Αγώνας Στεργίου από την ΠΕΔΑ για την Αυτοδιοίκηση

Stergiou-PEDA-enomeni-aftodioikisi-attikisΜε απογοήτευση και έκπληξη μελετήσαμε το προσχέδιο του Νόμου που εκδόθηκε πρόσφατα με θέμα: «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, Ρύθμιση Θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις». Η απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί η Αυτοδιοίκηση μετά από μία πολυετή διαδικασία απαξίωσης που οι μνημονιακές κυβερνήσεις εφάρμοσαν, δείχνει να συνεχίζεται. ....

ΕΝΩΜΕΝΗΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΤΤΙΚΗΣ(Ε.Α.Α.)

Επικεφαλής Ε.Α.Α. - Δήμαρχος Πεντέλης

Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.stergiou-kapsalis.gr

 

 

Μελίσσια, 5 Ιουλίου 2016

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Μέλη του Ελληνικού  Κοινοβουλίου,

Κύριοι Υπουργοί,

 

Με απογοήτευση και έκπληξη μελετήσαμε το προσχέδιο του Νόμου που εκδόθηκε πρόσφατα με θέμα: «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, Ρύθμιση Θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις». Η απαξίωση στην οποία έχει οδηγηθεί η Αυτοδιοίκηση μετά από μία πολυετή διαδικασία απαξίωσης που οι μνημονιακές κυβερνήσεις εφάρμοσαν, δείχνει να συνεχίζεται. Και μία ελπίδα που εναποθέσαμε στην προσπάθεια αυτή αποδεικνύεται φρούδα.

Η πολυπληθέστερη αυτοδιοικητική ομάδα στην ΠΕΔΑ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» με επικεφαλής τον υπογράφοντα, προσπαθεί μάταια φαίνεται να αποκαταστήσει την καταστατική θέση των αιρετών, δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Τα αιρετά αυτοδιοικητικά στελέχη καλούνται σήμερα να υλοποιήσουν μία αποστολή άκρως επαγγελματική με ερασιτεχνική αντιμετώπιση από την κεντρική εξουσία και μισθούς το πολύ ανειδίκευτου εργάτη ή εθελοντικά.

Δήμαρχοι Δήμου πενήντα χιλιάδων (50.000) κατοίκων και πλέον καλούνται να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο,   οδηγούμενοι καθημερινά στη δικαιοσύνη για το παραμικρό, αμείβονται το πολύ ως τμηματάρχες και δεν ομιλούμε για τα υπόλοιπα αιρετά στελέχη , Τοπικούς Αντιδημάρχους εν δυνάμει Δημάρχους των νέων Δημοτικών Κοινοτήτων, Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων, Προέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικούς Συμβούλους.

Ποια είναι τελικά η ευθύνη, η λειτουργία και οι υποχρεώσεις ενός Δημάρχου πόλης πενήντα και πλέον χιλιάδων κατοίκων;

Ποια είναι η ευθύνη του Γενικού Γραμματέα ποσοστό της αποζημίωσης του οποίου καλείται να λαμβάνει ο Δήμαρχος, ποια είναι η ευθύνη του Βουλευτή και αντιμετωπίζεται με αυτή την απαξίωση ο Δήμαρχος;

Πλέον αυτής της κατάστασης η κατάσταση των ελεγκτικών μηχανισμών και του ανύπαρκτου στην ουσία προληπτικού ελέγχου των δαπανών μας έχουν σαν συνέπεια Δήμαρχοι και Αιρετοί της αυτοδιοίκησης να οδηγούνται στα Πειθαρχικά Συμβούλια από υπηρεσιακούς παράγοντες και στα δικαστήρια με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων και να διαχέεται η άποψη εντέχνως και όχι άδολα για τη διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Αρχηγοί Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Μέλη του Ελληνικού  Κοινοβουλίου

Κύριοι Υπουργοί

Η αυτοδιοίκηση ο θεσμός εξουσίας πλησιέστερος προς τον πολίτη με τεράστιες δυνατότητες με μεγάλο κοινωνικό έργο την παρούσα δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο  και όχι μόνο και τελικά ο θεσμός που μπορεί να αλλάξει την Ελλάδα έχει απαξιωθεί και συνεχίζετε να τον απαξιώνετε καθημερινά.

Οφείλουμε οφείλετε να σταματήσουμε αυτή  την κατάντια.

Η Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής θα είμαστε μπροστά σε έναν αγώνα για μία καλύτερη αυτοδιοίκηση που θα αξίζει για την Πατρίδα μας, για τους Έλληνες, για το Κράτος μας.

Σας προτείνουμε άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου,  επανασχεδιασμό με βάση τις προτάσεις και των αυτοδιοικητικών μας συνδικαλιστικών οργάνων και επαναφορά της πρότασης στη Βουλή εντός διμήνου.

 

Ο Επικεφαλής της  Ε.Α.Α.

και Δήμαρχος Πεντέλης

 

 

Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης

 

ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΕΔΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ  Ε.Α.Α.

Κωνσταντέλλος Γρηγόριος

Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Χατζηδάκης Διονύσιος

Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου

Μιχαλέλης Δημήτριος

Δημ. Σύμβουλος Πεντέλης

Τίγκας Κωνσταντίνος

Δημ. Σύμβουλος Παπάγου- Χολαργού

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Σεπτέμβριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν100
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1139513

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση