Προς τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ-Η απάντηση του Δημάρχου Πεντέλης...

Ευρετήριο Άρθρου
Προς τον Υπουργό κ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ-Η απάντηση του Δημάρχου Πεντέλης...
Τί είπε ο Υπουργός
Όλες οι Σελίδες

stergiouGeorgoadisΕίναι λυπηρό που ένας Υπουργός μετατρέπει ένα σοβαρό τοπικό και όχι μόνο θέμα υγείας, σε προσωπικό θέμα με το Δήμαρχο Πεντέλης....

...Εάν στα τρία ακόλουθα ερωτήματα οι απαντήσεις του είναι θετικές, είμαστε μαζί του, εάν όχι, είμαστε απέναντι γιατί εκεί είναι η Κοινωνία που υπηρετούμε και όχι τα κόμματα που ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιήσαμε για να αναδειχθούμε.

ΔΕΙΤΕ:-Τί είπε ο Δήμαρχος στο ΣΚΑΪ; // -Τι είπε ο Υπουργός στο ΣΚΑΙ;

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

www.penteli.gov.gr //www.stergiou-kapsalis.gr// Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // 2132050108

23/8/2013

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ.

Απάντηση του Δημάρχου Πεντέλης K. Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη

Είναι λυπηρό που ένας Υπουργός μετατρέπει ένα σοβαρό τοπικό και όχι μόνο θέμα υγείας, σε προσωπικό θέμα με το Δήμαρχο Πεντέλης.

Το αν με στήριξε στις εκλογές ο κ. Υπουργός τον ευχαριστώ, αλλά ούτε του το ζήτησα ούτε το ξέρω. Τον ευχαριστώ όμως γιατί κάτι θα εκτίμησε για να το κάνει...

Μου κάνει εντύπωση που γι'αυτόν η διαφορετική άποψη σημαίνει ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή Π.Α.Μ.Ε. Προφανώς και δεν κατάλαβε, ότι το 83% και 84% αντίστοιχα ενός Δημάρχου στην 3η και 4η εκλογική του νίκη σε μια πόλη, τα λέει όλα.

Επί της ουσίας του θέματος, που είναι πολύ σοβαρό για την πόλη και την περιοχή μας, θέλουμε να μας απαντήσει σε εκείνα που τον ρωτήσαμε στη σύσκεψή μας:

Α. Θα παραμείνει Γενικό Νοσοκομείο το Φλέμιγκ;

Β. Δεν θα απολυθεί εργαζόμενος στο Φλέμιγκ;

Γ. Θα έχει εφημερίες το Νοσοκομείο Φλέμιγκ;

Εάν στα τρία αυτά ερωτήματα οι απαντήσεις του είναι θετικές, είμαστε μαζί του, εάν όχι, είμαστε απέναντι γιατί εκεί είναι η Κοινωνία που υπηρετούμε και όχι τα κόμματα που ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιήσαμε για να αναδειχθούμε.

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Δήμαρχος Πεντέλης

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: -Τί είπε ο Δήμαρχος στο ΣΚΑΪ;

-Τι είπε ο Υπουργός στο ΣΚΑΙ;

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

www.penteli.gov.gr //www.stergiou-kapsalis.gr// Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // 2132050108

23/8/2013

Συνέντευξη Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ

για το κλείσιμο του νοσοκομείου Φλέμιγκ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στην τηλεφωνική μας γραμμή είναι ο αγαπητός Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου. Τί κάνετε κ. Στεργίου;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Καλά κ. Παπαηλιόπουλε, ευχαριστώ εσείς;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Φέτος τη γλιτώσαμε, δεν είχαμε ουσιαστικά φωτιές στην Πεντέλης ευτυχώς...

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κοιτάτε, η Πεντέλη δεν κάηκε ποτέ από φωτιές στο εσωτερικό της. Κάηκε από φερτές φωτιές και πληρώνει τα λάθη των άλλων, δηλαδή και από το Γραμματικό τη μια φορά και από τη Σταμάτα την άλλη. Τον αγώνα τον δίνουμε. Φέτος είχαμε φωτιές στο εσωτερικό της πόλης και η μία πάρα πολύ δύσκολη κάτω από την κεντρική πλατεία της Πεντέλης σε επαφή με το μοναστήρι της Πεντέλης, την οποία σβήσαμε από την πρώτη στιγμή...

Αλλά το θέμα το βασικό που ήθελα πραγματικά να επικοινωνήσω μαζί σας να το ακούσουν και οι ακροατές σας είναι αυτό το ζήτημα που έχει προκύψει τομ τελευταίο μήνα με την αναδιάταξη των εγκαταστάσεων υγείας στην περιοχή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για ποιά νοσοκομεία μιλάμε τώρα;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εμείς ως Δήμος Πεντέλης είμαστε φυσιολογικά, ο χώρος υποδοχής νοσοκομείων από τη δεκαετία του ’50 λόγω του κλίματος και λόγω του ότι η Πεντέλη έδινε τη δυνατότητα να έχει τέτοιους διαθέσιμους χώρους για την Υγεία. Είχαμε λοιπόν 3 βασικά νοσοκομεία εντός των ορίων του Δήμου Πεντέλης. Το ένα ήταν του Παπαδημητρίου το οποίο καταργήθηκε ήδη, φύγαν αυτοί οι άνθρωποι και διακινήθηκαν σε άλλα νοσοκομεία, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει τόσο η διακίνηση του προσωπικού, μας ενδιαφέρει η στήριξη της υγείας των πολιτών μας και αυτή τη στιγμή ερχόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα το οποίο προβλέπει και τη διάλυση του νοσοκομείου του Φλέμιγκ, το οποίο λειτουργούσε ως γενικό νοσοκομείο, είχε τις εφημερίες του, εξυπηρετούσε την πόλη και φτάνουμε στο σημείο λοιπόν να έχουμε ένα Σισμανόγλειο το οποίο γίνεται το υδροκέφαλο πλέον νοσοκομέιο της περιοχής, το οποίο σγκεντρώνει εκεί όλες τις λειτουργίες και όσους ανθρώπους τελικά απορροφήσει και γεννιόνται πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι καλύτερο όμως κ. Δήμαρχε το Σισμανόγλειο να έχει περισσότερο ιατρικό προσωπικό άρα να μπεί και καλύτερη τάξη και να μπορούν να εξυπηρετούνται μάλλον καλύτερα οι πολίτες της Πεντέλης.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ θέλω να σας πώ από απόψεως παροχής καλύτερης υγείας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να επιτευφχθεί αφού σε λίγο ο ένας θα είναι πάνω από τον άλλον, διότι αν κλείσαμε ένα νοσοκομείο με 200 ανθρώπους και τους πήγαμε Σισμανόγλειο, κλείνουμε άλλο νοσοκομείο με 300 ανθρώπους και τους πάμε Σισμανόγλειο, σε τελευταία ανάλυση, ή το Σισμανόγλειο ήταν μπάχαλο και ήταν έτοιμο να κλείσει, ή αυτή τη στιγμή αν του δώσουμε άλλους 500 ανθρώπους θα σκουντάει ο ένας τον άλλον να σηκωθεί από την καρέκλα και ο πολίτης θα φτάνει τη σειρά από την πόρτα του νοσοκομείου μέχρι τη Λεωφόρο Πεντέλης.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Εμείς κατανοούμε και τις δύο παραμέτρους. Και την παράμετρο του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του Υπουργού ο οποίος θέλει να υλοποιήσει τη μεταρρύθμιση και δεν νομίζω να υπάρχει κανένας σήμερα που να είναι εναντίον της μεταρρύθμισης και όμως από την άλλη κατεύθυνση να υλοποιήσουμε και ορισμένες συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Καταρχάς να σας πώ πως η λειτουργία του Υπουργείου όπως περνάει στον πολίτη, δείχνει ότι είναι μια λειτουργία χωρίς τις διακριτές διαδικασίες του αποφαντικού και του εκτελεστικού έργου. Δηλαδή, η Διαβούλευση που λέγαμε, η Συνεννόηση με τους πολίτες, η Τήρηση της Δημοκρατίας στην έκδοση της Απόφασης, είναι στοιχεία που εγώ ως τοπικός εδώ δήμαρχος για 20 σχεδόν χρόνια δεν τη διαπίστωσα αν και διαβεβαιώθηκα από τον Υπουργό σε συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον κ. Γεωργιάδη λέτε;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ναί, ενώπιον αρκετών εκπροσώπων των φορέων, ο οποίος μου είπε «ποιά πράγματα θέτεις στο τραπέζι;» και του είπα εγώ θέτω τρία βασικά πράγματα:

  1. 1. να διατηρηθεί ως Γενικό νοσοκομείο
  2. 2. Να μην απολυθεί κανένας για το οποίο και ήταν κάθετος και λυπάμαι αν σήμερα γίνουν απολύσεις και διατηρήσει την καρέκλα του...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας διαβεβαιώνει ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ναι εγώ το τονίζω αυτό. Γιατί ο απόηχος που παίρνω εγώ από τον κόσμο (εχθές ήταν μια συγκέντρωση 1.000 άτομα στην κεντρική πλατεία) και φωνάζανε και γιατί ξέρετε, η Κεντρική Εξουσία δεν έχει πάρει πλήρως τον απόηχο των ενέργειών της στην Κοινωνία...

Επειδή άκουσα μια τοποθέτηση του Υπουργού στα μέσα ενημέρωσης ότι «δεν υπάρχει αντίδραση και ο κόσμος δέχεται αυτές τις μεταρρυθμίσεις – κινητικότητες-διαθεσιμότητες και απολύσεις που γίνονται», γιατί έξω λέει από το Υπουργείο βρίσκονται μόνο 80 άτομα, θέλω να του πω ότι, προφανώς και εμείς στηρίζοντας τη

λειτουργία μας πάνω στην άποψη ότι ο Υπουργός έχει άποψη όταν λέει ότι δεν θα απολυθεί κανένας, ότι το νοσοκομείο αυτό θα λειτουργήσει και εξετάζει το θέμα των εφημεριών όπως στη σύσκεψη δεσμεύτηκε, δεν είχαμε προχωρήσει σε αντιδράσεις, αλλά όταν βλέπουμε τις διαδικασίες να προχωράνε σε άλλη σχεδίαση, η κατάσταση που δεν έχει λάβει υπόψην του ούτε αυτός ούτε η κυβέρνηση, είναι ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται μια θρυαλλίδα πολύ επικύνδυνη, η οποία θρυαλλίδα αναπτύσσεται όχι μόνο από αυτούς που έχουν πρόβλημα στον τομέα υγείας αλλά από όλους τους άλλους τομείς.

Η Κεντρική Εξουσία δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει ένας λαός και μια παλιά μεσαία τάξη νυν πτωχευμένη μεσαία τάξη, η οποία είναι σε μια διαδικασία που λημοκτονεί και σκέφτεται τις αυτοχειρίες ενώ παράλληλα υπάρχει μια κεντρική εξουσία η οποία εφαρμόζει μέτρα σε έναν λαό που δεν χωράει να εφαρμόζει πλέον μέτρα και άν τα εφαρμόσει σε τελευταία ανάλυση γιατί έτσι πρέπει, θα πρέπει να δει τις διαδικασίες που λειτουργεί να είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να πληγεί η ανθρώπινη παράμετρος το δυνατόν ολιγότερο. Εγώ είπα το εξής: Θέλεται να κλείσετε το Φλέμιγκ γιατί έτσι επιτάσσει η διοικητική μεταρρύθμιση και η άποψη της Τρόϊκας, ωραία, κλείστε το Φλέμιγκ και τις 2, 3 κλινικές του Σισμανογλείου για αποσυμφόρηση λειτουργείστε τις εκεί, κάντε αυτήν την κινητικότητα για να δείξεται ότι κάνατε κινητικότητα και δώστε τα 2 αυτά νοσοκομεία στα Βόρεια προάστεια που είναι όλη τους η υγεία χωρίς να τα πειράξετε κάνοντας και τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Η κατάσταση είναι τέτοια που οδηγεί να πάμε απέναντι στην κεντρική εξουσία όλοι εμείς που δεν είμαστε απέναντι στην κεντρική εξουσία, είμαστε μαζί με το λαό που δοκιμάζεται.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πόσους κατοίκους θα είναι τώρα το Σισμανόλειο;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αφορά μισό εκατομύριο που είναι όλη η βοριοανατολική Αττική. Δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο. Το ΚΑΤ έχει συγκεκριμένη χρήση με ορθοπαιδικά προβλήματα.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει το Φλέμιγκ. Δεν κουβεντιάζουμε το θέμα των απολύσεων, θεωρούμε ότι τέτοιο θέμα δεν υπάρχει, ...δεσμεύτηκε ενώπιόν μου κ. Υπουργός και άν αυτό δεν το στηρίξει θεωρώ ότι κάτι δεν θα έχει κάνει σωστά. Για μας η λειτουργία των 2 αυτών νοσοκομείων στην περιοχή μας είναι το απόλυτο λίγο και λέω υπεύθυνα εκφράζοντας την αγανάκτηση των ανθρώπων της περιοχής για το βασικό τους δικαίωμα στην υγεία, ότι είναι όλο αυτό μια θρυαλλίδα την οποία πρέπει να προσέξει...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ. Στεργίου σας ευχαριστούμε πολύ κι ελπίζουμε να μας ακούνε από το Υπουργείο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κι εγώ το ελπίζω, ευχαριστώ!

Δείτε το video (έναρξη θέματος στο 17:25’’)

http://www.skai.gr/player/radio/?mmid=242123Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάϊος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν208
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1199679

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση