Στο Δήμο μας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ο "Υμνος των Φοιτητών" του Μίκη Θεοδωράκη...

Theodorakis_8842 Theodorakis_8849 Theodorakis_8869Ο Δήμος Πεντέλης, ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη. Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λογοθέτης παρουσίασε εδώ στην Πεντέλη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα άγνωστο ντοκουμέντο για το Πολυτεχνείο. Τον ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Πολυτεχνείου που μελοποίησε αμέσως μετά την εξέγερση στο Πολυτεχνείο...

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050 003 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr//www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/11/2013

ΘΕΜΑ: ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ο Δήμος Πεντέλης, ο Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων, διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Ο Μίκης στο Σανατόριο της Πεντέλης».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ν.Πενέλης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λογοθέτης παρουσίασε εδώ στην Πεντέλη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα άγνωστο ντοκουμέντο για το Πολυτεχνείο. Τον ΥΜΝΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Πολυτεχνείου που μελοποίησε αμέσως μετά την εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Με την παρουσίαση της βιογραφίας «Μίκης Θεοδωράκης: Θρησκεία μου είναι η Ελλάδα» έγινε εκτενής αναφορά σε μια συγκλονιστική αλλά άγνωστη σε πολλούς ιστορία, πως το 1962 ο Μίκης Θεοδωράκης επέζησε από σχεδόν βέβαιο θάνατο και πως στο σανατόριο Πεντέλης έγραψε το πλέον σημαντικό του έργο: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ. Το αφιέρωμα στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη ολοκληρώθηκε με την προβολή δυο βίντεο για την σχέση του αείμνηστου Σουηδού πρωθυπουργού Ούλοφ Πάλμε με τον Μίκη Θεοδωράκη και ένα βίντεο - ντοκουμέντο για τον Ελληνισμό του Πόντου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η παιδική χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, υπό τη διεύθυνση της Γκέλλυς Μητρογιάννη.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Παγκόσμιο Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στα τραγούδια του οποίου έχουν σημαδέψει τις ζωές όλων μας και αποτελούν ισχυρό αντίδοτο κατά της κρίσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λογοθέτης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μπούσουλα Αντα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης κ. Κοντουλάκος Λευτέρης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Τόλιος Νίκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανθρώπινη Πολιτεία κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωστόπουλος Βασίλης, η τοπική Σύμβουλος Μελισσίων κ. Ευαγγελίου Εύη ο τοπικός Σύμβουλος Πεντέλης κ. Ξάφης Σπύρος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μελισσίων κ. Καλαϊτζίδης Γιάννης, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων της πόλης και πολλοί δημότες. Για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, σημαντική υπήρξε και η προσφορά του δημοσιογράφου κ. Ευάγγελου Σπύρου.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν140
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139553

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση