ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ ..

DIMITRIS_STERGIOU3

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ- ΚΑΨΑΛΗΣ

 

ΚΑΤΑΓΩΓΗ αγαπημένο Πεντελικό Βουνό

Ο ∆ημήτρης Στεργίου – Καψάλης είναι Σαρακατσάνος και οι ρίζες του στην Πεντέλη και στο Πεντελικό τοποθετούνται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι γονείς του Σταύρος και Βασιλική, μεγάλωσαν στις βουνοπλαγιές του Πεντελικού ζώντας τη νομαδική Σαρακατσαναίικη ζωή. Ο Δημήτρης Στέργιου-Καψάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεντέλη.

 

ΣΠΟΥ∆ΕΣ από το «μηδέν»

Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Πεντέλης (γνωστό ως «παράγκα») τη δεκαετία του ’50. Τη δεκαετία του ’60 φοίτησε στο Γυμνάσιο του Χαλανδρίου.

Παράλληλα στα παιδικά του χρόνια εργάσθηκε ως γιδοβοσκός στην οικογένειά του, λατόμος στο λατομείο και σερβιτόρος σε ταβέρνες της Πεντέλης.

Εισήχθη μεταξύ των πρώτων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε μεταξύ των πρώτων, ως αξιωματικός του Όπλου των Τεθωρακισμένων. Ομιλεί Γαλλικά, Αγγλικά, Βουλγαρικά και Σερβοκροατικά.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ εφαλτήριο δύναμης

Έχει μια κόρη τη Βασιλική, καθηγήτρια αγγλικής Φιλολογίας, παντρεμένη και μητέρα τριών (3) παιδιών.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ  ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ «Στη Ζωή τίποτα δεν Χαρίζεται, Όλα Κερδίζονται!”

Υπηρέτησε με επιτυχία τριάντα χρόνια στις Ένοπλες δυνάμεις, προαγόμενος πάντοτε κατ’ εκλογών και αποφοίτησε από όλα τα στρατιωτικά σχολεία μεταξύ των πρώτων.

Διετέλεσε ως συνταγματάρχης, Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας).

Υπηρέτησε στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας.

Επί πολλά χρόνια και με νίκες σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο, υπήρξε αθλητής και προπονητής Ιππασίας με πολλές διακρίσεις. Υπήρξε προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μοντέρνου Πένταθλου. Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ. Σήμερα είναι Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας για τέταρτη συνεχή θητεία.

Εξήλθε οικειοθελώς του στρατεύματος με το βαθμό του ταξιάρχου, τον Ιούνιο του 1994 ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Ασχολήθηκε με την επιχειρηματική δράση μετά την έξοδό του από το Στρατό και ειδικότερα με τη λειτουργία και διαχείριση Ιππικών Εγκαταστάσεων.

ΑΥΤΟ∆ΙΟΙΚΗΣΗ μέσον προσφοράς κατάθεση ψυχής για την πόλη

Με την πολιτική και ειδικότερα με την Αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκε ενεργά από το 1998, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης.  Αν και είχε στο ενεργητικό του ήδη δύο θητείες ως Πρόεδρος της Κοινότητας, το 2006, οι πολίτες τον εξέλεξαν στις εκλογές με το συντριπτικό ποσοστό του 81,3% ως Δήμαρχο Πεντέλης.

Ευαισθητοποιημένος στα θέματα Περιβάλλοντος, ανέπτυξε με τις δράσεις του το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), ο οποίος αριθμεί σήμερα 23 Δήμους και Κοινότητες μέλη και στον όποιο διετέλεσε Πρόεδρος για 5 συνεχείς θητείες.

Στην πολύχρονη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δήμου Πεντέλης και του Σ.Π.Α.Π. αντίστοιχα, ανέπτυξε σοβαρές δράσεις σε όλους τους τομείς της Αυτοδιοίκησης και του Περιβάλλοντος. Ειδικότερα οι αγώνες για την Πολίτικη Προστασία και τη στήριξη του Πεντελικού Περιβάλλοντος μέσα και από τον αυτοδιοικητικό του ρόλο ως Πρόεδρος των Δήμων και Κοινοτήτων του Πεντελικού και ως Δήμαρχος Πεντέλης  τον καταξίωσαν ανά το Πανελλήνιο.

ΣΗΜΕΡΑ

Ο Δημήτρης Στεργίου Καψάλης είναι,

Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης για 2η θητεία και Δήμαρχος και Πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης για 5η συνεχή θητεία.

Επικεφαλής του Συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ΠΕΔΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ.

Πρόεδρος των Συλλόγων Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας και των Σαρακατσανέων Πεντέλης.

 

Πάνω από όλα όμως είναι ο Δήμαρχος της

ΔΟΥΛΕΙΑΣ και της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιούλιος 2020
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν3
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1213821

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση