Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Erasmus+ στον Δήμο Πεντέλης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων.

Erasmous_Lixi_1Erasmous_Lixi_2Εκπρόσωποι πέντε ευρωπαϊκών χωρών συναντήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων κατά την εβδομάδα Erasmus+ για την από κοινού με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς υλοποίηση του καινοτόμου Προγράμματος με τίτλο « Stay 3E- Stay Eco- friendly, Entrepreneurial, European»......

                                                                                       ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

EyxaristhriaEpistolhGiaErasmous

 


 

1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

 

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ERASMUS+

 

Εκπρόσωποι πέντε ευρωπαϊκών χωρών συναντήθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων κατά την εβδομάδα Erasmus+ για την από κοινού με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς υλοποίηση του καινοτόμου Προγράμματος με τίτλο « Stay 3E- Stay Eco- friendly, Entrepreneurial, European», που αποτελεί την κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς προάγει τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών διαφορετικών χωρών και ανταλλάσσονται ενδιαφέρουσες διδακτικές πρακτικές. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018. Ο Δήμος Πεντέλης έχει θέσει το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του , ήταν και συνεχίζει να είναι αρωγός , μαζί με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης καλωσόρισε τους δεκαπέντε εκπαιδευτικούς (τρεις από κάθε χώρα- εταίρο), στο Μέγαρο της Δ. Πλακεντίας την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στις 19.00΄. Οι συνεργαζόμενες χώρες-εταίροι είναι Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Ελλάδα.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βελισσάριος Ψυχογιός και η υπεύθυνη του προγράμματος για την ελληνική συμμετοχή κ. Ματίνα Φριλίγκου καλωσόρισαν τους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς και τους δεκαεπτά μαθητές τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στο Σχολείο. Ακολούθησε γιορτή υποδοχής που περιλάμβανε χορευτικά από όλες τις χώρες- εταίρους από τους Έλληνες μαθητές και ετοιμάστηκε από τους γυμναστές, τη μουσικό και τους άλλους εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας που εκπονούν το πρόγραμμα.

Κατά την εβδομάδα Erasmus+ από 12 Μαρτίου 2018 έως 16 Μαρτίου 2018 ακολουθήθηκε το πρόγραμμα με τις δραστηριότητες α) της μεικτής τάξης που αποτελείτο από Έλληνες μαθητές που φιλοξενούν και φιλοξενούμενους μαθητές β) των εκπαιδευτικών από τις έξι χώρες που εκπονούν το πρόγραμμα γ) μεικτής τάξης και εκπαιδευτικών.

Εκπαιδευτικοί και μεικτή ομάδα μαθητών σιτίζονταν καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο εξοχικό κέντρο «Ο Τέλης». Ιδιαίτερα ξεχωριστή δράση, η αναδάσωση του Πεντελικού όρους, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 υπό την αιγίδα του Δήμου παρουσία του αντιδημάρχου κ. Ηλία Βιλιώτη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε περιηγήσεις στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο μαγευτικό Ναύπλιο.

Οι εντυπώσεις των εταίρων ήταν άριστες τόσο για την οργάνωση όσο και για τη φιλοξενία τους. Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα σφυρηλατήθηκαν σχέσεις φιλίας και αγαστής συνεργασίας και παράχθηκαν γόνιμες ιδέες και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προϊόντα.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν68
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139336

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση