ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗ

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ (από www.thessi.gr) logodosia19_9_12197 

 

logodosia19_9_12_251logodosia19_9_12-3216logodosia3221logodosia19_9_12197Τηρώντας τις δεσμεύσεις του, με αίσθημα ευθύνης, ελπίδας για το ένα καλύτερο αύριο και εκπληρώνοντας την αυτοδιοικητική του αποστολή, με γνώμονα τις Αρχές και τις Αξίες του Συνδυασμού «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού», ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχος του
Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης, ενημέρωσε τους πολίτες για τα πεπραγμένα του οικονομικού έτους 2011.

Η τελετή λογοδοσίας του Δημάρχου, θεμελιακή αρχή των δημοκρατικών κοινωνιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο κλειστό   Γυμναστήριο του λυκείου Μελισσίων.

"...Αγαπητοί Συμπολίτες, "...με στόχο την πλήρη αμερόληπτη διαφανή ενημέρωσή σας για το χτες, το σήμερα και το αύριο του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης του Δήμου μας προσπαθήσαμε όσο ο χρόνος μας επιτρέπει να λογοδοτήσουμε για την λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου την χρονιά που πέρασε με μία συντεταγμένη κατά θεσμικό κομμάτι Διοίκησης παρουσίαση. -Νοικοκυρέψαμε το Δήμο στην λειτουργία και τα οικονομικά με βάση έναν νέο ΟΕΥ (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας), ένα νέο βελτιωμένο αυτοδιοικητικό ISO και τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού», λιτότητα στη Διοίκηση, Εργατικότητα, Ανθρωπιά στην λειτουργία μας, Διαφάνεια παντού, Εντιμότητα, Δίκαιο και Παράδειγμα, Πειθαρχία στους θεσμούς και στις δομές, ιεραρχία, τίποτα στην τύχη, με βάση την ΑΓΑΠΗ, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, το ΔΙΚΑΙΟ και το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ."

Σας ευχαριστώ, Ο Δήμαρχος Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2132050 018

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.penteli.gov.gr // www.stergiou-kapsalis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/9/2012

ΘΕΜΑ: ΕΤΗΣΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τηρώντας τις δεσμεύσεις του, με αίσθημα ευθύνης, ελπίδας για το ένα καλύτερο αύριο και εκπληρώνοντας την αυτοδιοικητική του αποστολή, με γνώμονα τις Αρχές και τις Αξίες του Συνδυασμού « Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού» , ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης, ενημέρωσε τους πολίτες για τα πεπραγμένα του οικονομικού έτους 2011.

Η τελετή λογοδοσίας του Δημάρχου, θεμελιακή αρχή των δημοκρατικών κοινωνιών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 18.00 στο κλειστό   Γυμναστήριο του λυκείου Μελισσίων.

Στην ετήσια λογοδοσία του ο δήμαρχος τόνισε ότι: «Στη διαδρομή της διοίκησής μας έγινε ένα τεράστιο έργο αλλαγής νοοτροπίας στη Διοίκηση, Νοικοκυρέματος, Διαφάνειας, Λιτότητας, αύξησης τηςΑαποδοτικότητας όλων μας. Ο χρόνος είναι μπροστά μας για να ακούσουμε, να κρίνουμε, να διορθώσουμε και να διορθωθούμε όπου πρέπει. Στη διαδρομή μας αυτή συζητάμε και διαπραγματευόμαστε τα πάντα πριν να ληφθεί η απόφαση εκτός από την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ μας στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, την ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ στις αποφάσεις μας, την ΛΙΤΟΤΗΤΑ στην λειτουργία μας και την ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ μας.»

Στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην κακή οικονομική κατάσταση της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων μέχρι 31-12-2010 που παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση, στον απολογισμό των δράσεων για το έτος 2011, καθώς και στα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο και την περιοχή και με στοιχεία παρουσίασε την λειτουργία του Καλλικρατικού Δήμου, με πνεύμα λειτουργίας που σέβεται τον πολίτη που υπηρετεί.

Ευχαρίστησε τα στελέχη της Διοίκησης, τους Διευθυντές και όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι στήριξαν ένα νέο σκληρό σύστημα δουλειάς και ελέγχου που προσπαθήσαμε να εγκαταστήσουμε και να εφαρμόσουμε για την εμπέδωση της χαμένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο δημόσιο. Οι υπηρεσιακές μας σχέσεις είχαν ένταση, πάντα όμως για το καλό της πόλης μας και το συμφέρον του πολίτη που υπηρετούμε καθαρά με ανιδιοτέλεια και με προσφορά ζωής, οι ανθρώπινες σχέσεις μας δεν αλλάζουν και στηρίζονται στην ΑΓΑΠΗ, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, το ΔΙΚΑΙΟ και το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Απευθυνόμενος δε στους συμπολίτες μας τόνισε για μια ακόμη φορά «Στον αγώνα μας αυτό διατηρούμε πάντα ζωντανή και επίκαιρη για να μην πλανηθούμε, την αρχαία ρήση ότι ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και ΚΥΒΕΡΝΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ».

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

-Με την ψήφο σας στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, μας δώσατε την εντολή διακυβέρνησης του νεοσύστατου στην περιοχή Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης στηρίζοντας τις θέσεις και το Πρόγραμμα του «Ανεξάρτητου Κινήματος Πεντελικού», του Συνδυασμού μας.

-Ο νεοσύστατος Δήμος Πεντέλης, ο Δήμος μας, προήλθε από την συνένωση των τριών (3) Δήμων Μελισσίων – Ν. Πεντέλης και Πεντέλης είναι ημιορεινός, καταλαμβάνει την ΝΑ πλευρά του Πεντελικού σχεδόν στο σύνολό της, έχει ευρεία Ζώνη Ευθύνης περίπου εβδομήντα πέντε χιλιάδων (75.000,00) στρεμμάτων και πληθυσμό σαράντα χιλιάδων (40.000) κατοίκων περίπου.

 

-Η ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου την δύσκολη για την Πατρίδα και την αυτοδιοίκηση αυτή περίοδο βρίσκεται αμέσως προ σοβαρών και κυρίαρχων για την περιοχή θεμάτων προβλημάτων που κληθήκαμε να επιλύσουμε:

-Την σύσταση- εγκατάσταση και λειτουργία του Καλλικρατικού αυτοδιοικητικού συστήματος Διοίκησης (αποφαντικού και εκτελεστικού) στο νέο Δήμο.

-Τη δημιουργία κοινού αυτοδιοικητικού πνεύματος Δήμου στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου, διατηρώντας την λειτουργική και αποφαντική για τα τοπικά θέματα δυνατότητα της κάθε Δημοτικής Κοινότητας με στόχο αυτές να μη χάσουν την προσωπικότητά τους.

-Την σύσταση και λειτουργία των αποφαντικών οργάνων σε όλα τα επίπεδα Δήμου, Δημοτικών Κοινοτήτων, Ν.Π.Δ.Δ.

-Τη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) όπου με τη στελέχωσή του ο κάθε αιρετός ή υπηρεσιακός παράγοντας που τον υπηρετεί να έχει την υπηρεσιακή του ιεράρχηση, την αποστολή του, την θεσμική ανάθεση του ρόλου του σε ένα πειθαρχημένο και απόλυτα ιεραρχημένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

-Τη διαμόρφωση, εγκατάσταση και λειτουργία ενός πρότυπου για την αυτοδιοίκηση και την πατρίδα αυτοδιοικητικού συστήματος ISO διοίκησης και ελέγχου του Δήμου που θα εγγυάται απόδοση και θα αφήνει κανένα περιθώριο αδιαφάνειας και ιδιοτέλειας στην Διοίκηση.

-Την λύση και εκκαθάριση των έξι (6) Επιχειρήσεων Ιδιωτικού Δικαίου που λειτουργούσαν πέντε (5) στην Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και τον Οργανισμό Εργασίας (Ο.Ε.Δ.Μ.) και μία (1) στην Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.

-Την λύση και εκκαθάριση της διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΑΜΝΕΠ που υπήρχε στις Δημοτικές Κοινότητες Μελισσίων και Ν. Πεντέλης.

-Την σύσταση, εγκατάσταση και λειτουργία τεσσάρων (4)νέων Ν.Π.Δ.Δ. των:

-Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης.

-Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού- Αθλητισμού.

-Ν.Π.Δ.Δ. Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης

-Ν.Π.Δ.Δ. Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης

-Την λύση και εκκαθάριση όλων των Ν.Π.Ι.Δ. που λειτουργούσαν στις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Μελισσίων και όλων των Σχολικών Επιτροπών.

-Στη διαδικασία λειτουργίας μας θέσαμε εξ αρχής ως κυρίαρχες και απαράβατες αρχές της διοίκησής μας, τις αρχές του προγράμματός μας, πυλώνες των οποίων αποτελούν:

-Η ανεξαρτησία του κινήματος.

-Η λιτότητα στη Διοίκηση.

-Το δίκαιο και η αξιοκρατία στην λειτουργία μας.

-Η διαφάνεια και η εντιμότητα.

-Η εργατικότητα.

-Η αγάπη μας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

-Η πειθαρχημένη, ιεραρχημένη λειτουργία μας με έλεγχο και διαδικασίες.

-Το νοικοκύρεμα του Δήμου στην λειτουργία, στα οικονομικά ή εξάλειψη κάθε σπατάλης, αδιαφάνειας, παρανομίας.

-Η στήριξη μιας καλοκουρντισμένης καθημερινής λειτουργικότητας με βάση την νομιμότητα και προτεραιότητα τον πολίτη που υπηρετούμε.

 

-Αγαπητοί συμπολίτες, στη συνέχεια θα σας παρουσιάσουμε το έργο της πρώτης χρονιάς της Διοίκησής μας κατά Διεύθυνση συγκεκριμενοποιώντας τις δράσεις, το υπόβαθρο του χτες και την προοπτική του αύριο πάντοτε στα χνάρια της σχεδιασμένης Στρατηγικής μας για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

 

-Προτείναμε όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά όνομα «Δήμος Πεντελικού» για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης και δεν ενεκρίθη από την αρμόδια επιτροπή ονοματοδοσίας του ΥΠΕΣ.

-Προτείναμε όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά το έμβλημα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης και εγκρίθηκε από το ΥΠΕΣ.

-Στηρίξαμε και προωθήσαμε τον εθελοντισμό και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες και ειδικότερα στην Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων που δεν υπήρχε βάση.

-Συγκροτήσαμε το Σ.Τ.Ο. του Καλλικρατικού Δήμου.

-Με βάση τον εθελοντισμό λειτουργούμε την πολιτική προστασία (αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και πρόληψη πυρκαγιών) και την «Εστία τροφίμων και ειδών Ρουχισμού» με μηδενικό κόστος.

-Αναπτύξαμε το θεσμό της χορηγίας.

-Συστήσαμε το νέο Ο.Ε.Υ. του Καλλικρατικού Δήμου.

-Στελεχώσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου δίνοντας αποστολή και θεσμική εντολή σε κάθε στέλεχος, επιδιώκοντας να δρομολογήσουμε τον εξειδικευμένο ρόλο και την ευθύνη καθ’ ενός εργαζομένου χωριστά για κάθε τομέα θεμάτων.

-Συστήσαμε και λειτουργήσαμε ένα βελτιωμένο ISO διοίκησης και ελέγχου που εξασφαλίζει την μέγιστη απόδοση.

-Λειτουργήσαμε το αποφαντικό σύστημα του Καλλικράτη σε όλα τα επίπεδα.

-Εντάξαμε το προσωπικό στην στελέχωση του Δήμου και των νέων Ν.Π.Δ.Δ. που δημιουργήσαμε.

-Θέσαμε και λειτουργήσαμε καθημερινό πλαίσιο ελέγχου απόδοσης και λειτουργίας μας με στόχους κατά Διεύθυνση και εβδομαδιαίο έλεγχο υλοποίησης. Πλαίσιο που αναρτάται καθημερινά στο διαδίκτυο και μπορεί και ο πολίτης – δημότης να ενημερώνεται και να ελέγχει.

-Θεσπίσαμε σύστημα στοχοποίησης κατά Διεύθυνση και όλα αυτά προσεγγίσιμα και ελέγξιμα από τον πολίτη στο διαδίκτυο.

-Βάλαμε τάξη στην λειτουργία της αδειοδότησης των αλλοδαπών που μετά από το σχετικό αρμόδιο Διοικητικό έλεγχο είναι σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία από το Πταισματοδικείο Αμαρουσίου για την απόδοση ευθυνών που αφορούν στην λειτουργία του τμήματος αυτού από τις προηγούμενες Διοικήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

-Ξεκινήσαμε την οργάνωση του αρχείου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και την γραμματειακή λειτουργία του Δήμου στη βάση του εθνικού θεματολογίου.

-Στη λειτουργία των Κοιμητηρίων σταματήσαμε αγοραπωλησίες μνημάτων στο Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και εγκαταστήσαμε λειτουργικότητα που σέβεται και υπηρετεί τον πολίτη.

-Προωθούμε και δικαστικά τον αγώνα για την ανακοπή της Διοικητικής αποβολής του Δασαρχείου από το Κοιμητήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

-Αποκαταστήσαμε το σκουπιδότοπο που παραλάβαμε στο χώρο προ του Κοιμητηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και τον δεντροφυτεύσαμε.

-Προωθήσαμε την καταγγελία του υπαλλήλου του Γραφείου Δημότη της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων μέχρι 31-10-2010 για εργασία χωρίς σύμβαση και ήδη το Πταισματοδικείο Αθηνών διενεργεί σχετικά προανάκριση.

-Συγκροτήσαμε Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

-Καταρτήσαμε τους Κανονισμούς Λειτουργίας:

-Δημοτικού Συμβουλίου.

-Οικονομικής Επιτροπής

-Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

-Εκτελεστικής Επιτροπής

-Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

-Διαβούλευσης.

-Συγχωνεύσαμε τα παλαιά Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών σε δύο Ν.Π.Δ.Δ. « Σχολική Επιτροπή Α΄θμιας Εκπαίδευσης» και «Σχολική Επιτροπή Β΄θμιας Εκπαίδευσης».

-Προχωρήσαμε σε λύση και εκκαθάριση όλων των Κοινωφελών Επιχειρήσεων.

-Συγχωνεύσαμε τα παλαιά Ν.Π.Δ.Δ. σε ένα Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης».

-Συγχωνεύσαμε τα παλαιά Ν.Π.Δ.Δ. σε ένα Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης».

-Οργανώσαμε το προσωπικό:

-Μεταφέρθηκε το προσωπικό των επιχειρήσεων στο Δήμο και τα Ν.Π.Δ.Δ.

-Ενοποιήθηκε και κατατάχθηκε το προσωπικό του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. σε βαθμούς και κλιμάκια με το Ν. 4024/2011. (Ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο).

-Ενοποιήθηκε το δημοτολόγιο και το πρωτόκολλο.

-Δεν υπήρξε εφεδρεία και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα.

-Η υπηρεσία Κοιμητηρίου από 1-1-2012 αποτελεί τμήμα της Διεύθυνσης Υποδομών.

 

Προοπτική μας: Η λειτουργία μιας Διεύθυνσης Προσωπικού σε όλα της τα τμήματα Δημοτολογίου, Προσωπικού, Αλλοδαπών, Διοικητικής Μέριμνας, Διοικητικής Οργάνωσης, Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών, Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών των Δημοτικών Κοινοτήτων με γνώσεις της δουλειάς των στελεχών που το υπηρετούν, σεβασμό στον πολίτη, πρόθυμη και καλοπροαίρετη προσέγγιση των προβλημάτων του με ένα Γραφείο Δημότη που θα ακούει το πρόβλημα, θα το διαπιστώνει αρμόδια με αυτοψία και θα το θεραπεύει σύμφωνα με το σύστημα ISO που εγκαταστήσαμε και θα ενημερώνει άμεσα σχετικά τον ενδιαφερόμενο.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

 

Η Διευθύντρια

Διοικητικών Υπηρεσιών

 

Αγγελική Κούκουνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

Γενικά: Από την πρώτη μέρα Διοίκησής μας κάναμε πράξη τις προεκλογικές μας εξαγγελίες για μηδέν έξοδα φιλοφρονήσεων Γραφείου Δημάρχου, αυτοκίνητα και οδηγούς με ανοιχτές πόρτες και επιβάλλαμε σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης του Δήμου την λιτότητα, στη διοίκηση την διαφάνεια στις προμήθειες με νόμιμες συμβάσεις για όλες τις προμήθειες και το κόψιμο κάθε σπατάλης.

 

-Συστήσαμε την επιτροπή καταμέτρησης της οικονομικής κατάστασης (η οποία ολοκληρώθηκε σε 3 φάσεις) και των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων που η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ καθόριζε και εξήχθησαν τα οικονομικά αποτελέσματα που φαίνονται στη διαφάνεια.

Έκθεση Απογραφής Α΄,Β΄, Γ΄,Δ΄ Φάσεις

 

Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Α) Χρηματικά Διαθέσιμα

Λογιστικό Υπόλοιπο : 272.972,45

Σημειώνεται ότι εντός του ανωτέρω ποσού συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 104.196,05 € που αφορά σε μη λογιστικοποιηθείσες πράξεις που αφορούν καταβολές στη ΔΕΤΕΜ.

Β) Ανεξόφλητα χρηματικά εντάλματα την 31/12/2010 1.696.320,78

Γ) Οφειλές από δάνεια :                      4.734.235,35

Δ.Κ. ΝΕΑΣ   ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Α) Χρηματικά Διαθέσιμα

Λογιστικό Υπόλοιπο: 161.120,32

Β) Ανεξόφλητα χρηματικά εντάλματα την 31/12/2010   22.197,89 

Γ) Οφειλές από δάνεια :                      300.975,21

Δ.Κ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Α) Χρηματικά Διαθέσιμα

Λογιστικό Υπόλοιπο : 187.172,92

Β) Ανεξόφλητα χρηματικά εντάλματα την 31/12/2010 587.515,64 

Γ) Οφειλές από δάνεια :                      192.740,76

-Λεπτομερέστερα για την έκθεση της Επιτροπής κατά φάση Α,Β,Γ,Δ στη διάθεσή σας το σχετικό πρωτόκολλο της Επιτροπής.

 

Παράλληλα οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ήλεγξαν σε βάθος τα οικονομικά και τη λειτουργία του Δήμου και υπέβαλαν Πρακτικό με βάση το οποίο παρουσιάζεται γενικά η παρακάτω κατάσταση:

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ

1.ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Δ.Κ.

ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Δ.Κ.

ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δ.Κ.

Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ

T. Π. &   ΔΑΝΕΙΩΝ

321.664,83

ληξη 2022

 

192.740,76

ληξη έως 2013

270.256,85

λήξη έως 2013

 

784.662,44

ΕΜΠΟΡΙΚΗ

4.412.570,52

ληξη έως 2027

 

 

4.412.570,52

ΤΡΑΠ. ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

30.718,36

ληξη 9/ 2011

30.718,36

Σ Υ Ν Ο Λ Ο

4.734.235,35

192.740,76

300.975,21

5.227.951,32

Μηναία δόση χρεωλυσίων                             Μηνιαία δόση τόκων

Τ.Π & δανείων 6.213,92€                               2.337,47 €

Αττικής τραπ. 3.497,75€                                ----

Εμπορική τραπ. 18.281,44€                               5.763,58 €

ΣΥΝΟΛΟ                     27.993,11€                               8.301,05€

 

2.Διαταγές πληρωμής-κατασχετήρια, Εξώδικα και Αγωγές

 

Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Δ.Κ. Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δ.Κ.   ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ

 

ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ-ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ

374.836,98

0

0

374.836,98

 

ΕΞΩΔΙΚΑ

344.352,98

0

0

344.352,98

 

ΑΓΩΓΕΣ

4.617.368,58

167.200,00

112.450,56

4.897.019,14

 

ΣΥΝΟΛΟ

5.336.558,54

167.200,00 *

112.450,56*

5.616.209,00

(* αφορούν πληρωμές αναδρομικών εργαζομένων)

 

 

3.Π.Ο.Ε 

ΕΞΟΔΑ     Π.Ο.Ε     ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ   2011

Π.Ο.Ε.

Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Δ.Κ. Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δ.Κ.   ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ

ΣΥΝΟΛΟ

6.175.100,24

489.048,94

901.416,52

7.565.565,70

 

Οι παρακάτω πίνακες δεν αφορούν το έτος 2011 αλλά την κατάσταση των Δημοτικών Κοινοτήτων μέχρι την 31-12-2010.

 

4.ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ 93.993,94€.

Αφορούν μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων. Η Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης και η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης δεν έχουν εκκρεμείς πράξεις. Ο Καλλικρατικός Δήμος μέσα στο 2011 δεν έχει καμία πράξη.

5. ΠΟΕ μη ενταλθέντα με διάφορες εκκρεμότητες ως προς την ενταλματοποίηση τους και συγκεκριμένα: υπέρβαση ανώτατου ορίου χρέωσης στα κινητά τηλέφωνα, μεταγενέστερες αποφάσεις Δημάρχου από την ημερομηνία τιμολόγησης, συμβάσεις χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, ανυπαρξία πιστώσεων στους σχετικούς Κ.Α. Σύνολο 103.500,68 ευρώ.

Αφορούν μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων. Η Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης και η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης δεν έχουν εκκρεμότητες στα μη ενταλθέντα ΠΟΕ.

---------------------------------------------------------------------------------------

Β. ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1.Ανταποδοτικό τέλος Μεγάλων επιχειρήσεων-τραπεζών (καταργήθηκε)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μελισσίων με την 161/28-3-2007 απόφαση του ενέκρινε την επιβολή ανταποδοτικού τέλους για την εκτέλεση έργων και υπηρεσιών που στοχεύουν στην κυκλοφοριακή αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου και της γύρω περιοχής.

 

Κ.Α.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

2008

2009

2010

ΣΥΝΟΛΟ

1691.001

ΤΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

392.953,60

427.099,36

393.598,47

1.213.651,43

Την 1-1-2011 η νέα Διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης στον συγκεκριμένο κωδικό βρήκε μηδενικό υπόλοιπο και ανέστειλε την είσπραξη του καθώς κρίθηκε παράνομο από το ΣτΕ αλλά και από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης.

 

2. Ανταποδοτικό τέλος (0.50) πράσινο Ταμείο

Από την επιβολή του ανταποδοτικού τέλους του 0,50 (πράσινο ταμείο) στους δημότες του πρώην Δήμου Μελισσίων και πλέον Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων εισπράχθηκαν τα κατωτέρω:

 

Κ.Α.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

2008

2009

2010

ΣΥΝΟΛΟ

1692.002

Τέλη σε ιδιώτες (0,50)

737.420,11

760.163,73

640.689,79

2.138.273,63

 

Την 1-1-2011 η νέα Διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης στον συγκεκριμένο κωδικό βρήκε μηδενικό υπόλοιπο. Aπό 1-1-2011 έως και σήμερα στο συγκεκριμένο κωδικό έχει εισπραχτεί μέχρι 31-12-2011 ποσό ύψους 675.134,23 € και μέχρι 31-7-2012 ποσό ύψους 1.014.373,62€ και τα οποία φυλάσσονται για την αγορά γης σε ειδικό κωδικό.

Αγοράσαμε από το Ταμείο Π.&Δ., το οικόπεδο προ του Κολυμβητηρίου Μελισσίων (2 περίπου στρεμμάτων). Υπογράφηκε το συμβόλαιο 11/9/12.

 

3.Δάνειο Πλατείας Πόγκα (Αφορά μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων)

Ο Δήμος Μελισσίων δανείστηκε από την Τραπεζική Εταιρεία με την επωνυμία KOMMUNALKREDIT BANK το 2006 το ποσό των 4.500.000 ευρώ για την αναχρηματοδότηση των δανείων που ήδη είχε ο Δήμος Μελισσίων και από αυτά, το 1.000.000 ευρώ προοριζόταν για την αγορά της πλατείας Πόγκα. Στον προθεσμιακό λογαριασμό που τηρούσε ο Δήμος Μελισσίων για το σκοπό της αγοράς της Πλατείας Πόγκα υπήρχε ήδη το ποσό των 500.000 ευρώ μέχρι και τις 31-12-2007. Όμως το συνολικό ποσό δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για τον σκοπό για τον οποίο εκταμιεύθηκε αλλά διοχετεύθηκε σε άλλους κωδικούς με συνέπεια την μη εξαγορά της πλατείας Πόγκα από το Δήμο Μελισσίων.

4.Κληροδότημα Καλαμβόκη (Αφορά μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων)

Από τον Ιούλιο του 2009 εώς και το Δεκέμβριο του 2010 ο Δήμος Μελισσίων δεν κατέβαλε στο κληροδότημα Καλαμβόκη το ενοίκιο για το Δημαρχιακό Μέγαρο με αποτέλεσμα ο Δήμος να χρωστά στο Κληροδότημα το ποσό των 89.958,44 ευρώ.

Από 1-1-2011 τα λεφτά για το ενοίκιο του Δημαρχιακού Μεγάρου καταβάλλονται κανονικά στον λογαριασμό του κληροδοτήματος για το οποίο τηρείται ειδικός κωδικός και ήδη σήμερα βρίσκεται σε αυτόν το συνολικό ποσό των 43.583,00 ευρώ

Το Κληροδότημα δεν υπέβαλλε ποτέ Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος & Ε2, Δήλωση Ε9, ΕΤΑΚ, Φ.Μ.Α.Π., ενώ το βιβλίο εσόδων – εξόδων είναι ενημερωμένο μέχρι 31-12-2007 και ήδη λογιστής έχει αναλάβει τη διαδικασία υποβολής τους.

5.Κληροδότημα Γεώργιου Ευαγγελινού (Αφορά μόνο τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης)

-Τα κληροδοτούμενα ακίνητα είναι τα εξής:

α. Το με αρ. 15 διαμέρισμα 4ου ορόφου επί των οδών Μισαραλιώτου και Καβαλότη στην Αθήνα αποτελούμενο από τρία δωμάτια και βοηθητικούς χώρους επιφανείας 61,78 τ.μ. Το μίσθωμα ήταν 345,00€ ανά μήνα.

β. Διαμέρισμα 2ου ορόφου επί της οδού Δημητρακοπούλου αρ. 39β στην Αθήνα αποτελούμενο από τρία δωμάτια και βοηθητικούς χώρους επιφανείας 73,00 τ.μ. Το μίσθωμα είναι 257,90 € ανά μήνα.

γ. Διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Βεΐκου 75-77 στην Αθήνα αποτελούμενο από δύο δωμάτια και βοηθητικούς χώρους επιφανείας 43,70 τ.μ. Το μίσθωμα είναι 257,90 €.

δ. Ποσοστό 10/160 εξ αδιαιρέτου μία οικίας ημιτριορόφου επί των οδών Σατωβριάνδου αρ. 45 και Κουμουνδούρου.Το ακίνητο αφορά σε κατάστημα – αποθήκη (υπόγειος χώρος 4 δωματίων ) του οποίου τα ¾ εξ αδιαιρέτου ανήκουν στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ομόνοια.

- Υπόλοιπο λογαριασμού Ε.Τ.Ε. την 7-3-2012   122.345,00€

-Δεν έχει συνεδριάσει από το έτος 2007 και δεν έχουν δοθεί επιδοτήσεις στους δικαιούχους μαθητές από το έτος 2003.-Το Κληροδότημα δεν έχει Α.Φ.Μ., δεν υπέβαλλε ποτέ Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος & Ε2, Δήλωση Ε9, ΕΤΑΚ, Φ.Μ.Α.Π. ενώ το βιβλίο   Εσόδων – Εξόδων είναι ενημερωμένο έως 10-4-1992 και λογιστής έχει αναλάβει τη διαδικασία υποβολής τους.

----------------------------------------------------------------------------------------

6. Χρέη προς ΔΕΚΟ και Ασφαλιστικούς φορείς. 

Η Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων μέχρι 31-12-2010 είχε οφειλές για δαπάνες προς την ΕΥΔΑΠ το ποσό των 152.782,68 ευρώ από μη απόδοση του 22% και το ποσό των 115.498,54 για κατανάλωση. Προς το ΙΚΑ ο Δήμος Μελισσίων επειδή δεν απέδιδε τις νόμιμες εισφορές ως όφειλε για τους μήνες 1/2009 έως 4/2009 χρωστά το ποσό των 306.000,00 ευρώ για το οποίο έγινε διακανονισμός και πληρώνουμε δόση 6.185,00 ευρώ μηνιαίως από 10-6-2009. Τέλος για το φυσικό αέριο ο Δήμος Μελισσίων (Κοινωφελείς Επιχειρήσεις) χρωστά το συνολικό ποσό των 56.192,00 ευρώ.

Η Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης είχε οφειλές για δαπάνες προς την ΕΥΔΑΠ το ποσό των 56.241,71 € για μη απόδοση του 22% και το ποσό των 64.606,83€ για κατανάλωση.

Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης είχε οφειλές στην ΕΥΔΑΠ από μη απόδοση του 22% ποσού 156.255,43 ευρώ   ενώ για ύδρευση το ποσό των 26.208,10 €. Προς το ΙΚΑ υπάρχει παλαιά οφειλή ποσού 30.958,65 € και για το οποίο έχει γίνει διακανονισμός σε 15 δόσεις ποσού 2.063,91 € έκαστη και εξοφλείται κάθε μήνα.

 

7. Αγωγές Εργαζομένων

Εκκρεμούν έως και σήμερα 18 αγωγές εργαζόμενων στο Δήμο ή στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις αυτού. Η πλειονότητα αυτών (13) αφορούν μη καταβολή από τις Επιχειρήσεις του Δήμου Μελισσίων δεδουλευμένων αποδοχών. Επίσης εκκρεμεί η εκδίκαση του επιδόματος των “176” ευρώ στους μονίμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δήμου. Τα φερόμενα με βάση τις αγωγές χρέη του Δήμου προς τους υπαλλήλους είναι όπως αυτές φαίνονται στο παρακάτω πίνακα κατά Δημοτική Κοινότητα.

 

Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Δ.Κ. Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δ.Κ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΣΥΝΟΛΟ

ΑΓΩΓΕΣ

2.262.410,00

167.200,00

108.608.00

 

ΣΥΝΟΛΟ

2.262.410,00

167.200,00

108.608,00

2.538.218,00

8. Χρέη σχολείων-Σχολικών Επιτροπών-Βρεφονηπιακών σταθμών

Σχολείο-Σχολική επιτροπή

Δ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Δ.Κ. Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δ.Κ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

6.902,20

 

 

 

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

 

2.844,22

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

 

12.262,20

 

 

3o &5o ΔΗΜΟΤΙΚΟ / ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

20.452,32 €

 

 

 

1ο & 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ/ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ   ”AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”

7.105,82

 

 

 

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

9.603,00

 

 

 

ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

 

 

16.717,31

 

Παιδικός σταθμός Ν. Πεντέλης

 

42.341,54(31-12-2010)

 

 

ΒΡΕΦ/ΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

 

11.975,04(31-12-2010)

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

171.550,08(31-12-2010)

 

 

 

Λύκειο Πεντέλης

 

 

1.166,24

 

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

2.956,25

 

 

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

2.591,24

 

 

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

2.494,21

 

 

Γυμνάσιο Πεντέλης

 

 

3.917,61

 

Λύκειο Μελισσίων

5.628,40

 

 

Λύκειο Πεντέλης

 

 

555.70

ΣΥΝΟΛΟ

226.789,31

57.097,95

37.176,12

 

9.Έλεγχοι από το Ελεγκτικό Συνέδριο (κατασταλτικός έλεγχος)

Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης μέχρι και το 2009

Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης μέχρι και το 2004

Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων μέχρι και το 2005

 

10. Ισολογισμοί Δημοτικών Κοινοτήτων

Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης: έχουν ελεγχθεί από Ορκωτούς οι χρήσεις μέχρι και το 2010 και έχουν ληφθεί οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης έχουν ελεγχθεί από Ορκωτούς οι χρήσεις μέχρι και το 2010 και έχουν ληφθεί οι σχετικές εγκριτικές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων έχουν ελεγχθεί από Ορκωτούς οι χρήσεις μέχρι και το 2010 αλλά απερίφθησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι χρήσεις 2007, 2008,2009 και 2010.

11. ΟΕΔΜ

Λάβαμε ειδοποίηση από τη ΔΟΥ Αμαρουσίου για οφειλή του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Μελισσίων ο οποίος από το 2007 τελεί σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, συνολικού ποσού 582.845,88 ευρώ για μη καταβολή εισφορών και πρόστιμα.

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                   582.845,88

Ασφαλιστικές Εισφορές :                               45.784,78

Σύνολο                                                          628.630.66  

Εκκρεμότητες (βάσει TAXIS) : Η τελευταία δήλωση εισοδήματος καλύπτει το διάστημα έως και 29-1-2007, δεν έχουν κατατεθεί εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. για τα έτη 2008-2011, εμφανίζονται ελλείψεις στην κατάθεση περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

12 .Πυρόπληκτοι

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μελισσίων με την με αριθμό 322/2007 απόφασή του επιδοτήθηκαν οι πυρόπληκτοι του 2007 του Δήμου Μελισσίων από το Δεκέμβριο του 2007 έως και το Μάρτιο του 2009. Συγκεκριμένα τα ενοίκια των: Πρωτόπαππα

Φραγκούλα, Παπαδημητρίου Αικατερίνη, Παπαδημητρίου Ιωάννη, Κατσιώνη Χρήστου , Κρητικού Νικόλαου συνολικού ποσού 49.000,00 ευρώ. Έκτοτε από τον Απρίλιο του 2009 έως και τον Αύγουστο 2010 δεν πληρώθηκε κανένα ενοίκιο. Το ποσό που οφείλεται ανέρχεται στις 53.550,00 ευρώ. Ο Δήμος Μελισσίων με την υπ’αριθμ 50-27/9/2007 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚΝΑ επιδοτήθηκε για το σκοπό αυτό με το ποσό των 35.000,00 ευρώ. Με απόφαση της νέας Διοίκησης καταβάλλονται ήδη τα οφειλόμενα στους δικαιούχους και μέχρι σήμερα έχει καταβληθεί ποσό 35.800,00€ μέχρι 31-12-2011 και 17.750,00 το έτος 2012. Σύνολο 53.550,00 €. ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ (Σεπτέμβριος 2012).

13. Αποπληρωμή δικαιωμάτων συμμετοχής Δημοτικών Συμβούλων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δημαρχιακή Επιτροπή του πρώην Δ.Μελισσίων. Σε συνολική οφειλή όσον αφορά στη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο ύψους σαράντα πέντε χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα τεσσάρων ευρώ και σαράντα ενός λεπτού (45.494,41€) έχει δοθεί μέχρι σήμερα το ποσό των δέκα επτά χιλιάδων εκατόν πενήντα ευρώ (17.150,00€) και όσον αφορά στη Δημαρχιακή Επιτροπή σε συνολική οφειλή ύψους των τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα ενός ευρώ και σαράντα εννέα λεπτών (4.441,49€) έχει δοθεί το ποσό των χιλίων οκτακοσίων ογδόντα ενός ευρώ και είκοσι πέντε λεπτών (1.881,25€).

 

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ

Φορέας

Ελεγχόμενος

Θέμα

μάρτυρες

εξέλιξη

Τμήμα Περιουσιακών δικαιωμάτων

ΓΑΔΑ, και ΑΤ. Μελισσίων

ΑΜΝΕΠ ΑΕ

Αναφορά Δημάρχου σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της ΑΜΝΕΠ ΑΕ

Αντιδήμαρχος Μούστρης

Κατέθεσε   31/5 με συμπληρωματικό υπόμνημα της αναφοράς του Δημάρχου

Πταισματοδικείο Αμαρουσίου και Α.Τ. Μελισσίων

Πολιτιστικό Δήμου Μελισσίων

Αναφορά Εργαζόμενων και αγωγή τους για δεδουλευμένες αποδοχές και πληρωμή τους με ακάλυπτες επιταγές από την προηγούμενη διοίκηση

Δήμαρχος

Έχει εκδικαστεί ο πρώτος βαθμός

Α.Τ. Μελισσίων

Δήμος Μελισσίων υπόθεση ΤΕΡΚΑΤ

Αναφορά Δημάρχου Πεντέλης (29860/2011) για ποσό 137,193,99 ευρώ που εισέπραξε ο Δήμος για το έργο και δεν απέδωσε στην Εταιρεία

Δήμαρχος

Προκαταρκτική

Το Υπουργείο Εσωτερικών

Δήμος Μελισσίων

καταγγελία των συμβούλων του Δήμου Μελισσιων σχετικά με τα όσα κατήγγειλε ο Ταμίας του Δήμου για τον πρώην Δήμαρχο Μελισσίων.

Ρέγγης

Είχαμε στείλει το 17040/2011 έγγραφο και αναζητούσαμε την πορεία της υπόθεσης.(η υπόθεση έχει χρεωθεί στην επιθεωρήτρια Τσίρη η οποία μετά από επικοινωνία μαζί της μας ενημέρωσε ότι στα μέσα του επόμενου μήνα θα ανοίξει το φάκελο) 

 

Πταισματοδικείο Αμαρουσίου

Δήμος Μελισσίων

Υπόθεση Φυλακτού σχετικά με χαμένους φακέλους αλλοδαπών

Δήμαρχος

προανάκριση

Πταισματοδικείο Αθηνών

Δήμος Μελισσίων

Υπόθεση Παπαζήση Σωτήρη σχετικά με τα αναφέρει στην αγωγή του κατά του Δήμου

Εκλήθη ο πρώην Δήμαρχος Μελισσίων

Προανάκριση

 

Πταισματοδικείο Αμαρουσίου

Δήμος Μελισσίων

προκαταρκτική εξέταση μετά από την Γ12/101 παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών σχετικά με τους φακέλους που απέστειλαν οι υπηρεσίες του Δήμου Πεντέλης. 

 

Δήμαρχος, Ρέγγης και θα κληθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Κοινωφελών επιχειρήσεων του πρώην Δήμου Μελισσίων

προκαταρκτική

Υπουργείο Εσωτερικών

Δήμος Πεντέλης (Καλλικρατι

κός)

Διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος

 

Αναμένουμε την έναρξη της διαδικασίας και παράλληλα ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί και έλεγχος στις Κοινωφελής Επιχειρήσεις

 

Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο

Δήμος Μελισσίων

Τέλος Μεγάλων επιχειρήσεων

 

Έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις του ΣΤΕ 3901 και 3902/2010 και αναμένουμε την εκδίκαση από το Πρωτοδικείο

Πταισματοδικείο Αμαρουσίου

Δήμος Μελισσίων

Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

 

προκαταρκτική

Εφετείο Αθηνών

Δήμος Μελισσίων

Αγωγός Λάκκα Ρήγα

Πρώην Δήμαρχος Μελισσίων κατηγορούμενος

Αναμένουμε την αφαίρεση του αγωγού

Δήμος Πεντέλης

ΑΜΝΕΠ ΑΕ

Διενέργεια ΕΔΕ σχετικά με την επικύρωση υπογραφών του πρώην Προέδρου της ΑΜΝΕΠ ΑΕ

 

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ

 

-Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΕΣ που τοποθετεί το Δήμο Πεντέλης με βάση την υπερχρεωμένη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων στην 59η θέση χρέωσης (Φ/Α στη διαφάνεια) οι 58 προωθήθηκαν για την επιτήρηση, ζητήσαμε την δανειοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων ΜΟΝΟ για την εξόφληση των υπόχρεωσεών της σε προμηθευτές και εργολάβους που καθημερινά απαιτούν και με δικαστικές πράξεις τα χρήματά τους. Το ΥΠΕΣ θεώρησε κακώς εκπρόθεσμο το αίτημά μας αυτό και μας το απέρριψε. Επανήλθαμε και ζητάμε δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως Δήμος πλέον για την αποπληρωμή της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων κυρίως προς τους προμηθευτές και τους εργολάβους που διεκδικούν τα χρήματά τους.

-Παραμένουμε σταθεροί στην προεκλογική μας θέση για την μη λήψη δανείων για τη λειτουργία μας από 1-1-2011 και προωθούμε την εξόφληση των τιμολογίων της διοίκησης μας εντός του 60ημέρου που ο νόμος προβλέπει.

-Αποπληρώσαμε με πολλές δυσκολίες εντάλματα της προηγούμενης Διοίκησης ύψους για την Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων ενός εκατομμυρίου εξακοσίων ογδόντα τεσσάρων χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα δύο ευρώ και ενενήντα έξι λεπτών (1.684.992,96€), για την Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης τριακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων τετρακοσίων ενενήντα οκτώ ευρώ και είκοσι εννέα λεπτών (354.498,29€) και για την Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης εκατόν εξήντα χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα πέντε ευρώ και δέκα έξι λεπτών (160.435,16€) μέχρι σήμερα.

-Δημιουργήσαμε το προβλεπόμενο αποθεματικό δύο μισθοδοσιών ύψους ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων ευρώ (1.100.000,00€)για την εξασφάλιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

-Ισοσκελίσαμε τα Δημοτικά Τέλη στις οικίες και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

-Ισοσκελίσαμε το Δημοτικό φόρο και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

-Κάναμε συμβάσεις προμηθειών μετά από ανοιχτούς διαγωνισμούς για όλα τα είδη κατά κατηγορία που προμηθεύεται ο Δήμος στηρίζοντας την προεκλογική μας δέσμευση για διαφάνεια παντού.

-Εντατικοποιήσαμε τη διαδικασία είσπραξης των εσόδων του Δήμου με βάση το Σύνταγμα για ισότητα όλων των πολιτών- δημοτών έναντι του Νόμου.

-Προωθήσαμε τη διαδικασία δανειοδότησης ανταποδοτικά της κατασκευής του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης και θα υπογράψουμε σύντομα την σχετική σύμβαση με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.).

-Εξασφαλίσαμε ποσό επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (700.000,00€) για την ολοκλήρωση του κτιρίου του έργου «Κέντρο Πρόνοιας» της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων που είχε σταματήσει η χρηματοδότησή του και ολοκληρώσαμε την κατασκευή του.

-Εξασφαλίσαμε την αποπληρωμή όλων των λογαριασμών του έργου κατασκευής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Ενημέρωσης της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης ύψους τριακοσίων δώδεκα χιλιάδων τριακοσίων είκοσι έξι ευρώ και τριάντα ενός λεπτού (312.326,31€) και το έργο συνεχίζεται κανονικά με την ένταξή του στο Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ.

-Δεχθήκαμε στις 21 και 22 Ιουνίου 2012 οικονομικό έλεγχο από το Υπουργείο Οικονομικών και τα αποτελέσματα του ελέγχου είναι όπως αναφέρονται στην με αρ. 66/24-7-2012 Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου των μελών του Κλιμακίου:

 

«ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

Να στελεχωθεί η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου επαρκώς.

Να φροντίσει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να μην αναλαμβάνει νέες υποχρεώσεις χωρίς να υφίστανται πόροι για την εξόφλησή τους.

Να φροντίσει ο Δήμος να ολοκληρώσει τις εκκαθαρίσεις το συντομότερο δυνατόν στα Νομικά Πρόσωπα και Επιχειρήσεις που εκκρεμούν, προκειμένου να αποτυπωθεί το οικονομικό αποτέλεσμα.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Πληρούνται πλήρως οι προϋποθέσεις της εγκυκλίου.»

 

-Με απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής του ΥΠΕΣ εγκρίθηκε δάνειο οκτώ εκατομμυρίων (8.000.000,00) ευρώ για το Δήμο για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του μέχρι 31-12-2010 όπως και δεσμευτήκαμε.

Προοπτική μας στα Οικονομικά:

-Η ολοκλήρωση της αγοράς του οικοπέδου (περίπου δύο στρέμματα) προ του Κολυμβητηρίου Μελισσίων (ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ, 11/9/12).

Η δαπάνη της αγοράς του οικοπέδου θα καλυφθεί από τον κουμπωμένο κωδικό του πράσινου τέλους (0,50).

-Η ολοκλήρωση της δανειοδότησης (ανταποδοτικά) από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων της κατασκευής του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης σε οικόπεδο που η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης παραχώρησε στο 45 Ο.Τ. και με βάση τη μελέτη που αυτή χρηματοδότησε. Υπογράφεται σύντομα η σχετική σύμβαση.

-Η προώθηση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης των δέκα (10) περίπου στρεμμάτων κόστους περίπου εννέα εκατομμύρια ευρώ (9.000.000,00€) με βάση την σήμερα καθορισθείσα τιμή αποζημίωσης οκτακόσια ευρώ (800,000) ανά τ.μ. στην εγγύς του Ν.Ι.Ε.Θ. της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

-Η προώθηση της αγοράς του οικοπέδου της Πλατείας Πόγκα που τα χρήματα του δανείου διετέθησαν για άλλο σκοπό από τις προηγούμενες Διοικήσεις του Δήμου.

-Η εξασφάλιση της δανειοδότησης του Δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ένταξη στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης) για την αποπληρωμή των χρεών σε προμηθευτές, εργολάβους και εργαζομένους για χρέη μέχρι 31-12-2010.

-Η ολοκλήρωση της ένταξης στο πρόγραμμα Jessika της Εθνικής Τράπεζας της χρηματοδότησης για την κατασκευή στο Ο.Τ. 122 των Σχολείων 2ο Δημοτικό Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, 2ο Νηπιαγωγείο Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης και Κλειστό Γυμναστήριο.

-Η διακοπή κάθε οικονομικής σπατάλης.

-Η λειτουργία με νομιμότητα και διαφάνεια στις προμήθειες.

-Η διεκδίκηση πιστώσεων από το ΕΣΠΑ και τα λοιπά προγράμματα για έργα σύμφωνα με τις προωθούμενες μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Η Διευθύντρια

Οικονομικών Υπηρεσιών

Βασιλική Καπετσώνη           .

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

1.Διακίνηση Χρημάτων χωρίς παραστατικά

-Έγγραφη καταγγελία του Ταμία κ. Γεωργίου Ρέγγη, για διακίνηση χρημάτων, προς την εταιρεία ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΑΕ ποσών της τάξεως των 35.000 ευρώ στις 17-3-2009 και ποσού 25.000,00 ευρώ στις 18-3-2009.

-Έγγραφη καταγγελία του Ταμία κ. Γεωργίου Ρέγγη, για πίνακες διακίνησης χρημάτων από το ταμείο του Δήμου Μελισσίων χωρίς κανένα ένταλμα ή καμία διαδικασία ύψους 380.000,00 ευρώ. Για το θέμα έχει εκδοθεί αρμόδια εντολή διενέργειας έρευνας και ελέγχου από το Υπουργείο Εσωτερικών – Προκαταρκτική εξέταση διεξάγει το Πταισματοδικείο Αμαρουσίου.

 

2.ΓΗΓΕΡΤΟΝ

Για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Ο Δήμος Μελισσίων εισέπραξε το ποσό των 1.107.930,00 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Από αυτά απέδωσε στην εταιρεία ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΑΕ το ποσό των 807.930,00 ευρώ. Τα υπόλοιπα 300.000,00 ευρώ της χρηματοδότης χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς. Το συνολικό χρέος του Δήμου προς την εταιρεία ΓΗΓΕΡΤΟΝ ΑΕ ανέρχεται την 31-12-2010 στο ποσό των 2.059.267,57 ευρώ

3.ΤΕΡΚΑΤ

Για το έργο «ολοκληρωμένη παρέμβαση Δήμου Μελισσίων για την Αναβάθμιση Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και λοιπές συναφείς εργασίες» εισπράχθησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών (πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ) το ποσό των 137.193,89 ευρώ. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για άλλο σκοπό. Το Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων διεξάγει προκαταρκτική εξέταση.

4.ΔΕΤΕΜ

Τμηματικές καταθέσεις ύψους 250.000 ευρώ προς τη ΔΕΤΕΜ χωρίς νόμιμη αιτία από το Δήμο Μελισσίων. Πάρθηκε απόφαση αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της €€ευρώ. Για τον συμψηφισμό του αρχικού ποσού έχουν γίνει διάφορες καταθέσεις που αποδεικνύονται από τις κινήσεις του λογαριασμού της ΔΕΤΕΜ με συνέπεια τις 31-12-2010 να εκκρεμεί το ποσό των 104.196,05 ευρώ. 

5.ΑΜΝΕΠ ΑΕ

Από τον σχετικό έλεγχο που διενεργείται στην Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με την επωνυμία ΑΜΝΕΠ ΑΕ (ΑΒΟΠ ΑΕ) ήδη έχουν διαπιστωθεί χρέη που αγγίζουν τα 363.358 ευρώ και αφορούν το Μετοχικό κεφάλαιο (258.000 ευρώ), αγωγή εργαζομένων (92.158 ευρώ), χρέη στη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών (13.200). Για το θέμα γίνεται έρευνα από το Τμήμα Περιουσιακών δικαιωμάτων της ΓΑΔΑ, το Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων και την Αστυνομία Οικονομικού Εγκλήματος.

6.Διακίνηση χρημάτων από Ειδικούς Λογαριασμούς

Τα συνολικά ποσά που εισπράχθηκαν από τά ανταποδοτικά τέλη των μεγάλων καταστημάτων τραπεζών και επιχειρήσεων (1.213.651,43), το τέλος του 0,50-πράσινο ταμείο για την αγορά γης (2.138.273,63), την εισφορά σε σχέδιο(1-1-2007 έως 31-12-2007 170.000 ευρώ) χρησιμοποιήθηκαν για διαφορετικό σκοπό και όχι για τον λόγο για τον οποίο ειπράχθησαν.

7.Αστικό Παρατηρητήριο Μελισσίων

Διαδικασία πληρωμής της μελέτης « ΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ». Η εταιρεία ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ & ΣΙΑ ΟΕ έλαβε μέρος στον πρόχειρο διαγωνισμό 59/2009 με αντικείμενο την « Τεχνική και Επιστημονική υποστήριξη για τη λειτουργία του Αστικού Παρατηρητηρίου στο Δήμο Μελισσίων». Το έργο της κατακυρώθηκε και η γνωστοποίηση της ανάθεσης έργου (Απόφαση Δημάρχου 1829/2009) έγινε με επιστολή του Δημάρχου Μελισσίων, η οποία κοινοποιήθηκε στην εταιρεία στις 15-12-2009 και η οποία καλούσε την εταιρεία σε υπογραφή της σύμβασης εντός 15 ημερών. Από τότε εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης. Η εταιρεία ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ & ΣΙΑ ΟΕ προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας με την εταιρεία «Οικολογική Πρόοδος ΑΕ» στις 16-2-2010 για την εκπόνηση του υποέργου   « Ηλεκτρονική Καταγραφή Τμήματος του Δικτύου τηλεδιαχείρισης- τηλεελέγχου του εν λόγω δικτύου». Η εταιρεία έχει παραδώσει το έργο και πλέον μας οχλεί και ζητά την καταβολή του συμφωνηθέντος ποσο αμοιβής ποσού 45.000,00 ευρώ.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

 

Ο Τμηματάρχης της Ταμειακής Υπηρεσίας

Γεώργιος Ρέγγης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

-Με βάση τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα του Δήμου μας και της πατρίδας μας γενικότερα σύμφωνα με τα οποία η κατασκευή έργων εξ ιδίων πόρων είναι δυσχερής έως αδύνατη προωθούμε έργα με βάση μελέτες που κατά κανόνα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε από την Τεχνική μας Υπηρεσία.

Προωθούμε:

-Στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» την υλοποίηση της πράξης «Εξοικονόμησης ενέργειας Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης» προϋπολογισμού 667.979,16€ [467.585,41 € δημόσια δαπάνη (70%) το πρόγραμμα 200.393,75 € συμμετοχή του Δήμου(30%)]: Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης και αντικατάστασης κουφωμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων , στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων και φύτευση των δωμάτων του 1ου Παιδικού Σταθμού Μελισσίων και διαμόρφωση των οδών Πίνδου - Ροδώνης της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

-Στο ΕΠΠΕΡΑΑ την χρηματοδότηση των πράξεων : -Ενεργειακή αναβάθμιση και πιλοτική αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των παρακάτω Σχολικών Μονάδων:

-1ο-6ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

-2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

-Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης

-1ο Γυμνάσιο Μελισσίων

Προϋπολογισμού1.401.053,78 € πλήρως χρηματοδοτούμενο.

Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πεντέλης, προϋπολογισμού 398.339,22 € [(278.837,56€ δημόσια δαπάνη (70%), 119.501,77€ συμμετοχή Δήμου (30%)].

 

-Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 –2013 τα έργα:

-Προσθήκη καθ’ ύψος και αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης του 2ου Παιδικού Σταθμού (480.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Αντιπλημμυρικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (Γεφυράκια Νταού)(202.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

-Ανάπλαση και διαμόρφωση πεζοδρόμου μεταξύ των Ο.Τ. 241 και Ο.Τ. 211 (Μεταξύ οδών Σισμανογλείου – Σικίνου) (500.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Ανάπλαση Πόντου- Ψαθά στο τρίγωνο Τσαλδάρη – Πηγής – Ελ. Βενιζέλου (1.100.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Επίσης προωθούμε :

-Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Ο.Σ.Κ. Α.Ε. για υλοποίηση του έργου: Προσθήκη οκτώ (8) αιθουσών και διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Λύκειο Μελισσίων.

 

-Έργο κατασκευής του κτιρίου του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης στην Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης (Δανειοδότηση Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων) Προϋπολογισμού 1.665.420,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

-Έργο κατασκευής Σχολικών Κτιρίων στο 122 Ο.Τ. Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (Jessika) (ΣΔΙΤ Ο.Σ.Κ.)

-Τελική φάση Σ.Δ.Ι.Τ. 1Α ΑΤΤΙΚΗ

-Ανάδοχος ΑΤΕΣΕ Α.Ε.–ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. κτίρια εμβαδού 3.692,00 περίπου.

 

-Τα συνεχιζόμενα Έργα πρώην ΘΗΣΕΑΣ

-Κέντρο Πρόνοιας – Αλληλεγγύης και Ενημέρωσης στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης εντάχθηκε στο πρόγραμμα και προωθείται η ολοκλήρωσή του.

 

-Στους στόχους επίσης είναι:

- Η μετακίνηση των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της Δ.Ε.Η. στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.

-Η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.

-Η μεταφορά της λαϊκής της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης εκτός οικιστικού ιστού.

 

-Προωθήσαμε σύνταξη και υλοποίηση μελετών για έργα από ίδιους πόρους ανταποδοτικά και μη όπως παρακάτω:

-Διαμόρφωση του 2ου Βρεφονηπιακού Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης από το Ν.Π.Δ.Δ. Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Ο 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Πεντέλης είναι έτοιμος και θα λειτουργήσει. Στόχος μας όπως και πέρυσι κανένα παιδί εκτός Βρεφονηπιακού Σταθμού.

-Κατασκευή εξωτερικών συνδέσεων ακινήτων έτους 2012 με το δίκτυο αποχέτευσης ύψους   43.411,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

-Αποχετευτικό δίκτυο 3ης – 4ης γειτονιάς ύψους 120.857,33 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

-Συντήρηση σχολικών μονάδων έγινε προϋπολογισμός 106.857,33 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

-Επισκευή μετώπης φρεατίων υδροσυλλογής Πεντέλης- Νέας Πεντέλης και Μελισσίων ύψους 4.797,00 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

 

-Ένταξη αυθαιρέτων κατασκευών του Δήμου στις διαδικασίες του Ν. 4014/2011 και μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί:

-Ένα τμήμα του υπογείου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

-Τα κτίρια του γηπέδου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

-Το κυλικείο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

-Το κυλικείο του Γυμνασίου – Λυκείου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

- Έχουν γίνει οι συνδέσεις με το φυσικό αέριο των σχολείων:

1ο-6ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων

1ο- 6ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

4ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

1ο Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης

-Προωθούμε τις συνδέσεις των σχολείων:

3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων

2ο Γυμνάσιο Μελισσίων

Λύκειο Μελισσίων

-Προώθηση ενεργειών για ωρίμανση των μελετών με σκοπό τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο Σουκάκου και Αλεξανδρουπόλεως και ΚΑΠΗ στο οικόπεδο Τερψιθέας και Κλειούς της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων (μετά από ένταξή μας στην Πράξη: Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Πεντέλης).

 

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ:

Άμεσα:

-Η ολοκλήρωση του «Κέντρου Πρόνοιας Αλληλεγγύης και Ενημέρωσης » μέχρι τέλους του 2012 στην Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ.

-Η έναρξη του έργου 2ου Δημοτικού – 2ου Νηπιαγωγείου και Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ο.Τ. 122 της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα   Jessika (Εθνική Τράπεζα Ελλάδος) από την ανάδοχο εταιρεία ΑΓΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. ΚΡΗΤΗΣ.

-Η έναρξη κατασκευής του έργου «Κτίριο Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης» με ανταποδοτική χρηματοδότηση (μερικά) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

-Η έναρξη των έργων που περιλαμβάνονται στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ με τα οποία θα υλοποιηθούν εργασίες κατασκευής εξωτερικής θερμομόνωσης και αντικατάστασης κουφωμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, στο 1ο Γυμνάσιο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, φύτευση των δωμάτων του 1ου Παιδικού Σταθμού Μελισσίων και διαμόρφωση των οδών Πίνδου - Ροδώνης της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας.

-Η προώθηση της μεταφοράς των πυλώνων μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.

-Η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης μετά την εξασφάλιση της αδειοδότησης του δασικού.

-Η κατασκευή της υποδομής για την μεταφορά της λαϊκής αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης στις παρυφές του οικιστικού ιστού της πόλης.

 

 

 

 

 

Μεσοπρόθεσμα:

-Η Αποχέτευση Καλλιθέας Πεντέλης: Εκπονήθηκε από την ΕΥΔΑΠ, μετά από πολυετείς ενέργειες του Δημάρχου, η μελέτη ροών της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης, που επιτρέπει τη δημιουργία του δικτύου αποχέτευσης της περιοχής.

-Η ένταξη στο ΕΣΠΑ τεσσάρων έργων για τα οποία έχουμε πλήρεις και ώριμες μελέτες και τα οποία αφορούν:

-Προσθήκη καθ’ ύψος και αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης του 2ου Παιδικού Σταθμού (480.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Αντιπλημμυρικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης (γεφυράκια Νταού) (202.000,00 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Ανάπλαση και διαμόρφωση πεζοδρόμου μεταξύ των Ο.Τ. 241 και Ο.Τ. 211 (Μεταξύ οδών Σισμανογλείου – Σικίνου) (500.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Ανάπλαση Πόντου – Ψαθά στο τρίγωνο Τσαλδάρη – Πηγής-Ελ. Βενιζέλου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων (1.100.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

-Ένταξη στο ΕΠΠΕΡΡΑ της ενεργειακής αναβάθμισης έξι (6) συνολικά σχολείων: (τριών (3) σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, ενός (1) της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Πεντέλης και δύο (2) της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης).

-Προώθηση στον ΟΣΚ της προσθήκης των οκτώ (8) αιθουσών και την διαμόρφωση του αύλειου χώρου στο Λύκειο Μελισσίων.

-Προώθηση και χρηματοδότηση από «ιδίους πόρους» σύμφωνα πάντα με τις οικονομικές μας δυνατότητες μικροέργων στο εσωτερικό και των τριών (3) πόλεων, όπως και προώθηση και υλοποίηση όλων των αναγκαίων ανταποδοτικών έργων.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

Διονύσιος Πολυχρονόπουλος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΣΤΟΧΟΙ

  1. Οργάνωση Διεύθυνσης

(προτάσεις για το τμήμα Πολεοδομίας).

31/12/2012

Να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα η Υπηρεσία

  1. Ένταξη στο σχέδιο πόλης τμημάτων 3ης

και 4ης Πολεοδομικής Γειτονιάς.

09/2012 Εκδίκαση ενστάσεων και σχετικές διορθώσεις

  1. Αναθεώρηση σχεδίου Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων στα πλαίσια των κατευθύνσεων του Γ.Π.Σ.

Παραλαβή Β’ φάσης έως 9/2012

  1. Κυκλοφοριακή Μελέτη Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Παραλαβή Μελέτης έως 9/2012

  1. Ένταξη στο σχέδιο περιοχής ανατολικά της 25ης Μαρτίου Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης.

Έγκριση γεωλογικής μελέτης 09/2012

  1. Ρύθμιση των απαλλοτριώσεων στην Πλατεία 25ης Μαρτίου στην Δημοτική Κοινότητα Νέας   Πεντέλης.

Έναρξη της διαδικασίας – Συνεννόηση με ενδιαφερομένους και περίοικους

  1. Ενστάσεις στο Κτηματολόγιο Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Παρακολούθηση και ενέργειες ανάλογα με το χρόνο εκδίκασης

  1. Υπαγωγή στο άρθρο 24 περιοχών του Δήμου Πεντέλης που πληρούν τις προϋποθέσεις και παρακολούθηση της διαδικασίας ανάρτησης δασικών χαρτών.

Προσπάθεια για υπαγωγή μέσω έκδοσης Υπουργικής Απόφασης

  1. Τριτανακοπή για Γεωργοκτηνοτρόφους – Γ.Π.Σ. Πεντέλης.

Ενέργειες ανάλογα με την έκβαση της δίκης

10.  Ελεγχόμενη στάθμευση οδού Παναγή Τσαλδάρη Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και Πλατεία Νέας Πεντέλης.

Έχει συνταχθεί σχετική   μελέτη από την Υπηρεσία- Προωθούνται οι σχετικές εγκρίσεις 9-10/2012

11.  Καθαίρεση αγωγού Λάκκα-Ρήγα.

Θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καθαιρεθεί εντός του 2012

12.  Εργοστάσιο αεριοποίησης.

Αποστολή σχετικού φακέλου στον ΟΡΣΑ εντός 4/2012

13.  Χωροθέτηση Κοιμητηρίου Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων

Προσπάθεια για ένταξη στη γενικότερη χωριοθέτηση κοιμητηρίων 31-12-2012

14.  Εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας PELLET, Τηγανέλαιου για συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας.

31-12-2012

 

15.  Ενέργειες για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής του κτιρίου Αστυνομικού Τμήματος Δ. Κ. Πεντέλης.

 

Έγκριση Μισθωτηρίου από Δ.Σ. 8/2012

•Όπως είχαμε δεσμευθεί, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχει KAMIA KEΡΑΙΑ κινητής τηλεφωνίας στις πλατείες που παίζουν τα παιδιά μας, δίπλα στα σχολεία, μέσα στα σπίτια μας. Τηρώντας τις διαδικασίες, συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν τις παράνομες κεραίες.

-Αγωνιζόμαστε να τηρήσουμε νομιμότητα στην έγκριση και λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Ο Διευθυντής Πολεοδομικής Υπηρεσίας και Περιβάλλοντος

Γιάννης Ξανθάκος

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

-Αφαιρέθηκαν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες της Λεωφόρου Πεντέλης και Α.Παπανδρέου.

-Οργανώθηκε Γραφείο Κινήσεως κατά Δημοτική Κοινότητα για τον έλεγχο της συντήρησης της κυκλοφορίας και της καυσοδοσίας των οχημάτων του Δήμου.

-Οργανώθηκε σύστημα διαπίστωσης, θεραπείας, ενημέρωσης του πολίτη επί θεμάτων της καθημερινότητας που αφορούν λάμπα, λακκούβα, στέρεα απόβλητα.

-Προωθείται η λειτουργία πιλοτικά από φέτος με Pellets των καυστήρων των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

-Ολοκληρώθηκαν οι συνδέσεις των Σχολείων 1ο –6ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 4ο Νηπιαγωγείο της Δ.Κ. Μελισσίων και 1ο Δημοτικό της Δ.Κ. Ν. Πεντέλης που ο αγωγός φυσικού αερίου πέρναγε έξω από τα Σχολεία και δεν είχαν συνδεθεί εξετάζεται η δυνατότητα σύνδεσης και του Γυμνασίου – Λυκείου της Δ.Κ. Πεντέλης.

-Προωθείται μελέτη προμήθειας και τοποθέτησης κάδων σε τμήμα του οικιστικού ιστού της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης όπου δεν λειτουργούσε η επιβαλλόμενη μηχανική αποκομιδή των απορριμμάτων.

-Συντηρήθηκαν και εξωραΐστηκαν τη χρονιά αυτή με ιδίους πόρους κοινόχρηστοι και αύλειοι χώροι στα περισσότερα σχολεία του Δήμου (4ο Δημοτικό Σχολείο και Λύκειο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων) και έγιναν σε όλα τα σχολεία επεμβάσεις συντήρησης με βάση την στόχευσή μας, τον προγραμματισμό μας, τα οικονομικά μας και την προτεραιότητα που δίνουμε στα Σχολεία και την εκπαίδευση.

-Στηρίξαμε τις πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις των Συλλόγων.

-Στα θέματα πολιτικής προστασίας:

-Συντηρήθηκαν και προετοιμάστηκαν για τις πυρκαγιές με εθελοντές κατά βάση τα αστικά και περιαστικά δάση.

-Λειτουργήσαμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στηριζόμενοι στον άριστο εξοπλισμό που διαθέτουμε, την εμπειρία μας και κυρίως στα εθελοντικά κλιμάκια των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

-Ολοκληρώσαμε την σχεδίαση πολιτικής προστασίας για όλες τις φυσικές καταστροφές με την βοήθεια του εθελοντή υπεύθυνου πολιτικής προστασίας Πτεράρχου ε.α. Δημήτριου Τζαμτζή.

-Για φέτος η κακή κατάσταση των δασικών δρόμων, τα ασυντήρητα πυροφυλάκια και η παντελής έλλειψη προγραμματισμού και πιστώσεων για την πρόληψη πυροπροστασίας από το Κράτος καθιστά την πρόληψη για ακόμη μία χρονιά εξαγγελία χωρίς αντίκρυσμα.

-Λειτουργήσαμε επιπλέον την ανακύκλωση σε καμένα έλαια και είδη ρουχισμού και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες.

Προοπτική μας και κεντρική μας στόχευση:

-Οι κτιριακές μονάδες του Δήμου (Σχολεία- Διοικητήρια Δημοτικών Κοινοτήτων- Πολιτιστικά- Αθλητικά Κέντρα) που δεν μπορούν να συνδεθούν με το φυσικό αέριο να μετατραπούν οι καυστήρες τους σε καυστήρες Pellets.

-Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων κατ’ αρχάς.

-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα κτίρια του Δήμου.

-Αναβάθμιση των παιδικών χαρών σε όσο εύρος τα οικονομικά μας επιτρέπουν.

-Προμήθεια σκούπας για τις Δημοτικές Κοινότητες Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

-Προώθηση εργοστασίου αεροποίησης των κλαδιών.

-Αναδιοργάνωση του συστήματος συλλογής ανακυκλώσιμων και βιολογικών αποβλήτων με βάση την αρχή «διαλογή στην πηγή».

 

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Υποδομών

Τάσος Χρηστίδης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ,

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

-Η Καλλικρατική διακυβέρνηση πρόσθεσε σίγουρα ένα κυρίαρχο θετικό στοιχείο που είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και η Διαφάνεια.

-Ο Δήμος μας, σύστησε και αξιοποίησε με ικανά στελέχη τη Διεύθυνση αυτή πιστεύοντας ότι το σύστημα Διαύγεια στηρίζει σε μεγάλο ποσοστό τη Διαφάνεια.

-Προσπαθήσαμε με το δελτίο της καθημερινής μας συνάντησης (Daily meeting) που αναρτάμε στο διαδίκτυο αφ’ ενός να ελέγχουμε και να συντονίζουμε την λειτουργία του επιτελείου μας και των Δημοτικών Κοινοτήτων αφ’ ετέρου να τηρούμε ενήμερο τον πολίτη για τα θέματα της καθημερινότητας και την πρόοδο υλοποίησης των αιτημάτων.

Προοπτική μας:

-Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού στα θέματα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.

-Η ενίσχυση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον πολίτη.

-Η ενίσχυση της διαφάνειας μέσω των προγραμμάτων πληροφόρησης.

-Η προώθηση όλων των ενεργειών για ένταξη δράσεων του Δήμου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Η Διευθύντρια

Προγραμματισμού-Οργάνωσης Πληροφορικής,

Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Ιωάννα Μπούσια

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

 

-Συστήσαμε και λειτουργούμε αποτελεσματικά το Ν.Π.Δ.Δ. που εγκαταστήσαμε στο νέο κτίριο «Κέντρο Πρόνοιας και Αλληλεγγύης» που ολοκληρώσαμε.

-Ολοκληρώσαμε από ίδιους πόρους το 2ου Βρεφονηπιακό Σταθμό της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

-Οργανώσαμε πολυϊατρείο εθελοντικής και ΜΟΝΟ εργασίας στο Κοινωνικό Κέντρο.

Οργανώσαμε και λειτουργούμε με το Ν.Π.Δ.Δ. Πρόνοιας και Αλληλεγγύης το Κοινωνικό Παντοπωλείο για τη διεκδίκηση προώθηση και διανομή της βοήθειας τροφίμων του Υπουργείου.

-Οργανώσαμε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με βάση το δίπτυχο Εθελοντισμός – Χορηγία με το Εθελοντικό Κλιμάκιο της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης, την «ΕΣΤΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ» με μηνιαία επισκεψιμότητα εξυπηρέτησης τετρακόσιες έως πεντακόσιες (400-500) οικογένειες και εξασφαλίσαμε σύμβαση διακοσίων (200) δωρεάν δεμάτων τροφίμων μηνιαία για ένα χρόνο από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση.

-Υλοποιούμε Πρόγραμμα Στείρωσης-Εμβολιασμών και Κτηνιατρικών Υπηρεσιών αδέσποτων σκύλων.

-Εξασφαλίσαμε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας.

-Εξασφαλίσαμε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για τα Σχολεία μας.

-Προωθήσαμε την συμμετοχή του δήμου ως φορέα παροχής Κοινωφελούς Εργασίας ανηλίκων σε συνεργασία με το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας Ανηλίκων ( ΚΕΣΑΘΕΑ).

-Ελέγχουμε περιοδικά τα ύδατα των πηγών που βρίσκονται εντός της Ζώνης Ευθύνης του Δήμου μας.

-Προωθούμε την λειτουργία των κατασκηνώσεων στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης.

-Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση των τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς για διακόσιες (200) Οικογένειες συνολικού ποσού εξακοσίων εξήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (665.000,00€).

-Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών .

-Υλοποιούμε προγράμματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας όπως το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών.

-Πραγματοποιήθηκαν επτακόσιες (700) παρεμβάσεις για την συντήρηση των σχολικών μονάδων.

-Κατασκευάστηκαν δύο (2) νέες αίθουσες στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Πεντέλης.

-Επαναλειτούργησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που η λειτουργία του είχε διακοπεί από το 2009 και λειτούργησε για πρώτη φορά το νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ( καινούργιος θεσμός).

-Εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία το Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης και από τη φετινή χρονιά επεκτάθηκε και στην Νέα Πεντέλη.

-Πραγματοποιήθηκαν δύο (2) αιμοδοσίες και λειτούργησε η Τράπεζα Αίματος και στις τρεις (3) Δημοτικές Κοινότητες.

 

-Συστήσαμε και λειτουργήσαμε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-Στον τομέα Αθλητισμού.

 

-Λειτουργήσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου σε πλήρη και στενή συνεργασία με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς και συλλόγους στηρίζοντας τον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και αθλήματα στον Δήμο.

-Προωθήσαμε την αδειοδότηση χρήσης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνδυασμό και με τις απαιτούμενες επεμβάσεις συντήρησης.

-Οργανώσαμε αθλητικές δράσεις και στηρίξαμε τέτοιες των αθλητικών μας συλλόγων σε όλα τα αθλήματα.

-Στον τομέα Πολιτισμού

 

-Λειτουργήσαμε με δράσεις του Δήμου και των Συλλόγων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων, στο Πνευματικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης και στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

-Προωθούμε την νόμιμη λειτουργία Δημοτικού Κινηματογράφου δωρεάν στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.

-Προωθούμε ενέργειες για την σύσταση και λειτουργία φιλαρμονικής στο Δήμο Πεντέλης με βάση και την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

-Την δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο επιδιώκουμε την ανάπτυξη πολιτιστικών εκδηλώσεων μέσα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής με καθόλου ή ελάχιστα έξοδα αξιοποιώντας όσο μπορούμε τις χορηγίες.

Προώθηση ενεργειών για ίδρυση Κέντρου δια Βίου μάθησης με σύμβαση με την αντίστοιχη Γενική Γραμματεία δια Βίου Μάθησης.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Η Διευθύντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης

Παναγιώτα Κουλάκου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Ε.Π.

 

-Λειτουργήσαμε τα ΚΕΠ και των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων με βάση την αρχή της πληρέστερης εξυπηρέτησης του πολίτη.

-Ζητήσαμε των πλήρη διοικητική υπαγωγή των ΚΕΠ στους Δήμους και επιτύχαμε τελικά να εγκριθεί η διακίνηση προσωπικού από ΚΕΠ σε ΚΕΠ στο εσωτερικό των Καλλικρατικών Δήμων με απόφαση Δημάρχου.

-Αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε τα θέματα της καταστατικής θέσης των υπαλλήλων των ΚΕΠ με βάση και τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων που μερικοί έχουν προσφύγει.

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Ο Διευθυντής Κ.Ε.Π.

Σοφοκλής Ανδριανός

 

ΧΡΕΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Λύση και Εκκαθάριση Επιχειρήσεων Δήμου από Ορκωτούς Λογιστές.

Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων

«Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Μελισσίων» (Δ.Ε.Τ.Ε.Μ.) έχει λυθεί με το με αρ. 530/Β/6-4-2011 Φ.Ε.Κ.

Οφειλές σε προμηθευτές :                             300.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                       1.421,94

Σύνολο                                                           301.421,94

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

«Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Μελισσίων» έχει λυθεί με το με αρ. 594/Β/14-4-2011 Φ.Ε.Κ.

Οφειλές σε προμηθευτές :                             770.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                       :                   11.972,00

Ασφαλιστικές Εισφορές :                               194.672,50

Σύνολο                                                           976.694,50

Εκκρεμότητες (βάσει TAXIS) : Δεν έχει κατατεθεί δήλωση εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012 ενώ η τελευταία εκκαθαριστική Φ.Π.Α. καλύπτει το διάστημα έως και 13-4-2011.

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

«Κοινωφελής Επιχείρηση Νεολαίας και Απασχόλησης Δήμου Μελισσίων» έχει λυθεί με το με αρ. 763/Β/6-5-2011 Φ.Ε.Κ.

Οφειλές σε προμηθευτές :                              40.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                       327,00

Ασφαλιστικές Εισφορές :                                   1.724,96

Σύνολο                                                           42.051,96

Εκκρεμότητες (βάσει TAXIS) : Δεν έχει κατατεθεί δήλωση εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012 ενώ η τελευταία εκκαθαριστική Φ.Π.Α. καλύπτει το διάστημα έως και 5-5-2011.

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

«Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοτική Αθλητική Επιχείρηση Μελισσίων» έχει λυθεί με το με αρ. 763/Β/6-5-2011 Φ.Ε.Κ.

Οφειλές σε προμηθευτές :                             440.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                       :                       972,00

Σύνολο                                                          440.972,00 

Εκκρεμότητες (βάσει TAXIS) : Δεν έχει κατατεθεί δήλωση εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012 δεν έχει κατατεθεί εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για το έτος 2011, εμφανίζονται ελλείψεις στην κατάθεση περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

«Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Μελισσίων» 763/Β/6-5-2011

Οφειλές σε προμηθευτές :                             300.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                     1.843,20

Ασφαλιστικές Εισφορές :                                25.301,39

Σύνολο                                                           327.144,59

Εκκρεμότητες (βάσει TAXIS) : Δεν έχει κατατεθεί δήλωση εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012 δεν έχει κατατεθεί εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α. για το έτος 2011, εμφανίζονται ελλείψεις στην κατάθεση περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

«Οργανισμός Εργασίας Δήμου Μελισσίων»

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                   582.845,88

Ασφαλιστικές Εισφορές :                               45.784,78

Σύνολο                                                       628.630,66

Εκκρεμότητες (βάσει TAXIS) : Η τελευταία δήλωση εισοδήματος καλύπτει το διάστημα έως και 29-1-2007, δεν έχουν κατατεθεί εκκαθαριστικές δηλώσεις Φ.Π.Α. για τα έτη 2008-2011, εμφανίζονται ελλείψεις στην κατάθεση περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:

«Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Πεντέλης (ΔΗΚΕΝΕΠ)» έχει λυθεί με το με αρ. 709/Β/29-4-2011 Φ.Ε.Κ.

Οφειλές σε προμηθευτές :                               80.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                         300,00

Σύνολο                                                             80.300,00

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

 

ΑΜΝΕΠ

Οφειλές σε προμηθευτές :                         400.000,00

Οφειλές σε Δ.Ο.Υ.                     :                     38.324,60

Ασφαλιστικές Εισφορές :                               67.065,27

Σύνολο                                                          505.389,87    

Τελεί υπό διαχειριστικό έλεγχο.

 

Τα αποτελέσματα είναι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων αναμένεται σημαντική αύξηση των ποσών.

Σύνολο υποχρεώσεων:

 

Α/Α

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΟΣΟ

1

Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Μελισσίων (ΔΕΤΕΜ)

301.421,94

2

Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Μελισσίων ( ΚΕΚΑ)

976.694,50

3

Κοινωφελής Επιχείρηση Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Μελισσίων (ΚΕΝΑΔΜ)

42.051,96

4

Δημοτική Αθλητική Επιχείρηση Δήμου Μελισσίων (ΔΑΕΔΜ)

440.972,00

5

Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Δήμου Μελισσίων (ΚΕΠΔΜ)

327.144,59

6

Οργανισμός Εργασίας Μελισσίων (ΟΕΔΜ)

628.630,66

7

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νέας Πεντέλης (ΔΗΚΕΝΕΠ)

80.300,00

8

Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ)

270.000,00

9

Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Πεντέλης (ΔΕΑΠ)

00,00

10

ΑΜΝΕΠ

381.000,00

 

ΣΥΝΟΛΟ την 24 Αυγούστου 2012

3.572.595,52

 

Βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων της Διεύθυνσης :

Ο Αντιδήμαρχος

Παναγιώτης Μούστρης

Αγαπητοί Συμπολίτες,

με στόχο την πλήρη αμερόληπτη διαφανή ενημέρωσή σας για το χτες, το σήμερα και το αύριο του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης του Δήμου μας προσπαθήσαμε όσο ο χρόνος μας επιτρέπει να λογοδοτήσουμε για την λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου την χρονιά που πέρασε με μία συντεταγμένη κατά θεσμικό κομμάτι Διοίκησης παρουσίαση.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μία χρονιά σκληρής δουλειάς από όλους μας με κύρια τα παρακάτω αποτελέσματα:

-Συστήσαμε και λειτουργούμε τον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης και εγκαταστήσαμε αυτοδιοικητικό πνεύμα λειτουργίας που σέβεται τον πολίτη που υπηρετεί.

-Νοικοκυρέψαμε το Δήμο στην λειτουργία και τα οικονομικά με βάση έναν νέο ΟΕΥ (Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας), ένα νέο βελτιωμένο αυτοδιοικητικό ISO και τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας «Ανεξάρτητο Κίνημα Πεντελικού», λιτότητα στη Διοίκηση, Εργατικότητα, Ανθρωπιά στην λειτουργία μας, Διαφάνεια παντού, Εντιμότητα, Δίκαιο και Παράδειγμα, Πειθαρχία στους θεσμούς και στις δομές, ιεραρχία, τίποτα στην τύχη.

-Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε με Πρόγραμμα και Στρατηγική απαιτώντας ο καθένας αιρετός ή υπηρεσιακός παράγοντας να προσφέρει όλα όσα η θέση και η αποστολή του επιβάλλουν.

-Ο Αυτοδιοικητικός θεσμός, ο θεσμός της αμεσότητας και της συμμετοχής στη διοίκηση για να πετύχει είναι ανάγκη να βάλει στο κέντρο της τον Άνθρωπο και τα προβλήματά του που υπηρετεί και προσπαθεί να επιλύσει αντίστοιχα, κάτι που επιδιώξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.

-Δρομολογήσαμε την κακή οικονομική και λειτουργική κατάσταση του χτες της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων στις αρμόδιες για να αποφασίσουν Οικονομικές, Δικαστικές και Διοικητικές Αρχές.

-Εξασφαλίσαμε την αναγκαία δανειοδότηση με απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής του ΥΠΕΣ για να μην μείνουν απλήρωτοι άνθρωποι που εργάστηκαν στο Δήμο μέχρι 31-12-2010, οι προμηθευτές και οι εργολάβοι της πόλης μας και όχι μόνο που είχαν συναλλαγές με τη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και δεν πληρώθηκαν μέχρι 31-12-2010. Δανειοδότηση που επιβάλλει εφόσον γίνει γιατί αναμένουμε και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για την οικονομική εξυγίανση των Δήμων, σκληρή δημοσιονομική λιτότητα στη λειτουργία του Δήμου Πεντέλης για μια 25ετία.

-Στην διαδρομή αυτή της Διοίκησής μας για την οποία σήμερα λογοδοτούμε έγινε ένα τεράστιο έργο αλλαγής νοοτροπίας στη Διοίκηση, νοικοκυρέματος, διαφάνειας, λιτότητας αύξησης της αποδοτικότητας όλων μας. Ο χρόνος είναι μπροστά μας για να ακούσουμε, να κρίνουμε, να διορθώσουμε και να διορθωθούμε όπου πρέπει.

-Στην διαδρομή μας αυτή, συζητάμε και διαπραγματευόμαστε τα πάντα πριν να ληφθεί η απόφαση εκτός από την τιμιότητά μας στη διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, την ανιδιοτέλεια στις αποφάσεις μας, την λιτότητα στην λειτουργία μας και την εργατικότητα μας.

-Μετά την λήψη των αποφάσεων προωθούμε την υλοποίησή τους με αποφασιστικότητα και στόχευση το θέμα χωρίς παλινδρομήσεις και άσκοπες κριτικές.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, τους δύο (2) Θεματικούς μου Αντιδημάρχους Γεώργιο Καρβουνάκη (αναπληρωτή Δημάρχου), Παναγιώτη Μούστρη, τους Τοπικούς Αντιδημάρχους Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων Σεβαστό Βορέα, Πεντέλης Κωνσταντίνο Μωραΐτη, Νέας Πεντέλης Γκρέϊς Γιαμουγιάννη, τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Παναγιώτη Γκατζόλη και Αικατερίνη Χριστοφιλοπούλου, Αθλητισμού και Πολιτισμού Βασίλειο Μπούρα, Νικόλαο Τόλιο, Δημήτριο Αποστολάκο, Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλία Τσουχνικά, Γεώργιο Χειλά, Β΄θμιας Εκπαίδευσης Άντα Μπούσουλα και Ελένη Μπαλιούση, τους Προέδρους των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων Φώτη Τσινό - Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, Χρήστο Γκολετσόπουλο – Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης και Μιχάλη Κολιό- Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, τους λοιπούς Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του Συνδυασμού μου καθώς και τους αρχηγούς των λοιπών παρατάξεων, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους συνετέλεσαν στην λήψη σωστών και σφυρηλατημένων αποφάσεων και την αποφυγή λαθών και παραλείψεων, τους Διευθυντές των Διευθύνσεων του Δήμου:

Προσωπικού : Αγγελική Κούκουνα

Οικονομικών: Βασιλική Καπετσώνη

Τεχνικής Υπηρεσίας : Αντώνιο Παναγόπουλο- Διονύσιο Πολυχρονόπουλο

Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας: Ιωάννη Ξανθάκο

Υποδομών -Πολιτικής Προστασίας: Αναστάσιο Χρηστίδη

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διαύγειας: Ιωάννα Μπούσια

Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης: Παναγιώτα Κουλάκου

Κ.Ε.Π. : Σοφοκλής Ανδριανός.

Την Διευθύντρια του Γραφείου μου Όλγα Δουκάκου, τον Σύμβουλό μου Δικηγόρο Άγγελο Δημοσθένους, το Γραφείο Τύπου και το λοιπό προσωπικό του Γραφείου μου καθώς και τους τμηματάρχες, τους υπαλλήλους του Δήμου και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, το πράσινο, το κοιμητήριο, το συνεργείο, το Γραφείο Κίνησης, που στήριξαν ένα νέο σκληρό σύστημα δουλειάς και ελέγχου που προσπαθήσαμε να εγκαταστήσουμε και να εφαρμόσουμε για την εμπέδωση της χαμένης εμπιστοσύνης του πολίτη στο δημόσιο. Οι υπηρεσιακές μας σχέσεις είχαν ένταση, πάντα όμως για το καλό της πόλης μας και το συμφέρον του πολίτη που υπηρετούμε καθαρά με ανιδιοτέλεια και με προσφορά ζωής. Οι ανθρώπινες σχέσεις μας δεν αλλάζουν και στηρίζονται στην ΑΓΑΠΗ, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ, το ΔΙΚΑΙΟ και το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Σας ευχαριστώ,

 

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν244
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261365

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση