Με τις ανάλογες Τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Δήμο μας

25martiou14_iroon 25Martiou14Parelasi1 25martiou_prelasi3

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Πεντέλης η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες της επανάστασης του '21 και την απελευθέρωση της πατρίδος μας...

...Ο Δήμαρχος στην ομιλία του μας προέτρεψε:«Είναι ανάγκη να πορευτούμε στο ΝΕΟ, σαν ξάφνιασμα ζωής και προοπτικής για μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, εκεί που οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες της σημερινής γιορτής μας δείχνουν. Ας πορευτούμε με μπροστάρηδες του άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς τους τίμιους για τη νέα Ελλάδα. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας και στη Μνήμη των Ηρώων που την έγραψαν.»

Επισυνάπτεται η Ομιλία του Δημάρχου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050 018

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr

www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26/3/2014

ΘΕΜΑ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

«Το μήνυμα του 1821 παραμένει επίκαιρο και ισχυρό, και αυτό είναι η Δημοκρατία, Ελευθερία, Ειρήνη, ανάπτυξη και πρόοδος. Στον αγώνα για την λευτεριά κυρίαρχες αξίες αναδεικνύονται η Αυτοθυσία, η Ηγετική φυσιογνωμία, η Αγάπη για την Πατρίδα, η Ταυτότητα του Έλληνα. Η φυγή προς τα εμπρός με Καθαρότητα και Ανθρωπιά με Σεβασμό στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες που καταυγάζει το Σύμβολο του ‘21 ο αγώνας για τη Λευτεριά δείχνει σε όλους το στίγμα του αύριο. Ενός Αύριο Αρχών και Αξιών όπου οι άξιοι, οι καθαροί και οι ικανοί θα είναι μπροστά. Με πίστη στην οικογένεια, με αγάπη στον Άνθρωπο».

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος στο Δήμο Πεντέλης η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μέρα τιμής και μνήμης για τους ήρωες της επανάστασης του ’21 και την απελευθέρωση της πατρίδος μας.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου 2014 το πρωί ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στο Δημαρχείο Πεντέλης και κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών των σχολείων, των Προσκόπων, αλλά και των εκπροσώπων από τους πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης. Μαθητικές παρελάσεις και καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης  ξεχωριστά.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ανήμερα του Ευαγγελισμού παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και στη συνέχεια την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους σχολείων, τοπικών φορέων, συλλόγων και κομμάτων.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις για την αυτοθυσία των προγόνων μας και την πίστη τους στον αγώνα για την ελευθερία τίμησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, η Περιφερειακή σύμβουλος κ. Αναγνωστοπούλου Μαργαρίτα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπουσίου Ευαγγελία, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Μελίσσια Πεντέλη Μαζί κ.Τόλιος Νίκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μούστρης Παναγιώτης, Μπούσουλα Άντα και Μπούρας Βασίλης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α΄Βαθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Τσουχνικάς Ηλίας και Φουφρής Χρήστος , oι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αποστολάκος Δημήτρης, Χειλάς Γιώργος, Κωστόπουλος Βασίλης, Βορέας Σάββας, Χριστοφιλοπούλου Κατερίνα, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων κ. Δούκα Μαίρη και οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγελίου Εύη και Τζαμτζής Δημήτρης, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων και φορέων της πόλης , οι μαθητές και εκπαιδευτικοί και οι πολίτες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 μας προέτρεψε.«Είναι ανάγκη να πορευτούμε στο ΝΕΟ, σαν ξάφνιασμα ζωής και προοπτικής για μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, εκεί που οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες της σημερινής γιορτής μας δείχνουν. Ας πορευτούμε με μπροστάρηδες του άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς τους τίμιους για τη νέα Ελλάδα. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας και στη Μνήμη των Ηρώων που την έγραψαν

 

 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ.ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ:

Συμπολίτισες Συμπολίτες,

Εορτάζουμε σήμερα τον αγώνα θυσίας των προγόνων μας για την λευτεριά που τεκμηρίωσε τη συνέχεια του Ελληνισμού, υπενθύμισε παγκόσμια την υψηλή ιδιαιτερότητα στο Πνεύμα και την Ψυχή της φυλής μας και δήλωσε την πρωταγωνιστική παρουσία του Έλληνα στη Διεθνή σκηνή, ως του μόνου θεματοφύλακα αξιών, με το άγγελμα ελευθερία ή θάνατος.

Αναμφισβήτητα η Επανάσταση του "21 αποτελεί για τον Ελληνισμό τη σημαντικότερη στιγμή της νεώτερης ιστορίας του.

Οι επί 10ετία περίπου αγώνες των Ελλήνων του '21 κατά των Τούρκων για τη Λευτεριά τους, ανέδειξαν Εθνικά και Παγκόσμια τη δύναμη των Ηθικών Αξιών, την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, τα προτερήματα και τις αδυναμίες της φυλής μας.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες της 9ετούς εξέλιξης των αγώνων του Έλληνα του '21 κατά των Τούρκων για τη λευτεριά του, βρίσκουμε σημαντικές στιγμές που αναδεικνύουν ηγετικές προσωπικότητες και εκτοξεύουν Εθνικά και Παγκόσμια μηνύματα.

Ο απαγχονισμός του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' στην Κωνσταντινούπολη, ο ηρωϊκός θάνατος του Αθανάσιου Διάκου στην Αλαμάνα, η μάχη στα Δερβενάκια, η πολιορκία του Μεσολογγίου είναι μερικές από τις κυρίαρχες στιγμές ενός αγώνα που αναδεικνύονται μεταξύ των άλλων: Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ, Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

Στον αγώνα του 'Ελληνα για τη λευτεριά, ο Φιλελληνισμός έχει τη δική του θέση και εκφράζει την άδολη Αγάπη και το Σεβασμό του ξένου για την Ελλάδα και τον Έλληνα. Δυστυχώς δεν έχουν συνήθως τα ίδια συναισθήματα και οι κυβερνήσεις των χωρών τους, αφού αυτές πάντοτε αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τη χώρα μας με τα κόμπλεξ της πολιτιστικής και πολιτισμικής κατωτερότητας.

Στο βωμό των θυσιών του αγώνα αυτού, η εκκλησία μας τεκμηρίωσε τον Εθνικό, διαχρονικό της ρόλο και πρόσφερε εθνομάρτυρες τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε', τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, τους Μητροπολίτες Πάφου, Κηρυνείας, Κιτίου και πολλούς κληρικούς, στηρίζοντας το Επαναστατικό και Παιδευτικό της ρόλο για τον σκλαβωμένο Έλληνα.

Η αγάπη για την Πατρίδα ανέδειξε και το "21 μεγάλους ευεργέτες του απελευθερωτικού αγώνα. Ο Έλληνας της διασποράς αγαπά την πατρίδα του και την στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις όταν χρειάζεται και όταν πιστεύει στην ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ των ηγετών που την αντιπροσωπεύουν, θέση που είναι ανάγκη να προσεχθεί και στις μέρες μας.

Δυστυχώς η κατάρα της διχόνοιας, της αλληλοεξόντωσης, η κατάρα της ίντριγκας, της ζήλειας και των συμφερόντων, δεν έλειψε και στον μεγάλο αυτόν αγώνα και στοιχησε σε ζωές και πολλές φορές οδήγησε την προσπάθεια της λευτεριάς στο χείλος της αποτυχίας.

Αγαπητοί μου,

Τη δύσκολη και σκοτεινή, εθνικά και παγκόσμια, περίοδο που περνάμε είναι ανάγκη να σκεφτούμε ποιοί είμαστε, πού πάμε, πως πάμε, ποιοί και πώς μας οδηγούν με τη σκέψη στο χρέος στην Πατρίδα και το αύριο των επόμενων γενεών.

Μια απλή αναδρομή της σκέψης στις αμαρτωλές 10ετίες του '80 του '90 και του 2000 κυρίως, όπου έξυπνος ήταν αυτός που έκλεβε το Κράτος και το διπλανό του, αυτός που εμφανιζόταν από τη μία μέρα στην άλλη πλούσιος, αυτός που χωρίς ούτε ένα μεροκάματο ήταν ικανός να κυβερνήσει τον τόπο από ισχυρά κυβερνητικά πόστα, αυτός που μέσα από την κομματοκεντρική διαπλοκή εύκολα αναρριχόταν στην εξουσία, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!.

Η φυγή προς τα μπρός με Καθαρότητα και Ανθρωπιά με Σεβασμό στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες που καταυγάζει το Σύμβολο του '21 ο αγώνας για τη Λευτεριά δείχνει σε όλους το στίγμα του αύριο.

Ενός Αύριο Αρχών και Αξιών όπου οι άξιοι, οι καθαροί και οι ικανοί θα είναι μπροστά. Με πίστη στην οικογένεια, με αγάπη στον Άνθρωπο.

Προχωράμε μπροστά για την ανατροπή σε όλα, για αυτά που μας θάμπωσαν και μας ξεγέλασαν. Για αυτά που γυαλίζουν και είναι ψεύτικα, για αυτούς που λένε, κρίνουν και τίποτα και ποτέ κάνουν. Γυρίζουμε πίσω στις ρίζες μας, στις ρίζες του Έλληνα, του Χριστιανού, της οικογένειας που ανέδειξαν τα σύμβολά τους με βάση την Ελληνικότητα, την αυτοθυσία, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια, μακριά από την κλεψιά και το ψέμα. Στον αγώνα αυτό όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Πετυχαίνουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Σήμερα που η ανάγκη να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο αναδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Προχωράμε στα χνάρια της ελπίδας που αφήνει πίσω του το ίχνος του ΄21 διαχρονικά, όταν μια χούφτα ανθρώπων ξεσηκώθηκε και χάρισε την λευτεριά στην Πατρίδα μας.

Συμπολίτες συμπολίτισσες, μην ξεχνάτε ότι το '21 'εχει κι άλλα μηνύματα που πρέπει να μας παραδειγματίσουν αρνητικά, αφού οι «Εφιάλτες» στην ιστορία μας υπήρξαν:

- Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ - Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ - Ο ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ –

- Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ - Η ΖΗΛΕΙΑ - Η ΙΝΤΡΙΓΚΑ

- Ο ΚΟΜΜΑΤΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ - Η ΔΙΑΒΟΛΗ που κόστισαν αγώνες και αίμα αθώων και ανδρείων.

-Είναι ανάγκη να πορευτούμε στο ΝΕΟ σαν ξάφνιασμα ζωής και προοπτικής για μας, τα παιδιά μας, την κοινωνία μας, εκεί που οι πανανθρώπινες αρχές και αξίες της σημερινής γιορτής μας δείχνουν. Ας πορευτούμε με μπροστάρηδες του άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς τους τίμιους για τη νέα Ελλάδα. Το οφείλουμε στην Ιστορία μας και στη Μνήμη των Ηρώων που την έγραψαν.

Με θυσίες, αγώνες και απώλειες κατακτάται και διατηρείται η Ελευθερία. Η μάχη για τη διατήρησή της, στο πλαίσιο συμφερόντων και διαπλοκής εθνικά και παγκόσμια που ζούμε, είναι θέμα ηγετών αλλά και επαγρύπνησης όλων μας.

-Η Πατρίδα μας είναι όμορφη, είναι πλούσια, είναι μόνιμος στόχος.

-Καταστροφή μας ο διχασμός, Νίκη μας η Ομόνοια!

-Αγαπητοί μου, η μελέτη της ιστορίας στηρίζει τη διαδρομή των λαών και τα διδάγματά της είναι οι βάσεις και τα εφαλτήρια στους αγώνες τους.

-Ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 που γιορτάζουμε σήμερα έχει πολλά μηνύματα να δώσει στον αγώνα μας για την έξοδο από την κρίση που περνάμε.

ΖΗΤΩ Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ 1821

ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!

Σας ευχαριστώ,

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επισυνάπτεται η Ομιλία του Δημάρχου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν140
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139553

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση