Εκπαιδευτική επίσκεψη του Λυκείου Ν.Πεντέλης στο CERN

cern CERN_2012_91_copy CERN_2012_51_copy

Τη Δευτέρα 5/11/12 η αποστολή του Λυκείου Νέας Πεντέλης με τη Διευθύντρια και τους συνοδούς καθηγητές, πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN. Οι μαθητές είδαν από κοντά τον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων LHC, ένοιωσαν το μεγάλο πείραμα που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του CERN, επισκέφθηκαν τα εργαστήρια της ελληνικής επιστημονικής ομάδος και με την βοήθεια ξένων και ελλήνων επιστημόνων ταξίδεψαν στα άδυτα του μικρόκοσμου. 

Συγχαίρουμε το Λύκειο Νέας Πεντέλης για την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή και την συνεισφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050 018 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr // www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/11/2012

ΘΕΜΑ:

Το ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ στο CERN

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 1912, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Νέας Πεντέλης, έγινε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του Λυκείου Νέας Πεντέλης, κας Τσιντάνου Μ. και τη συνδρομή της Προέδρου της Β' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κας Μπούσουλα 'Αντας, ομιλία με θέμα «Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων-CERN», ώστε οι μαθητές να ενημερωθούν εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του σχολείου στον «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ» - CERN.

Το CERN είναι το ευρωπαϊκό εργαστήριο Φυσικής Σωματιδίων, εδρεύει στη Γενεύη, είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο σε αυτόν τον τομέα στον κόσμο , και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα διεθνούς συνεργασίας. Ιδρύθηκε το 1954 από 12 χώρες και η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος με σημαντική συμμετοχή στο επιστημονικό γίγνεσθαι που συντελείται στο κέντρο.

Την ομιλία εκφώνησε ο καθηγητής του Ε.Μ.Π κος Γ. Τσιπολίτης και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πεντέλης κος Δ. Στέργιου-Καψάλης και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Μπούσουλα Χάνου Άντα.

Ο κος Τσιπολίτης ξενάγησε διαδραστικά τους μαθητές στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του CERN , είδαν τον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων LHC, τον τρόπο κατασκευής του, έμαθαν για τις τεράστιες ταχύτητες που επιτυγχάνονται , για τις συγκρούσεις των αδρονίων , για την ίδρυση και τις μεγάλες επιστημονικές επιτυχίες του CERN και για το νέο internet το οποίο θα είναι 10.000 φορές ταχύτερο από την πιο γρήγορη σύνδεση ευρυζωνικότητας το Grid και θα παράγει ασύλληπτα μεγάλο αριθμό δεδομένων κάθε χρόνο (15 petabytes) .

Οι μαθητές άκουσαν έκπληκτοι ότι, προσομοιώνοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν το πρώτο τρισεκατομμυριοστό δευτερολέπτου της δημιουργίας , τη στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης (big bang) , οι επιστήμονες στο CERN ελπίζουν πως ο Μεγάλος Επιταχυντής LHC θα αποκαλύψει το μποζόνιο του Χιγκς (αναφερόμενο και ως σωματίδιο του θεού) που θα εξηγήσει το μυστήριο της μάζας δηλαδή από τι έχουμε φτιαχτεί!

Ο Δήμαρχος παρότρυνε τους μαθητές να μην αφήνουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται για να βρίσκονται στην καρδιά των επιστημονικών προσπαθειών και εξελίξεων, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να έχουν οι μαθητές ερεθίσματα και εμπειρίες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 η αποστολή του Λυκείου Νέας Πεντέλης με τη Διευθύντρια και τους συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN.

Οι μαθητές είδαν από κοντά τον μεγάλο επιταχυντή Αδρονίων LHC , ένοιωσαν το μεγάλο πείραμα που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του CERN , επισκέφθηκαν τα εργαστήρια της ελληνικής επιστημονικής ομάδος και με την βοήθεια ξένων και ελλήνων επιστημόνων ταξίδεψαν στα άδυτα του μικρόκοσμου.

Ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Στεργίου Καψάλης

&

Η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Μπούσουλα Άντα,

Συγχαίρουν το Λύκειο Νέας Πεντέλης για την πρωτοβουλία, τη συμμετοχή και την συνεισφορά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μάϊος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν44
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1199774

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση