Συνέδριο Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Κομοτηνή

KEDE-27-1-12 Ομιλία Δημάρχου Πεντέλης στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή:

Δείτε το video: http://www.youtube.com/watch?v=YZtiotK3asc 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) ΚΟΜΟΤΗΝΗ 28/1/2012

Ομιλία Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,

Πολύ επιγραμματικά θα προσπαθήσω να τοποθετήσω μέσα στο χρόνο που μου διαθέτετε και σας ευχαριστώ πολύ, τέσσερις – πέντε προβληματισμούς μου.

Πρώτον σε ότι αφορά τον Καλλικράτη θα ήθελα να τονίσω εδώ, ότι ο Καλλικράτης τον οποίο όλοι πιστέψαμε και στηρίξαμε ομόφωνα πριν από αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι κολλάει. Σε θέματα θεσμικά, σε θέματα λειτουργικά, σε θέματα χωροταξικά και σε θέματα οικονομικά.

Σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει κύριε Πρόεδρε, να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή πρώτον την διάθεση τελεσίδικων αρμοδιοτήτων στους Δήμους που σήμερα δεν υπάρχει. Δεύτερον την σύνταξη, με την βοήθεια και παλιών αυτοδιοικητικών, ενός ISO λειτουργικού, εξειδικευμένο στους Δήμους οι οποίοι παρουσιάζουν τεράστια διαφορετικότητα μεταξύ τους. Τρίτον σε έναν αντιπροσωπευτικό Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας) και σε ότι αφορά στο χωροταξικό, καλό θα είναι να γίνουν περισσότεροι Δήμοι από 325 και 10 και 15 ακόμη, αν πρόκειται να λυθούν τα χωροταξικά προβλήματα.

Δεύτερον θέμα: Είναι αδιανόητο αγαπητοί συνάδελφοι, κύριε Πρόεδρε, το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής να το συντάσσει ο Ο.Ρ.Σ.Α (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) για εμάς χωρίς εμάς και να μην σκέφτεται ότι τα κοιμητήρια λειτουργούν για την πόλη και να μην σκέφτεται ότι οι χώροι επεξεργασίας στερεών αποβλήτων είναι απαραίτητο να υπάρχουν.

Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι τα δασικά και τα αυθαίρετα, αποτελούν έναν τομέα ειδικού προβληματισμού του συνεδρίου, τον οποίον και δεν άκουσα καθόλου. Η διαδικασία της κας. Μπιρμπίλη για το χρόνο που ήταν Υπουργός, άφησε πίσω της μόνο καταστροφή. Και η προσπάθεια που γίνεται από τον κ. Παπακωνσταντίνου, θετική κατά την άποψη μου, είναι μια προσπάθεια που θα πρέπει αυτό να το λάβει υπόψη της.

Τέλος, οι δηλώσεις Γιλμάζ είναι κάτι που για την Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει και δεν θα περάσει απαρατήρητο. Εμείς οι Δήμοι της Αθήνας που καταστραφήκαμε από τις πυρκαγιές της περιόδου για την οποία ο κ. Γιλμάζ δήλωσε ότι δολιοφθορείς της Τουρκίας άναβαν τις φωτιές, δεν θα κωφεύσουμε. Και από την θέση αυτή, από την Κομοτηνή, συμβολικά λέμε ότι όσοι Δήμαρχοι έχουν καταστραφεί στην δρομολόγηση των διεκδικήσεων, τους παρακαλώ να είμαστε μαζί.

 

Σας ευχαριστώ.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν247
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1261368

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση