Συνέντευξη Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στο κανάλι "ΣΚΑΪ" για την Πυροπροστασία 2011

20 Μαϊου 2011. Συνέντευξη Δημάρχου για την Πυροπροστασία...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 20/5/0211

ΕΚΠΟΜΠΗ « ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» 09.00

ΘΕΜΑ: ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΒΟΥΝΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΔΗΜΟΣIOΓΡ: Κύριε Δήμαρχε , έχουν βγει τα χρήματα από το υπουργείο, έχουν δοθεί και σε τι κατάσταση βρισκόμαστε?

 

Κύριε Λυριτζή ,κύριε Οικονόμου άκουσα προσεκτικά το ρεπορτάζ που κάνατε και είναι η ίδια κασέτα, πραγματικά υπέροχη , που ακούω 15 χρόνια τώρα στην αυτοδιοίκηση κάθε χρόνο. Όμως αν γυρίσει η κάμερα γύρω- γύρω , θα καταλάβετε ότι αυτή η πόλη σώθηκε γιατί υπήρχαν τρελοί Πεντελιώτες εθελοντές, γιατί είχαν μπει τέσσερις υδατοδεξαμενές για τα ελικόπτερα και δεν σώθηκε από το σύστημα οργάνωσης της Πατρίδας μας.

Φωνάζω λοιπόν κάθε χρόνο ότι αυτό το σύστημα που η Πατρίδα μας έχει , την έχει οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Αυτό που ευαγγελίζεται ο κάθε ένας που ανεβαίνει στην εξουσία και μιλάει για πρόληψη για να το πει μόνο και να ακουστεί ευηχα, θα πρέπει να το υλοποιήσει. Γιατί στην ουσία κανένας δεν υλοποιεί τίποτα από όλα αυτά που λένε. Και τι εννοώ. Απολύτως συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή η πρόληψη , οι εργασίες που προβλέπονται από την μια μεριά και δεύτερο η συντήρηση και η άμεση επέμβαση, δεν αποτελεί το κέντρο λειτουργίας μας. Το κέντρο λειτουργίας μας αποτελεί η καταστολή. Δηλαδή πιάσαμε φωτιά για να σε κυνηγάω. Και πιάνουμε μια φωτιά λοιπόν από το Γραμματικό και την κυνηγάμε στην Πεντέλη, πιάνουμε μια άλλη φωτιά από την Σταμάτα και την κυνηγάμε στον Μαραθώνα. Ενώ όλα αυτά μπορούν να μπουν σε μια διαδικασία πρόληψης. Διότι αν με ρωτήσετε εδώ που είμαι, σε αυτή τη γραμμή που έκανα την άμυνα για να μη μπει η φωτιά στην πόλη μου, το 2009 και το 1998 …..

ΔΗΜΟΣIOΓΡ: Δηλαδή δεν έχει αλλάξει τίποτα κ. Στεργίου ?

Απολύτως τίποτα δεν έχει αλλάξει .Μην ακούτε τι λέει ο καθένας. Είναι ένα σύστημα που με μαθηματική ακρίβεια θα μας κάψει. Και φέτος θα σας πω και κάτι άλλο. Ότι δάσος απέμεινε δεν είναι εντός του οικιστικού ιστού. Εδώ υπάρχει το εξής περίεργο. Παλιά έφευγες από την πόλη για να δεις δάσος στο βουνό. Τώρα θα πρέπει να φύγεις από το βουνό να μπεις στην πόλη για να δεις δάσος. Τα περιθώρια ετοιμότητας είναι λίγα.

 

ΔΗΜΟΣIOΓΡ: Κύριε Στεργίου σας γνωρίζουμε πολύ καλά και έχουμε κάνει και δράσεις μαζί και θα συνεχίσουμε να κάνουμε μαζί, οι οποίες δράσεις βέβαια θα αποδώσουν στο μέλλον …

 

Εδώ που είμαστε κύριε Οικονόμου, έχουμε συναντηθεί παλαιότερα γιατί αυτές τις πλαγές μαζί τις φυτέψαμε .Σας λέω λοιπόν ότι σε αυτή τη διαδικασία φέτος θα συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε και να τις ποτίζουμε. Αλλά για την προστασία των δασών δεν αξίζει να μπαίνει μπροστά ένα τοπικό σύστημα ,θα πρέπει το κράτος να αλλάξει. Προκαλώ την πυροσβεστική ….

 

ΔΗΜΟΣIOΓΡ: Το κράτος όμως είναι και οι Δήμοι….

 

Βεβαίως και είναι . Είπε κάτι πολύ καλό ο κύριος Λυριτζής .Σε ποια Ελλάδα ζούμε και από την άλλη μεριά, ειπώθηκε όμως και κάτι άλλο , ποιος μπορεί να την αλλάξει? Μπορούμε να την αλλάξουμε. Βεβαίως και μπορούμε να την αλλάξουμε και σας το λέω εγώ. Αν υπάρχουν άνθρωποι άξιοι που μπορούν, που θέλουν , που πιστεύουν αυτό που κάνουν, είναι αδιανόητο αυτό το σύστημα που μας καίει 15-20 χρόνια να συνεχίζει να υπάρχει Γιατί ? Δηλαδή αν πάθουμε κάτι και καούμε θα πούμε δεν πειράζει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο? Επιτέλους αλλάξτε το σύστημα .

 

 

 

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν225
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263718

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση