Συνέντευξη Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για την 1η διαβούλευση του Συνδυασμού του στο "dimarxe.gr"

Δ.Στεργίου-Καψάλης: «Το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε τους πολίτες πως έχουμε την καλύτερη πρόταση»


Για την πρώτη διαβούλευση του συνδυασμού του «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού» μίλησε, στο dimarxe.gr news, o Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης βάζοντας επισήμως τις βάσεις του προεκλογικού… πυρετού!

Στην πρώτη επίσημη διαβούλευση ο Δήμαρχος Πεντέλης κατέθεσε το προσχέδιο του προγράμματος του συνδυασμού, το όνομα, το έμβλημα κ.α.: «Είναι μία ιδιαίτερη μέρα για εμάς. Σύμφωνα με τις προγραμματικές μας δηλώσεις, σήμερα δώσαμε το προσχέδιο του προγράμματός μας και με βάση αυτό δώσαμε όλα τα στοιχεία. Το όνομα, το έμβλημα, τις ενότητες που θα επεξεργαστούν οι επιτροπές προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε έτοιμο έγκαιρα το πρόγραμμά μας για να υποβάλουμε στον κόσμο του Δήμου Πεντελικού την πρότασή μας ολοκληρωμένη».

Όσον αφορά τους άξονες, πάνω στους οποίους εδράζονται οι προγραμματικές δεσμεύσεις, ανέφερε: «Το πρόγραμμά μας στηρίζεται στην αναγκαιότητα να συγκεντρώσουμε πληροφόρηση της υφιστάμενης κατάστασης. Να κάνουμε μία βάση δεδομένων για την περιοχή μας με λεπτομερέστατα στοιχεία. Πρέπει να γίνει μία διεργασία και πρέπει να ληφθεί υπόψη να μη θιγούν εργαζόμενοι και να εκμεταλλευτούμε όλη την κτιριακή υποδομή. Οφείλουμε να δώσουμε μία πλήρη εικόνα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο συνδυασμός μας».

Κληθείς να απαντήσει εάν είναι νωρίς για να «σηκώσει μανίκια», ο κ. Στεργίου-Καψάλης υπογράμμισε: «Δεν είναι νωρίς. Αν ένας συνδυασμός δεν είναι έτοιμος να δώσει στους πολίτες τον Οκτώβριο μία συγκεκριμένη και σωστή πρόταση δεν θα μπορέσει να πείσει το δημότη πως είναι έτοιμος να διοικήσει. Θεωρώ πως το άλμα του στησίματος και της αρχικής λειτουργίας του «καλλικρατικού» δήμου είναι πολύ μεγάλο και δύσκολο και χρειάζονται άνθρωποι με πείρα και με οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Τα λάθη που θα γίνουν θα μας ακολουθούν για πολύ καιρό».

Εν συνεχεία τόνισε: «Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι να κερδίσω τις εκλογές. Θεωρώ πως είναι δουλειά του πολίτη. Τον πολίτη πρέπει να τον πείσουμε πως έχουμε την καλύτερη πρόταση. Η καλύτερη πρόταση δεν είναι η σχεδιαστικά βέλτιστη είναι να πεισθεί πως έχουμε την ικανότητα να στήσουμε τον «καλλικρατικό» Δήμο Πεντελικού και να τον λειτουργήσουμε. Φοβάμαι ένα τέτοιο μίγμα τριών Δήμων, οι οποίοι λειτουργούσαν μέχρι τώρα με αρκετές μικροδιαφορές, απαιτούν προσωπικότητες και διοικήσεις έμπειρες με ισχυρές οργανωτικές και διοικητικές δυνάμεις».

Εν τέλει, αναφορικά με τις διαβουλεύσεις που έχει με τους πολίτες: «Κάθε Σάββατο συζητάω με τους πολίτες για να πάρω τα μηνύματα της κοινωνίας. Οι κεντρικές ομιλίες, συζητήσεις και διαβουλεύσεις θα γίνονται κάθε μήνα. Περιμένω τα προσχέδια, από τις επιτροπές, με τη λεπτομερή στρατηγική ανά τομέα στο τέλος Ιουλίου. Συνεπώς, η επόμενη ομιλία μου θα γίνει πάνω στο προσχέδιο».

Αναλυτικά οι άξονες του προγραμματικού σχεδιασμού που όρισε ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και ολόκληρη η συνέντευξή του στοdimarxe.gr news


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν175
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261901

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση