ΟΗΕ, 9 Δεκεμβρίου: Ημέρα μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών- Πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα:"Όχι άλλες Γενοκτονίες"

HmeridaGenoktonia_9_12_18Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που συγκροτείται από στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα από τον ίδιο θύτη και από άλλους φορείς και μεμονωμένες προσωπικότητες (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, Αρμενική Εθνική Επιτροπή, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος), με την ευκαιρία της 9ης Δεκεμβρίου, που ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων των Γενοκτονιών, θα πραγματοποιήσει μια σημαντική ημερίδα, με θέμα: «Όχι άλλες Γενοκτονίες» (“No more Genocides”) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.....

Δελτίο Τύπου

ΟΗΕ, 9 Δεκεμβρίου: Ημέρα μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών. Πραγματοποίηση ημερίδας.

 

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που συγκροτείται από στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα από τον ίδιο θύτη και από άλλους φορείς και μεμονωμένες προσωπικότητες (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, Αρμενική Εθνική Επιτροπή, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος), με την ευκαιρία της 9ης Δεκεμβρίου, που ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. ως ημέρα μνήμης και αξιοπρέπειας των θυμάτων των Γενοκτονιών, θα πραγματοποιήσει μια σημαντική ημερίδα, με θέμα: «Όχι άλλες Γενοκτονίες» (“No more Genocides”) την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Στρατηγικός Σύμβουλος Νίκος Λυγερός, με θέμα: «Η συμβολή του Ραφαέλ Λέμκιν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας», ο Joseph Zaya, Καθηγητής Ιστορίας και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ασσυριακής καταγωγής, με θέμα: «Για μια νέα στρατηγική στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας», ο Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας IESA (Παρίσι), Συγγραφέας και Εικαστικός, με θέμα: «Γενοκτονία και Μνημείο – Εξαφάνιση και Χρόνος» και ο Γιώργος Καραμπελιάς, Εκδότης και Συγγραφέας, με θέμα: «Από το έγκλημα της Γενοκτονίας, στη Γενοκτονία της μνήμης». Θα ακολουθήσει συζήτηση, στο τέλος της οποίας θα παρουσιαστούν τα πορίσματα της ημερίδας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Δημοσιογράφος και Διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης.

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, υπενθυμίζει ότι το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν αφορά μόνο εκείνους που το υπέστησαν, αλλά όλη την ανθρωπότητα. Συνεπώς ο αγώνας για την αναγνώριση μιας Γενοκτονίας είναι ο υπέρτατος αγώνας, αγώνας για την αποτροπή των επόμενων Γενοκτονιών, αγώνας για την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος της ανθρωπότητας, του δικαιώματος στη ζωή. Γι’ αυτό το λόγο καλεί όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της σημαντικής και ιδιαίτερα φιλόδοξης αυτής ημερίδας. Ο χρόνος δε της πραγματοποίησής της, λίγες ημέρες πριν την έλευση του 2019, έτους κατά το οποίο συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τις σημαντικές προτάσεις και ιδέες που αναμένεται να κατατεθούν, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία σ’ αυτή.

 

Αθήνα 30-11-2018

Για το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών

ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Συντονιστής


 

Πρόσκληση 

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, που συγκροτείται από στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας στις αρχές του 20ου αιώνα από τους Οθωμανούς και τους Νεοτούρκους και άλλους φορείς και μεμονωμένες προσωπικότητες (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, Ομοσπονδία Προσφυγικών Οργανώσεων Ελλάδας, Αρμενική Εθνική Επιτροπή, Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος), με την ευκαιρία εορτασμού της 9ης Δεκεμβρίου, που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας των Θυμάτων των Γενοκτονιών, σας προσκαλεί στην ημερίδα που πραγματοποιεί, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, με θέμα: «Όχι άλλες Γενοκτονίες»(«No more Genocides»).

 

Πρόγραμμα ημερίδας :

 

16.30-17.00: Προσέλευση

17.00: Χαιρετισμοί

17.30: Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος:

«Η συμβολή του Ραφαέλ Λέμκιν στην εξέλιξη

της ανθρωπότητας» 

17.50: Jozeph Zaya, Kαθηγητής Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Μόσχας:

«Η αναγκαιότητα μιας νέας στρατηγικής στον

αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας»

18.10: Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας

IESA, Συγγραφέας, Εικαστικός:

«Γενοκτονία και Μνημείο –Εξαφάνιση και Χρόνος»

18.30: Γιώργος Καραμπελιάς, Συγγραφέας, Εκδότης:

«Από το έγκλημα της Γενοκτονίας, στη

Γενοκτονία της μνήμης»  

18.50-19.50: Συζήτηση

19.50: Πορίσματα

20.00 Λήξη εργασιών της ημερίδας

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος και Διεθνολόγος Δημήτρης Απόκης

 

Για το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών

ΔΡ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Συντονιστής


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν164
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1212794

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση