Συνέντευξη Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στο "THESSI TV" για την υποψηφιότητά του στον Σ.Π.Α.Π.

Αποκλειστική συνέντευξη του Δημάρχου Πεντέλης και Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

 Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στην πλατεία Αγίας Τριάδος στην καρδιά της Πεντέλης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος. 

Δείτε το Video:

http://www.thessi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4787:-tv-&catid=143:2010-12-08-18-41-37&Itemid=995

Δείτε το κείμενο:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ TV

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011

Κύριε Πρόεδρε του Συνδέσμου Δήμων Προστασίας -Ανάπλασης Πεντελικού, ενός συνδέσμου που μετρά δέκα οκτώ χρόνια , από το Φεβρουάριο του 1992, στο τέλος του μήνα έχουμε εκλογές θα είσαστε και πάλι υποψήφιος;

Επειδή μιλήσατε για ένα σύνδεσμο που έχει χρόνια ζωής 18, θέλω να σας πω ότι την μεγαλύτερη περίοδο «της ηλικίας του» την διαδράμαμε μαζί την τελευταία δεκαετία.. Ξεκινώντας ο Σύνδεσμος αυτός πριν από δέκα χρόνια μαζί μου , με 8 δήμους 8 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ,εκ των οποίων 6 κοινότητες και 2 δήμους, καταλαβαίνετε για μένα πόσο θετικό στοιχείο είναι, να έχει σήμερα 12 μεγάλους Καλλικρατικούς Δήμους και να κατέχει το 1/3 της Αττικής γής.

Και μόνο αυτό αποδεικνύει την προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια, προφανώς θεωρώ τον ΣΠΑΠ παιδί μου, τον θεωρώ εν πολλοίς δημιούργημα ενός αγώνα που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και θέλω να κλείσω την πολιτική μου διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση και με τη διοίκηση μου στον ΣΠΑΠ. Για το λόγο αυτό θα είμαι και πάλι υποψήφιος για Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού.

 

Σήμερα σε ποια κατάσταση είναι ο Σύνδεσμος? Κάνοντας έναν απολογισμό, δηλώνετε ικανοποιημένος , εντελώς επιγραμματικά πείτε μας δυο λόγια

 

Επιγραμματικά σας λέω ότι σήμερα ο Σύνδεσμος είναι ο μεγαλύτερος Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος της Ελλάδας, ένας Σύνδεσμος ο οποίος έχει αναπτύξει τεράστιες δράσεις και στα θέματα περιβάλλοντος αλλά και στα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Εδώ θα ήθελα να τονίσω όμως με το μικρότερο κόστος. Αφού έχουμε κατορθώσει να κεντρίσουμε τα αυτιά των συμπολιτών μας και έχουμε αναδείξει σαν πρώτη του δυναμική την χορηγία. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η χορηγία και ο εθελοντισμός είναι οι 2 παράμετροι που ανέδειξαν τον ΣΠΑΠ και σήμερα η χορηγία της επικοινωνίας του ΣΚΑΙ είναι η τρίτη παράμετρος. Δηλαδή θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ΣΠΑΠ αναπτύχθηκε γιατί υπάρχουν στην Αττική πολλές δεκάδες τρελοί με την καλή έννοια βέβαια, που υλοποιούν τον εθελοντισμό και στους τομείς πολιτικής προστασίας και στους τομείς στήριξης του περιβάλλοντος και παράλληλα υπάρχουν πολλές μεγάλες εταιρείες και άνθρωποι που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Με αποτέλεσμα να μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι ο Σύνδεσμος έχει υλικό που θα ζήλευαν και Δήμοι της Κεντρικής Ευρώπης σε θέματα πολιτικής προστασίας. Αυτά όμως όλα αναπτύχθηκαν με την λειτουργία επί 24ωρου βάσεως μερικών από εμάς. Θάθελα να σας πω χαρακτηριστικά ότι τα δέκα χρόνια που είμαι Πρόεδρος στον Σύνδεσμο, δεν έχω πάρει μια μέρα άδεια. Δεν έχω λείψει μια ώρα το καλοκαίρι. Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν σε αυτό το χώρο , θα πρέπει να έρθουν στον χώρο με βασικές αρχές ότι θα αλλοτριώσουν άλλες τους   διακοπές.

  

Από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν διακοπές για όποιον θέλει να ασχοληθεί με αυτό, δεν υπάρχουν το καλοκαίρι μπάνια, γιατί προέχει η στήριξη του περιβάλλοντος και η προστασία του, δεν υπάρχει μισθός γιατί εδώ στον ΣΠΑΠ δεν πληρωνόμαστε και νομίζω ότι αν όλα αυτά τα αλλοτριώσει και πλέον αυτών γνωρίζει ότι όλη αυτή η δουλειά μπορεί να γίνει με διοικητική επιβάρυνση μηδέν. Γιατί η διοικητική επιβάρυνση του ΣΠΑΠ τώρα είναι μηδέν, αφού όλα αυτά είναι προσφορά υπαλλήλων εθελοντών που κάθονται και τα απογεύματα   και τα σαββατοκύριακα για να υλοποιήσουν το έργο μας. Εμείς εδώ που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε αυτό το βουνό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αγαπάμε το ίδιο, τουλάχιστον όσο το αγαπάνε και οι άλλοι .Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στον αγώνα που κάνουμε διαθέτουμε εκτός από την τρέλα του εθελοντή και την πλήρη γνώση του βουνού. Για μένα το να ξέρεις το βουνό γιατί ζυμώθηκες με αυτό στα παιδικά σου χρόνια, γιατί στις βουνοπλαγιές του φύλαξες γίδια, γιατί είσαι Σαρακατσάνος   δια βίου, μισής χιλιετηρίδας στην περιοχή , καταλαβαίνετε ότι είναι ένα στοιχείο που δεν αλλοτριώνετε με τίποτα.

 

Η συνεργασία αυτή απαιτεί και την συνεργασία με την κεντρική εξουσία.

Για μένα στα δέκα αυτά χρόνια, η συνεργασία με την κεντρική εξουσία δεν ήταν καλή, ήταν άριστη. Μπορώ να σας πω ότι επειδή διαδοχικά την δεκαετία αυτή πέρασαν κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων, η ευαισθησία τους γύρω από την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο ΣΠΑΠ για τα θέματα πολιτικής προστασίας και τα θέματα ανάπλασης, - ανάπτυξης, δενδροφύτευσης του Πεντελικού ήταν μεγάλη, ήταν μαζί μας και η κεντρική εξουσία με βοήθησε και με βοηθάει καθημερινά.

 

Έχει ακουστεί τώρα τελευταία από κάποιους ότι τα θέματα του Πεντελικού αποτελούν υπόθεση πέντε- δέκα ανθρώπων. Είναι έτσι κύριε Πρόεδρε?

 

Θέλω να σας πω κάτι. Η απαξίωση μιας τέτοιας δουλειάς από μερικούς θεωρώ ότι είναι λάθος. Και θα τους ρώταγα μήπως κανένας από αυτούς που κρίνει τον ΣΠΑΠ και την λειτουργία του, τα δέκα αυτά χρόνια τα καλοκαίρια ήταν δίπλα μας, να δει τον πόνο μας και την αγωνία μας, μήπως την ίδια ώρα που καιγόταν η Πεντέλη και εμείς πολεμούσαμε, αυτοί ήταν σε κάποια παραλία? Αυτό είναι το ένα ερώτημα. Ένα δεύτερο ερώτημα είναι γιατί αυτοί που θεωρούν ότι η λειτουργία του ΣΠΑΠ είναι σε πέντε – δέκα άτομα δεν έρχονται κοντά μας να γίνουμε χίλιοι, αλλά χίλιοι εθελοντές. Εμείς δεν είμαστε εδώ στον ΣΠΑΠ για να πάρουμε λεφτά και να κάνουμε αναπλάσεις και να κάνουμε προγράμματα ΕΣΠΑ και τρίτου ΚΠΣ , είμαστε και για αυτό αλλά πρωτίστως είμαστε για να δουλέψουμε. Όλοι λοιπόν αυτοί που διατείνονται ότι είμαστε λίγοι στον ΣΠΑΠ στηρίζουν δύο πράγματα. To πρώτο είναι ότι πρέπει να έρθουν και αυτοί κοντά μας , για να βοηθήσουν ώστε ο εθελοντισμός να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο και το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι ότι εμείς οι λίγοι έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή στο Πεντελικό να έχουν φυτευτούν από το 2008 έως σήμερα μισό εκατομμύριο δενδρύλλια. Και όχι μόνο να έχουν φυτευτεί, οι λάκκοι και τα δενδρύλλια να έχουν δοθεί από χορηγίες, να έχουμε την δυνατότητα το καλοκαίρι να συνεγείρουμε όλο τον εθελοντισμό της Αθήνας, να έρχεται εδώ να μας βοηθάει στο πότισμα αυτών των δενδρυλλίων και το σπουδαιότερο να έχουμε κατορθώσει τις Κυριακές που εμείς μαζευόμαστε για να στηρίξουμε το Πεντελικό περιβάλλον, τα υψώματα να γεμίζουν από χιλιάδες Αθηναίους.

Ειλικρινά το 2008 όταν έγινε η πρώτη δενδροφύτευση του Κοκκιναρά, σε όλους αυτούς έχω να δείξω ένα βίντεο στο οποίο η τότε υπουργός που ήρθε, κατόρθωσε να πλησιάσει το χώρο γιατί διακινήθηκε με την μηχανή μου. Ο κόσμος ήταν τόσος που ένα δεντράκι το έπαιρναν δέκα για να το φυτέψουν. Αν αυτό λοιπόν είναι περιορισμένος αριθμός, το δέχομαι και τους προσκαλώ να έρθουν κοντά μας, μόνο σε ένα τομέα όμως . Στον τομέα προσφοράς για το Πεντελικό περιβάλλον και σε κανέναν άλλο.

Πείτε μου σας παρακαλώ, ο ρόλος των Δήμων μέλη του ΣΠΑΠ ποιος είναι στην διοίκηση;

 Ο ΣΠΑΠ εκτός από την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού που την κάνει με αυτές τις τεράστιες δράσεις δενδροφυτεύσεων που έχει αναλάβει και τις έχει αναλάβει χωρίς να επιβαρύνονται οι Δήμοι του ούτε ένα ευρώ, αλλά εξασφαλίζοντας χορηγίες και για το άνοιγμα των λάκκων και την αγορά των φυτών αλλά και για την συντήρηση των φυτών, έχει και ένα άλλο μεγάλο τομέα ανάπτυξης δράσης. Είναι ο τομέας Πολιτικής προστασίας. Έχει λοιπόν δημιουργήσει δύο κλιμάκια. Το ένα κλιμάκιο είναι στην νότια πλευρά με έδρα του την Ραφήνα, όπου προσφέρει στήριξη από πλευράς πολιτικής προστασίας για πυροπροστασία , πυρασφάλεια και για αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Και ένα κλιμάκιο στην βόρεια πλευρά του, με τέσσερα πέντε αυτοκίνητα και επιπλέον έχει δώσει ένα αυτοκίνητο στο Δήμο Αμαρουσίου για την στήριξη του αγώνα που κάνει να μην καεί το δάσος Συγγρού. Πέραν αυτού οι Δήμοι δίνουν ανθρώπους που θέλουνε να προσλάβει και να πληρώσει ο ΣΠΑΠ κατά την θερινή περίοδο , ώστε τα πυροφυλάκια που ο ΣΠΑΠ έχει τοποθετήσει για την κάλυψη της επιτήρησης και της άμεσης επέμβασης , διότι θεωρεί ότι η πυροπροστασία στηρίζεται μόνο στην πρόληψη και πουθενά αλλού. Ο ΣΠΑΠ δεν είναι ένας Σύνδεσμος που δημιουργήθηκε για να σβήνει φωτιές, υπάρχει το πυροσβεστικό σώμα. Ο ΣΠΑΠ είναι ένας Σύνδεσμος που έγινε για να προλαβαίνει τις φωτιές. Στην φάση της κατάσβεσης προφανώς δεν είναι πρωταγωνιστής αφού εκεί είναι το Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο και εντάσσεται. Την φάση λοιπόν της πρόληψης και της άμεσης επέμβασης την κάνει πάρα πολύ καλά, αν λάβετε υπόψη σας, ότι ο ΣΠΑΠ σβήνει 2,6 φωτιές ημερήσια κατ΄ έτος την θερινή περίοδο. Δηλαδή έχει κατορθώσει να τις εντοπίζει και να επεμβαίνει , έχοντας οργανώσει ένα πολύ καλό κέντρο επιχειρήσεων. Οι Δήμοι- Κοινότητες μέλη μας, συνεισφέρουν με τον εθελοντισμό τους στις δράσεις που κάνουμε, συνεισφέρουν με το να δίνουν ανθρώπους που μπορούν να προσληφθούν και το τετράμηνο το καλοκαιρινό να κάνουν την επιτήρηση ή να στελεχώνουν τα οχήματα άμεσης επέμβασης και να πληρώνονται φυσικά από τα λεφτά που ο ΣΠΑΠ εξασφαλίζει από την κεντρική εξουσία και όχι από τα μέλη του. Αφού τα περισσότερα μέλη δίνουν μια δόση κατά διετία, ή δεν δίνουν και καθόλου συνδρομή. Να σκεφθείτε ότι υπάρχει μέλος το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν έχει δώσει καθόλου την συνδρομή του στο ΣΠΑΠ και εξακολουθεί να είναι μέλος. 

Σας λέω λοιπόν ότι τα μέλη του τα οποία συγκεντρώνουν 60.000 έως 80.000€ το χρόνο, είναι το ποσόν με το οποίο κατορθώνουμε να πληρώσουμε τα χρήματα για την ενοικίαση του κτιρίου που έχουμε, που είναι το κέντρο επιχειρήσεων και τα γραφεία του ΣΠΑΠ, να πληρώσουμε τα φώτα, τα νερά και τα τηλέφωνα και αυτά είναι όλα. Διότι πέρα από αυτό όλες οι δράσεις του ΣΠΑΠ αναπτύσσονται είτε με επιχορηγήσεις του κράτους, που με αγώνες εξασφαλίζουμε , είτε με χορηγίες ανθρώπων και τους ευχαριστούμαι πολύ.

 

Θα σας πω κάτι που ακούστηκε πάλι τελευταία και αφορά το έργο σας ως Προέδρου του Συνδέσμου. Οτι έχει περιοριστεί το έργο σας στις αναδασώσεις, στα ποτίσματα σε δράσεις πυροπροστασίας και γενικά Πολιτικής Προστασίας .

Θέλω να πιστεύω ότι όταν λέτε περιορισμό εννοείτε ότι ο ΣΠΑΠ έχει κατορθώσει να έχει έναν εξοπλισμό των δεκαπέντε αυτοκινήτων που τα έχει σε τρία κλιμάκια, που έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει την επιτήρηση και την άμεση επέμβαση του 1/3 της Αττικής, που έχει κατορθώσει να έχει ένα ηλεκτρονικό σύστημα TETRA και ανά πάσα στιγμή του επιτρέπει από την αίθουσα επιχειρήσεων να ελέγχει την λειτουργία ενός συστήματος πρόληψης πυροπροστασίας πυρασφάλειας επί 24ωρου βάσεως, που έχει κατορθώσει να βάλει τα τελευταία χρόνια μετά την φωτιά του 2007, 500.000 δενδρύλλια στην Αττική, που έχει κατορθώσει να είναι με τον Πρόεδρο του, πρώτο σε όλα τα συμβάντα που γίνονται, που έχει κατορθώσει να απαλλάξει τους Δημάρχους και τους Δήμους του, από όλη αυτή την φροντίδα της Πολιτικής Προστασίας και της στήριξης του Πεντελικού περιβάλλοντος και να έχει δώσει δικαίωμα σε αυτούς να ασχολούνται απερίσπαστοι στο έργο τους για τους Δήμους, με το ελάχιστο έως καθόλου κόστος που είναι το κόστος των 60.000€, τότε πραγματικά θεωρώ και εγώ ότι ο ΣΠΑΠ έχει περιοριστεί.

 

Πάλι θα σας πω κάτι και θα κλείσω ,που αφορά αντίπαλο σας και αναφέρθηκε σε αυτό, ισχυρίστηκε ότι κατεβαίνει ως επικεφαλής κίνησης Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Υπάρχει και από εσάς κάποια αντίστοιχη κίνηση ;

 

 Να σας ενημερώσω ότι ο ΣΠΑΠ σαν Σύνδεσμος, συγκροτεί ένα διοικητικό συμβούλιο αυτή την φορά με 31 εκλέκτορες, που εκλέγονται από τα δημοτικά συμβούλια. Η αυτοδιοίκηση είναι μικρή και ιδίως τώρα έγινε μικρότερη και κακά τα ψέματα ο καθένας γνωρίζει τον άλλο και δεν ξέρω ποιον υπονοείτε αντίπαλό μου …..

 

….Μιλάμε για τον κ. Πατούλη και αναφέρομαι στην συνέντευξη του στην Αμαρυσία..

Α ωραία, γιατί εγώ δεν θεωρώ κανέναν αντίπαλο μου, θεωρώ υποψήφιο τον κ. Πατούλη   και θέλω να πω ότι και τον κ. Πατούλη ξέρει η κοινωνία και κυρίως η Αυτοδιοικητική κοινωνία και εμένα και ο καθένας έχει μια διαδρομή μέχρι σήμερα.

Εγώ έχω μια διαδρομή στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, εθελοντισμού και πολιτικής προστασίας δεδομένη. Η οποία είναι δεκαπεντάχρονη στην Αυτοδιοίκηση, γνωστή σε όλους και ο κ. Πατούλης έχει μια διαδρομή. Ο εκλέκτορας λοιπόν που θα πάει στην κάλπη για να επιλέξει για Πρόεδρο του ΣΠΑΠ εμένα ή τον κ. Πατούλη , δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε άλλο. Αν σκέφτεται και προφανώς σκέφτεται το καλό της περιοχής και το καλό του Πεντελικού περιβάλλοντος, θα πρέπει να δει την διαδρομή του καθενός, θα πρέπει να δει πίσω από αυτά που λέει και κάνει το τι επιδιώκει και τι θέλει να επιτύχει ο καθένας από εμάς και από εκεί και πέρα να ψηφίσει.

Προσωπικά θέλω να το πω ότι εγώ είμαι ένα άτομο που με την διαδρομή μου δείχνω ότι το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η προσφορά μου στο Πεντελικό περιβάλλον, δεν με ενδιαφέρει ούτε η κεντρική πολιτική σκηνή , ούτε τίποτα άλλο πέρα από αυτό που λέγεται αυτοδιοίκηση και με αυτήν την έννοια ζυμωμένος με τούτο τον τόπο για δεκάδες χρόνια ζωής δικιάς μου και τον προγόνων μου, θέλω να πιστεύω ότι και την περιοχή ξέρω, και δείγματα γραφής έχω δείξει για το ποιος είμαι στην διαδρομή της ζωής μου και την προσφορά μου την ξέρει ο κόσμος και πίσω από αυτό δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Για το καλό του τόπου και της Αυτοδιοίκησης είναι η εκλογή μου και αν θέλει με επιλέγει, αν δεν θέλει επιλέγει οτιδήποτε άλλο κρίνει ότι είναι καλύτερο από εμένα.

 

Για να κλείσουμε, εάν εκλεγείτε Πρόεδρος του ΣΠΑΠ , οι άμεσοι στόχοι ποιοι θα είναι;

 

Κοιτάξτε σήμερα όταν μιλάμε για Πεντελικό περιβάλλον και μιλάμε για άμεσους στόχους δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει ότι η νότια και η νοτιανατολική πλευρά του Πεντελικού, είναι αυτή η περιοχή που την δεκαετία του ’50 που γεννήθηκα , ήταν κατάφυτη και αποτελούσε τον πνεύμονα της Αθήνας και σήμερα αποτελεί το κρανίο τόπο της Αθήνας .Και αυτή η περιοχή είναι εκτάσεως 30.000 στρεμμάτων. Και από αυτά τα 30.000 στρέμματα εμείς έχουμε φυτέψει 5.200 και υπολείπονται τα υπόλοιπα 25.000. Εχω προτείνει και στην κυβέρνηση και στην υπουργό περιβάλλοντος και έγγραφα και προφορικά την ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα δενδροφυτεύσεων , ο οποίος φορέας εκτός του ότι θα αναλάβει τις δενδροφυτεύσεις τις οποίες μπορούν να στηρίξουν οι πολίτες με προσφορές, χωρίς να χρειάζεται το κράτος να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, να υπάρξει παράλληλα και ένας φορέας, ο ίδιος φορέας , να αναλάβει την εκμετάλλευση του υδροφόρου ορίζοντα και να δημιουργήσει υδρομαστεύσεις, να δημιουργήσει και γεωτρήσεις επί τόπου. Γιατί γίνεται το εξής φοβερό πλέον, να φυτεύουμε   δεκάδες χιλιάδες δενδρύλλια, το καλοκαίρι να περιμένουμε από τους εθελοντές να τα στηρίξουν, να μην τα στηρίζουν όσο πρέπει και να βρισκόμαστε προ εκπλήξεων την επόμενη χρονιά από αυτά που έχουν καταστραφεί. Εδώ εγώ είμαι περήφανος σαν ΣΠΑΠ , γιατί μπορώ να καλέσω όποιον θέλει να πάει στα υψώματα του Κοκκιναρά που φυτεύτηκαν το 2008 και να δει την δουλειά μας σήμερα. Και αν δει ότι από τα 100 δενδρύλλια έχουν καεί πλέον των 2, τότε να είμαι υπόλογος και να μου ζητήσει ευθύνη. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι αυτή. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι η λειτουργία ενός προηγμένου συστήματος πολιτικής προστασίας ( πυροπροστασίας- πυρασφάλειας) με βάση την πρόληψη.

Εμείς έχουμε κάνει ήδη την βάση για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα, αφού στο σύστημα αυτό υπάρχει στο κέντρο επιχειρήσεων και η εδαφολογική απεικόνιση όλης της ζώνης ευθύνης μας και με το σύστημα TETRA που έχουμε που είναι αυτόνομο σύστημα πλήρως ελεγχόμενο με έδρα του στην κορυφή του Πεντελικού στο Πυργάρι, μπορεί ανά πάσα στιγμή το κέντρο επιχειρήσεων να βλέπει που είναι τα οχήματα του, εκμεταλλευόμενο το σύστημα GPS. Μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει λοιπόν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αυτού του συστήματος, είναι από το κέντρο επιχειρήσεων να έχουμε σε real time εικόνα από τα παρατηρητήρια και από τα οχήματα στο κέντρο επιχειρήσεων. Αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να ενταχθεί στην Κοινωνίας της Πληροφορίας και να χρηματοδοτηθεί και είναι μια μελέτη την οποία προωθώ και ελπίζω να πετύχω να την υλοποιήσω εφόσον εκλεγώ στην επόμενη θητεία μου. Εδώ θα ήθελα να σας πω ακόμη σαν τρίτο άξονα δράσης, πέρα από τις δενδροφυτεύσεις και πέρα από την Πολιτική Προστασία, που αποτελεί για μένα κύριο άξονα δράσης , είναι η ανάδειξη – ανάπτυξη όσο μπορούμε του εθελοντισμού, τον οποίο έχει ανάγκη το Πεντελικό για να βοηθηθεί και μέσα στα σχέδια μας, υπάρχει και σε εισήγηση που έχουμε κάνει στο υπουργείο, η δημιουργία διαδημοτικής περιβαλλοντικής αστυνόμευσης η οποία δεν υπάρχει.

Μιλάγαμε ότι τα δασαρχεία θα ελέγχουν την περιοχή του Πεντελικού και όχι μόνο, αλλά να έχετε υπ΄όψη σας ότι παραγωγικό έργο από τις δασικές υπηρεσίες δεν υπάρχει, αφού αυτές πλέον δεν είναι στελεχωμένες και εν πολλοίς είναι απαξιωμένες και έχουν επικεντρωθεί στο κυρίως γραφειοκρατικό τους έργο, χωρίς να βοηθάνε την αστυνόμευση και την επιτήρηση των δασών μας, ώστε να προλαβαίνουμε τις καταπατήσεις. Γιατί οι περισσότερες καταπατήσεις δεν είναι αυτές που γίνονται ατομικά, είναι αυτές που γίνονται οργανωμένα από τις δράσεις και τις ενέργειες των οικοπεδικών οικοδομικών συνεταιρισμών. Ένας άλλος λοιπόν άξονας δράσης είναι αυτός . Και σε αυτόν το άξονα δράσης θα ήθελα να προσθέσω την τεράστια αγωνία και τον αγώνα που κάνουμε, ώστε το βουνό να μην χάσει την μορφή του και να γίνει τελικά οικιστικός ιστός. Να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά αρτιότητες και χαμηλά συντελεστές δόμησης, στις περιοχές οι οποίες έχουν ενταχθεί ή προωθούνται στο σχέδιο. Και το κυριότερο αυτές οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες κάνανε κατάληψη στο Πεντελικό, θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι επιτέλους stop .Πάρκο κεραιών υπάρχει στον Υμηττό και μόνο εκεί να δρομολογούνται όλες οι κεραίες. Διότι εδώ τώρα στην Πεντέλη γίνεται μια μάχη της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Και   είτε αυτή γίνεται μέσα στα σπίτια με βάση το τεράστιο οικονομικό δέλεαρ που υπάρχει, είτε στο βουνό με μια διαδικασία την οποία καίτοι την πολεμάω δέκα χρόνια, δεν έχω κατορθώσει ούτε να την φρενάρω, ούτε να την καταλάβω παρόλο που στην τελευταία απόφαση του Δ.Σ στο Δήμο Πεντέλης, στο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης, είπαμε και κεραίες stop στο Πεντελικό και στον οικιστικό του ιστό και το δεύτερο και κυριότερο σε αυτή την διαδικασία έγκρισης των κεραιών δεν μπορεί να μην έχει το κύριο και πρωταρχικό ρόλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση που τώρα δεν τον έχει. Υπάρχουν βέβαια και αρκετές σκέψεις, εις ότι αφορά την ανάπλαση του Πεντελικού, που θεωρώ ότι είναι θέμα για μια ολόκληρη συνέντευξη και αφορά στα λατομεία του Πεντελικού, που νομίζω ότι υπάρχει μια σχεδίαση, υπάρχουν προτάσεις και θεωρώ ότι δεν πρέπει ποτέ να μου στερήσει κάποιος το δικαίωμα στο όνειρο.

 

 

 

 

 

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν70
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1262364

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση