Ομιλία Δημάρχου στην Ευχαριστήρια Εκδήλωση για την Εκλογή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

euxaristiriaGiorti_3501"Σας καλοσωρίζω στην συνάντηση της νίκης του τόπου και των δημοτών του. Η στιγμή αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τόπο και τους πολίτες. Μια στιγμή απολογισμού και προγραμματισμού που αποτελεί εφαλτήριο νίκης της πόλης μας στα δύσκολα προβλήματα που οι ανθρωποι αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα κυρίως στα στελέχη του συνδυασμού μας, του συνδυασμού της Δημοτικής Συμμαχίας: H Nίκη επιβάλλει: ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ – ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ – ΟΧΙ ΕΠΑΡΣΗ!(...)

 

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΜΕΛΙΣΣΙΑ 30/5/14

Σεβασμιώτατε

Κύριε Καθηγητά

Εκλεκτοί συνάδελφοι της Αυτοδιοίκησης

Μελισσιώτες – Πεντελιώτες

Αγαπητοί μου φίλοι

Σας καλοσωρίζω στην συνάντηση της νίκης του τόπου και των δημοτών του. Η στιγμή αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τόπο και τους πολίτες. Μια στιγμή απολογισμού και προγραμματισμού που αποτελεί εφαλτήριο νίκης της πόλης μας στα δύσκολα προβλήματα που οι ανθρωποι αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Θα ήθελα να δώσω ένα μήνυμα κυρίως στα στελέχη του συνδυασμού μας, του συνδυασμού της Δημοτικής Συμμαχίας.

H Nίκη επιβάλλει: ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΕΠΑΡΣΗ!

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρο να πούμε εδώ δύο βασικές ρήσεις της Εκκλησίας μας και της Παγκόσμιας φιλοσοφίας.  

“Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται” (κατά Λουκάν).

Το δεύτερο όσο και αν φαίνεται πεσιμιστικό είναι απαραίτητο για όλους μας να το έχουμε κατά νου τέτοιες ώρες. Αν μπορείς ν' ανταμώνεις τον Θρίαμβο κ' είτε την Ήττα και να φέρνεσαι πάντα στους δυο κατεργάρους αυτούς ολοΐδια, τότε δική σου θα' ναι όλη η Γη, κι ό,τι μέσα της κλείνει, και τρανότερο! τότε πια γένηκες Άντρας, παιδί μου! (KiplingIf”).

Ένας πραγματικά μεγάλος άντρας διακρίνεται από τρία σημεία: Το Μεγαλειώδη σχεδιασμό στην υλοποίηση της όποιας αποστολής αναλαμβάνει. Την ανθρώπινη εκτέλεση στο οτιδήποτε υλοποιεί. Είναι ανάγκη σήμερα παρά ποτέ να αναδεικνύονται μέσα από τις εξουσίες η ανθρωπιστική διάσταση και η διάθεση προσφοράς στην υπηρεσία του Ανθρώπου. Και τέλος η μετριοφροσύνη στην επιτυχία είναι απαραίτητη.

Με αυτά τα λόγια θέλω κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσω όλους και έναν-έναν χωριστά γιατί στηρίξατε και αναγνωρίσατε την 4ετή μας προσπάθεια .

Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του Συνδυασμού μου και αυτά που εκλέχθηκαν και αυτά που δεν εκλέχθηκαν, για τον Πολιτικό Πολιτισμό με τον οποίο λειτούργησαν την προεκλογική περίοδο. Είναι και αυτό ενα από τα βασικά στοιχεία μας που εκτίμησε ο πολίτης.

Προχωράμε μπροστά όλοι μαζί και όσοι εκλέχθηκαν και όσοι δεν εκλέχθηκαν, ΟΛΟΙ χρειαζόμαστε. Στο αύριο του τόπου δεν υπάρχουν αυτοί που μας ψήφισαν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν. Θα επιδιώξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΚΒΙΑΣΑΝ, ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ, ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ. Αυτά δεν συγχωρούνται, όχι γιατί είμαστε κακοί αλλά γιατί αυτός ο τόπος δεν θα δηλητηριαστεί. Κάνουν κακό στον εαυτό τους και στον τόπο μας. Δεν τους χρειαζόμαστε, τους αφήνουμε πίσω. 

Αγαπητοί μου ,

Η άλλη μερα των εκλογών είναι μια μέρα με μηνύματα και σε αυτά πρέπει όλοι μας να σταθούμε :

 

 

  • Βασικό πλέον είναι ότι οι κονωνίες πλέον έπαψαν να ρυμουλκούνται από κομματικές σημαίες .
  • Οι κοινωνίες σε τοπικό επίπεδο δρομολογούνται από τις προσωπικότητες που επιλέγουν . Προσωπικότητες με εγγύηση και με εμπιστοσύνη και όχι κόμματα, προγράμματα και συστήματα. Ας το καταλάβουν όλοι και εδω και παραπέρα. Τα κόμματα και οι επιρροές τους δεν αποδίδουν πλέον στις τοπικές κοινωνίες και ελπίζω εδώ στα Μελίσσια και στην Πεντέλη να το κατάλαβαν πολύ καλά.  
  • Η λάσπη των εργοστασίων και των φωτοβολταϊκών και η όποια άλλη λάσπη ρίξανε, στο πρόσωπο μου και στο συνδυασμό μας ΔΕΝ πιάνει.
  • Η καθαρότητα, η Ανθρωπιά, το Δίκαιο και το Παράδειγμα που για μια εικοσαετία λειτουργώ – λειτουργούμε επιβραβεύτηκαν και επιβραβεύονται από τον πολίτη.  

 

Αυτή η στιγμή είναι στιγμή Ευθύνης, Αφετηρίας αγώνα, είναι στιγμή Συστράτευσης. Οι δυσκολίες πολλές. Η Ελπίδα για τη νίκη μεγάλη αφού τη στηρίζουμε στην εμπιστοσύνη όλων σας.

Μην ξεχνάτε: Όσο ψηλά κι άν φτάσουμε θα πρέπει να διατηρήσουμε την ταπεινότητα μας. Ποτέ μην κοιτάξετε κάποιον από ψηλά, παρά μόνο για να του δώσετε το χέρι σας και να τον σηκώσετε, γιατί ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.

 

Επιτυγχάνουμε ΜΟΝΟ αν:

Συνεχίζουμε να είμαστε Υπηρέτες του Πολίτη. Το επαναλαμβάνω είκοσι χρόνια τώρα και πρέπει να το καταλάβουν.

Οι εξουσίες επιλέγονται για να υπηρετήσουν τον πολίτη και όχι για να τον καταδυναστεύσουν.

Θα πρέπει στην διαδικασία του αύριο να ξεπεράσουμε το Εγώ και να μπούμε δυνατά μόνο με το Εμείς.

Μας επιλέξατε ΜΟΝΟ για την Προσφορά μας!

Θέλω να πιστεύω και κουβαλώντας μια τεράστια εμπειρία για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα ότι, η μόνη πληρωμή στον Αυτοδιοικητικό Αρχοντα είναι η σημερινή σας συνάθροιση , το χειροκρότημα της αφετηρίας που τόσο ανάγκη το έχουμε.

Αγαπητοί συμπολίτες

Είμαστε στην λειτουργία μας χαλκέντεροι, Εργατικοί ,Τίμιοι με Λιτότητα στην Εξουσία.

Ο τόπος μας, η Πατρίδα μας έχουν ανάγκη πλέον από άλλο πνεύμα εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Ένα άλλο πνεύμα εξουσίας που δεν εχει πούρα, Μερσεντές και κότερα. Μια εξουσία που θα εμφανίζεται δίπλα στον πολίτη και στο πρόβλημα του.

Ελάτε κοντά με κριτική άποψη και με εισήγηση. Όπως πάντα το γραφείο του Δημάρχου στο ισόγειο είναι με πόρτες ανοικτές για όλους από τις εξι το πρωί.

Ένα κινέζικο ρητό λέει πολύ σωστά ότι: «Κανένας δεν είναι πιο έξυπνος από όσο είμαστε έξυπνοι όλοι μαζί». 

Στον αγώνα μας αυτό πρωταγωνιστές και εκτελεστές είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου στους οποίους πρέπει να εμφυσήσουμε ότι οφείλουν να γίνουν αν δεν είναι επαγγελματίες, να εμφυσήσουμε αίσθημα Ευθύνης και το τρίτο και σημαντικότερο ότι εργοδότης τους είναι ο πολίτης.

Σε αυτούς τους ανθρώπους θα εξασφαλίσουμε την εργασία τους και θα είμαστε καθημερινά δίπλα στον αγώνα τους.  

 

Υπάρχει ένα τρίμηνο καλοκαιριού μέχρι να ορκιστεί η νέα Διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Σε αυτό το τρίμηνο :

Θα σφυρηλατήσουμε με πολύ προσοχή και διαβούλευση τη στελέχωση της νέας Διοίκησης.

Κύρια όμως θα αναδείξουμε τις προτεραιότητες και τους στόχους στο νέο πρόγραμμα μας τόσο για το υπόλοιπο της χρονιάς όσο και για το 2015 .

Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με πνεύμα ευθύνης, επαγγελματισμού και νοικοκυροσύνης. Καμία σπατάλη δεν χωράει και καμία Ανθρωπιστική προσφορά δεν περισσεύει.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 είμαστε και πάλι εδώ με νέα και παλιά πρόσωπα, με το ίδιο όμως πνεύμα Καθαρότητας και Ανθρωπιάς για να πάμε μπροστά στην ανάπτυξη και στην πρόοδο τον Καλλικρατικό Δήμο Πεντέλης ,που νοικοκυρέψαμε και απαλλάξαμε από τη λεηλασία και την κακοδιαχείρηση. 

Πάμε μπροστά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με αισθήματα Ευθύνης, Προσφοράς, Επαγγελματισμού, Καθαρότητας Ανθρωπιάς, Δίκαιου και Παραδείγματος.  

Είμαστε το νέο πνεύμα στην Εξουσία που έχει ανάγκη ο τόπος και η Πατρίδα. Μονόδρομος για μας είναι : 

Η στήριξη της Χριστιανικής μας Πίστης 

Η Εθνική μας Συνείδηση 

Ο Αγώνας για το Δίκαιο και τον Άνθρωπο 

Η Συνεργασία 

Ο Αλληλοσεβασμός 

Το νοικοκύρεμα 

Ο Έλεγχος 

Η Προσφορά, η Αλληλεγγύη 

Ο Εθελοντισμός

Όλοι μαζί μπορούμε, μείνετε κοντά μας με έλεγχο και άποψη. Η προεκλογική περίοδος για το 2019 ξεκίνησε τη Δευτέρα 26 Μαϊου 2014.

Σας Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την αμέριστη αγάπη σας. ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΚΑΨΑΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ιανουάριος 2021
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν196
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1263918

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση