Ο Δήμαρχος Στεργίου στο κανάλι Zoom για τα νοσοκομεία που κλείνουν...

Το θΕμα ΔΕΝ εΙναι κομματικΟ αλλΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ...! Η κοινωνΙα μας πλΕον αποτελεΙ μια θρυαλλΙδα έτοιμη να εκραγεΙ...
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ // www.penteli.gov.gr // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. // 2132050108

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ σε ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ Δ.Κ.ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ. (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ZOOM «GR» 30-9-13)

«Κύριε Μαζάνη, εγώ θα ήθελα να ξεκινήσω από εκεί που οι 2 εξιδικευμένοι που είναι στο πάνελ μίλησαν πριν και να δηλώσω υπεύθυνα και με βάση μια μεγάλη διαδρομή ζωής στη δημόσια διοίκηση, ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, είναι άνθρωποι που προσφέρουν με το ελάχιστο κέρδος, το μεγαλύτερο αγαθό που είναι η Υγεία μας. Ήθελα να πω ότι, όλοι μας περνάμε από τα νοσοκομεία και κοιτάμε το γρηγορότερο να φύγουμε από αυτά, καθώς δεν αντέχουμε τη στενοχώρια που μας προκαλεί ο πόνος και οι απώλειες υγείας.

Σκεφτείτε λοιπόν ότι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το λοιπό διοικητικό προσωπικό, όλη μέρα είναι για το ελάχιστο ποσό σε αυτή τη διαδικασία και εγώ ως άνθρωπος αυτοδιοικητικός, στηρίζω απόλυτα τον αγώνα που κάνουν.

Το δεύτερο που ήθελα να σας πω είναι ότι η διοικητική μεταρρύθμιση, για εμάς που έχουμε μισό αιώνα διαδρομής στη διοίκηση, είτε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης είτε στο Υπ. Εξωτερικών είτε στο Υπ. Εσωτερικών, ήταν κάτι που περιμέναμε και ήταν στη σωστή κατεύθυνση. Είναι όμως μεγάλη δουλειά να δρομολογούμε ένα θέμα σε υλοποίηση, αφού προηγουμένως έχουμε εφαρμόσει όλες τις διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων για το θέμα αυτό.

Σε μια νύχτα έκλεισε το νοσοκομείο ΙΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, οι εργαζόμενοι έφυγαν και ούτε που πήγαν δεν κατάλαβε κανένας. Εγώ τουλάχιστον δεν είδα αυτή η μετακίνηση προσωπικού να αντικατασταθεί με παροχή έργου μεγαλύτερου σε κάποιον άλλο χώρο, σε κάποιο άλλο νοσοκομείο και να το «απολαύσει» με την έννοια της θετικής παροχής υπηρεσιών υγείας, ο πολίτης του Δήμου Πεντέλης και της γύρω περιοχής.

Η βόρεια-βορειοανατολική περιοχή του Πεντελικού από την εποχή του '50 που μεγάλωνα εγώ, εξυπηρετούνταν από αυτά τα 3 νοσοκομεία και θεωρούμε τώρα που δεκαπλασιάστηκε ο πληθυσμός, ότι δεν χρειάζεται το ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, δεν χρειάζεται το ΦΛΕΜΙΓΚ και το αλλάξαμε και το κάναμε κέντρο αποκατάστασης ή πρώτης φροντίδας και πάμε όλοι στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ;;;.

Δηλαδή εκτιμώ ότι η κατάσταση που θα υπάρχει σε λίγο στα κεντρικά νοσκομεία είτε αυτό λέγεται ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που εμένα με ενδιαφέρει γιατί είναι το κεντρικό παθολογικό νοσοκομείο της περιοχής μας, είτε αφορά τα κεντρικά νοσοκομεία της περιοχής μας, είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει.

Κι επειδή εισήγηση χωρίς πρόταση δεν μπορεί να υπάρχει, εγώ είχα κάνει μια πρόταση και ζητούσα απο τον κ. Υπουργό να απαντήσει σε 3 θέματα:

1.Θα παραμείνει το ΦΛΕΜΙΓΚ Γενικό Νοσοκομείο;

2.Θα απολυθεί εργαζόμενος;

3.Θα υπάρχουν υπερωρίες;

Το δεύτερο το απάντησε, το κρατάω και θεωρώ ότι θα το υλοποιήσει, γιατί αν δεν το υλοποιήσει, θα είναι πολύ μεγάλη ανακολουθία λόγων και έργων.

Προφανώς λοιπόν, επειδή η δουλειά η δικιά μου είναι μέσα στην κοινωνία για 20 χρόνια, θα ήθελα να σας πω ότι, σήμερα έχουμε μια κοινωνία όπου η μεσαία τάξη έχει καταργηθεί. Έχουμε ένα 20% που νομίζει ότι οικονομικά «ψιχαλίζει» και δεν συμβαίνει τίποτα και δυστυχώς μέσα σε αυτούς είναι και πολλοί Βουλευτές μας και από 'κει και κάτω υπάρχουν οι φτωχοί και όλοι εμείς με το ένα ποδάρι μες τη φτώχια.

Με αυτήν την κατάσταση που παρουσιάζει η κοινωνία μας σήμερα, είναι αδιανόητο να είναι μεμπτόν, αν ο γιατρός εξέτασε κάποιον χωρίς αυτός να πληρώσει το ταλιράκι ή αν ο γιατρός έδωσε υγεία σε κάποιον ανασφάλιστο...

Την υγεία, για μένα, σε μια κοινωνία Ελληνική του 21 αιώνα οφείλουμε να τη δίνουμε σε όλους και ιδίως σε όσους δεν μπορούν να την έχουν!

Το θέμα της μιας του διάστασης είναι αυτό. Το δεύτερο είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι κομματικό αλλά είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ... Σε μία ανταλλαγή απόψεων, για να μην το πω αλλιώς που είχα με τον κ. Υπουργό, μου είπε για κομματικές κατευθύνσεις και γραμμές. Ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εμείς λειτουργούμε μέσα από τις κοινωνίες για τις κοινωνίες και καμία ταμπέλα δεν θα πρέπει να μπαίνει στη διαδικασία αυτής μας της λειτουργίας, γιατί αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας αποτελεί μια θρυαλλίδα η οποία φουσκώνει – φουσκώνει και θα πρέπει να μην σκάσει. Για να μην σκάσει, θα πρέπει ο καθένας που αντιπροσωπεύει αρμόδιο φορέα και ιδίως αρμόδιο φορέα υγείας ο οποίος είναι ο πιο ευαίσθητος τομέας, να χειριστεί ένα τέτοιο σύστημα για την υγεία - την οποία τόσο απλόχερα με τόση ανιδιοτέλεια, με τόση προσφορά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό την προσφέρουν - κατά τρόπο που να σέβεται την προσφορά τους αυτή.

Προτείνω από την εκπομπή σας εδώ, να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας του Φλέμιγκ ως πτέρυγας του Σισμανογλείου στα πλαίσια του Γενικού νοσοκομείου με εφημερίες.

Σας ευχαριστώ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ – ΚΑΨΑΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν67
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261188

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση