Συνέντευξη Υποψηφίου Προέδρου ΠΕΔ.ΑΤΤΙΚΗΣ και Δημάρχου Πεντέλης Δ.Στεργίου-Καψάλη στη "ΘΕΣΗ"

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΘΕΣΗ":

Λίγες μόνον ημέρες πριν τις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) - πραγματοποιούνται την επόμενη Τετάρτη 8 Οκτωβρίου – και ο υποψήφιος με την «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου παραχώρησε συνέντευξη στη «Θ» και τον Χρήστο Αντωνόπουλο.

Δείτε τη συνέντευξη:

Ο Δημήτρης Στεργίου αποκαλύπτει στη "Θ" σχέδια και στόχους μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΠΕΔΑ

Ακολουθεί και σε κείμενο:

Συνέντευξη Δημάρχου Πεντέλης και Υποψηφίου Προέδρου ΠΕΔΑ,

στη “ΘΕΣΗ” στο Δημοσιογράφο κ. Χ. Αντωνόπουλο

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014

Λίγες μόνον ημέρες πριν τις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) - πραγματοποιούνται την επόμενη Τετάρτη 8 Οκτωβρίου – και ο υποψήφιος με την «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου παραχώρησε συνέντευξη στη «Θ» και τον Χρήστο Αντωνόπουλο. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: “Έχετε 20 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, είσαστε ο πρώτος Δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Μελισσίων, Ν.Πεντέλης Πεντέλης, επαλεκλεγήκατε στις που αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος συνεχίζει να σας εμπιστεύεται για την προσπάθεια που καταβάλετε, να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος ήταν για πολλά χρόνια και Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, όλου του Πεντελικού. 

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΗΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Τι σας έκανε να το επιθυμήσετε αυτό; 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Θεωρώ ότι συνετέλεσαν αρκετά πράγματα στην απόφασή μου. Το 1ο και βασικό είναι ότι Αυτοδιοικητικά θεωρώ ότι έχω ωριμάσει και το γνωσολόγιο που επένδυσα αυτή την 20ετία, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη θέση του Προέδρου της ΠΕΔΑ που επιδιώκω. Η 2η παράμετρος είναι ότι στην 1η μου θητεία στον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης, που όπως γνωρίζετε εκτελούσα και καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα προκειμένου να μπορώ να εγκαταστήσω ένα σύστημα διοίκησης που με αντιπροσωπεύει και να εμπλουτρίσω το γνωσολόγιό μου στα νέα δεδομένα, αυτή τη στιγμή ο Δήμος βρίσκετε σε τροχιά ανάπτυξης, έχει ξεφύγει από το τέλμα του χθες που υπήρχε ιδιαίτερα στη Δημοτική Κοινότητας Μελισσίων και νομίζω ότι τα στελέχη τα οποία επανεκλέχθηκαν με γνωρίζουν πολύ καλά ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν τον ντορό που με σαφήνεια χάραξα. 

Η κυριότερη παράμετρος που με οδήγησε σε αυτή μου την απόφαση είναι η αυτοδιοικητική κατάντια στην οποία όλο το αυτοδιοικητικό σύστημα βρίσκεται είτε σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο και το λειτουργικό είτε αυτά καθεαυτά τα όργανά μας. Όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ τις εξελίξεις από απόσταση γιατί δεν υπήρχαν οι 3 λόγοι που σας είπα και βλέπω οτι η δρομολόγηση στα αξιώματα αυτά δεν είναι με βάση τις προσωπικότητες και τις αυτοδιοικητικές δυνατότητες του καθενός αλλά με βάση το κόμμα που κυβερνά ή στηρίζει τον καθένα, ή γενικά την ανταπόκριση που έχει κάθε κόμμα στην Αττική. Κύρια ένδειξη ότι τα κόμματα έχουν βάλει καπέλο και στην ΠΕΔΑ και στην ΚΕΔΕ είναι ο τρόπος που γίνονται αυτές οι εκλογές. Δεν βγαίνει απευθείας ο Πρόεδρος από τους εκπροσώπους των Δήμων αλλά βγαίνει μετά από μια ζύμωση όπου τα κόμματα εχουν κύριο λόγο στο δεύτερο γύρο. Όλα αυτά είναι στοιχεία που εμένα σαν μία καθαρή αυτοδιοικητική προσωπικότητα την οποίαν άλλοτε στήριξαν ή δεν στήριξαν τα κόμματα και μια προσωπικότητα που έχει καταφέρει το ακατόρθωτο, να εκλέγεται για 5η συνεχή θητεία με 80% στη Δ.Κ.Πεντέλης και να έχει στο συνδυασμό του, κουμουνιστές, πασοκτσίδες, δεξιούς, δηλαδή θεωρώ ότι αυτό είναι παράξενο και το πιό παράξενο είναι ότι όλοι αυτοί συνεργάζονται άψογα χωρίς κλειδωνισμούς μεταξύ τους που σημάινει ότι δεν υπάρχει χρώμα από τη μεριά μου που να δυσκολεύει τη συνεργασία μας και δεν υπάρχει όχι επειδή το έχω και δεν θέλω να το δείχνω, αλλά γιατί δεν το έχω και δεν θέλω να το έχω. Με αντιπροσωπεύει η αυτοδιοίκηση, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο σκαλοπάτι εξουσίας στην κοινωνία, δυστυχώς όμως είναι απαξιωμένο και αυτό δυσκολεύει και την παρούσα περίοδο που έχουμε ανάγκη όσο ποτέ, να έχουμε μια σωστή τοπική εξουσία αφού τα κοινωνικά δεδομένα σε πολλές οικογένεις είναι εξαθλιωμένα. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιγράψατε την κατάσταση της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σας είδαμε ότι είχατε παρεμβάσεις σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο. Πιστύεται ότι ως πρόεδρος ΠΕΔΑ θα καταφέρουν να τις αισθανθούν ώστε να αλλάξει το σκηνικό που υπάρχει; 

Η αυτοδιοίκηση τον τελευταίο καιρό έχει απαξιωθεί και στο αιρετό της στελεχιακό δυναμικό χωρίς καμία αντίδραση. Ακόμα και η χορηγία των Δημάρχων μετά τη θητεία τους καταργήθηκε χωρίς καμία αντίδραση από τα συνδικαλιστικά μας όργανα την ίδια στιγμή που οι βουλευτές είναι σε μια φάση που μάλλον έχουν αυξηθεί τα έσοδά τους παρά μειωθεί. Παράλληλα λοιπόν θα σας πω ότι υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα όπως είναι ότι το πλαίσιο που υπάρχει και συγκρίνει το μισθό του δημάρχου με ποσοστό του μισθού του γενικού γραμματέα και εγώ και πολλοί άλλοι είμαστε δήμαρχοι που εκλεγόμαστε με 10.000-20.000 και άλλοι με πολύ περισσότερους ψήφους κι ενώ ένας βουλευτής με 1.500 γ’ινεται υπουργός και απολαμβάνει άλων προνομίων. Η ψήφος στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι άλλη ψήφος. Θεωρώ ότι η αξία της ψήφου της αυτοδιοίκησης έιναι σε σχέση με την ψήφο στην κεντρική εξουσία μια ψήφο που δεν έχει ούτε το κόστος ούτε το βάρος ούτε την εμβέλεια που αυτή η ψήφος έχει στην κεντρική εξουσία. 

Απαξιώθηκαν τελείως τα αιρετά στελέχη. Έρχονται στα συμβούλια και τους λες ότι δεν έχουν να πάρουν τίποτα για τη συνεδρίασή τους αυτή. Φτάνουν τα ίδια ααυτά στελέχη να είναι τοπικοί αντιδήμαρχοι που τώρα οι τοπικές αντιδημαρχίες είναι σε πόλεις των 10.000 κατοίκων όπως είναι η Πεντέλη και η Ν.Πεντέλη και να τους λες ότι είναι άμισθοι εθελοντές. Αυτό κι αν είναι απαξίωση του χώρου μας. Την ίδια στιγμή όμως έχουε φτάσει και σε μια άλη κατάσταση που αφορά στους εργαζομένους που τα τελευταία χρόνια υφίστανται πόλεμο που τους δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια. Από τη μία μεριά λέμε “καθίστε καλά γιατί θα σας πάρουν τη δουλειά ιδιωτικές επιχειρήσεις, από την άλλη μεριά καθίστε καλά γιατί έχετε προσήφθεί παράνομα από ορισμένου χρόνου σε αορίστου και θα σας διώξουμε, από την άλλη μεριά θα σας αξιολογήσουμε να δούμε ποιοί δεν είναι καλοί να τους διώξουμε και υπάρχει μια εργασιακή ανασφάλεια που επιτείνεται με τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα.  

Πανω από όλα, αυτό το βασικό στοιχείο που πρέπει να αλλάξει εκ βάρθρων και με συνταγματικές διατάξεις, είναι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο της αυτοδιοίκησης. Αυτό που κορόϊδεψε η κεντρική εξουσία τότε στην Κυλλήνη πριν 15χρόνια όταν μας έλεγαν Καποδιστριακή διακυβέρνηση με Δήμους – κυβερνεία με αυξημένα δικαιώματα και αποφάσεις και κονδύλλια ήταν το μεγαλύτερο ψέμα. Σήμερα υπάρχει μια αυτοδιοίκηση γίγαντας πληθυσμιακά και χωροταξικά την ίδια στιγμή που φοράει ξύλινα πόδια στα θέματα των τελεσίδικων αποφάσεων. Σκεφτείτε ότι ακόμα και για κυρίαρχα χωροταξικά προβλήματα κάθε Δήμος, ο Δήμος πρέπει να αποφασίσει αφού αποφασίσει η κεντρική εξουσία. Δηλαδή η μεγαλύτερη έκπληξη για μένα ήταν όταν έγινε το χωροταξικό της ΑΘήνας που μας κάλεσαν και δεν σας κρύβω ότι τότε ήταν η 1η σκέψη μου να ασχοληθώ με τα συνδικαλιστικά της αυτοδιοίκησης, όταν είπαν ότι δεν είχαν χωροθετήσει κοιμητήρια για τις πόλεις μας για είμαστε στο Πεντελικό. Τι λετε βρε παιδιά; Το περιβάλλον είναι για τον άνθρωπο. Έγιναν τεράστιοι αγώνες να φτάσουμε στο αυτονόητο κι άλλη μια φορά θα ευχαριστήσω τον υπουργό κ. Μιχελάκη που αγωνίστηκε να αναγνωριστεί θεσμικά και χωροταξικά η ύπαρξη των κοιμητηρίων. 

Είμαι ένας άνθρωπος από χαρακτήρα αγωνιστής και επίμων. Μην ξεχνάτε ότι το συγκρότημα των τριών σχολείων που κάναμε τον αγιασμό προχθές κι ευχαριστώ που είσασταν εκεί, είναι το 1ο έργο που γίνεται με ΣΔΙΤ στην Αττική και δεν σας κρύβω ότι το ξεκίινησα το 2002 στην 1η μου θητεία και είδα ότι η περιοχή θα έχει σταδιακά κάποιο πρόβλημα με την έλλειψη σχολικών αιθουσών. Με αυτές τις σκέψεις θεωρώ το θέμα είναι πολιτική διαδικασία επιλυσης, 2ον αγώνας και επιμονή, 3ον διαδικασίες επικοινωνίας με τα μέσα ενημέρωσης για να ξέριε ο κόσμος τι κάνουμε και οι κυβερνήσεις να πιέζονται. Γιατί κι εσείς ως ΜΜΕ μπορείτε να περάσετε πολύ σοβαρά μηνύματα και να μας βοηθήσετε όταν βλέπετε ότι αυτό που κάνουμε είναι και σωστό και μεγάλο. 

Εγώ δεν πιστέυω ότι αυτές είναι απόψεις που πρέπει να ισχύσουν μόνο στο επίπεδο το δικό μου που υπηρετώ 20 χρόνια το αυτοδιοικητικό. Είναι απόψεις, σκέψεις, αρχές και αξίες που πρέπει να περάσουν στο επίπεδο της Πατρίδας. Και με εφαλτήριο την ΠΕΔΑ θα προσπαθήσω με τους συναδέλφους μου να δημιουργήσω το άλλο πνέυμα στην αυτοδιοίκηση, που δεν θα πηγαίνεις στο καφενείο και θα λένε να το λαμόγιο ο Δήμαρχος. Είναι κάτι που ηθικά δεν ισχύει και με πληγώνει. Παράλληλα να δείξουμε ότι υπάρχει μια άλλη διαδικασία λειτουργίας που μπρορεί να βοηθήσει την Πατρίδα. Έχω την εντύπωση ότι το Κράτος σήμερα, πιστεύει ότι κυβερνά μια άλλη χώρα ή βρίσκεται σε μία άλλη χώρα και κυβερνά άλλους Έλληνες. Υπάρχει μια διάσταση γνώσης της κατάστασης της κεντρκής εξουσίας και του απλού πολίτη. Γιατί αν έχεις ένα 20% περίπου της κοινωνίας που λοιμοκτονεί και εσύ νομίζεις ότι ψιχαλίζει είναι το τεράστιο λάθος. Το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους που εκφράζεται μέσα από τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την τρίτη ηλικία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πού είναι το κοινωνικό κράτος. Κι αν αυτό δεν μπορεί να το κάνει το Κράτος γιατί δεν πετά το μπαλάκι, τα μέσα και τα έσοδα στους Δήμους αλλά όχι σε κομματοκεντρικά συστήματα όπως είναι σήμερα η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ, αλλά σε άξιους, σε ικανούς Δημάρχους που έχουν πετάξει τον κοματικό χιτώνα, οι οποίοι είναι Άνθρωποι, είναι τίμιοι, εργατικοί διαφανείς. Υπάρχει μια νεα φουρνιά δημάρχων που εκλέχθηκε, που κουβαλά ελπίδα, κι αν δεν δεί ντορό θα χαθεί. Τους κάλεσε η ΚΕΔΕ για εκπαίδευση και τους κορόϊδεψε γιατί ήταν προεκλογική εκστρατεία. Ο νομοθέτης μας έδωσε τρείς μήνες (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο) για σχολείο δημάρχων και στελεχών. Γιατί όχι; Έτσι όπως έχει γίνει η αυτοδιοίκηση χρειάζεται κανείς να είναι όχι μόνο επαγγελματίας άλλά πανεπιστήμονας στα διοικητικά, στα οικονομικά… Με τί γνωσσολόγιο; Ένας γιατρός, ένας δικηγόρος μπαίνουν σε μια διαδικασία και τον πρώτο καιρό είναι σαν να πέφτει το ταβάνι στο κεφάλι τους. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τα κόμματα; Είστε Ανεξάρτητος. Δεν σας φοβίζει το κομματικό παρασκήνιο που να βρείτε μπροστά σας;  

Έλεγε ένα πολύ ωραίο ο Καζαντζάκης: “Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν Ελπίζω τίποτα, Είμαι Ελεύθερος!” Εγώ είμαι σε μια φάση αυτοδιοικητικής διαδρομής που έγινα άγιος στον τόπο μου κι εκλέγομαι για 5η θητεία με 80%. Άρα για μένα αυτή τη στιγμή μετρούν 2 παράμετροι. Η πρώτη είναι η υστεροφημία μου και η δεύτερη είναι η αυτοδιοίκηση. Ξέρω καλά ότι και το θέμα γνωρίζω και τις ικανότητες έχω για να κάνω αυτό που πρέπει. Εκείνο που κανείς μας δεν γνωρίζει παρά μόνο ο Θεός είναι η υγεία μας. Ζητώ λοιπόν από το Θεό την υγεία μου και από τους συναδέλφους μου να καταλάβουν ότι είναι μονόδρομος να αλλάξει η αυτοδιοίκηση. Γιατί η περίοδος που περνάμε τ το﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ι αν είναι καταστυ υπαι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΔΗΜΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; 

ώρα, έχει πολλές δυνατότητες, ευκαιρίες και κινδύνους. Η Βασική ευκαιρία είναι ότι έχουμε πειστεί όλοι ότι το σύστημα πρέπει να είναι αξιοκρατικό, ότι οι δομές μας θα πετάξουν τον τεμπέλη και τον κακό χαρακτήρα και θα προωθήσουν τον καλό. Πήραμε την αίσθηση (την πήρε και η Κυβέρνηση αφού χθες ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης). Υπάρχει μια πολιτική ανασφάλεια η οποία θα πρέπαι να συσπειρώσει την αυτοδιοίκηση να την απομακρύνει από τα κόμματα, όχι με την έννοια της έλλειψης συνεργασίας αλλά με την έννοια του καπελώματος και να μπεί η αυτοδιοίκηση στη διαδικασία να κάτσει στα πόδια της, στο δίκιο της και να πάρει το βασικό της στόχο που είναι ο κοινωνικός της ρόλος. 

Ξέρετε τι έγινε στα Μελίσσια, Ήρθε ένας ανεκδιήγητος υπουργός Γεωργιάδης ο οποίος είπε, δεν μου αρέσει αυτό το νοσοκομείο και το κλείνω… δεν μου αρέσει το άλλο νοσοκομείο και το κλείνω. Σήμερα τα Μελίσσια από νοσοκομεία δεν έχουν καμία σχέση με τα Μελίσια που έζησα τη 10ετία του 50 που μεγάλωνα που είχαμε τη ευχέρια να πάμε στου Παπαδημητρίου στου Μπόμπολα, στου Φλέμιγκ, στο Σισμανόγλειο και τότε η Πεντέλη είχε 900 κατοίκους σήμερα έχει 10.000 τα Μελίσσια είχαν 2.000 σήμερα 40.000      και η Ν.Πεντέλη   700 και σήμερα είναι 15.000. Δηλαδή αυτή η αποσάθρωση συστήματος που η αυτοδιοίκηση είναι θεατής δεν με αντιπροσωπεύει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ… Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; 

Θέλω να πιστεύω ότι οι κοινωνίες αντιπροσωπεύουν τις ηγεσίες που εκλέγουν και αυτές έχουν και τον κυρίαρχο λόγο και το δυνατό λόγο. Οι κοινωνίες όταν μιλούν, οι εξουσίες τρέμουν. Παράδειγμα η πτώση της χούντας κ.α. Όπου οι κοινωνίες καταλάβουν τη δυναμική τους και έχουν “γκιουσέμια” μπροστάρηδες. Η ΠΕΔΑ επί των ημερών μου μπορεί να είναι μπορστάρης. 

Ότραν ξεκίνησα στην Πεντέλη πριν 20 χρόνια κανείς δεν πίστευε αυτήν την ανάσταση και του τόπου και ευρύτερα της περιοχής.  

Την ψυχή την έχω, το γνωσολόγιο το έχω, τη συσπείρωση των συναδέλφων μου θέλω γιατί ξεκινάς με την έννοια της συνεργασίας που για μένα είναι θέσφατο και μπαίνεις σε μια αγωνιστική διαδρομή χωρίς όρια. Αυτό που υπάρχει σήμερα αν συνεχιστεί, δεν πειράζει αν είναι καταστροφικό για μένα, μα αν είναι για την κοινωνία;; Εγώ γυρίζω συνέχεια την κοινωνία με τη μηχανή μου και οι άνθρωπο μου λένε “Κάνε κάτι…” Πριν λίγο συνάντησα μια κυρία που έχασε τον άνδρα της 45 χρονών από καρδιά με 5 παιδιά. Δεν ασχολήθηκε κανείς! Αχολήθηκαν οι εθελοντές της Εστίας του Δήμου μας που μέχρι σήμερα κρατάνε το φαγητό της και το ενοίκιό της… 

Με τα χιόνια ρώτησε κανείς “Καλά ρε Στεργίου, εσύ πως δεν έχεις χιόνια στους δρόμους όταν χιονίζει;;”Ποιός τα πληρώνει. Και να του πω ότι υπάρχουν ηλίθιοι σαν εμένα που είναι στους δρόμους. Δεν μπορεί το Κράτος να είναι τόσο μακριά. Πιστεύω αυτό που έχει γίνει με κοινοβουλευτικούς υπουργούς είναι το κακό της Πατρίδας μας. Γιατί κοιτάζουν πως θα εκλεγούν πάλι, πως θα κάνουν τα ρουσφετάκια τους αλλά το πως θα προχωρήσει ένα έργο δεν τον ενδιαφέρει γιατί δεν είναι διαχρονικός. Εγώ είμαι από την εκπληκτική περίπτωση πολιτικού που με έκανε ο κόσμος επαγγελματία διαχρονικό. Σε τέτοια διαδικασία πρέπει και οι υπουργοί να μπούν. Δεν σας κρύβω ότι 13 χρόνια ήταν να γίνουν αυτά τα σχολεία.. 20 χρόνια παλεύω το Γ.Π.Σ. της Πεντέλης και δεν έχει υπογραφεί ακόμα. Γιατί; Γιατί θεωρούμε ότι ιπρώτο λόγο έχουν οι δασικές υπηρεσίες. Μα πρώτο λόγο έχουν οι Κοινωνίες. Δεν μπορείς να αφήνεις μια κοινωνία να αναπτύσσεται, να της εξασφαλίζει φως, νερό και ήρθε η Μπιρμπίλη ένα πρωϊ επειδή έκανε καλή γυμναστική με τον Παπανδρέου στο γυμναστήριο και μας λέει “κάντε δασικούς χάρτες” (μεμονωμένα Πεντέλη και Μαραθώνα) και εγκλώβισε τον κόσμο. Ευτυχώς βλέπω τον Ταγαρά τον αναπληρωτή Υπουργό του ΥΠΕΚΑ για το Μανιάτη. Είναι άνθρωποι που έχουν καταλάβει ότι το δάσος δεν είναι για τον άνθρωπο. Μεγαλύτερος οικολόγος από μένα δεν υπάρχει. Έχω φυτεύσει στην Πεντέλη 100.000 δένδρα. Το δασάκι πίσω από την Ιερά Μονή Πεντέλης είναι όλο από τα χέρια και τον αγώνα μου ως Πρόεδρος και του ΣΠΑΠ. Σε αυτή τη διαδικασία αφήνεις τα πράγματα να είναι αίολα και στη σκιά γιατί έτσι σε συμφέρει να είναι για τη ρουσφετολογική διαδικασία.. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ. 

Δεν δεν είναι ηθικό να βάζεις μαζί τους καλούς με τους κακούς εργαζόμενους κι εγώ θα πήγαινα και πιο πέρα. Θα έδινα και οικονομικό μπόνους (20ευρω..). 

Επειδή εγώ είμαι στο Δήμο από τις 6 παρά τέταρτο το πρωϊ έως τις 12 το βράδυ, βλέπω ότι υπάρχουν υπάλληλοι που ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα για 750 ευρω. Φοβερό. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; 

Όλος ο αγώνας που κάνω είναι για να βάλω το Κράτος να λειτουργήσει. Οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται και κάποιοι είναι και τυχάρπαστοι. Το Κράτος θα πρέπει να έχει θεσπίσει τέτοιους κανόνες λειτουργίας ώστε να επηρεάζονται από τους αιρετούς είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε σε τοπικό επίπεδο όσο δυνατόν λιγότερο - για μένα καθόλου.  

Στο νέο καλλικρατικό Δήμο φώναξα έναν διευθυντή και του έδωσα μια αποστολή και πριν φύγει με ρώτησε “Πως να το κάνω;” ΑΙφνιδιάστηκα. “Θα πάς στο γραφείο σου και θα κάνεις: εισηγητικό – αιτιολογικό – αποφαντικό.. 

Δουλειά μου είναι να δίνω αποστολή, να την παρακολουθώ και να την ελέγχω. Δουλειά σου είναι να κάνεις εισήγηση για την αποστολή που πήρες και να την εκτελείς. 

Σκεφτείτε ότι σε κανένα έγγραφο όταν ανέλαβα δεν υπήρχε εισήγηση. Γιατί; Γιατί εκεί ο υπάλληλος θα κληθεί να διαβάσει το νόμο καθώς η εισήγηση γίνεται με βάση το θεσμικό πλαίσιο της Πατρίδας μας και το κακό είναι ότι αυτό πολλοί δεν το ξέρουν αλλά αυτοσχεδιάζουν ή εκτελούν το νόμο κατά το δοκούν και τέτοιες αηδίες. Οι νόμοι είναι εντολές για μας. Αφού γίνουν αυτά και καταλάβει το Κράτος ότι είναι Κράτος και οι αιρετοί είναι αιρετοί τότε προχωράμε μπροστά γιατί στρατηγική και πολιτική χαράσουμε. Μπορεί η στρατηγική και η πολιτική η δικιά μου να είναι διαφορετική από του προηγούμενου αλλά εγώ δεν είμαι τεχνοκράτης ούτε διαχειριστής. Θα πρέπει αυτοί που υπάρχουν να υλοποιούν τις αποφάσεις μου και όπως σωστά είπατε υπάρχουν και καλοί και ιδιοτελείς δήμαρχοι όπως παντού στην κοινωνία έτσι και σε εμάς. Ίσως και να τους συμφέρει να μην υπάρχει καλό Κράτος για να κάνουν τη “δουλειά” τους.. 

Την Τετάρτη 8/10 στο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα θα εκλεγεί το 25 μελές Δ.Σ. της ΠΕΔΑ. Μέχρι τώρα έχουν εκφραστεί υποψηφιότητες η δικιά μου, του κ. Σαράντη του σημερινού Προέδρου, του Δημάρχου Νίκαιας κ. Ιωακειμίδη, του ΣΥΡΙΖΑ που ειπωθηκαν μερικά ονόματα και του ΚΚΕ που θα βάλει κάποιον. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΕ; 

Η συνεργασία μας με τον Πατούλη στην ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ είναι δεδομένη. Δεν σας κρύψω ότι κι εγώ είχα θέσει αρχικά υποψηφιότητα για την ΚΕΔΕ αλλά στην κουβέντα που κάναμε θεώρησε και θεώρησα (γιατί έχω ένα μειονέκτημα, δεν έχω λεφτά να γυρίσω όλη την Ελλάδα), ο Πατούλης μπορούσε να το κάνει και ως Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου είχε με το ιατρικό κύκλωμα καλή επικοινωνία, για μένα είναι αγωνιστής και θεωρώ ότι καλό είναι που μπήκε σε αυτό το χώρο. Άλλωστε εγώ θέλω να προσφέρω και η ΠΕΔΑ είναι ένας καλός χώρος προσφοράς. Θα δούμε πως θα πάμε. Έχουμε κι άλλες τετρατετίες πιστεύω εκτός αν εκείνος θελήσει να πάει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτά τα όργανα έχουν ανάγκη από ισχυρές προσωπικότητες που να πιστέυουν και να στηρίζουν το θεσμό και θεωρώ ότι και οι δυό μας είμαστε και αγωνιστές και μαχητές και ικανοί να άλλαξουμε το σύστημα που υπάρχει. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΤΙ; 

Ένα πράγμα: Εγώ μαζί σας γνωρίστηκα πριν από 5 χρόνια που ήμουν υποψήφιος στον ΣΠΑΠ. Με εντυπωσιάζουν δύο πράγματα σε εσάς. Ο επαγγελματισμός και η ανιδιοτέλειά σας. Σας ευχαριστώ! 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ! 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν220
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263713

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση