Συντονιστική σύσκεψη Δημάρχου με Πολιτιστικούς συλλόγους για τον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2018

dimarxeio-pentelis-stergiou-300x213Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη με σκοπό το συντονισμό όλων των φορέων για τη καλύτερη οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018 Δήμου Πεντέλης».....

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ                                                          Μελίσσια ,   27 Ιουν. 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                                                   Αριθ.Πρωτ. : 10892

Κοινωνικής Αλληλεγγύης                                                 Αριθ. Σχεδ. : 2494

Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Ταχ. Δ/νση      : Καλαμβόκη 2Α Μελίσσια

Ταχ. Κώδ.       :15127 Μελίσσια

Πληροφορίες  : Ζαμάνου Μαρία

Τηλέφωνο      : 2132050000 εσωτ. 187

e-mail            : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΡΟΣ

Θεματικό Αντιδήμαρχο  

κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου

Αντιδήμαρχο Πολιτισμού

κ. Ηλία Βιλιώτη

Πρόεδρο ΟΠΑΘ

κ. Παναγιώτη Μούστρη

Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο

Υπεύθυνο Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

κ. Θεόδωρο Αποστολόπουλο

Αντιπρόεδρο ΟΠΑΘ

κ. Βασίλη Λάζο

Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων

κ. Παναγιώτα Τσινού

Αντιδήμαρχο Δ.Κ Μελισσίων

κ. Σάββα Βορέα

Αντιδήμαρχο Δ.Κ. Νέας Πεντέλης

κ. Λευτέρη Κιτσούλη

Αντιδήμαρχο Δ.Κ. Πεντέλης

κ.Μιχάλη Κολιό                                                                                                         

Πρόεδρο Συμβουλίου Δ.Κ.Μελισσίων

κ. Γιώργο Βορέα

Πρόεδρο Συμβουλίου Δ.Κ. Νέας  Πεντέλης

κ. Μανώλη Μιχελακάκη

Πρόεδρο Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης

κ. Καπράλου-Σουτάδη Χρυσούλα

Δ/ντή ΔΥΠΟ

κ. Αναστάσιο Χρηστίδη

Δ/ντρια Δ/νσης Κοιν. αΑλληλεγγύης

κ. Παναγιώτα Κουλάκου

Προέδρους

Πολιτιστικών Συλλόγων

Δήμου Πεντέλης

Ιστοσελίδες Δήμου-Δημάρχου

ΘΕΜΑ: Συντονιστική σύσκεψη Δημάρχου με Πολιτιστικούς συλλόγους  για τον   Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2018

1.Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη με σκοπό το συντονισμό όλων των φορέων για τη καλύτερη οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018 Δήμου Πεντέλης».

2. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ηλίας Βιλιώτης,ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων κ. Σάββας Βορέας, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλός -Υπεύθυνος Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας κ. Θεόδωρος Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος ΟΠΑΘ κ. Παναγιώτης Μούστρης,ο Πρόεδρος ΟΚΠΑ κ. Νικόλαος Τόλιος, η Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων κ. Παναγιώτα Τσινού, ο δ/ντής ΔΥΠΟ κ. Αναστάσιος Χρηστίδης, ο κ. Παναγιώτης Γκατζόλης ,πρόεδρος του Μικρασιατικού -Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος- Γκιούλμπαξε», ο κ. Νικόλαος Καμπέρης , πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελοποννησίων Πεντέλης, ο κ. Βασίλης Ζευγώλης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαλητάδες, ο κ. Χρήστος Κάζος, πρόεδρος του Συνδέσμου Μικρασιατών- Γκιουλμαξιωτών «Νέα Ροδώνη», ο κ. Εμμανουήλ Κωτσάκης , πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Πεντέλης και φίλων Πεντέλης «Η Αρετούσα», η. κ. Λεονταρίδου Ευαγγελία, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας των Εθνών, ο κ. Παναγιώτης Δουκίδης , Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων και ο κ. Άγγελος Παλαιοδήμος, πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Μελισσίων «Η Μέλισσα».

3. Αρχικά ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος προάγει τον πολιτισμό και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις δια μέσου των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου. Για το λόγο αυτό διατίθεται ένα ποσό του προϋπολογισμού κάθε έτος για επιχορήγηση αυτών για τις δράσεις και εκδηλώσεις τους .

4. Οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018 Δήμου Πεντέλης» θα συντονιστούν με την ευθύνη του ΟΠΑΘ υπό την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης και θα υλοποιηθούν από τους φορείς και τους Συλλόγους του προγράμματος.

5.Οι χώροι του Δήμου που διατίθενται  για πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι:

  • Ανοιχτό Θέατρο Μελισσίων
  • Πλατεία Αγίου Γεωργίου
  • Πλατεία Νέας Πεντέλης
  • Πλατεία Αγίας Τριάδας Πεντέλης
  • Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων &
  • ΑΠΧ Γυμνασίου -Λυκείου Νέας Πεντέλης

6.Οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις των Συλλόγων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2018 Δήμου Πεντέλης» θα στηριχθούν για δαπάνες που αφορούν :

α.Ενημερωτικά δελτία-αφίσες

β.Έξοδα μετακίνησης καλλιτεχνών - μουσικών οργάνων

γ.Ήχο και φως της εκδήλωσης

δ.Λοιπές μικροδαπάνες υλοποίησης των εκδηλώσεων .

Υπόψιν ότι σε καμία εκδήλωση δεν εκδίδεται εισιτήριο, αλλά η είσοδος των πολιτών είναι ελεύθερη.

7.Ο Δήμος με ευθύνη της ΔΥΠΟ, των Τοπικών Αντιδημάρχων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων θα συνδράμει τους Συλλόγους για την οργάνωση των εκδηλώσεών τους με τραπέζια, καθίσματα και το στήσιμο της εξέδρας. Διαμόρφωση των χώρων της εκδήλωσης (τραπέζια, καρέκλες κτλ) με εθελοντές ευθύνης των Συλλόγων που διοργανώνουν την κάθε εκδήλωση.

8.Επιπλέον επισημάνθηκε ότι θα ήταν καλό κατά τη διοργάνωση των εκδηλώσεων να υπάρχει πάντα η πρόβλεψη για κάποιο κλειστό χώρο σε περίπτωση κακοκαιρίας για την επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

9.Υπεύθυνοι για τη συγκέντρωση αιτημάτων και εισηγήσεων των συλλόγων ορίστηκαν η κ. Παναγιώτα Τσινού για τη Δ.Κ. Μελισσίων και ο κ.Θεόδωρος Αποστολόπουλος για τη Δ. Κ. Νέας Πεντέλης και Πεντέλης οι οποίοι και θα συντάξουν το σχετικό προσχέδιο προγράμματος που θα υποβάλλουν για έγκριση.

10.Το Πρόγραμμα του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη με τις μέχρι τώρα προθέσεις-εισηγήσεις των συλλόγων διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση έναρξης «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018 Δήμου Πεντέλης».Μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας.

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης : ΟΠΑΘ-ΟΚΠΑ.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου: Γιορτή της Γουρνοπούλας.Αρμόδιος φορέας υλοποίησης : Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Πεντέλης.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου : Θεατρική παράσταση «Ελένη»

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης: ΟΠΑΘ.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη Μικρασιατική καταστροφή . Εκδηλώσεις από το Μικρασιατικό - Πολιτιστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος - Γκιούλμπαξε» οι οποίες περιλαμβάνουν κατάθεση στεφάνων και κεντρική ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Κ. Μελισσίων .Στις εκδηλώσεις αυτές θα συμμετάσχει και η ορχήστρα του Στρατού Ξηράς (ΑΣΔΙΣ).

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου: Θρακιώτικο πανηγύρι.

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου :Εκδήλωση Τιμής- αφιέρωμα στον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη στο Μνημείο του στην Δ.Κ. Πεντέλης.Υπεύθυνος ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Γεωργόπουλος Κανέλος και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πεντέλης κ. Δουκάκος Βασίλης.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου : Μουσική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων .Αρμόδιος φορέας υλοποίησης : Πολιτιστικός Σύλλογος «Λαλητάδες»

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου: Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ.

Αρμόδιος φορέας υλοποίησης : Σύνδεσμος Φιλίας των Εθνών.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου :Εκδήλωση λήξης του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2018 Δήμου Πεντέλης» - .Συναυλία αφιέρωμα στο Σάκη Μπουλά με τη συμμετοχή καλλιτεχνών . Αρμόδιος φορέας υλοποίησης ΟΠΑΘ.

11. Κάθε φορέας -σύλλογος που θα υλοποιήσει εκδήλωση με βάση το πρόγραμμα «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2018 Δήμου Πεντέλης»δύναται να εκδώσει σχετικά ενημερωτικά δελτία που θα φέρουν τα διακριτικά εμβλήματα του Δήμου και του ΟΠΑΘ.

12. Παρακαλούμε για τη συνεργασία σας εντός των αρμοδιοτήτων σας για την επιτυχή υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου μας.

 

Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν42
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139644

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση