Ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων σχετικά με την πρόληψη της εποχικής γρίπης.

GripiΗ διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δίδεται σε χώρους εργασίας όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκθεσης στον ιό της γρίπης,..... 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων

Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α

Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                        Μελίσσια, 13 Ιανουαρίου 2017

Τηλ: 2132050015-17-18

Φαξ : 2132050039

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -11

 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων σχετικά με την πρόληψη της εποχικής γρίπης

Ο Δήμος Πεντέλης  στα πλαίσια του διαρκούς ενδιαφέροντος για τους δημότες σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’αριθ. 21130/29.12.2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις οδηγίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ενημερωτική δράση για την προστασία των εργαζομένων που λόγω της φύσης της εργασίας τους, ενδέχεται να εκτεθούν στον ιό της γρίπης.

Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δίδεται σε χώρους εργασίας όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκθεσης στον ιό της γρίπης, όπως είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα, στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ανεπαρκής αερισμός των χώρων εργασίας ή απασχόληση εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε σχετικό έντυπο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις  υποχρεώσεων εργοδοτών για την πρόληψη μετάδοσης του ιού της γρίπης και την προστασία των εργαζομένων αναφέρεται ότι οφείλουν:

α. Να παρέχουν στους εργαζόμενους κατάλληλη ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης της εποχικής γρίπης και να μεριμνούν για τον εμβολιασμό των εργαζομένων σε συνεργασία με τον Ιατρό Εργασίας

β. Να μεριμνούν για επαρκή αερισμό των χώρων εργασίας και για τακτική απολύμανση

γ. Να παρέχουν τα απαραίτητα υλικά για το πλύσιμο χεριών (σαπούνι, χειροπετσέτες, αντισηπτικό)

Επίσης οι εργαζόμενοι για την προστασία τους και την πρόληψη μετάδοσης της εποχικής γρίπης οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (συχνό πλύσιμο χεριών, κάλυψη στόματος και μύτης όταν βήχουν), η αποφυγή στενής επαφής με ασθενείς, εφόσον αυτό είναι εφικτό, καθώς και η συνεργασία με το Γιατρό Εργασίας ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr) και στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του ΣΕΠΕ ( www.ypakp.gr) 


Αρμόδια Διεύθυνση: Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού

Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ζαμάνου Μαρία, Τηλ: 213-2050087 εσωτ.187, Email: zamanou@melissia.gr

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν35
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1137880

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση