Συμπολίτες Μελισσιώτες, Πεντελιώτες, η σημερινή μεγαλοπρεπής συγκέντρωση εδώ στην καρδιά του Δήμου μας, στην πλατεία του Γκιουλμπαξιώτικου Κέντρου των Μελισσίων αποτελεί για μας:

«Συγκέντρωση - εφαλτήριο αγώνα, δύναμη στην προσφορά μας, ανταμοιβή κόπων, θυσιών για το καλό του τόπου και των ανθρώπων του.»

 

Σας ευχαριστώ γιατί έτσι στηρίζετε την άποψή μας ό,τι «Είμαστε όλοι μαζί στην σκληρή μας Διαδρομή για τη δημιουργία ενός Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης υπηρέτη του Πολίτη, μακριά από ίντριγκες, δολοπλοκίες εκβιασμούς και συμφέροντα του χθές.»

 

-Σας ευχαριστώ γιατί έτσι μας δείχνετε ό,τι η λειτουργία μας:

- Με πόρτες ανοιχτές από τις 06:00 το πρωί στο ισόγειο πλέον

- Με Δίκαιο και Παράδειγμα

- Με ΜΗΔΕΝ δαπάνες φιλοφρονήσεων

- Με Αρχές και Αξίες

- Με νοικοκύρεμα παντού, σας αντιπροσωπεύει.

 

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» δομημένη στη βάση που και το πνεύμα των ημερών θέλει ένα πνεύμα που επιβάλλει το «ΕΜΕΙΣ στο ΕΓΩ» και την ομάδα στη διοίκηση, δομημένη με τρείς παλιούς Αυτοδιοικητικούς Συνδυασμούς: Το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ με επικεφαλής το Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ με επικεφαλής το Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τα ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ ΜΑΖΙ με επικεφαλής το Νίκο Τόλιο είναι εδώ σήμερα μπροστά σας, μετά από σφυρηλάτηση αξιοκρατικών δομών σύστασης και λειτουργίας για να σας παρουσιάσει τα στελέχη της και το πρόγραμμά της.

 

Είμασταν πρωτοπόροι όταν πριν 17 χρόνια περίπου εφαρμόσαμε την «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» είμαστε πρωτοπόροι σήμερα όταν εισάγουμε στην Αυτοδιοίκηση το μοντέλο του Αυτοδιοικητικού Συνδυασμού των ευρύτερων αυτοδιοικητικών συναινέσεων και συμμαχιών και αυτό το μπορούμε γιατί:

-δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε

-δεν μας δένει κανένα συμφέρον

-δεν έχουμε δέσμευση σε κανένα κόμμα, γιατί ανήκουμε στην Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία που αυτή υπηρετεί.

-ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, στην Πεντέλη, στον Μελισσιώτη και στον Πεντελιώτη.

Μελισσιώτες, Πεντελιώτες,

Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές για τον τόπο μας αφού συγκρούονται κατά βάση δύο διαφορετικές αυτοδιοικητικές λειτουργίες:

Η λειτουργία της λάσπης, των εκβιασμών, της κακοδιαχείρισης, των συμφερόντων και του κομματοκεντρισμού που εκφράζεται με την συσπείρωση ατόμων με γνωστό αυτοδιοικητικό χτες και από την άλλη, η φιλοσοφία της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, της ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ, του ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ, της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΓΝΩΣΗΣ και της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.

 

-Για μας, ο φάκελλος της Ζωής μας αποτελεί επένδυση μιας διαδρομής ζωής, κόπων και θυσιών που με αίμα κατακτήσαμε και που τώρα υπάρχει εδώ ως εγγύηση στο συμβόλαιο συνεργασίας μας.

 

- Οι εκλογές αυτές είναι για τον τόπο μας εκλογές 20ετίας, εκλογές ανανέωσης πνεύματος και προσώπων, εκλογές φυγής προς τα εμπρός αφήνοντας πίσω το σάπιο χτες και τα πρόσωπα που το υπηρέτησαν στη Δ.Κ.Μελισσίων, με στόχο την ανάπτυξη και όχι το έργο για το έργο και ό,τι αυτό σημαίνει.

 

Το χτές στη Δ.Κ.Μελισσίων θα βαραίνει τον αγώνα για το νοικοκύρεμα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης τουλάχιστον και αυτή την 5ετία.

 

Ένας Δήμος που λειτουργούσε ώς «Όμιλος Επιχειρήσεων» με πέντε (5) Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και μία Ανώνυμη Εταιρεία, (ΚΕΚΑ, ΔΕΑΔΜ, ΚΕΝ, ΚΕΠ, ΔΕΤΕΜ και ΑΜΝΕΠ) είναι ανάγκη να απαλλαγεί τελείως από αυτές και τα προβλήματα που αφήνουν πίσω τους με χρέη προς τους συμπολίτες μας και όχι μόνο.

 

Το πνεύμα της διακίνησης χρημάτων χέρι-χέρι μέσω του Δημάρχου από το Ταμείο στον εργολάβο, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση του ταμία.

-της τήρησης διπλών πινάκων δαπανών στο ταμείο του Δήμου,

-της είσπραξης από τις επιχειρήσεις άλλων ποσών από εκείνα που ο Δήμος απέστελνε,

- Της είσπραξης χρημάτων από τους δημότες για το «Πράσινο Ταμείο» χωρίς να αξιοποιούνται για το σκοπό που εισπράτονταν.

- Η κακοδιαχείριση των Ιδυμάτων Καλαμβόκη και Ευαγγελινού,

- Το αλλαλούμ της Διοικητικής και Διαχειριστικής λειτουργίας του πρώην Δήμου Μελισσίων που αφήνει πίσω του τεράστια ερωτηματικά στη διαχείριση του δημοσίου Χρήματος,

- Το σκάνδαλο της κακοδιαχείρισης του κοιμητηρίου στη Δ.Κ.Μελισσίων, ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!, και είναι θέματα για τα οποία πλέον λόγο δεν έχουμε εμείς αλλά η δικαιοσύνη.

Δεν αξίζει, δεν πρέπει να επιστρέψουμε εκεί.

Αγαπητέ δημότη, ίσως χτές δεν ήξερες, τώρα ξέρεις, άσε να μείνουν στο χτες, οι αφελείς και οι ιδιοτελείς.

 

-Ο αγώνας μας την θητεία που πέρασε απέδωσε:

Το νοικοκύρεμα του Δήμου και την εγκατάσταση αισθήματος εργασιακής ασφάλειας στους εργαζόμενους.

- Τη λύση και εκκαθάριση του «Ομλίου των έξι (6) Επιχειρήσεων της Δ.Κ. Μελισσίων.

- Την αποπληρωμή εξήμισι εκατομμυρίων (6.5000.000,00) ευρώ για τα χρέη της προηγούμενης διοίκησης σε ένα οικονομικό περιβάλλον όπου τα έσοδα του Δήμου από το Κράτος απομοιώθηκαν κατά 38% περίπου.

-Την αγορά και εξόφληση του οικοπέδου προ του κολυμβητηρίου κόστους 1.000.000,00 περίπου.

- Την αποπληρωμή των έργων «Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Κ. Μελισσίων και Κοινωνικό Κέντρο» Δ.Κ. Μελισσίων, ύψους 4.000.000ευρω.

-Την ολοκλήρωση του έργου του Κοινωνικού Κέντρου στη Δ.Κ. Πεντέλης (ύψους 578.889,32)

-Την κατασκευή του 2ου Βρεφονηπιακού σταθμού στην Πεντέλη.

-Τις ασφαλτοστρώσεις είκοσι (20) δρόμων και στις τρείς (3) Δημοτικές Κοινότητες, έργο που είναι σε εξέλιξη.

-Δεκάδες μικροέργα και στις τρείς (3) Δημοτικές Κοινότητες στους κοινόχρηστους χώρους και στα σχολεία.

-Τις αδειοδοτήσεις λειτουργίας όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου.

-Το στήσιμο στην περιοχή της καλλικρατικής διακυβέρνησης ενός δύσκολου εγχειρήματος που έκανε ένα δήμο – τρείς παλαιούς δήμους.

- Τα νοσοκομεία μας εντός των ορίων του Δήμου αποτελούν ιερούς χώρους υγείας για μας και τα παιδιά μας. Τα στηρίξαμε, τα στηρίζουμε με δυναμικούς αγώνες σε όλα τα επίπεδα. Έτσι πετύχαμε την βιωσιμότητά τους.

-  Μειώσαμε τα Τέλη κατά 335.000 στη Δ.Κ. Μελισσίων και κατά 278.000 στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης εξισώνοντάς τα με τα Τέλη της Δ.Κ.Πεντέλης.

- Κάναμε δεκάδες επεμβάσεις- διορθώσεις στο τερατούργημα του κυκλοφοριακού στη Δ.Κ. Μελισσίων που η προηγούμενη διοίκηση του πρώην Δήμου Μελισσίων εφάρμοσε και θα συνεχίσουμε τις επεμβάσεις μας αυτές πάντοτε επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των πολιτών κατά περίπτωση και οπωσδήποτε μετά από διαβούλευση.

- Επεκτείναμε το δίκτυο ομβρίων με έργο της Περιφέρειας Αττικής με κεντρικούς αγωγούς στις οδούς Σμύρνης για την περιοχή του Παλιάγιαννη, Παπάγου για τα δυτικά Μελίσσια και Ζωοδόχου Πηγής για την 1η γειτονιά. Προωθούμε έργο επέκτασης δικτύου ομβρίων και στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης.

- Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 1000.000ευρω της απομάκρυνσης των πυλώνων υπερυψηλής τάσης στη Δ.Κ.Ν.Πεντέλης από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Εξασφαλίσαμε τις χρηματοδοτήσεις των έργων:

-Του 3ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Μελίσσια 2.500.000,00 ευρώ.

-Της ανάπλασης της Πόντου-Ψαθά προ του Λυκείου της Δ.Κ.Μελισσίων 1.100.000,00

-Την ενεργειακή αναβάθμιση έξη Σχολείων και στις τρείς (3) Δημοτικές Κοινότητες με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι &ΙΙ, ύψους 1.2000.000 ευρώ περίπου.

-Την κατασκευή του δαπέδου του Κλειστού Γυμναστηρίου της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης ύψους 154.000,00 ευρώ.

-Την κατασκευή του 2ου Δημοτικού, του 2ου Νηπιαγωγείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 122 Ο.Τ. της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης ύψους 4,5 εκ.ευρω, δίνοντας έτσι διέξοδο σε σχολεία της Α’βάθμιας εκπαίδευσης στην Πεντέλη και Ν.Πεντέλη.

Προωθούμε στους άμεσους στόχους μας:

-Την κατασκευή Νηπιαγωγείου στην υπό ένταξη περιοχή της 25ης Μαρτίου της Δ.Κ.Νέας Πεντέλης με στόχο να αναπτύξουμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον χώρο του ημερήσιου Νηπιαγωγείου Ν.Πεντέλης.

-Την αποχέτευση της περιοχής Καλλιθέας της Δ.Κ.Πεντέλης.

-Τη στήριξη της ανάπτυξης του τόπου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ΕΣΠΑ και Σ.Ε.Σ. προωθώντας το οπλοστάσιο των μελετών μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και την ωρίμανσή τους κυρίως.

 

ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ

-Τα νέα δάση του Πεντελικού στην Πεντέλη, στη μικρή Καλλιθέα και στα Μελισσια στον Κοκκιναρά είναι έργο μας.

-Το ό,τι η φωτιά το 2009 που ήρθε από το Γραμματικό, σταμάτησε στα όρια των οικισμών της Δ.Κ.Πεντέλης και δεν μπήκε στα δασάκια εντός του οικιστικού ιστού του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης, είναι αγώνας μας και πρόβλεψή μας να τοποθετήσουμε υδατοδεξαμενές πλήρωσης των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Οι ριψάσπιδες στον αγώνα αυτό, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ και κυρίως ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να μας κατηγορούν.

 

Τα Φαντάσματα – εργοστάσια στο Πεντελικό που διευκολύνουν την προεκλογική καραμέλα κάποιων, ΤΕΛΟΣ. Αυτοί που ζυμώθηκαν δια βίου πολλών γεννιών σε αυτό το ιερό βουνό που η καταγωγή τους για σειρά γεννεών από μάνα και πατέρα με φάκελο ζωής, με διαδρομή Αρχών και Αξιών, σέβονται τα ιερά και τα όσια, σέβονται το Πεντελικό, τουλάχιστον το ίδιο με αυτούς, κυρίως όμως στηρίζουν την υστεροφημία τους.

Προφανώς και θα έπρεπε να σέβονται και να εκτιμούν τον Αγώνα, την Προσφορά και τη Διαδρομή μας σε αυτό το βουνό.

-ΤΕΛΟΣ λοιπόν για μια ακόμα φορά στα σενάρια για εργοστάσια – φαντάσματα στο Πεντελικό.

-Λάσπες, συκοφαντίες και φανταστικά κακουργήματα δεν μας αγγίζουν. Συγνώμη αν χαλάσαμε με τη δύναμή σας το πάρτυ κάποιων στα Μελίσσια.

 

-Τα εντός του οικιστικού ιστού δάση, Παπαδημητρίου – Νιεθ-Σχολών Χωροφυλακής – Ζ.Πηγής, αποτελούν ιερούς χώρους ανάσας ζωής για τον τόπο και όχι μόνο και ανήκουν στους πολίτες. Τα εντός αυτών οικίματα μπορούν να αναπτύσονται στα περιτυπώματα των υφισταμένων κτιρίων με βάση τους ισχύοντες συντελεστές δόμησης για την περιοχή.

-Πετύχαμε τη νομιμοποίηση του Κοιμητηρίου Μελισσίων και σύντομα θα ολοκληρωθεί η τοπογραφική αποτύπωση και η γεωτεχνική και υδρολογική μελέτη που ο Νόμος προβλέπει για την οριστική διευθέτηση του θέματος.

-Προωθήσαμε την ένταξη στο Σχέδιο της 3ης – 4ης γειτονιάς στη Δ.Κ.Μελισσίων στην οποία οι μεγαλόστομοι αντιπολιτευόμενοι δεν συμμετείχαν γιατί ήθελαν να τη διαχειριστούν όπως εκείνοι ξέρουν. Προωθούμε την ένταξη στο Σχέδιο της 25ης Μαρτίου της Δ.Κ.Ν.Πεντέλης, την αναθεώρηση του Σχεδίου Δ.Κ.Μελισσίων και την έκδοση του Γ.Π.Σ. Πεντέλης.

-Αποκαταστήσαμε το χώρο της χωματερής προ του Κοιμητηρίου με δασύλιο που φυτεύσαμε και εξασφαλίσαμε την ασφαλή διακίνηση στο κοιμητήριο, με μπάρα ασφαλείας που τοποθετήσαμε.

-Το 1999 εκδόσαμε το νόμο για τα κλειστά οικοδομικά τετράγωνα του Σχεδίου Γεωργοκτηνοτρόφων στην Πεντέλη και αποκαταστήσαμε το δίκαιο για μια 10ετία στους κατοίκους της Δ.Κ.Πεντέλης.

Σήμερα μετά από αγώνες αποκαταστήσαμε και πάλι τη δομησιμότητα που είχε αρθεί με ενστάσεις σ’αυτά τα οικοδομικά τετράγωνα, στηρίζοντας το Δίκαιο των αυτόχθονων Πεντελιωτών που είχε χαθεί και διασφαλίζοντας τις περιουσίες τους.

 

 

 

 

-Με βάση το δίπτυχο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΧΟΡΗΓΙΑ στηρίζουμε σήμερα το ανθρωπιστικό μας έργο.

Στην «ΕΣΤΙΑ» του εθελοντικού μας Κλιμακίου, αυτοί που σήμερα δεινοπαθούν για να τα βγάλουν πέρα, βρίσκουν ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και φαϊ κάθε μέρα, κυρίως όμως βρίσκουν τη ζεστή προσφυγή στην εθελοντική προσφορά, τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη στις δομές μας. Γι’αυτο μας το έργο, καταγγελθήκαμε και ήμουν κατηγορούμενος από τους κυρίους Γραφάκο, Φειδοπιάστη και Λάζο και φυσικά η Ελληνική Δικαιοσύνη μας δικαίωσε.

Αναπτύξαμε πρωτοποριακά την «Ενισχυτική Διδασκαλία» με εθελοντές καθηγητές και δασκάλους, εξασφαλίζοντας έτσι ίσα δικαιώματα στη μάθηση σε όλους τους νέους μας.

 

-Αναπτύξαμε την χορηγία και πείσαμε με τη λειτουργία και την καθαρότητά μας ό,τι μπορούν να μας εμπιστεύονται οι χορηγοί αναδεικνύοντας τη σταθερή μας θέση ό,τι σήμερα η χορηγία δεν είναι αίτηση, είναι απαίτηση. Οφείλουν, οφείλουμε, αυτοί που έχουν να στηρίξουν αυτούς που και το καθημερινό πιάτο φαϊ δεν είναι αυτονόητο.

Όσοι το περάσαμε το ξέρουμε καλά, ας ευχηθούμε να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας.

 

-Στα πλαίσια αυτού του δίπτυχου του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ, στηρίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη φωτιά, στα χιόνια, στις πλημμύρες και οτιδήποτε άλλο απευχόμεθα να συμβεί. Τα λεφτά που αλόγιστα η Δ.Κ.Μελισσίων μοίραζε για τους δικούς της λόγους στους δικούς της για το σκοπό αυτό, έπαψαν να σας επιβαρύνουν. Τα αντικατέστησε η θέλησή μας για προσφορά, η ευγενή χορηγία των συμπολιτών μας, ο σεβασμός στον πολίτη, στον τόπο, το αίσθημα προσφοράς και αλτρουϊσμού που λειτουργούμε.

 

-Αξιοποιήσαμε όλα τα προγράμματα του Κράτους και τις σχετικές ευεργετικές ρυθμίσεις για την απορρόφηση ανέργων, δίνοντας έτσι διέξοδο σε μεγάλο αριθμό ανέργων της πόλης μας.

-Αξιοποιώντας χορηγία, εθελοντισμό και προγράμματα του Κράτους αναπτύξαμε την Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο με ΜΗΔΕΝ κόστος για το Δημότη.

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες, Μελισσιώτες-Πεντελιώτες,

Το πρόγραμμα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι απόσταγμα γνώσης του τόπου των ανθρώπων και των προβλημάτων τους, εμπειρίας, συνεργασίας, ρεαλισμού και θα κάνουμε αγώνα και προσπάθεια να το υλοποιήσουμε. Το πιστεύουμε και σας το προτείνουμε. Στηρίζεται σε αρχές και αξίες και στη σταθερή μας πολιτική θέση για αυτονομία, αυτάρκεια σε τοπικό επίπεδο της κάθε Δημοτικής Κοινότητας και αξιοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων μόνο γι’αυτήν.

-Στο Δήμο μας στην περιοχή μας, υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας των πολιτών και των περιουσιών τους που επιδεινώνεται από την ευρεία οικιστική ανάπτυξη του Δήμου σε ορεινή περιοχή και κυρίως από την ανευθυνότητα της μειοψηφίας να μην ψηφίσει την κατασκευή κτιρίου για το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης και σήμερα απειλείται η κατάργησή του.

 

-Για μας, για μένα, αυτό που σήμερα μετρά, πέρα και πάνω από όλα, δεν είναι το πρόγραμμα, είναι τα πρόσωπα που σας το προτείνουν και η φερεγγυότητα που αυτά εκπέμπουν.

Δεν θα πάψω ποτέ να σας ζητώ μαζί να λειτουργήσουμε με την βασική μας αρχή και θέση στην 20ετή αυτοδιοικητική μας πορεία ό,τι «ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ».

Άριστα προγράμματα, μεγάλα έργα, μεγαλόπνοοι σχεδιασμοί, οι άνθρωποι που κλήθηκαν να τα εφαρμόσουν γέμισαν την Ελλάδα με λαμόγια, “golden boys” με κότερα από τα 35 τους και μας οδήγησαν εδώ. Οι μεγαλοστομίες, τα υπέροχα «θα», το έργο για το έργο και ό,τι αυτό σημαίνει, οφείλουμε να τα αφήσουμε στο χτες και να φύγουμε μπροστά με την εγγύηση όσων την κτίζουν με ρεαλισμό, καθαρότητα, νοικοκύρεμα, ντομπροσύνη, λεβεντιά, αλτρουϊσμό, ανθρωπιά, εργατικότητα, ανιδιοτέλεια, προσφορά.

-Πρόσωπα επιλέγουμε στις 18/5/14

 

-Xτίζουμε σε γερά θεμέλια το αύριο με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Αυτή είναι η απάντησή μας στο νοσηρό χτες της προχειρότητας, της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, του Διοικητικού αλαλούμ του «Ομίλου επιχειρήσεων» στο Δήμο.

 

Αγαπητοί μου,

με βάση τις σταθερές μας αρχές με παλαιά έμπειρα και ικανά στελέχη και νέα φερέλπιδα «φεύγουμε μπροστά» παραβλέποντας λασπολογία, απειλές, ίντριγκες, εκβιασμούς και συμφέροντα που μόνο το χτες και τους ανθρώπους που υπηρέτησαν εκφράζουν με:

-Λιτότητα στην εξουσία.

-Καθαρότητα – Διαφάνεια

-Ανθρωπιά

-Εργατικότητα

-Αναπτυξιακή προοπτική με διοίκηση Δικαίου- Παραδείγματος- Προσφοράς προς τον πολίτη και τον τόπο που υπηρετούμε.

-Στόχοι μας την σημαντική αυτή στιγμή είναι:

-   Το άνοιγμα μιας άλλης μέρας με ορίζοντα 20ετίας για τον τόπο με ανάπτυξη και νέους ανθρώπους.

-Ολοκλήρωση ένταξης 3ης-4ης Γειτονιάς.

-Απελευθέρωση της ομηρίας των δασικών εντός του οικιστικού ιστού δεν υπάρχουν για μας δασικά εντός του οικιστικού ιστού και αναδασωτέες Κεντρικές Πλατείες.

-Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και οριοθέτηση του συντελεστή δόμησης στο 0,8 όπου αυτός έπεσε το 0,7.

-Προστασία – ανάδειξη των ρεμάτων.

-Στήριξη του «Άβατου του Πεντελικού».

-Προστασία – ανάδειξη των εντός του οικιστικού ιστού δασυλλίων και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων. Αξιοποίηση σε ιδιοκτησίες πνεύμονες πρασίνου, της εισφοράς των Μελισσιωτών στο Πράσινο Ταμείο, σύντομα η πλατεία Πόγκα στο Δήμο με χρήματα της εισφοράς των Μελισσιωτών.

-Ολοκλήρωση νομιμοποίησης του Κοιμητηρίου Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

-Στήριξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου μας και του Πεντελικού. Ο Δήμος μας, χάρισε στην ανθρωπότητα το Σύμβολο της Δημοκρατίας, τον Παρθενώνα και η Διαδρομή Πεντέλη- Παρθενώνας που προτείναμε στον Ευρωπαϊκό Επίτροπο της αυτοδιοίκησης πρέπει να αναδειχθεί.

-Διεκδίκηση της αποζημίωσης από την Τουρκία για την υλοποίηση του μεγάλου έργου δενδροφύτευσης του Πεντελικού (Ανεργία) {Δικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο το έτος 2015}.

-Στήριξη της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης, ένας νέος σε κάθε επιχείρηση παραπάνω στη δουλειά.

-Εξασφάλιση καθαρής και καλοκουρδισμένης λειτουργικότητας του Δήμου με στόχο την υπηρέτηση του πολίτη σε όλους τους τομείς μέσα από ένα άριστο σύστημα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης που θα εδράζεται στον ψηφιακό Δήμο με την πλήρη ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (κανένα παιδί εκτός).

-Σχολεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, πρώτος μας στόχος χρηματοδότηση επιπλέον.

-Αθλητικές Εγκαταστάσεις- χώροι υγείας- Σύλλογοί μας.

-Καθαριότητα- Πράσινο

-Πολιτισμός (Πολιτιστικά Κέντρα- Σύλλογοι)

-ΚΑΠΗ (Κέντρα Ανθρωπιάς).

-Στήριξη των υποδομών της πόλης (Μεγάλη έκταση-μεγάλες ανάγκες).

Στήριξη του Ανθρώπου.

 

-Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Συνάδελφοι, Συμπολίτες,

την καίρια αυτή στιγμή που απειλείται ο τόπος από τα συμφέροντα και τις δολοπλοκίες του χτες, μπαίνουμε και πάλι μπροστά ασπίδα για τον τόπο και τους ανθρώπους του αντιπαρερχόμενοι ύβρεις, λασπολογία, απειλές, μηνύσεις, αγωγές πιστοί στην επαγγελματική και αυτοδιοικητική μας διαδρομή και τη σταθερή μας θέση ό,τι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται όλα κερδίζονται με αγώνες, με όραμα και την υστεροφημία μας.

- Η συμμετοχή, η άποψή σας και κυρίως η ψήφος σας στον αγώνα αυτό είναι απαραίτητες. Όλοι μαζί αλλάζουμε τον τόπο! Κρατάμε μακριά τους ιδιοτελείς! Κανένας δεν κρύβεται!

-Οφείλω, οφείλουμε να κάνουμε το άνοιγμα της άλλης μέρας για τον τόπο, τους νέους και την ανάπτυξη. Συσπειρωθείτε στη «Δημοτική Συμμαχία» σας συμφέρει, συμφέρει τον τόπο, η διαδρομή της ζωής μας το εγγυάται.

Σας Ευχαριστώ,

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάϊος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν198
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1199669

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση