Επιστολή προς τον Δήμαρχο Πεντέλης Δημήτριο Στεργίου - Καψάλη

EpistolhShfakakhΠαρακολουθώ πολύ καιρό τ΄αναστυλωτικό έργο σου επί εμψύχων και αψύχων, που είναι, δυστυχώς, για λίγους τυχερούς και όχι για όλη την Ελλάδα. Θα μου επιτρέψεις τον ενικό, ακολουθώντας την Ελληνική Γραμματική και όχι το Ρωμαϊκό αντίγραφο. Σε γνωρίζω ελάχιστα, μόνο από τις προσπάθειές σου. Δεν έχω ανάγκη από κάτι και νοιώθω αυτά που γράφω....

 

Προς

Τον Δήμαρχο Πεντέλης

Κύριο Δημήτριο Στεργίου-Καψάλη

 

Παρακολουθώ πολύ καιρό τ΄αναστυλωτικό έργο σου επί εμψύχων και αψύχων, που είναι, δυστυχώς, για λίγους τυχερούς και όχι για όλη την Ελλάδα.

Θα μου επιτρέψεις τον ενικό, ακολουθώντας την Ελληνική Γραμματική και όχι το Ρωμαϊκό αντίγραφο.

Σε γνωρίζω ελάχιστα, μόνο από τις προσπάθειές σου. Δεν έχω ανάγκη από κάτι και νοιώθω αυτά που γράφω.

Κατεβαίνοντας από τις «καθαρές» κορφές της Πίνδου με τις μνήμες του λαού μας, μετέφερες τον ζωογόνο αέρα τους στον τόπο που δημιουργείς, δεμένος στον αργαλειό της Ανάγκης. Απ’ ότι φαίνεται δεν κάθισες την ευθύνη στα γόνατά σου ποτέ. Στη ζαριά αυτή, που είναι η ζωή σου, παίζεται η μοίρα της ράτσας σου, κι’ απ΄ότι μέχρι τώρα δείχνει το σκυλί που φυλάει την αυλή σου το ταΐζεις εσύ κι όχι άλλοι που μας αποβλακώνουν και μας οδηγούν στα παζάρια της Ευρώπης χορεύοντας σαν πίθηκοι.

Δυστυχέστατα ο τόπος μας έχει πολλούς στρατηγούς και λίγους, κατά Φωκίωνα, στρατιώτες. Ένας απ’ αυτούς τους στρατιώτες είσαι και συ, με στυλωμένα τα μάτια στο δέντρο της Φυλής.

Καλλιγένεια ψυχική, είσαι απ΄αυτούς, κατά τον Ηράκλειτο, «που αιρούνται κλέος αέναον, οι πολλοί κεκόρηνται, ώσπερ κτήνεα». Διασώζεις έτι το άριστον εκείνο, Ελληνικός. Προχώρει κι΄ας γαυγίζουν από πίσω οι εξωνημένοι. Η πατρίδα και οι λίγοι που μείναμε, θα λέμε το του Ηρακλείτου: «εις εμοί, μύριοι, εάν άριστος εί».

Με θαυμασμό στο έργο σου και σεβασμό στο πρόσωπό σου.

Ασπασία Σχοινά-Σηφακάκη, Φιλόλογος.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν12
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1138773

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση