Συνεντεύξεις Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για την παρακμή της φετεινής Πυροπροστασίας

IMG_3157_copy

Πυροπροστασία 2011: στο έλεος του Θεού τα δάση μας...

Δείτε τα video:

http://youtu.be/WL4s4mXx-GE

http://www.youtube.com/watch?v=ORy2-jdtuUk

 

ACADEMY_TENNIS-24-6-11

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΝΕΤ – ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ- 12/7/2011 

Δημοσιογράφος: Κύριε Στεργίου μας είπατε ότι μόλις χθές τα κονδύλια από την Πολιτική Προστασία

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κύριε Αρβανίτη καλημέρα σας, δεν θέλω να επικεντρωθώ το θέμα των κονδυλίων την ώρα που έρχονται, είναι σαν να κοροιδεύουμε. Θέλω να επικεντρωθώ σε δύο κουβέντες που είπατε και εσείς κύριε Αρβανίτη και ο καλεσμένος σας ο κύριος Χρυσόγελος και η κουβέντα που είπατε είναι αν είναι η φωτιά βία. Πραγματικά είναι μια τεράστια βία και εμείς που έχουμε τρεις εμπειρίες εδώ τα τελευταία χρόνια ως δήμαρχοι, ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή είναι μια βία που απειλεί την ζωή σου, την περιουσία σου και κυρίως το συναίσθημα σου. Παράλληλα όμως θα ήθελα να σας πω ότι δημιουργείται μια τεράστια αγανάκτηση αφού κάθε χρονιά λέμε ότι πέρυσι ήτανε καλύτερα αφού η πρόληψη που αναφέρατε προηγουμένως , ευαγγελίζεται η εξουσία η εκάστοτε κάθε χρόνο αυτή την καραμέλα και κάθε χρόνο και δεν μιλάω πολιτικά για την παρούσα περίοδο να το διευκρινίσουμε , αυτό έγινε και όταν καήκαμε το 2009 όταν ήρθε η φωτιά από το Γραμματικό. Μιλάω δηλαδή για μια κατάσταση διαχρονική και φέτος βέβαια έφτασε σε αυτό που λέμε « ότι ήταν να γίνει χθες το κάνουμε μεθαύριο.»

 

Δημ. Θα ήθελα όμως να σας πω κάτι,. εγώ μένω στα Μελίσσια καθαρίσαμε τον κήπο όπως οφείλουμε από τα ξερά χόρτα, πήραμε τηλέφωνο στο Δήμο δόθηκε ραντεβού από το Δήμο και τη συγκεκριμένη ημέρα το αυτοκίνητο του Δήμου έκανε την δουλειά του. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γινότανε και στο πρόσφατο παρελθόν και πριν γίνει ο Δήμος Πεντέλης, που σημαίνει ότι όταν οι Δήμαρχοι θέλουν μπορούν. Για καλό το λέω αυτό. Ενώ αντιθέτως σε άλλες περιοχές βλέπω ότι το πράγμα πάει πάρα πολύ αργά και θα μας βρει κανένας διάολος στην Αττική και δεν θα ξέρουμε τελικά από που να φυλαχθούμε.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κύριε Αρβανίτη αν μου επιτρέπεται μια κουβέντα ακόμα. Θα ήθελα να σας πω ότι το 2009, αν έρθει κάποιος στην Πεντέλη και ανεβεί στο Κατσουλιέρη και το λέω Κατσουλιέρη επειδή ξέρετε την περιοχή, είναι ο βράχος όπως βγαίνουμε για την Ανατολή , να καταλάβει το ότι η φωτιά σταμάτησε εκεί δεν ήταν τυχαίο. Ήταν θέμα μιας διαδικασίας που είχαμε προλάβει και είχαμε τοποθετήσει τέσσερις υδατοδεξαμενές ελικοπτέρων και το Ericsson έπαιρνε και έκανε 36 ρίψεις την ώρα, ενώ κανονικά κάνει έξι με φυσιολογικές συνθήκες όταν πηγαίνει να φουλάρει στο Μαραθώνα. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η πρόληψη που είπατε και δυστυχώς την ξεχνάμε, λειτούργησε εδώ και όσον αφορά το Δήμαρχο αν μεν καιγότανε η Πεντέλη θα τον βρίζανε όλοι. Εκεί λοιπόν που σταμάτησε η φωτιά   δεν σηκώνεται κανείς από την κεντρική εξουσία να έρθει να δει και να πει –ρε παιδιά πως την σταματήσατε και δεν κάηκε το Πάτημα ,του Παπαδημητρίου, του Τσαγκάρη γιατί δεν καήκανε όλα αυτά?

 

Δημ. σωστά ..σωστά τα ζήσαμε όλα αυτά ..και δεν μπορείς να φανταστείς την βία , ότι έρχεται η φωτιά στο σπίτι και σε καίει … Αυτό που λέει ο Δήμαρχος ότι σώθηκε του Παπαδημητρίου, σώθηκε το Πάτημα ήτανε δουλειά που είχε γίνει χρόνια... Θέλω να μας πείτε και δυο λόγια για τους εθελοντές γιατί χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα..

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Θα ήθελα κυρία Κατσίμη να σας πω ότι αυτοί οι άνθρωποι φέτος έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι το πρόβλημα της έλλειψης ελπίδας, αισιοδοξίας και εκτίμησης στις κρατικές δομές. Εμείς που ασχολούμεθα με τους εθελοντές δεκαπέντε και είκοσι χρόνια επαγγελματικά ως Δήμαρχοι, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η δυναμική μας ήταν είναι και θα πρέπει να είναι ο εθελοντισμός σε αυτές τις περιοχές. Σας λέω λοιπόν ότι αυτή τη χρονιά η προσέλευση στους καθαρισμούς που κάνουμε κάθε δεκαπέντε ημέρες και σας προσκαλώ το Σάββατο 23 Ιουλίου στο δάσος Παπαδημητρίου να στείλετε μια κάμερα ώστε να προβληθεί αυτή η δουλειά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να πληρώνονται , είναι αυτοι που φυλάνε όλη την ημέρα, και ζητάμε από το Κράτος να μας δώσει λεφτά για να στελεχώσουμε τα τρία παρατηρητήρια την νύχτα, γιατί ένας εθελοντής την άλλη ημέρα θα πρέπει να πάει να δουλέψει, δεν μπορείς να τον έχεις συνέχεια.

 

Δημ.. Δήμαρχε σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και όλα τα παιδιά εκεί…

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν216
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263709

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση