Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ (ΝΙΕΝ-ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΥΛΩΝΕΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ)

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

(ΝΙΕΝ-ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΠΕΔΟ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΥΛΩΝΕΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ)

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ

EnhmeroshDhmarxouNPentelh_NIEN_1_6_18_f1EnhmeroshDhmarxouNPentelh_NIEN_1_6_18_f2

....."Κοιτάμε μπροστά, αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας με γνώση, ανθρωπιά, δίκαιο, παράδειγμα, πνεύμα συναίνεσης, καυτηριάζοντας τυχόν φαινόμενα διαπλοκής και μικροπαραγοντισμού.

Για τη Διοίκησή μας οι στοχεύσεις μας είναι ξεκάθαρες, στηρίζονται από τους συμπολίτες μας, επιλύουν χρόνια προβλήματα της Νεοπεντελιώτικης κοινωνίας. Με πλήρη εμπιστοσύνη στο δίκαιο, στις δυνάμεις μας και στην κεντρική εξουσία, την όποια κεντρική εξουσία, θα αγωνιστούμε αντιπαρερχόμενοι μικροπρέπειες, δολοπλοκίες και μικρόπνοα «λάθη». Η αυτοδημιούργητη διαδρομή της ζωής μας, η 20ετής αυτοδιοικητική μας πορεία και η υστεροφημία μας που δεν διαπραγματευόμαστε εγγυάται την επιτυχία"....

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Δ.Κ. Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η διοίκησή μας έχοντας σαν βάση καθ΄όλη την 20ετή προσφορά μας στα κοινά ότι η αξίωση ή η απαξίωση της εξουσίας έρχεται μέσα από την κοινωνία, με βαθύ αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να σας ενημερώσει για την εξέλιξη επίλυσης των βασικών τοπικών προβλημάτων της Δ.Κ. Ν.Πεντέλης με αφορμή τα σοβαρά εμπόδια που αντιμετωπίζουμε και που δημιουργούνται εν πολλοίς από τοπικές παρεμβάσεις.

Μερικά από τα κύρια χρονίζοντα τοπικά προβλήματα στη Δ.Κ. Ν.Πεντέλης είναι:

ü Η εξεύρεση και αξιοποίηση κατάλληλου χώρου για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς της πόλης.

ü Η επίστρωση με τεχνητό τάπητα του ξηρού γηπέδου ποδοσφαίρου της πόλης για να μην τραυματίζονται τα παιδιά όταν γυμνάζονται.

ü Η ένταξη στο σχέδιο της περιοχής της 25ης Μαρτίου και

ü Η μεταφορά των πυλώνων υπερυψηλής τάσεως εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης.

Και για τα τέσσερα αυτά θέματα αρχίσαμε από την πρώτη στιγμή της διοίκησής μας αγώνα εξεύρεσης λύσης σε πλήρη και στενή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και βρήκαμε την ανταπόκρισή τους. Κάτι που προφανώς δεν αρέσει σε μερικούς τοπικούς μικρόπνοους παραγοντίσκους γιατί θεωρούν ότι αναδεικνύουν τη Διοίκηση Στεργίου και τον ίδιο.

Την Παρασκευή όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όταν λάβαμε το έγγραφο του Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας, κατοίκου και δημότη Ν.Πεντέλης που κηρύσσει ως παράνομη την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ για την ενοικίαση για σαράντα (40) χρόνια στον Δήμο του ελεύθερου χώρου του Νοσοκομείου για την ανάπτυξη της λαϊκής αγοράς της Ν.Πεντέλης που ο Δήμος αναλαμβάνει και την περίφραξη και την ασφάλεια και την πυρασφάλειά του, σύμφωνα με την απόφαση 409/2018 του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ.

Υπ’όψιν ότι τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται ήδη σκληρά για την αντιπυρική προστασία του εγκαταλελειμμένου χώρου από 10ημέρου, σε εκτέλεση της συμφωνίας αυτής.

Έγγραφο που δημιουργεί ερωτήματα:

-Με πιο θεσμικό πλαίσιο ο μετακλητός υπάλληλος Γ.Γ. του Υπουργείου ακυρώνει απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ;

-Η επί έτος και πλέον συνεργασία του Δήμου με τον ΕΦΚΑ για τη σφυρηλάτηση της σχετικής συμφωνίας Δήμου - ΕΦΚΑ είχε σαν αντικείμενο κάτι που ο ΕΦΚΑ δεν εδικαιούτο και δεν ήξερε ότι δεν το εδικαιούτο;

-Οι νομικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που συμμετείχαν στις επανειλημμένες συνεδριάσεις Δήμου-ΕΦΚΑ που σφυρηλάτησαν τη σχετική σύμβαση που ενέκρινε το ΔΣ του ΕΦΚΑ δεν γνώριζαν νομικά;

-Θέλει ο κος Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας να συνεχίσει να διαμένει δίπλα σε μία εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη, αφού ως αρμόδιος για το θέμα, όπως θέλει να αναδειχθεί, αφήνει τα καλοκαίρια αφύλακτο και απροετοίμαστο στην ουσία παρά τις συνεχείς επεμβάσεις του Δήμου, το υπέροχο άλσος του ΝΙΕΝ, πρόβλημα που η σύμβαση Δήμου-ΝΙΕΝ επέλυσε;

-Τελικά τι θεωρεί ο κος Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας, κάτοικος-γείτονας του χώρου:

Ότι είναι καλλίτερο ο χώρος να παραμείνει όπως είναι δίπλα στο σπίτι του χωρίς ασφάλεια και πυροπροστασία;

Με το επικίνδυνο κτίριο εγκαταλελειμμένο, χώρο διακίνησης ναρκωτικών σύμφωνα με την ασφάλεια, με ένα ήδη νεκρό νέο στο κουφάρι του κτιρίου και επανειλημμένες απόπειρες συμβάντων πυρκαγιών;

Θέλει ο Γ.Γ. ο χώρος να καθαριστεί, να περιφραχθεί, να ασφαλιστεί, γιατί τώρα είναι ξέφραγο αμπέλι, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών με την οργάνωση από τον Δήμο μιας μόνιμης εγκατάστασης οργανωμένης λαϊκής ευρωπαϊκών δεδομένων, με υπέροχους εσωτερικούς χώρους στάθμευσης, χωρίς καμία επιβάρυνση του οικιστικού ιστού της πόλης, απαλλάσσοντας τον ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακά κεντρικό οικιστικό ιστό της Ν.Πεντέλης και δίδοντας νόημα και ασφάλεια στο χώρο;

Εκτιμούμε κύριε Γ.Γ. μετά και το αποψινό ψήφισμα των συμπολιτών σας, που θα σας επιδοθεί ότι θα λειτουργήσετε για το συμφέρον της πόλης και των Δημοτών της Ν.Πεντέλης ανταποκρινόμενος στη σοβαρότητα που απαιτούν η θέση που κατέχετε και το συμφέρον της πόλης μας. Στόχος μας είναι η επίλυση των τοπικών προβλημάτων και όχι η διαπλοκή για την εξουσία και η αντιπαράθεση. Εμείς κερδίζουμε όταν λύνονται προβλήματα, βοηθήστε να λυθεί το πρόβλημα.

Αγαπητοί συμπολίτες για τα άλλα τρία (3) θέματα, το γήπεδο, τους πυλώνες και το σχέδιο της 25ης Μαρτίου θα σας παραθέσω τις ενέργειές μας και την πρόοδο επίλυσής τους επιγραμματικά γιατί δεν θέλω να απαξιώσω το καυτό θέμα της μεταφοράς της λαϊκής αγοράς στο ΝΙΕΝ που αποτελεί και την αφορμή της συνάντησής μας.

Η Διοίκησή μας είναι σαφής, θέλουμε να επιστρώσουμε με τάπητα το ξηρό γήπεδο ποδοσφαίρου της Ν.Πεντέλης το οποίο ήταν, είναι και θα παραμείνει γήπεδο ποδοσφαίρου.

Πίσω από αυτό δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μερικοί τοπικοί μικροπαραγοντίσκοι εφευρίσκουν για να μας ρίξουν λάσπη, να μας φρενάρουν και πηγαινοέρχονται σε υπηρεσίες και στο Δασαρχείο.

Η επίστρωση με τάπητα του γηπέδου είναι δίκαιη και είναι παράλογο μερικοί να μην θέλουν να γίνει. Χαίρομαι γιατί η θέση του αρμόδιου για το θέμα Υπουργού κου Φάμελου ήταν ταυτόσημη με τη δική μας στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε και προωθούνται ενέργειες για την εξεύρεση λύσης.

Ας πάρουν αυτό το καθαρό μήνυμα της Διοίκησης Στεργίου όσοι πηγαινοέρχονται στο Δασαρχείο.

Άλλωστε τη Διοίκησή μας την ενδιαφέρει να στρωθεί με τάπητα το γήπεδο. Αν μπορούν ας έρθουν να το κάνουν, εμείς δε θέλουμε να μας φρενάρουν.

Μεταφορά γραμμών υπερυψηλής τάσης εκτός οικιστικού ιστού, ένας αγώνας σκληρός, δίκαιος και σωστός που φαίνεται να προχωρά αισιόδοξα, αφού μετά και από την άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου φαίνεται το θέμα να παίρνει το δρόμο της υλοποίησής του.

Θα ήθελα εδώ, σ΄αυτόν τον αγώνα να εξάρω την οικονομική στήριξη της εκλεκτής Περιφερειάρχου κας Ρένας Δούρου, όπως και την επιχορήγηση με 5.000.000 € του Δήμου για τις ασφαλτοστρώσεις που ο Διεθνής Μειοδοτικός Διαγωνισμός λήγει 21/6 και θα ξεκινήσουν ελπίζω εντός του έτους οι εργασίες.

Η Διοίκησή μας έχει δεσμευτεί και δεσμεύεται ότι για εμάς οικονομικό πρόβλημα για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς των πυλώνων υπερυψηλής τάσης εκτός οικιστικού ιστού της Ν.Πεντέλης δεν τίθεται.

Για την ένταξη της 25ης Μαρτίου στο σχέδιο:

Παραλαμβάνοντας μαζί με την ενοποίηση του Καλλικράτη έναν ελλιπή φάκελο, όπως άλλωστε προκύπτει και από το με αριθμ. πρωτ. 21614/26.5.2010 έγγραφο του ΥΠΕΚΑ και με δεδομένη   και την αλλαγή της πολεοδομικής νομοθεσίας, προχωρήσαμε στην σύνταξη και έγκριση μελέτης γεωλογικής καταλληλόλητας, για την αναπροσαρμογή του φακέλου με τα νέα πολεοδομικά δεδομένα   και την υποβολή του στην Περιφέρεια Αττικής ώστε να προωθηθεί στο ΣΥΠΟΘΑ.

Εξετάζοντας   τον νέο φάκελο, η Περιφέρεια Αττικής το έτος 2017, εξέφρασε τις παρατηρήσεις της, τις οποίες επεξεργαζόμαστε για διόρθωση στοιχείων της μελέτης και επαναπροώθηση στο ΣΥΠΟΘΑ.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η βραδιά απόψε δεν πρέπει να είναι βραδιά πόλωσης, αλλά βραδιά ενημέρωσης και ενότητας για την επίλυση των σοβαρών χρόνιων τοπικών προβλημάτων.

Είναι απαραίτητο να καταλάβουν κάποιοι ότι κάνοντας κακό στον τόπο υποδαυλίζοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης Στεργίου για την επίλυση των προβλημάτων, δεν κάνουν καλό στον εαυτό τους, γιατί ο κόσμος ξέρει, βλέπει, ακούει, μαθαίνει, κρίνει.

Η απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ είναι καθ΄όλα νόμιμη, συνάδει με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης και είναι επ΄ωφελεία της κοινωνίας που υπηρετούμε ως κεντρική και τοπική εξουσία.

Στηρίζοντας με πάθος το έμβλημα της Διοίκησής μας «Δίκαιο και Παράδειγμα» προχωράμε μπροστά με δύναμή μας, τη στήριξή σας.

Αντιπαρερχόμεθα ίντριγκες, διαπλοκές, διορισμούς για την εξουσία, κομματοκεντρικές παρεμβάσεις παραγοντίσκων γιατί ο τόπος μας και το αύριό του μετράει.

Η διαδρομή της αυτοδημιουργίας της ζωής μας τεκμηριώνει τη θέση μας «Στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται» και είναι λυπηρό σήμερα άνθρωποι με μηδενικό φάκελο αυτοδημιουργίας να ζητούν να τους εμπιστευτείς.

Κοιτάμε μπροστά, αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας με γνώση, ανθρωπιά, δίκαιο, παράδειγμα, πνεύμα συναίνεσης, καυτηριάζοντας τυχόν φαινόμενα διαπλοκής και μικροπαραγοντισμού.

Για τη Διοίκησή μας οι στοχεύσεις μας είναι ξεκάθαρες, στηρίζονται από τους συμπολίτες μας, επιλύουν χρόνια προβλήματα της Νεοπεντελιώτικης κοινωνίας. Με πλήρη εμπιστοσύνη στο δίκαιο, στις δυνάμεις μας και στην κεντρική εξουσία, την όποια κεντρική εξουσία, θα αγωνιστούμε αντιπαρερχόμενοι μικροπρέπειες, δολοπλοκίες και μικρόπνοα «λάθη». Η αυτοδημιούργητη διαδρομή της ζωής μας, η 20ετής αυτοδιοικητική μας πορεία και η υστεροφημία μας που δεν διαπραγματευόμαστε εγγυάται την επιτυχία.

Καλό σας Βράδυ.

Ανάγνωση Ψηφίσματος

 

Ο Δήμαρχος Πεντέλης

Δημήτρης Στεργίου Καψάλης


 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα ημέρα Παρασκευή μία 1 Ιουνίου 2018 στην Πεντέλη οι υπογράφοντες το παρόν ψήφισμα κάτοικοι-Δημότες της Δημοτικής Κοινότητας της Νέας Πεντέλης συγκεντρωθήκαμε αυτοβούλως μετά την πρόσκληση του Δημάρχου Πεντέλης για να εκδηλώσουμε την αγανάκτηση μας για το διοικητικό έγγραφο με αριθμό πρωτ: 364/24-5-2108 που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριος Α. Νεφελούδης με το οποίο όλως αυθαιρέτως επιδιώκεται η ανάκληση της επί έτος και πλέον δρομολογημένης και τελικά εγκριθείσης με βάση την υπ’αριθμ 409/17-5-2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ εκμίσθωσης του Άλσους ΝΙΕΝ στο Δήμο Πεντέλης προκειμένου να ασφαλιστεί, να θωρακιστεί από πλευράς πυροπροστασίας-πυρασφάλειας και να αξιοποιηθεί τμήμα του ως χώρος ανάπτυξης της λαϊκής αγοράς της Νέας Πεντέλης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση ανάκληση του εγγράφου αυτού.
  • Αμφισβητούμε την σκοπιμότητα και αντιπαρερχόμεθα τους λόγους έκδοσης του.
  • Θεωρούμε ότι η σχετική σύμβαση Δήμου-ΔΣ ΕΦΚΑ για το Άλσος ΝΙΕΝ ασφαλίζει έναν επικίνδυνο χώρο στο κέντρο του οικιστικού ιστού του Δήμου μας, καλύπτει τα σοβαρά προβλήματα πυροπροστασίας-πυρασφάλειας του χώρου, δίνει διέξοδο στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης της Νέας Πεντέλης με την ανάπτυξη της λαϊκής αγοράς σε τμήμα του χώρου και περιβαλλοντική ανάσα στους περίοικους και όχι μόνο.
  • Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την επίλυση του θέματος σύμφωνα με το σχετικό αίτημα του Δημάρχου της πόλης μας που του υπεβλήθη με το υπ’αριθμ 9060/29-5-2018 έγγραφο.
  • Εξουσιοδοτούμε τον Δήμαρχο με επιτροπή κατά κρίση του για την επίδοση του παρόντος αρμόδια και την ανάπτυξη ενεργειών υλοποίησης του ψηφίσματος.

 

Ακολουθούν υπογραφές:

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν42
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139644

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση