Για θέμα "Φάντασμα" εργοστασίων συγκαλεί έκτακτο Δ.Σ. η Αντιπολίτευση

dimitrisStergiou_mountainΕντύπωση προκαλεί η απόφαση του κ. Φειδοπιάστη να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. για και να προσκαλεί μαζικά τους πολίτες της Πεντέλης να παραστούν, κι αυτό γιατί:

Α. Υπάρχει ρητή δέσμευση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ δεν θα γίνει στο Πεντελικό (συνημμένο δελτίο) και με πρωτοβουλία του, η όλη διαδικασία για το θέμα έχει σταματήσει...

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050 018

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr

www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/3/2014

ΘΕΜΑ: Έκτακτο Δ.Σ. για θέμα «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»...;

 

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του κ. Φειδοπιάστη να συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. και να προσκαλεί μαζικά τους πολίτες της Πεντέλης να παραστούν, κι αυτό γιατί:

Α. Υπάρχει ρητή δέσμευση του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη ότι ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ δεν θα γίνει στο Πεντελικό (συνημμένο δελτίο) και με πρωτοβουλία του, η όλη διαδικασία για το θέμα έχει σταματήσει.

Β. Υπάρχει η υπ’αρ. 38/2013 ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την υπ’αρ. 2/2013 μελέτη για «Υπηρεσίες Συμβούλου σε θέματα περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας αεριοποίησης υπολειμμάτων ξύλου», που το θέμα και η εισήγηση είχαν κοινοποιηθεί στον κ. Φειδοπιάστη ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Γ. Υπάρχουν οι αποφάσεις του Δ.Σ. για έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού που συμπεριλαμβανόταν τα θέματα και παρίστατο στη συζήτησή του ο κ. Φειδοπιάστης.

Γιατί τότε καμία αντίδραση;;;

Προφανώς ο κ. Φειδοπιάστης τα θεωρεί όλα προεκλογικά παιχνίδια και πετάει φωτοβολίδες μήπως και κερδίσει κάτι. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι, η διάρκεια των «φωτοβολίδων» είναι μικρή και το διαπίστωσε άλλωστε και με την φωτοβολίδα των «Φωτοβολταϊκών» προ διετίας....

 

Συνημμένα: 2:

1. Δελτίο Τύπου από 21/1/14 «Άγνοια ή σκόπιμη παραπληροφόρηση»

2. Δελτίο Τύπου από 14/2/14 «Τέλος στα ασύστολα ψεύδη για τα δήθεν εργοστάσια με στόχο τις εκλογές».

 

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/1/2014

ΘΕΜΑ: ΑΓΝΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ?

Ο όψιμος οικολόγος και προστάτης του περιβάλλοντος κ. Φειδοπιάστης, αγνοεί ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων και η προστασία του εκφράζεται με έργα και όχι με δελτία τύπου. Δεν συναντήσαμε ποτέ επί τριάμισι χρόνια τον κ. Φειδοπιάστη και τα στελέχη του σε κάποια από τις περιβαλλοντικές δράσεις χειμώνα – καλοκαίρι, που διοργάνωσε η Διοίκηση Στεργίου με μπροστάρη πάντα το Δήμαρχο.

Όσον αφορά δε την ανακοίνωση του περί   δημιουργίας «εργοστασίου καύσης απορριμμάτων», θεωρούμε ότι, ή σκόπιμα παραπληροφορεί τους δημότες λόγω των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, ή έχει πλήρη άγνοια η οποία τον καθιστά αναξιόπιστο.

Eιναι σαφές ότι, η διερεύνηση των θεμάτων που η Διοίκηση εκτιμά ότι δρομολογούν ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες και το περιβάλλον, είναι δικαίωμα και βασική μας υποχρέωση.

Η Διοίκηση Στεργίου εναρμονιζόμενη στις διεθνείς επιταγές και δεσμεύσεις της Χώρας για εισαγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε συνδυασμό με την οικονομική ωφέλεια του Δήμου, σκέφθηκε αρχικά την αξιοποίηση των κλαδεμάτων, τα οποία διακινούνται με κόστος προς την χωματερή, με μικρή μονάδα αεριοποίησης βιομάζας ξύλων.

Τον ενημερώνουμε ότι, η αεριοποίηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Οι καρκινογόνες τοξίνες φουράνια και τα τοξικά νέφη που αναφέρει στην ανακοίνωση του, σχετίζονται με ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Η σκέψη αυτή της Διοίκησης αποτυπώθηκε σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία καταθέσαμε στην αρμόδια υπηρεσία του ΠΕΧΩΔΕ για έγκριση, αφού προηγούμενα υπήρξε έγγραφο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) περί της δυνατότητας εγκατάστασης της ανωτέρω μονάδας.

Η Διοίκηση Στεργίου στην υλοποίηση της αποστολής της σεβόμενη την εμπιστοσύνη των πολιτών, διερευνά πράσινες και βιώσιμες λύσεις για την ανάπτυξη της πόλης, μακριά από συμφέροντα, ιδιώτες και διαπλοκές.

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14/2/2014

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ» ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

1. Ο Δήμος υποχρεούται να εξετάζει τις προτάσεις που μπορεί να βοηθήσουν οικονομικά τους Δημότες του και δίνουν λύσεις στα προβλήματά του.

2. Δεν υποχρεούται να τις υλοποιεί αν οι λύσεις αυτές έχουν επιβαρύνσεις για τους κατοίκους και το Περιβάλλον.

3. Η διαδρομή μας και η λειτουργία μας για τη στήριξη και αναδάσωση του Πεντελικού Περιβάλλοντος εγγυάται και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του.

4. Όσοι νομίζουν ότι θα παραπλανίσουν ψηφοφόρους για τις εκλογές μ'αυτήν την «καραμέλα», πλανόνται.

Είμαστε μικρός τόπος και όλοι γνωριζόμαστε.Κυρίως όμως, μας γνωρίζει αυτός που πρέπει, ο Δημότης.

«ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ! ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ!»

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν41
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139643

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση