Δείτε τη συνέντευξη του Δημάρχου σχετικά με τη διανομή Μεθαδόνης στα νοσοκομεία του Δήμου μας...

"ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ"

Ο Δήμαρχος Πεντέλης στο κανάλι "Κόντρα Channel" συζητά για την απόφαση του Υπουργείου να γίνεται διανομή της Μεθαδόνης και σε τρίτο νοσοκομείο της πόλης μας...

video: http://www.youtube.com/watch?v=hGtzC-ITbWI

κείμενο:

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL

23 Αυγούστου 2011

ΘΕΜΑ: Διανομή Μεθαδόνης στα μικρά νοσοκομεία του Δήμου Πεντέλης και η απαξίωση ρόλου Καλλικράτη

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Με την απόφασή του το Υπουργείο να μεταφέρει στα νοσοκομεία τη διανομή της μεθαδόνης προφανώς και μεταφέρει το πρόβλημα που έχει η ΑΘήνα σε ένα Δήμο. Θέλω να πω και από εδώ στον κ. Υπουργό γιατί μου έιπε πως είμαι ο μόνος Δήμαρχος που αντιδρώ, αντιδρώ γιατί ότι αφορά σε νοσοκομείο το έχουμε ζήσει πάρα πολύ καλά εμείς στην Πεντέλη και το έχουμε στηρίξει και κάποιος Δήμαρχος που στη ζώνη ευθύνης του που έχει ένα νοσοκομείο ή και σε άλλο Δήμο κανένα, προφανώς και θα συνηγορήσει με την σχεδίαση αυτή. Εμείς λοιπόν με τα έξι νοσοκομεία που είναι μικρά νοσοκομεία χωμένα μέσα στις γειτονιές της πόλης, αντιδρούμε, δε δεχόμαστε και είναι και απόφαση αυτή του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να γεμίσει ο Δήμος μας με τρία μικρά νοσοκομεία τα οποία να διακινούν τη μεθαδόνη διότι η διακίνηση της μεθαδόνης από τα νοσοκομεία μας, προφανώς και θα δρομολογήσει και όλες αυτές τις παρανέργειες και όλον αυτόν τον κόσμο ο οποίος ασχολείται με τα άτομα αυτά.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κ.Στεργίου εδώ όμως θα έρθουν αρκετοί κάτοικοι που ζουν στο κέντρο της Αθήνας ή στις πολύ κοντινές περιοχές και θα σας πουν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει κι εμείς να αποσυμφορηθούμε και να πάρουμε μια ανάσα.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Να σας πω κάτι. Η ομοιομερής κατανομή του προβλήματος είναι άλλο και η κατανομή του προβλήματος σε ένα Δήμο με τρία νοσοκομεία στα όριά του να μοιράζεται η μεθαδόνη, αφενός μεν θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα αφετέρου τα δυο αυτά νοσοκομεία και μιλώ για το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο αν τελικά αυτό επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το νοσοκομείο Φλέμιγκ, είναι και στο κέντρο του οικιστικού ιστού από τη μια πλευρά και από την άλλη, είναι μικρά νοσοκομεία και θα τα καπελώσει η διαδικασία αυτή. Η διαδιακσία αυτή είναι καλύτερα να παραμείνει στο νοσοσκομείο Σισμανόγλειο το οποίο είναι νοσοκομείο της γειτονιάς μας αφού είναι στα όρια του Δήμου μας, παρά αυτό το πρόβλημα να διασπαρεί στα τρια νοσοκομεία στο εσωτερικό του Δήμου.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Στρατιωτικό νοσοκομείο θα δέχεται ανθρώπους που κάνουν χρήση μεθαδόνης και έχουν σχέση με το στρατό ή θα δέχεται οποιονδήποτε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Προφανώς αυτό θα έιναι ένα νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Για λεπτομέρεια για αυτό, ούτε έχει ζητηθεί η άποψή μας ως Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εδώ κ. Παπαδόπουλε θα ήθελα να σας επισημάνω το κυρίαρχο θέμα που είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη σήμερα στην πατρίδα μας. Κάναμε μια πάρα πολύ ωραία διαδικασία για να εφαρμόσουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα τον Καλλικράτη και τον απαξιώσαμε πριν αυτός ξεκινήσει να λειτουργεί.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι εννοείτε λέγοντας ότι τον έχουμε απαξιώσει;

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ σαν αυτοδιοικητικός 16 χρόνια, κατάλαβα όταν ξεκίναγε ο Καλλικράτης ότι θα γίνει κάτι θεσμικά μεγάλο, ότι ο Δήμος θα είναι ένα κυβερνείο όπως τότε γράφτηκε και εξαγγέλθηκε. Ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει στρατηγικά στα κυρίαρχα θέματα για την περιοχή του, και σήμερα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να προωθούνται από την κεντρική εξουσία θέματα και ζητήματα, πολλές φορές χωρίς την άποψη των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων και θα σας πω και το κυριότερο: Προφανώς και ο Καλλικράτης απομάκρυνε τις τοπικές εξουσίες από τον πολίτη και δημιούργησε προβλήματα σε έναν πολίτη που είχε μάθει εν πολλοίς να έχει την τοπική αυτοδιοίκηση πιο κοντά του και στα άμεσα και καθημερινά του προβλήματα να έβρισκε άμεσες λύσεις. Σήμερα λοιπόν και απομακρύνθηκε από τον πολίτη η τοπική αυτοδιοίκηση και δεν πηρε τον κυρίαρχο ρόλο που είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της λειτουργίας. Μπορώ να σας πω απλά θέματα ο βασικός σχεδιασμός της πόλης μας δεν είναι στα χέρια μας, η δασική λειτουργία, οι δασικοί χάρτες, γίνανε για να τους εφαρμόσουμε, τώρα με το ΟΚΑΝΑ ήρθε ο Υπουργός μας είπε τι έχει αποφασίσει να κάνει, μας το εξήγγειλε και όταν μια φωνή σαν τη δική μου σηκώθηκε για να του πει ότι δεν είναι δυνατόν να προωθηθεί σε μια περιοχή η δημιουργία τριών νοσοκομείων σε ένα Δήμο των 60.000 κατοίκων, προώθησε την επίλυση του θέματος όπως αυτός το είχε σχεδιάσει χωρίς καμία τροποποίηση.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κ.Στεργίου όμως εάν σας ρωτούσαν θα λέγατε να μην πάει σε κανένα νοσοκομείο η μεθαδόνη, έτσι θα απαντούσατε όπως κάθε Δήμαρχος που θέλει κατά τη δική του άποψη να προστατεύσει την περιοχή του, ή αν σας ρωτούσαν ξέρω και εγώ για άλλα πράγματα, δεν μπορεί να μην υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός σε ορισμένα πράγματα όπως είναι το δασολόγιο. Μπορεί να το κάνει κάθε Δήμος έχει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία έχει το υλικό που χρειάζεται και τους ανθρώπους να επεξεργαστούν ένα τέτοιο μεγάλο θέμα;

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κ.Παπαδόπουλε, προφανώς και βάλατε δύο θέματα. Το ένα θέμα είναι το θέμα των νοσοκομείων και το άλλο είναι το θέμα του δασολογίου. Θα ήθελα λοιπόν να σας πω στο πρώτο θέμα που είναι τα νοσοκομεία ότι εμείς κι εγώ προσωπικά είμαι αντίθετος στη στρατηγική, το καρκίνωμα της Αθήνας και του Πειραιά να το πάρω και να το διασπείρω σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, δεν μιλάω για την Περιφέρεια, μιλάω για την Αττική. Είμαι αντίθετος σε αυτή τη σχεδίαση που κάνει ο Υπουργός και του το είπα και προσωπικά. Θα ήθελα να σας πω ότι αφού λοιπόν αποφάσισε μπορεί να επιλέξει ένα μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής και αυτό το μεγάλο νοσοκομείο είναι το Σισμανόγλειο, να δρομολογήσει εκεί αυτό που θέλει να κάνει και να μην βάλει μέσα σε μια πόλη των 50.000 κατοίκων τρείς εγκαιροφλεγείς βόμβες σε τρία σημεία. Αυτή είναι η πρώτη μου θέση για το θέμα που ρωτήσατε για τη μεθαδόνη. Το δεύτερο θέμα που είπατε για τη σχεδίαση στους δασικούς χάρτες και τους πολεοδομικούς, είναι σήμερα εκπληκτικό ότι η πατρίδα μας προωθεί τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και κατά την άποψή μου πολύ σωστά γιατί δείχνει ότι δεν εθελοτυφλεί, έρχετε να εξετάσει τα αυθαίρετα στην Πεντέλη-προσέξτε τι κάνει-με δύο παραμέτρους, ενώ σε όλες τις άλλες πόλεις η παράμετρος που εξετάζει τα αυθαίρετα είναι αυτή καθεαυτή η πολεοδομική αυθαιρεσία, στην Πεντέλη δεν υπάρχουν αυθαίρετα και παίρνει τους δασικούς χάρτες. Η μόνη περιοχή που εξετάζεται με διαφορετική παράμετρο και προφανώς αδικείται, είναι η Πεντέλη και ο Μαραθώνας.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για πιούς λόγους πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εγώ θέλω να πιστεύω ότι στη σχεδίαση που έκανε η προηγούμενη υπουργός για το θέμα δεν χρησιμοποιήθηκαν οι διαδικασίες της διαβούλευσης για το θέμα με τους αρμόδιους φορείς όπως έπρεπε. Ενώ το Υπουργείο ευαγγελιζόταν διαβούλευη, έφτασε 5 μέρες πριν να αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες και διαπίστωσε ότι δεν είχε βάλει το σχέδιο Γεωργοκτηνοτρόφων στα απαλλασσόμενα του δασικού χαρακτήρα. Εφτασε στο παρά πέντε νακάνει τροποποιήσεις και όχι μόνο αυτό. Σήμερα να υπάρχει το γενικό πολεοδομικό μιας πόλεως, να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χτίσει με άδειες που έχουν αγοράζει τα οικόπεδά τους εντός σχεδίου και αυτή τη στιγμή να μην μπορούν ούτε να τα πουλήσουν ούτε να τα μεταβιβάσουν. Θεωρώ ότι η απόλυτη λειτουργία της αδικίας και κυρίως της προχειρότητας είναι στο χειρισμό αυτό του θέματος σε ότι αφορά στο Δήμο Πεντέλης. Ελπίζω ότι σε προσεχή συνάντηση που ήδη έχει καθοριστεί με τον αρμόδιο Υπουργό θα τον πείσω για να δρομολογήσει λύσεις στη σωστή και δίκαια κατεύθυνση αφού το δίκαιο είναι αυτό που καταξιώνει τις εξουσίες.!

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας εδώ και πραγματικά σας ευχόμαστε ότι καλύτερο. Να είστε καλά.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν177
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261903

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση