Ο Στεργίου στο ΣΚΑΙ, για τις πυρκαγιές και τους πυλώνες της ΔΕΗ

Ο Δήμαρχος Πεντέλης και Πρόεδρος Σ.Π.Α.Π.  Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης  μιλάει στον ΣΚΑΪ για τις πυρκαγιές και τους Πυλώνες της ΔΕΗ στα δάση μας.
Από το   www.imore.gr :

Τέλειο… προσάναμμα αποτελούν οι ξεροί κορμοί δέντρων και τα ξερά χόρτα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από πυλώνες της ΔΕΗ σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Μία υπερφόρτωση του δικτύου, που είναι πιθανή μέσα στο καλοκαίρι, μπορεί να προκαλέσει βραχυκυκλώματα με αποτέλεσμα, όπως εκτιμούν ειδικοί, πυρακτωμένες σταγόνες να πέφτουν στο ξερό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, με εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η δικογραφία που αφορά στην αναζήτηση των αιτών και των υπευθύνων για την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική επεστράφη στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν υπεύθυνοι από τη ΔΕΗ και να ληφθούν οι απολογίες τους σχετικά με τη διαχείριση του δικτύου της Επιχείρησης.

Η ΔΕΗ από την πλευρά της αρνείται κατηγορηματικά πως υπάρχει πρόβλημα υποστηρίζοντας ότι το δίκτυό της είναι «άριστα συντηρημένο και σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε αιτία πυρκαγιάς στις πρόσφατες φωτιές σε Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ την Κυριακή, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, τόνισε ότι περίπου το 80% των πυρκαγιών προκαλούνται από πράξεις αμέλειας, λέγοντας μάλιστα ότι ένα ποσοστό ανήκει και στη ΔΕΗ.

Τόνισε μάλιστα, ότι αρκετά περιστατικά πυρκαγιών σημειώνονται σε σημεία που υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο κ. Στεργίου ζήτησε από την πολιτεία να αλλάξει η σχεδίαση και η φιλοσοφία της πυρασφάλειας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «περιμένουμε πρώτα να πιάσει η φωτιά και μετά να την κυνηγήσουμε».

Πάντως ο κ. Στεργίου υπογράμμισε ότι η πυροπροστασία δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στη ΔΕΗ τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πρόληψη. Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα τον κύριο δασικό δρόμο της Πεντέλης, ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Δείτε τo video  του Δημάρχου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν203
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261929

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση