Ο Δήμαρχος μιλά για τα αυθαίρετα στο ραδιόφωνο 9,89

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ "ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ" ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ...

ACADEMY_TENNIS-24-6-11

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ Β. ΑΓΓΟΥΡΙΔΗ   στο RADIO 98,9

 

Κύριε Στεργίου καλησπέρα σας. Ζείτε σε μια περιοχή η οποία καταγράφει ιδιαίτερα αυξημένη πολλά χρόνια τώρα ανοικοδόμηση αυθαιρέτων, έτσι δεν είναι, σωστά δε λέω?

 

Όχι και μένω έκπληκτος και το είπα και το πρωί στη ΝΕΤ όταν ήμουνα, πως ο κόσμος έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Πεντέλη είναι μια περιοχή αυθαιρέτων όταν σήμερα άκουγα ότι περιοχές της Παλλήνης και το λέω γιατί το άκουσα δια στόματος Δημάρχων και Αντιδημάρχων ότι είναι 100% αυθαιρετούπολη. Σας πληροφορώ λοιπόν ότι στην Πεντέλη αυθαίρετα κτίσματα υπάρχουν πάρα πολύ λίγα έως ελάχιστα. Όλα όσα είναι στη Πεντέλη έχουν χτιστεί με άδειες, είναι μέσα σε στον οικιστικό ιστό πλήρες οργανωμένο, με αποχέτευση, με φως, με νερό με τα πάντα. Εκείνο που εμάς μας πονάει δεν είναι το αυθαίρετο, μας πονάει αυτοί οι δασικοί χάρτες που κάποια στιγμή αποφάσισε με το παραλογισμό που λειτούργησε το σύστημα αυτό , επί υπουργίας κας Μπιρμπίλη, να μπει και να δει πατροπαράδοτους οικισμούς , οι οποίοι είναι δομημένοι στην πλειονότητα τους αν όχι όλοι, ελάχιστοι εγώ πιστεύω στο Δήμο το δικό μου, αυτοί που είναι χωρίς άδεια μετριώνται στα δάχτυλα των δύο χεριών αν όχι του ενός.

Θέλω λοιπόν να σας πώ ότι σε αυτή την κατάσταση που φτάσαμε, ο κόσμος εδώ έχει μείνει έκπληκτος ιδίως στην Πεντέλη γιατί οι δασικοί χάρτες ξέρετε τι κάνανε? Πήρανε και στηθήκανε στο δασικό υπόβαθρο του 1945 και το 1945 που υπήρχε δάσος μέχρι το κέντρο της Αθήνας, τα μόνα νόμιμα κτίσματα ήταν τα κτίσματα της   κεντρικής πλατείας της Πεντέλης τα οποία κτίστηκαν με άδειες του ΄34. ΄Ηρθε λοιπόν τώρα εκ των υστέρων, πιάσανε φωτιές τα έκαψαν, την μια τα λένε αναδασωτέα, τελείωσε το αναδασωτέο, βγαίνει χαρτί να ενταχθούν στο σχέδιο εντάσσονται , την άλλη ημέρα τα τραβάνε γιατί έγινε προσβολή στο συμβούλιο της Επικρατείας.

Και σήμερα κάποιος αγοράζει οικόπεδο εκτός σχεδίου, μετά από ένα μήνα το οικόπεδο μπαίνει στο σχέδιο ή το αντίθετο. Κτίζει με άδεια και την άλλη ημέρα είναι παράνομο. Δηλαδή είναι μια κατάσταση οικτρή. Η λέξη Πεντέλη είναι μια λέξη πολύπαθη από πλευράς καταστροφών και πολύπαθη από πλευράς λειτουργίας κράτους. Και έρχεται σήμερα ο κύριος υπουργός στην σωστή κατεύθυνση, στη ρεαλιστική μάλλον κατεύθυνση, όχι στη σωστή, γιατί για μένα η κατεύθυνση που χαράζει ο υπουργός σε ένα κράτος που ποτέ του δεν λειτούργησε δεν είναι τουλάχιστον στο πνεύμα της λειτουργίας της κυρίας Μπιρμπίλη, η οποία ξύπνησε κάποιο πρωί, νόμιζε ότι χτίζει ένα ιδανικό κράτος, μέσα στα βοθρολύμματα. Γιατί ένα κράτος που λειτουργούσε μέχρι τώρα, σε μια διαδικασία που απόπνεε μπόχα θεώρησε η κυρία Μπιρμπίλη ότι μπορούσε εκεί να εγκαταστήσει δίκαιο. Ξέχασε πώς λειτουργούσε το κράτος μέχρι χθες. Και έρχεται ρεαλιστικά σήμερα ένας υπουργός και λέει…..για ακούστε ρε παιδιά εδώ έχουμε μια κατάσταση. Πρέπει αυτή την κατάσταση όχι μόνο να τη νομιμοποιήσουμε, αλλά θα πρέπει να την σταματήσουμε εδώ. Και εγώ επιμένω και στα δύο, γιατί θέλω να σας πω την απλή μου ερώτηση. Πού έκανε και σε ποιο δήμο και πότε η Πατρίδα μας πολεοδομικό σχεδιασμό όταν ήρθε και πήρε τα λυκορέματα και τα ισιωματάκια του Πεντελικού, που μόνο η ονομασία τους καθορίζουνε και την χρήση τους και τα μετέτρεψε σε σπίτια βίλες οικοπεδικών οικοδομικών συνεταιρισμών που ανήκουν τα δύο κυριότερα, ακούστε γιατί αυτό είναι το σημαντικό, ανήκουν στους υπαλλήλους του υπουργείου γεωργίας του παλιού, είναι ο ένας οικισμός πάνω από 4000 στρέμματα και ο άλλος στους υπαλλήλους του υπουργείου ανοικοδόμησης. Και αυτοί τώρα έρχονται οι δασικοί και οι μηχανικοί, που έκαναν την βιλάρα τους το ΄75, ΄80 και ΄85 και λένε …. Κοιτάτε να δείτε εμείς πλέον είμαστε νόμιμοι. Εσείς που είστε αυτόχθονες Σαρακατσαναίοι εδώ και φτύνετε αίμα από τον 17ο αιώνα, που χτίσατε με άδεια και κάνατε τους οικισμούς σας, εσείς είστε παράνομοι γιατί ξύπνησε μια μέρα η Μπιρμπίλη και ήθελε να εφαρμόσει το δίκαιο στα σκατά , συγνώμη για την έκφραση , που είχε δημιουργήσει το κράτος μέχρι χθες. Λέω λοιπόν ότι αυτά είναι αδιανόητο να μην τα ακούει κανένας και να μην τα ακούει ούτε ο Πρωθυπουργός, προς τον οποίο έστειλα επιστολή γραμμένη έτσι ξεκάθαρη. 

Έστειλα και υπόμνημα στον κ. Παπακωνσταντίνου, πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να το διαβάσει και να καταλάβει τι πάει να γίνει με αυτά τα δασικά που τα εφηύραν τώρα τελευταία και δεν ξέρουμε ποια είναι τα δασικά. Και νομίζω ότι εμένα τουλάχιστον δεν μπορεί να μου προσάψει την άποψη ότι δεν έχω πολεμήσει για αυτό το Πεντελικό δάσος την εικοσαετία μου της Δημαρχίας μου τουλάχιστον…

 

Η ρύθμιση για την νομιμοποίηση των κτισμάτων κατά τη γνώμη σας είναι σωστή ?

Είναι στη θετική κατεύθυνση, αλλά ξέρετε ένα πρόβλημα όταν το προσεγγίζεις με δύο κατευθύνσεις, τη μια κατεύθυνση του νομοθετήματος Παπακωνσταντίνου που πάει αύριο να προωθηθεί πολύ σωστά και την άλλη του δασικού που έχει φτιάξει ήδη  η Μπιρμπίλη και δεν θέλουμε να το ακουμπήσουμε και δεν ξέρουμε από συναδελφικότητα ή από κάτι άλλο, δείχνει ότι προσεγγίζουμε το ίδιο θέμα από διαφορετικές κατευθύνσεις και έτσι τι επιτυγχάνουμε? Χάνουμε και την εμπιστοσύνη του πολίτη από την μια μεριά και το δεύτερο και κυριότερο το οποίο κάνουμε είναι ότι αδικούμε το πολίτη. Διότι στην Πεντέλη δεν υπάρχει αυθαίρετο και εδώ είναι το τραγικό. Επειδή λοιπόν δεν υπάρχει αυθαίρετο εφεύραμε το δασικό. Ε΄ μπράβο μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν65
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261186

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση